|
|
![]() ![]() |
22.10.2006 - 22:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Mam takie pytanie do osób które posiadają nagrania Hemi-Sync opracowane w TMI "The Gateway Experience". Który kawałek najbardziej na was działa? Który najbardziej pomaga wam w osiąganiu odmiennych stanów świadomości?
|
|
|
|
23.10.2006 - 16:19
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
mysle ze wszystkie dzialaja... sciągnalem je jakis tydzien temu... wsluchiwalem sie w 1,2 i 3 akt pierwszej fali czyli Orientacja (jest tam Focus 3), wprowadzenie do Focus 10 i zaawansowany Focus 10 jak sie nie myle jest w 3 czesci... sluchalem tego dosc czesto i z wielkim przekonaniem i wiara jednak nie odczulem jakichs efektow.... tzn nie wiem moze to zle robie albo za malo slucham a moze powinienem przejsc do kolejnych krokow a nie tylko te... w sumie to sam nie wiem czy osiągnałem focus 10 czy nie... niby nie czulem rąk i nóg... z reszta sam juz nie jestem pewien...
|
|
|
|
23.10.2006 - 23:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
ja jeszcze nie wiem co u mnie wywołają te nagrania, pewnie jutro paczka przyjdzie to sobie wieczorem posłucham, ale wiem co czułem słuchając Brain Wave`a podzczas presetu zatytułowanego "Hemi-Sync F21" (który zapewne ma pomóc osiągnąć Focus 21) a mianowicie, po jakichś 10 minutach słuchania zacząłem kompletnie odpływać przestałem odczuwać najpierw nogi potem ręce, następnie poczułem lekkie mrowienie. Po jakimś czasie zacząłem przyzwyczajać się do tego dźwięku i przestałem zwracać na niego uwagę i wtedy zaczęły pojawiać się na ułamki sekund obrazy, jakieś sytuacje w których nie uczestniczyłem tylko się przyglądałem, wszystko było tak przejrzyste i wyraźne jakbym oglądał film. Niestety nie za długo trwał ten stan :-/ w pewnym momencie zacząłem znowu zwracać uwagę na dźwięk płynący ze słuchawek i już nie mogłem powrócić do tych "wizji".
Gdzieś czytałem że presety z Brain Wave`a nie dorównują nagraniom "Gateway Experience", no cóż nie wiem czy to prawda, ale już wkrótce się o tym przekonam :-) |
|
|
|
24.10.2006 - 14:02
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
jak juz jestesmy przy bwgenie.
powiedzcie mi jak przelozyc preset na muzyke w formacie .mp3 z gory dzieki za odp.:) |
|
|
|
24.10.2006 - 15:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Możesz co najwyżej zgrać określony czas tego presetu to do pliku .wav, a potem przekonwertować .wav na .mp3. Ja tak robiłem i nie ma pożądanych efektow :( Przynajmniej u mnie,
Ten post edytował SadaM 24.10.2006 - 15:06 |
|
|
|
24.10.2006 - 22:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
słuchałem hemi-sync kiedyś ale po pół roku jak efektów nie było dałem sobie spokój. do dzis stoi sterta płyt chyba z 21. natomiast bwgen to jest samobójstwo wg mnie przesłuchałem ze 2 razy w życiu i już więcej tego nie zrobie bardzo się żle czułem po tym.
czy warto stosowac te 'użytki' pewnie warto jeśli znajdzie sie choć jedna osoba która dzieki nim doznała oobe. ja takiej osoby nie znam . a wy? |
|
|
|
24.10.2006 - 23:26
|
|
|
np. Bruce Moen :)
|
|
|
|
26.10.2006 - 10:56
|
|
|
np. Bruce Moen :) czyli gateway coś daje jednak jeśli się go ćwiczy w grupie pod okiem wytrawnego nawigatora który pomaga w dostrojeniu się. pamiętajmy że bruce moen uczeszczał na warsztaty a nie uczył sie samodzileinie tak jak my to jest OGROMNA róznica. a co z bwgen ktoś miał obe dzięki temu? |
|
|
|
26.10.2006 - 14:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Nie mazna raczej uzyskac OOBE samym BWGEN, mozna zo to latwo wpasc w stan koncentracji, skupienia, rozluznienia, synchronizowaniu polkol mozgowych, samo wyjscie z ciala powinno raczej odbyc sie w ciszy juz po wylaczeniu bwg, ja go urzywam i mysle ze pomaga. A co do The Gateway Experience to na mnie to nie dziala : )
|
|
|
|
26.10.2006 - 14:32
|
|
|
czyli wychodzi na to że oobe można uzyskac tylko po grupowym gatewayu (na kursach zaznaczaja że nie każdemu sie uda)
jak na razie można by zrobić sondę :w jaki sposób uzyskałes swoje pierwsze oobe |
|
|
|
26.10.2006 - 15:23
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja sluchalem troche gatewaya ale tylko kilka razy... wole bwg z importowanymi presetami.. tylko trzeba wiedziec i uwazac co sie importuje... ja uzywam presetow do stanu alfa i pomaga mi to...
|
|
|
|
26.10.2006 - 18:33
|
|
|
ja akurat kiedys stworzylem preset ktory spowodowal faze wychodzenia czyli uczucie spadania,wibracje pisk......
alt to bylo tak ze sluchalem w nocy bwgena na laptopie i w momecie kiedy laptop wylaczyl monitor zaczelo sie. mi bardzo pomaga tez preset geniusz.... |
|
|
|
26.10.2006 - 18:36
|
|
|
mozesz udostepnic jakos te presety?
|
|
|
|
26.10.2006 - 21:13
|
|
|
niema problemu......
warto przed sluchaniem presetow od oobe czy cos w tym stylu posluchac sobie cos na relaksacje/medytacje zeby a) oswoic sie z bwgenem b) ustabilizowac czestotliwosc i natezenie fal mozgowych. |
|
|
|
27.10.2006 - 15:01
|
|
|
jeśli ktoś chce to >>tu<< jest mnóstwo presetów do BrainWave`a
hmm ten link ^^ już jest nieaktywny, chamy z Tripoda zamknęli mi serwer :/ (moze za tego Bwgena właśnie bo byl razem z crackiem) no coż zaraz sobie stworzę nowy serwer ;-) Ten post edytował Raziel 29.10.2006 - 13:42 |
|
|
|
27.10.2006 - 15:21
|
|
|
Raziel wlasnie sciagam twoje presety a wert jak mozesz to wrzuc je na jakiegos serwa spakowane czy cos
|
|
|
|
09.11.2006 - 09:36
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mozna isc na takie warsztaty na jakich byl Bruce M. Beda organizowane w marcu kolo Bielska-Bialej ok. 400 zl. Ja na to ide. Mysle ze to bedzie dobry kop dla mojej podswiadomosci.
Dam znac jak bylo. |
|
|
|
09.11.2006 - 12:33
|
|
|
też bym poszedł ale nie mam funduszy :D
|
|
|
|
09.11.2006 - 18:39
|
|
|
Ja mam z Gateway Experience taki problem, ze zamiast leżeć i tylko słuchać to ja podświadomie próbuje zrozumieć, co R. Monroe tam mówi. Nie jest to zbyt trudne słownictwo, a ja i tak wszystko z tego rozumiem, ale nie powinienem się na tym koncentrować, tylko relaksować się. Nie wiem, myślę że to ta bariera językowa, nie wiem jak bym się zachował, gdyby TGE było po polsku. Dlatego myślę, że BWGen działa na mnie lepiej, lecz nie mam żadnych fajnych presetów. Moglibyście wrzucic tutaj adresy swoich ulubionych presetów, po których bardzo łatwo wychodzicie? Z góry dzięki...
|
|
|
|
09.11.2006 - 23:52
|
|
|
No cóż niestety jak narazie nie słyszałem o spolszczonym TGE :/ a przydałby mi się, bo mam ten sam problem, że bardziej koncentruję się na zrozumieniu niż na pełnym relaksie, co prawda jak się przeczyta kilka razy tłumaczenie i tak samo kilka razy posłucha się nagrania, to bariera językowa jest wtedy znikoma, ale tym niemniej trzeba poświęcić więcej czasu żeby "opanować" jedno nagranie.
TGE słucham już ze 2 tyg. (narazie naprzemian nagrania z I Fali) no i muszę przyznać że widzę u siebie postępy :) O wiele łatwiej osiągam stan pełnego relaksu, kiedy coś sobie wyobrażam podczas słuchania to obraz jest bardziej wyraźny, a już jak słucham Exploration Sleep to często mam wrażenie że poruszam astralnym palcem u nogi :) i narazie jest to moje ulubione nagranie. A co do BWGena to są takie dni kiedy włączam sobie presety z serii H-S Focus, od f3 do f26 one najbardziej na mnie działały. Jeśli ktoś chce to wrzuciłem je na serwer >>tutaj<< (PPM i "Zapisz jako.../ bo coś nie działa link jak sie lewym kliknie) |
|
|
|
10.11.2006 - 08:35
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Do marca na fundusze masz jeszcze troche czasu, chodzi o to zeby tam zadzwonic wczesniej i dac im znac, ze sie jest zaiteresowanym. Mozna placic na 2 razy, daja tez znizki jak kogos przyprowadzisz.
Prowadzenie jest po polsku ( podejzewam ze na zywo ), a plyty sa orginalne, bo firma jest jakby polska filia TMI. Polecam tez posluchac Free Flow Focus 10 (Wave1/6) popros o przewodnika i daj mu sie prowadzic, niczego nie wymuszaj. Ja to nazywam loty treningowe i nie jest to calkowite OBE, a raczej zdalne widzenie. Jak nie jestes pewien czy przewodnik przyszedl to popros go zeby odszedl i po chwili popros go znowu o przyjscie. Podobnie robil Bruce M. mowiac, ze przewodnika meskiego czujesz (jako wibracje, mrowienie, ucisk) po prawej stronie, a zenskiego po lewej.To cwiczenie jest dobre do takich wlasnie eksperymentow. Polecam robic je rano po przebudzeniu gdy umysl nie jest jeszcze zasmiecony |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |