|
|
![]() ![]() |
16.10.2016 - 22:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wczorajszej nocy miałem sen, ale zanim opowiem dalej to muszę wyjaśnić iż miewam sny które później nie mogę często sklasyfikować czy były snem czy naprawdę to się wydarzyło w realu...
na drugi dzień muszę się zastanowić czy był to sen czy wydarzyło się to naprawdę. nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu w śnie często robię coś jak na jawie i nie zdaję sobie sprawy że to sen, jestem przekonany że to jest w 'realu'. kontynuując wczoraj miałem sen wykonywałem jakąś pracę na biurku, rozmawiałem z kimś, temat zszedł na to czym jest sen itp, jako przykład podałem testy do sprawdzania rzeczywistości.. i tu jest problem bo każdy z testów wypadł jak w rzeczywistości... np. patrzę na zegarek raz drugi podaje tą samą godzinę ( z różnicą kilku sekund). Co to może znaczyć ? |
|
|
|
17.10.2016 - 18:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wczorajszej nocy miałem sen, ale zanim opowiem dalej to muszę wyjaśnić iż miewam sny które później nie mogę często sklasyfikować czy były snem czy naprawdę to się wydarzyło w realu... na drugi dzień muszę się zastanowić czy był to sen czy wydarzyło się to naprawdę. nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu w śnie często robię coś jak na jawie i nie zdaję sobie sprawy że to sen, jestem przekonany że to jest w 'realu'. kontynuując wczoraj miałem sen wykonywałem jakąś pracę na biurku, rozmawiałem z kimś, temat zszedł na to czym jest sen itp, jako przykład podałem testy do sprawdzania rzeczywistości.. i tu jest problem bo każdy z testów wypadł jak w rzeczywistości... np. patrzę na zegarek raz drugi podaje tą samą godzinę ( z różnicą kilku sekund). Co to może znaczyć ? Głęboki sen. Czym jest sen? Odbiciem rzeczywistości i zbytnio nie różni się od niej. Wszystko jest jak w realu, pomijając pewne nagięcia. Ledwo pamiętamy przebieg wydarzeń, a co dopiero mówić o tym czy ptaki świrgotały na pachnącym świerku który właśnie mijaliśmy w ucieczce przed zabójcą. Nieświadomi nie zwracamy uwagi na takie detale które są dla nas normalnością. Taki klasyk jak dmuchanie w zatkany nos nie jednemu już nie działał w głębokim śnie, podświadomość też lubi się bronić. Warto robić parę testów i analizować przed testem przebieg wydarzeń niż zrobić prostą czynność bez myślenia. Dobry test rzeczywistości powinien być dokładny, zaczynając od analizy bliskiej i dalszej przeszłości, sprawdzeniu odczuć, dokładnym rtku albo dwóch, kończąc na afirmacji. To nasza czujność pozwala nam mięć przebłysk świadomości, a nie sam test. Rt jest tylko potwierdzeniem tego czy śnimy. We śnie świadomość jest ulotna, bardzo łatwo jest ją stracić. Kluczowe jest uświadomienie sobie w jakim stanie jesteśmy. Warto przystać na chwile poobserwować otoczenie i nasze senne ciało, zobaczyć jak naprawdę jest to wszystko zbudowane niż rzucić się od razu do latania i przechodzenia przez ściany tracąc zaraz świadomość albo mieć ją częściową. Przy oobe jest łatwiej bo pod wpływem emocji i doznań świadomość mamy napięta jak "baranie jaja". |
|
|
|
18.10.2016 - 09:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
najlepszy test to odbić się nogą od ziemi i polecieć jak zilarz w kosmos
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |