|
|
31.10.2006 - 07:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Opiszę Wam w jaki sposób udało mi się 3x (niechcący) osiągnąć stan wibracji
Pierwszy raz udało mi się w ten sposób (opis dalej) osiągnąć ten stan nieświadomie. Po prostu spałem, ale wiedziałem, że spię i wiedzialem co sie dookoła dzieje. Drugi raz również przypadkiem,gdy miałem gorączkę. Wyspałem się cholernie, ale bolała mnie głowa i źle się czułem więc dalej leżałem i jak za pierwszym razem również wiedziałem, że snie (nie kontrolowałem snu tylko wiedziałem, że to sen i to wszystko). Po chwili wibracje. Trzeci raz był dziś nadranem. Położyłem się spać o godz. 17:40 a o godz. 4 obudziłem się wyspany (aż mnie głowa bolała z wyspania). Przez ten ból położyłem się dalej... Oczywiscie wiele razy udało mi się niechcący dojść do tego momentu (stąd znam to zjawisko), ale opisałem tylko ten sposób ktory najbardziej szczegułowo pamiętam. Teraz opiszę metodę. Kładziesz się normalnie spać. Gdy się przebudzisz w nocy kladziesz się w swoim wyrku odwrotną pozycją tzn. głowa tam gdzie nogi a nogi tam gdzie poduszka. Kładąc się w ten sposób nie przykrywajcie się ani nie bierzcie poduszki. Po prostu odrazu po przebudzeniu odwródź się tak jak to opisałem i śpij dalej. Pozycja czy na plechach czy na boku to jak chcecie. Ja 3 razy lezalem na boku. Po chwili snienia usłyszysz pisk i poczujesz wibracje i sam sie obudzisz. Warunki ktore muszą być spełnione: 1.W pokoju musisz mieć ciepło, tak by po odkryciu nie było Ci ziomo 2.Nic nie rób po przebudzeniu tylko zrób to co napisałem (wiele metod mówi, żeby sie wybudzić ja jednak tego nie robiłem). Pytania: 1.Czy w momencie gdy osiągacie stan wibracji (niechcący) to panikujecie ? Ja panikuję, gdy wczesniej się do tego nie przygotuję. Dziś mnie taka panika ogarneła, że nie wiedziałem co robić, nie wiedziałem co się dzieje. Tak sie motałem żeby odzyskać czucie, że wyturlałem się z samego siebie i spadłem z łużka (niefizycznie). Jednak myślałem, że na serio sie z tego luzka zrypałem. Dopiero gdy wszystko się skończyło zrozumiałem co się dzieje. 2.Jak często udaje wam się osiągnąć stan wibracji niechcący ? Ja osiągam ten stan, gdy się przebudzę lub jak wypije za dużo herbat przed snem i chce mi sie sikać w nocy. Po powrocie do pokoju wiadome. Ostatnio coraz częściej się to dzieje. |
|
|
|
![]() |
31.10.2006 - 12:45
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Tylko za pierwszym razem się wystraszyłem "wibracji”, bo co innego jest wiedzieć a co innego doświadczyć.
Kolejne były już górki próbowałem je wzmocnić a nie uciekać od tego zjawiska. Musisz sobie uświadomić ze jak zaczną się "wibracje" to absolutnie nic Tobie się nie może stać i mieć w świadomości ze jesteś blisko osiągnięcia OBE. Tak dalej, lecz jeśli chodzi o katowanie się brakiem snu przez ponad 20h to zdecydowanie odradzam. |
|
|
|
31.10.2006 - 17:44
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
wypróbuje dzisiaj wieczorem jako iz nie mialem jeszcze wibracji :D
|
|
|
|
31.10.2006 - 18:54
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no ok. ale jak to zdefiniowac te wibracje. ja mam cos takiego w czasie glebokiej relaksacji ze czuje mrowienie nie wiem czy to wibracje czy cos innego ale poiprostu czuje takie mrowienie lekko jakby pulsujace jakby sie przemieszczalo a czasem slabiutko to czuje. macie cos takiego ?? kak te wibracje czujecie?? gdzie na ciele są u was?? ile to trwa?? mi to i na czole sie odbywa to mrowienie :) jak jest mocno to odczuwalne??
pozdr, |
|
|
|
31.10.2006 - 19:04
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Co do tego mrowienia na czole to Robert Bruce mówi o czymś takim w Traktacie przy okazji czakr. Opisuje on, że przy otwieraniu czakry korony można odczuć coś takiego (buddyści nazywają to odczucie 'Lotosem tysiąca płatków'). Jak wiadomo czakry otwierają się samoczynnie przy przechodzeniu OOBE. Oczywiście jeśli ktoś uważa, że czakry naprawdę istnieją, a ja należę do tych osób :)
Pozdrawiam |
|
|
|
31.10.2006 - 20:21
|
|
|
no ok. ale jak to zdefiniowac te wibracje. ja mam cos takiego w czasie glebokiej relaksacji ze czuje mrowienie nie wiem czy to wibracje czy cos innego ale poiprostu czuje takie mrowienie lekko jakby pulsujace jakby sie przemieszczalo a czasem slabiutko to czuje. macie cos takiego ?? kak te wibracje czujecie?? gdzie na ciele są u was?? ile to trwa?? mi to i na czole sie odbywa to mrowienie :) jak jest mocno to odczuwalne??
pozdr, |
|
|
|
31.10.2006 - 20:37
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
no ok. ale jak to zdefiniowac te wibracje. ja mam cos takiego w czasie glebokiej relaksacji ze czuje mrowienie nie wiem czy to wibracje czy cos innego ale poiprostu czuje takie mrowienie lekko jakby pulsujace jakby sie przemieszczalo a czasem slabiutko to czuje. macie cos takiego ?? kak te wibracje czujecie?? gdzie na ciele są u was?? ile to trwa?? mi to i na czole sie odbywa to mrowienie :) jak jest mocno to odczuwalne?? pozdr, Trudno jest to do czegokolwiek przyrównać, bo tak naprawdę na jawie w funkcjonowaniu codziennym te uczucie jest niespotykane. Każdy, kto się z tym zetknął ma problem z opisem przyrównać do czegoś z dnia codziennego, ponieważ z tym zjawiskiem niemali nigdy do czynienia. Z pewnością to nie jest żadne mrowienie, pieczenie, itp To jest tak niezwykłe ze z pewnością jak uda ci się to osiągnąć nie będziesz miał wątpliwości mimo ze w wcześniej tych "wibracji" nie miałeś Jak ja się czuje będąc w tym stanie cudownie?!! TAK FANTASTYCZNIE!! Otóż jak by przez moje ciało przepływała ogromna fala wirującej energii czuje jak by przepływała przez wszystkie czakry od podstawy do korony wówczas nie mogę ruszyć ciąłem mam wrażenie ze ciało całe drży jak by ktoś mnie podłączył pod 220V a tak naprawdę w realu nic się nie dzieje. Ile trwają tez trudno powiedzieć raczej krótko kilkanaście sek. czasami kilka minut. Dla tego trzeba działać w miarę szybko. "wibracje" to nic strasznego jak się nie boisz bo czego tu się bać , jest to świetne uczucie. |
|
|
|
31.10.2006 - 21:21
|
|
|
Ciekawa metoda... moze byc skuteczna. Klika razy poczulem wibracje ale ogulnie jest mi ciezko osiaglac ten stan, wiec wyproboje tego.
|
|
|
|
02.11.2006 - 16:47
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Sprobowalam tego dzis nad ranem i chyba udalo mi sie, tzn. mialam wyrazne wibracje i chyba nawet na moment wyszlam calkowicie z ciala... skonczylo sie szybko :P ale nie podniecam sie tym za bardzo bo obawiam sie ze to byl tylko sen... bo nie pamietam zebym sie wtedy obudzila po tym wszystkim :) i wogole to bylo jakies dziwne, ja jestem calkowicie poczatkujaca i jeszcze nigdy nie mialam oobe ani nawet porzadnych wibracji wiec raczej trudno mi w to uwierzyc :P
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |