Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Naruto-kyn, Naniiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!&#
Ketrab
post 30.09.2007 - 07:57
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 496

Na początku chciałem przestrzec potencialnych szyderców przed pisaniem głupich postów typu " tacy dorośli a bajki oglądają" przed wcześnijejszym nie obejrzeniem tej mangi . No więc opowiem jak to było u mnie . Dostałem film od kolegi pewien okres czasu temu (: smiałem się tak jak pewnie teraz niektórzy z was.hehe ale on mi mówi: najpierw zobacz potem komentuj, z pokorą w głosie, więc poszedłem do domu połozyłem płyte na szafce i tak leżała przez prawie całe wakacje, 2 dni przed koncem zauważyłem tą płytę,mówie co mi szkodzi, robota skończona, nauka się niedługo zacznie więc trzeba znaleźć sobie zajęcie (: No i włączyłem 1 odcinek napisy zlewają się z napisami chińskimi czy chuj wie jakimi ,ale jakoś zleciało .Powiem szczerze za wiele emocji we mnie nie wzbudził,ale jak to każdy pierwszy odcinek wsadziłem 2,3,4,5.......10 o k*** X_x
skończyła mi się płyta z 25 -oma odcinkami obejrzałem ją całą w jeden dzień -odcinek około 20minut. I tak do 155 potem zaczyna się historia rozbiezna z mangą i niestety wyszła z tego jedna wielka chujnia, lecz od pewnego czasu znów wychodzi (: Oglądałem po kilkanaście odcinków dziennie,istny narkotyk, mnienam stwierdzić że żaden "film" tak mnie nie wciągnał i nie dał tyle radości z ogladania co ten ,wiec czy duzy czy mały i nie masz przez najbliższe 2 tygodnie żadnych "nowanych obowiązków" z całego serca zachęcam.Bajka jak bajka ale mądra bajka z ciekawą fabułą robi naprawde mocne wrażenie
p.s
Przestrzegam przed oglądaniem w roku szkolnym :) uhahahaha sry za błedy
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Drag0n
post 30.09.2007 - 08:00
Post #2

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Oglądałem kilka odcinków tej bajki i mi sie wcale nie spodobała, juz lepsze jest Dragon Ball, chyba wszystkie odcinki oglądnąłem. :P
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 30.09.2007 - 08:14
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Skoro Ketrab ta bajka tak cię zainteresowała, to może faktycznie coś w tym jest...

...Ale pokemony i tak rządzą!!!!!!!!! :D
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 30.09.2007 - 08:26
Post #4

Guests

Gdzie tam pkemony. Ja jestem ze starszego pokolenia hehe. Wychowałem się na Subasie(Kapitan Jastrząb) hehe i jego super podkręconym strzale, piłka rwała siatki, paliła bramkarzom rękawice, wbijała się w mur, łamała poprzeczki. No i niezapomniany Kodżiro i jego tygrysi strzał. To były pojedynki. AAaaa i bramkarz Vakasimazu, do bronienia używał chwytów karate. Ehhh to były piękne czasy.

A pamiętacie Gigi, taki chłopak, który na widok białych majteczek uzyskiwał nadludzkie moce.

Albo Tygrysią Maskę, Kapitana Daymosa.

A Yatamana pamiętacie, niezapomniana banda Drąbo, ehhh co to były za czasy.
Yata, yata, YATAMAN!!!! Yata - słoń, yata - pies Yata - Pelikanoooooooo

PS>
Tak niewielu rozumie, gdy on
Ucieka tam, gdzie nikt nie pyta
O to skąd jesteś
I jak się nazywasz
Gdzie każdy z nas
Może poczuć się taki sam
-Myslovitz
+Quote Post
Eden
post 30.09.2007 - 09:45
Post #5

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2030

No wiadomo że Naruto rządzi, obejrzałem całą pierwszą serię ale już na shiuppoden (czy jakoś tak) brakuje mi czasu :( Mam nawet pare tomów mangi, niestety przetłumaczona tak, że chce się płakać.
I to nie jest bajka tylko Anime :P

A tak poza tym moim pierwszym postem chciałbym się przywitać z użytkownikami forum :)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 30.09.2007 - 09:55
Post #6

Guests

Witay o rajski ogrodzie. Pozdrawiam

Kurcze Ketrabo, jeżeli Ty to zachwalasz to pozycja obowiązkowa.
Będę oglądał to z łezką w oku wspominając pojedynki Kodżiro i Subasy

PS> Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

— Fryderyk Nietzsche
+Quote Post
...
post 30.09.2007 - 10:11
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1736

No pamiętam jak w TV leciał ten Tsubasa, obejrzałam kilka odcinków. No, a poza tym tak jak to wspominaliśmy Arturku: stare bajki z Cartoon Network, gdy jeszcze było tylko zagraniczne - "Mightor", "Plasticman", "Pound Puppies", "The Biskitts", "Shirt Tales", "The Kwicky Koala", "Two stupid dogs" (to już później). W przedszkolu lub żłobku za to pamiętam - oglądałam "Diplodoki". Całkowicie zapomniałam na długi czas o tej ostatniej, aż tu nagle puścili niedawno na jakimś kanale, to sobie przypomniałam! Jeszcze jak je rysowałam :D Oczywiście "Król Lew" w kinie jak byłam chyba w drugiej klasie podstawowej. Oglądałam "Bolka i Lolka" - miałam na taśmie w końcu - oglądałam Reksia itd. Dragonballa też oglądałam, a co! Ale to później, bo leciało jak byłam w siódmej klasie na rtl7. W ogóle możnaby tak wymieniać. Bajki są fajne - jak czasami lecą w TV jakieś programy, czy obrady, to najlepiej obejrzeć jednak jakąś bajkę. Pozdrawiam serdecznie bajko-maniaków :)
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 30.09.2007 - 10:15
Post #8

Guests

Ichingo.. Bleach.. Boże chron nas od demonów..
+Quote Post
starr
post 30.09.2007 - 10:17
Post #9

Guests

[quote name='Artur_flyer' date='30.09.2007 - 09:26' post='15426']
Gdzie tam pkemony. Ja jestem ze starszego pokolenia hehe. Wychowałem się na Subasie(Kapitan Jastrząb) hehe i jego super podkręconym strzale, piłka rwała siatki, paliła bramkarzom rękawice, wbijała się w mur, łamała poprzeczki. No i niezapomniany Kodżiro i jego tygrysi strzał. To były pojedynki. AAaaa i bramkarz Vakasimazu, do bronienia używał chwytów karate. Ehhh to były piękne czasy.

Pamietam, pamietam! :) Zawsze po obejrzeniu odcinka brałem piłke i leciałem na boisko.Przejebane miał potem bramkarz bo podjarany waliłem petardy z całej siły, często z bliska:) Widziałes taka starusienka gre na pegasusa "Gol 3" chyba była oparta na tym serialu.
Dragonball Z ogladal ktos?:) Ja wszystkie odcinki, jestem wielkim fanem tego anime.I znow ktos mial przeyebane bo na kumplach fale uderzeniowa cwiczylem hehe kamehameha! To były czasy.
Naruto widzialem tylko urywki ale postaram sie obejrzec calosc
Ogolnie młodziez powinna czytac teraz wiecej starej, polskiej wartosciowej lektury jak chociazby "Kapitan Żbik" to by nie było tyle przemocy
+Quote Post
twistoid
post 30.09.2007 - 10:51
Post #10

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Ja tam czasem anime jakies ogladne jest calkiem sporo fajnych
matrixowe troche "serial experiment lain" fajnie eksperymentalne samurai champloo,prześmieszny dragon ball.Noi pełnometrażówki obowiazkowe klasyk cyberpunka "ghost in the shell" 1 i bardziej stonowana filozoficzna 2, kultowy już "akira"
"Final Fantasy: Advent children"(majstersztyk absolutny !!!),jest tego sporo i sa to w zalewie kupy z ameryki naprawde genialne produkcje:)
Profile CardPM
+Quote Post
...
post 30.09.2007 - 10:51
Post #11

Dusza Towarzystwa

Starr: Niestety lektury nie zawsze wpływają na dobre postępowanie.
Sprawdzę, czy jest jeden temat i jak nie ma, to go założę.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 30.09.2007 - 10:52
Post #12

Guests

Tylko mnie nie spalcie na stosie za moją wypowiedz, ale takie mam zdanie.

Otóż, uważam, że główny bohater Naruto to strasznie lamerska postać. Zacząłem od Narutro 2 (ship...) i nawet po tylu odcinkach jego techniki są ubogie.
Co do samego anime.. bywa, że całe odcinki mijają na rozmowie i nie ma żadnej akcji. Potem kilka uderzeń i dalej rozmowa. Straszna nuda jak dla mnie, ale wypowiadam sie na podstawie Shippudena, bo z Naruto widziałem zaledwie parę epizodów.

DragonBall to zupełnie inna sprawa. 3 razy oglądałem całą serie i za każdym razem towarzyszyło temu wielkie zaciekawienie. Ostatnio obejrzałem wszystko w niecały miesiąc. Czasami siedziałem do 5 rano, wiele razy też zasypiałem przy tym ze zmęczenia. Reasumując, nic nie przebije tego anime. 30GB, których nie sposób zapomnieć.

Żeby była jasność nie zamierzam zniechęcać Was do oglądania Naruto. Mam kumpla, który również jest fanem Dragon Balla, ale po obejrzeniu Naruto uznał, że jest jeszcze lepsze. Jako podsumowanie posłużę się cytatem.

"Ludzie są różni. Kwadratowi i podłużni."
[z filmu "Goło i wesoło]
+Quote Post
Ketrab
post 30.09.2007 - 11:05
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(Angello @ 30.09.2007 - 11:52) *
Tylko mnie nie spalcie na stosie za moją wypowiedz, ale takie mam zdanie.

Otóż, uważam, że główny bohater Naruto to strasznie lamerska postać. Zacząłem od Narutro 2 (ship...) i nawet po tylu odcinkach jego techniki są ubogie.
Co do samego anime.. bywa, że całe odcinki mijają na rozmowie i nie ma żadnej akcji. Potem kilka uderzeń i dalej rozmowa. Straszna nuda jak dla mnie, ale wypowiadam sie na podstawie Shippudena, bo z Naruto widziałem zaledwie parę epizodów.

No własnie i tu popełniłeś błąd, Naruto 2 rozkręca się dopiero po 14 odcinku ,ale i tak ma się jak Maluch do Ferarii co do pierwszej części !!!!!!!!
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 30.09.2007 - 11:09
Post #14

Guests

CYTAT(Ketrab @ 30.09.2007 - 12:05) *
No własnie i tu popełniłeś błąd, Naruto 2 rozkręca się dopiero po 14 odcinku ,ale i tak ma się jak Maluch do Ferarii co do pierwszej części !!!!!!!!

No to mój błąd. Może kiedyś skusze się na pierwszą cześć, ale potrzebował bym do tego trochę czasu jednak.
+Quote Post
alan11211
post 30.09.2007 - 12:43
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 1137

Tak ketrab ta bajka jest zajebist jestem na 21 odcinku naruto shipogeun czy jakos tak sie to nazywa.
Profile CardPM
+Quote Post
AuroN
post 30.09.2007 - 20:05
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1274

Apropo naruto... wczoraj byłem na kilku piwkach z kumplem :P
Wskoczył temat o naruto i gadaliśmy chyba z 1h o tym :)

Dla mnie naruto to istne dzieło sztuki :D jedyne i nie powtarzalne ;]
Ale mnie siostra wkur** jak mówi "znowu tą BAJKĘ oglądasz?"
Co może power rangers będę oglądał? A to nie jest bajka tylko ANIME kobieto!!!

W filmach są ograniczenia... (przykład. efekty specjalne w power rangers :D)
a w naruto (anime) nie ma żadnych ograniczeń ;]
obejrzyjcie chociaż pierwsze 25 odcinków i założe że jak się wczujecie (nie jebniecie żadnej blokady) to na śmierci haku i zabuzy (z muzyką sadness and sorrow) się cholernie wzruszycie...
Pokazałem naruto 2 kumpom ich reakcja "co głupi jesteś? może z tobą bajeczki będziemy oglądać"...
15 odcinków dalej widziałem jak im łzy po policzku spływają...

Teraz obaj kumple obejrzeli więcej odcinków niż ja :D
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 01.10.2007 - 16:10
Post #17

Guests

CYTAT(AuroN @ 30.09.2007 - 21:05) *
15 odcinków dalej widziałem jak im łzy po policzku spływają...

Ja widziałem 18 i mnie nie rusza. :P
+Quote Post
...
post 01.10.2007 - 16:17
Post #18

Dusza Towarzystwa

Slothia wchodzi w google galerię: "aaaaaa to jest Naruto, nie widziałam ani odcinka chyba, ewentualnie tylko obrazek lub reklamę".
Profile CardPM
+Quote Post
liber
post 01.10.2007 - 17:54
Post #19

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1948

jak lubi ktoś anime to polecam Full metal alchemist na hyperze to leciało nie wiem czy jeszcze leci. Naruto jeszcze nie miałem okazji oglądać, muszę u kumpla włączyć żeby się ściągnęło bo u mnie to na bank się nie ściągnie :/
Profile CardPM
+Quote Post
alan11211
post 01.10.2007 - 18:15
Post #20

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 1137

EJ stary nie sciagaj tego na www.kreskowka.pl jest wszystkie opdcinki tylko ta druga seria sie tnei ale do niej masz jeszcz 200 odcinkow
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 01.10.2007 - 20:17
Post #21

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Ketrab, nie martw się, wspomnę o tobie księdzu kiedy będę dawał na tace:D.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic