Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Rewolucja Forum!, Trzeba Coś zrobić !!!
boski
post 30.09.2007 - 20:37
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2040

Cześć OOBEboki! Tak sobie pomyślałem , po ponownym obejrzeniu Zeitgeista i usłyszeniu fragmentu filmu Network http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok...ted&search=

że Czas się WKURWIĆ!!!!!!!! DO SZALEŃSTWA!!!!!

JESTEŚMY OD DZIECKA NIEWOLNIKAMI TEGO SYSTEMU!!!! PIERODOLONA RELIGIA KATOLICKA ZAMYKA NAS W GRZECHU PIERWORODNYM!!! I CAŁE ŻYCIE KAŻE TŁUMIĆ NASZE RZĄDZE W IMIĘ SKROMNOŚĆI I ŻYCIA W POCZUCIU WINY ZA , SEKS , CHĘC BOGATEGO ZYCIA , ODDZIELENIE OD BOGA! PODCZAS GDY JEJ GŁOSICIELE ŚMIEJĄ SIĘ ROBIĄC WSZYSTKO CO CHCĄ ZA KURTYNĄ! WYSYŁAJĄ NAS NA WOJNY PRZECIW SOBIE BY WYPEŁNIAĆ WŁASNE KONTA BANKOWE PIENIĘDZMI KTÓRYCH NIE POTRAFIĄ PRZEŻREĆ!

ONI STERUJĄ NASZYMI DUSZAMI..WPĘDZAJĄC JE W NIEWOLĘ WIELOKROTNYCH WCIELEŃ , KRADNĄC IM MOŻLIWOŚĆ ZDROWEGO ROZWOJU NA TEJ AKURAT PIĘKNEJ PLANECIE...

RODZIMY SIĘ JAK KURCZAKI NA FERMIE TWORZĄC CHORY ORGANIZM ! WYKORZYSTUJĄ NAS DO BUDOWY TEGO WIĘZIENIA .... Z KTOREGO JEDYNĄ UCIECZKĄ JEST ŚMIERĆ!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=A4NpOcpPcZA (FRAGMENT FILMU BARAKA)
(włączcie ten link i czytajcie dalej)

DZIŚ NAD RANEM MIALEM SERIE WYJŚĆ W NIETYPOWYM STYLU -SNU NA JAWIE Z PELNĄ ŚWIADOMOSCIĄ WIDZĄC OBRAZY I SŁYSZĄC DŹWIĘKI , WIDZIAŁEM PRZENIKAJĄCE SIĘ RZECZYWISTOŚCI WŁASNYCH KONSEKWENCJI WYBORÓW , WIDZIAŁEM JAK TE STRUKTURY TRZYMAJĄ NAS W KLATCE , OPÓŹNIAJĄC WZROST MILIARDOM ŚWIADOMOŚCI PRZEZ TYCH KTÓRZY ZNAJĄ TE MECHANIZMY .

NIE BÓJMY SIĘ MÓWIĆ OTWARCIE O TYM CZEGO DOŚWIADCZAMY ! I KRYTYKOWAĆ SYSTEMU W KTÓRYM ŻYJEMY. DOSYĆ TEJ KIEPSKIEJ SZOPKI O NOWOCZESNYM ŚWIECIE NA KREDYT ZASTRASZONYM SYMULOWANYM TERRORYZMEM! GDZIE NAUKA ODKRYŁA -ŻE JESTEŚMY KUPĄ GÓWNA KTÓRE MOŻNA ZABIĆ! A WSZECHŚWIAT TO PUSTKA BEZ KOŃCA I SENSU!

ZAMYKA NAM SIĘ DZIOBY , BO WIEDZĄ ŻE WIELU PO DRUGIEJ STRONIE ZNA PRAWDĘ !
TAKICH JAK MY PALONO NA STOSACH! ZAMYKANO W ZAKŁADACH PSYCHIATRYCZNYCH , OŚMIESZANO NISZCZONO ..... A WIELU Z NAS NADAL SIE BOI KONSEKWENCJI ...ŻE STRACI PRACĘ RODZINĘ PRZYJACIÓŁ! ZROZUMCIE ŻE TO WSZYSTKO NIE MA SENSU JEZELI BEDZIEMY SIE DALEJ OKŁAMYWAĆ! ŻE TEN ŚWIAT JEST W PORZĄDKU! PO CHUJA NAM PRACA , EMERYTURA , PSEUDO ZNAJOMI SKORO NASZE JA JEST ZDUSZONE W ŚRODKU I PO RAZ KOLEJNY WALCZY O WOLNOŚĆ KTÓRĄ MU ZABRANO.

MOŻEMY MIEĆ WSZYSTKO W FIZYCZNYM ŚWIECIE , JEŚLI ZBURZYMY TO CO NAS ZNIEWALA! SAMI PILNUJEMY SIĘ W TEJ PUŁAPCE , PODKŁADAJĄC SOBIE NOGI , OCENIAJĄC KRYTYKUJĄC. TAKICH JAK MY MOŻE BYĆ WIĘKSZOŚĆ!

JESTEŚMY CZĘŚĆIAMI TEJ Z SAMEJ WIECZNEJ WSZECHMOCNEJ ŚWIADOMOŚCI KTÓRA ROZPRYSNĘŁA SIĘ W WIELKIM WYBUCHU ABY POWSTAŁY KOLEJNE WSZECHŚWIATY Z NOWYMI ŚWIADOMOŚCIAMI...

PRZYSZEDŁ CZAS BY MÓWIĆ O TYM OTWARCIE!!!
KTO NIE CZUJE SIĘ NA SIŁACH NIECH SIĘ NIE ZMUSZA WIDOCZNIE NIE JEST JESZCZE GOTOWY. NIECH TYLKO WIE ŻE POWINIEN DĄŻYĆ DO WYZWOLENIA I WALCZYĆ NAWET MAŁYMI ŚRODKAMI. POCZĄWSZY OD WŁASNEGO OTOCZENIA...NIECH MEDIA , SZKOŁA , ORTODOKSYJNI RODZICE , CZY ZNAJOMI NIE ŚCIĄGNĄ DO W DÓŁ...... NIECH PODĄŻA KU WŁASNEJ WOLNOŚCI!!!!!

CO BY SIĘ NIE STAŁO , CHOROBA LEKARZE , STUDIA PROFESOROWIE , KOŚCIÓŁ KSIĘŻA , RODZINA PARTNERZY ŻYCIOWI NIE ZBURZĄ JEGO "Ja"... NIKT Z TZW. AUTORYTETÓW

NAGRODĄ ZA WYSIŁEK I ODWAGĘ BĘDZIE WEJŚCIE NA WYŻSZY POZIOM BEZ OGRANICZEŃ , BEZ STRACHU, W OPARCIU O WŁASNE DOŚWIADCZENIE TEGO CO DOBRE I SŁUSZNE....

WSZECHŚWIAT CZEKA NA TWOJĄ DECYZJĘ....

http://www.youtube.com/watch?v=NCdIRjMFz7g...ted&search=

Polecam film BARAKA który w pięknych obrazach ukazuje to czego nie sposób opisać słowami....

ps. A oto lista mentalnych krat które należy umieć ignorować wbrew obiegowej opinii....

1. MEDIA - NAJSILNIEJSZA WŁADZA NAD UMYSŁEM - MASZYNA PROPAGANDOWA - ZŁODZIEJ ROZUMU
Przykładem jest ogłupiałe amerykańskie społeczeństwo przekonane o swojej wyższości na świecie.
Jako były student dziennikarstwa i marketingu ujrzałem te struktury od wewnątrz , dzięki czemu nie zamierzam być niczyjim dziennikarzem.

2. POLITYKA- Nie ma znaczenia czy Prawica czy Lewica - Demokracja to mit dający iluzję wyboru i wpływu na losy kraju. Obecnie w Polsce na zmianę dzielą się władzą , w tegorocznych wyborach widać jak płynna jest między nimi granica poglądów. Prawa Kobiet i mniejszości seksualnych to stałe karty manipulacji społecznej. Szkoda też czasu i energii na polityczne dyskusje.

3. Mundre Książki - Mówiąc o książkowej wiedzy trzeba bardzo uważać. Ktos kto chwali się ze przeczytał ich wiele może być bardziej popaprany niż ten co żadnej nie widział na oczy...
Edukacja to nic innego jak przyjęcie cudzych pogladów i powszechnych opinii.
Trzeba mądrze wybierać to czym się zaśmiecamy. To samo dotyczy internetu ...póki co wolnego pola wymiany pogladów...z wieloma haczykami...

4. Nie dajĘ gotowych rozwiazań jedynie CHCĘ ŻEBYŚCIE SIĘ WKURWILI!!!!!!!!!!

WKRÓTCE CIĄG DALSZY..... Pozdrawiam boski
Profile CardPM
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Sanctuary
post 30.09.2007 - 20:45
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2152

http://www.teledyski.us/1956,proletaryat_8...zy_byc8221.html

radze przesluchac mi to bardzo pasuje do tematu

jedno powiem.kur.. zgadzam sie
ile razy mowilem ojcu o zainteresowaniach.do czasu az mi nie powiedzial bym sobie poszedl poprzywolywac deszcz i mnei wysmial (btw. burze chcialem wezwac z tego powodu i byla ^^)

przyjaciele?prawdziwi zostali inni wysmiali i odeszli
koledzy?ci co wiedzieli stworzyli plotki i ludzie sie odwrocili

palenie na stosie?nie boj sie wroca te metody

LUDZIE SA SLEPI I TO NIE NASZA WINA ZE IM SYSTEM OCZY WYKOLIL!!!!
naszym celem jest je opatrzec i uleczyc.ukoic ich dusze i pokazac droge.a to kto nia pojdzie,jego wybor
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 30.09.2007 - 20:59
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

ja tam powiem krótko, że jestem wkurwiony!
Profile CardPM
+Quote Post
boski
post 30.09.2007 - 21:07
Post #4

Znajomy Rodziny

Tu jest wersja youtubowa tamta mi się nie otwiera http://www.youtube.com/watch?v=fOfrc_6R5jg

Świetnie dobrane słowa piosenki i teledysk w klimacie Beksińskiego. Dusze artystyczne korzystają w łącznosci z innymi wymiarami stąd czasem coś prawdziwego stworzą.
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 30.09.2007 - 21:11
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

A ja sie nie bede wkurwial,,,,, bo po wkurwieniu to pozniej zle sie czuje , boli mnie glowa i jestem bez sil - czytaj. zjebany.

Zaleje swiat miloscia i wszyscy beda lezeli w ekstazie pod drzewkami , co wy na to.
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 30.09.2007 - 21:13
Post #6

Guests

BOSKI mocno, mocno, mocno. Aż mnie zatkało, nie wiem co powiedzieć.
Wykrzyczałeś głośno to co chodzi mi po głowie( z pewnością nie tylko mi)

A może ludzie wolą żyć w niewiedzy(tzn. większość pewnie woli).
Inni się boją, boją się zmian, ja też się boję, każda zmiana nawet na lepsze musi być chyba bolesna.
Ale jednocześnie siedzi coś we mnie. Mam taką dziurę w sobie, chciałbym ją czymś zapełnić, siedzi we mnie chęć do zmian, do czegoś więcej

Ale wielu się budzi( ja pier*olę co to będzie)
Będzie pięknie, ciekawie, hmmm... żyjemy w ciekawych czasach hehe.

Budzimy się...
Qrcze jaki ten świat jest niesamowity :)

PS> I niech mi ktoś teraz powie, że na tym forum nie ma magii :)
+Quote Post
Yybcia
post 30.09.2007 - 21:14
Post #7

OBE Maniak 96
Nr użytkownika: 1535

KUr...WA ludzie wokoło nas to ciemnogród. Pomóżmy wyzwolić się im z tych sideł.Niech nie będą uwięzieni. Niech przestaną ich katować stekiem bzdur. To nie ich wina ale wina tych którzy wszystko zamotali w chaos(nie mylić z magiczna ścieżką Chaosu).
Co to się dzieje w Polsce? Już w UK większa wolność niż tu....
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 30.09.2007 - 21:15
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1722

Bardzo dobrze to ująłeś. Jeżeli chodzi o mnie to uważam, że nie ma co się wkurwiać. Trzeba zapragnąć zmiany i zacząć działać. Nasz system jest wyjątkowo chory i trzeba go zmienić - w pełni się z tobą zgadzam. Ale co do manipulacji, to ludzie na wyższym poziomie uwolnią się, nawet jeżeli narodzą się w tej "klatce". "Kto szuka ten znajdzie" - to jest prawda. Pomóżmy tym, którzy tego nie widzą, ale nie wkurwieniem, tylko tak jak powinni się zachowywać Ci, którzy wiedzą o wyższym Ja - z miłością i szacunkiem.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 30.09.2007 - 21:23
Post #9

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

No to jak co zrobic ,by co wyszlo?
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 30.09.2007 - 21:44
Post #10

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Dowaliłeś do ognia.Ciepło ciepło :)
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 30.09.2007 - 21:56
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zbyszek @ 30.09.2007 - 22:23) *
No to jak co zrobic ,by co wyszlo?

Bo to całe wkurwienie jest dokładnie tym samym co panuje teraz. Wystarczy ludziom pokazać, że może być inaczej, pokazać jak powinno być i że mają możliwość zmiany tego wszystkiego na lepsze. Tak jakby sprawić, żeby sami zechcieli zmiany, nie poprzez siłę czy wkurwienie, ale przez pokazanie tego jak mogą się ludzie zachowywać po zmianie, wtedy będą wstanie zobaczyć to jak powinno być, ujrzą tą cała klatkę, którą na nich założyli inni i zapragną się uwolnić;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 30.09.2007 - 21:59
Post #12

cialka.net
Ikona Grupy

Dobra koncepcja. No to jak to zrobic zeby zobaczyli?
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 30.09.2007 - 22:14
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

Jak to co qrwa odkryc cialka :D
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 01.10.2007 - 00:48
Post #14

cialka.net
Ikona Grupy

To sie zeszlismy.Przy schizofreni jest to jedna ze skarg chorych.(odkryc) Widza ludzie swoj duplikat stojacy obok i skarza sie,ze im cialo sie rozciaga na boki widza hipnagogi na codzien ,slysza zmarlych ,w glowie im buczy i koledzy przelatuja przez sciany ,choc stoja obok.
I jak chcesz to udowodnic?
Jak dusza jest jedna i duch tyyyz.A najlepiej by byla po smierci, bo za zycia to po co komu potrzebne!!!!
Psychika jest procesem samym z siebie a rozum jest narzedziem poznawczym z warsztatu frankensztajna
Cialka sa juz udowodnione w psychiatryku .....
Trza by bylo je uwolnic z domu niewoli!!!!
Profile CardPM
+Quote Post
Aloha
post 01.10.2007 - 02:22
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2007

ALL U NEED IS LOOOVE!!!
...ludzie nie sa tacy biedni i zniewalani,masowa manipulacja??niech se bedzie
niebrakuje ludzi,ktorzy chca byc kierowani,"chronieni" czy to przez religie,guru czy panstwo...jak cos pojdzie nie tak to jest na kogo zwalic!Jak jest Popyt bedzie i Podaz!!Ile znacie ludzi,ktorzy decyduja sie wziasc odpowiedzialnosc za swoje zycie?Czy Ty to zrobiles?Czy grasz role ofiary "masowej manipulacji".Wiele ludzi "kocha" swoje zlote klatki a jak bedziesz probowal ich "uwolnic" to dostaniesz po ryju...
Swiat to cudowny samokontrolujacy sie mechanizm,kto zechce zrzucic kajdany zrobi to sam lub zacznie prosic o pomoc...wtedy ruszaj z Sercem!
Jesli widzisz innych jako niewolnikow...to dales sie nabrac na tzw archetyp ofiary...kazdy jest Doskonaly,Piekny i Kompletny-kazdy ma swoja Totalna Jazn sluzaca pomoca...ale my ludzie kochamy gry!och...jaki ja nieszczesliwy;bo to bo tamto(CIAGLE sam sie na tym lapie).
Zamiast zbawiac INNYCH od "masowej manipulacji" SAM bede dzis trenowal oobe-kochany MTJ oczysc mnie z gowna,ktore sam sobie funduje!Dosc krucjat,swietych wojn...
Robimy OBE Rebelie to skupmy sie najpierw na sobie i na tym co mamy najlepszego do zaoferowania... chcesz walczyc z "systemem" gniewem?"Kto mieczem wojoje od miecza ginie"!Jesli wolisz sie wkurwiac ok,ja wole sie Radowac i tym dzielic...
MAKE LOVE NOT WAR...serce mi szepcze kochaj!kochaj!kochaj!Takiego "ATAKU" nikt sie nie spodziewa...tak jak we snie,kiedy sie budzisz i przytulasz swego potwora a on sie jakos tak dziwnie zawiesza...

Aloha Astralni Surferzy;)))
Profile CardPM
+Quote Post
boski
post 01.10.2007 - 13:26
Post #16

Znajomy Rodziny

CZAS SIĘ "WKURWIĆ" OZNACZA , UWOLNIĆ SIEBIE . NIE CIĄGNIEMY NIKOGO KTO SIĘ WZBRANIA! TO NIEPRAWDA ŻE LUDZIE CHCĄ ŻYĆ W KLATCE SYSTEMU. ONI CHCĄ BYŚ TAK MYŚLAŁ ŻE INNI SĄ STWORZENI DO NIEWOLNICTWA! TEN ŚWIAT JEST JAK JAK CHORY ORGANIZM CO WALCZY O ZDROWIE . SYSTEM OBRONY DECYDUJE KTO JEST KOMÓRKĄ NOWOTWOROWĄ ,KTÓRĄ ZWALCZAJĄ TYLKO PO TO BY PRZETRWAĆ W OWCZEJ SKÓRZE!

NIE MUSISZ CZUĆ SIĘ ŹLE BĘDĄC "WKURWIONYM" - MASZ SIĘ CZUĆ CHOLERNIE DOBRZE!

TA PLANETA NIE NALEŻY DO NICH ! WSZYSTKO USTANOWIONO WŁASNOŚCIĄ RZĄDU. ODEBRANO PRAWA OBYWATELSKIE W IMIĘ "WOJNY Z TERROREM" .... TO SIĘ DZIEJE NA NASZYCH OCZACH!

OD NOWEGO ROKU 18 LATKOWIE DOSTAJĄ DOWODY BIOMETRYCZNE Z CHIPEM . NASTĘPNY ETAP TO IMPLANT POD SKÓRĄ . SYSTEM BEZGOTÓWKOWY OPARTY NA WIRTUALNYCH KREDYTACH I ZNIEWOLENIU SPOŁECZENSTWA- PRZETRWAJĄ CI POSŁUSZNI ...KTORZY WIERZĄ W BOSKĄ MIŁOŚĆ WMÓWIONĄ PRZEZ KOSCIÓŁ KTÓRY DZIELI WŁADZĘ NAD OWCAMI.

NIKT Z WAS NIE WYKRZYCZY PRZEZ OKNO TEGO CO MYŚLI - W OBAWIE O OPINIE OBCYCH NA SWÓJ TEMAT.

DAREK SUGIER KRZYCZĄC NA DACHU - BRANY BYŁ PRZEZ WIELU ZA WARIATA!
WARIATEM JEST KAŻDY CO MÓWI PRAWDĘ!!! ZAKŁAMANEMU TŁUMOWI!

CIESZĘ SIĘ ŻE URODZIŁEM SIĘ W POLSCE A NIE USA LUB UK - WTEDY ZAPEWNE NIE MYŚLAŁBYM WCALE

W POLSCE POMIMO CIEMNOGRODU KATOLICKIEGO JESZCZE JEST W MIARĘ SPOKOJNIE ,ALE NOWA KONTROLA KTÓRA WESZŁA PO 1989 I WEJŚĆIU DO UNI , ROBI SWOJE . ZAPATRZENIE W ZACHODNI TRYB ŻYCIA , KONSUMPCJA I ROZRYWKA WYPRAŁY NARODOWI MÓZGI. WSZYSCY SMACZNIE ŚPIĄ ...

-DLATEGO SIĘ WKURWIŁEM!
Profile CardPM
+Quote Post
kamil
post 01.10.2007 - 14:02
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 144

wiele z tego co pisze boski przeczytałem w książce anthony de mello "PRZEBUDZENIE"
A WKURWIONY NA SYSTEM JUZ OD DAWNA JESTEM
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 01.10.2007 - 16:11
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Boski jestem pełen podziwu,wkurwiłeś się na to tak jak ja ,twoje wnioski są zbviezne z moimi więc nie bedę nic tu więcej dodawał,tak trzymaj .
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 01.10.2007 - 16:17
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Tu wcale nie chodzi o nasz system,tego czy innego państwa,bo to jest tylko wynik manipulacji tych, co trzymają całą ludzkośc w ciemnocie i ograniczeniach religijnych /nie ma znaczenia jaka religia/.To co jest wyśmiewane oficjalnie przez wszystkich ,tzw teorie spiskowe dziejów są faktem .A ci co za tym stoją to są czcigodni, powszechnie szanowani ,a ludziska im liżą dupska i na tacę noszą.
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 01.10.2007 - 16:36
Post #20

Dusza Towarzystwa

Przez mówienie prawdy, przez własną osobowość. Trudno mi to opisać... Dam Ci może niezbyt dobry przykład: mam wuja[35-40 lat], niepełnosprawny - nie może chodzić, prawie całe życie jeździ na wózku inwalidzkim, do tego całe życie przesrane, dziadek kiedyś był alkoholikiem i przez 15 lat pracował tylko za alco, codziennie najebany do domu wracał, robił awantury itp. Teraz może to wygląda lepiej, ale babcia z dziadkiem to materialiści, więc nawet mu rente, która dostaje od państwa zabierają. Dostaje jakoś 20 zł na miesiąc, a do tego pali. Czasami się zdarza, że wpadnie do nas i jak nie ma papierosów i prosi mnie czy bym mu jakiejś fajki nie załatwił od starszej. Kiedyś starsza zawsze była wkurwiona na niego, że tak przyjeżdża i sępi fajki. Jak jej się pytałem, czy nie miała by jakiejś fajki dla wuja to zawsze albo się wkurwiała i z wielką łaską dawała tego papierosa i wuja traktowała jak śmiecia. I tak pewnego dnia się wkurwiłem i jej powiedziałem, że wuja jest inwalidą, ma całe życie przesrane, a pieniędzy na papierosy nie ma, gdyby miał to sam by sobie kupił(bo jak ma to przyjeżdża i pali swoje).. Dodatkowo powiedziałem jej, że jakby sama nie miała papierosów to też by do tego ją głód nikotynowy doprowadził do tego, żeby się znajomych pytała czy by jej papierosa nie dali. Potem jej jeszcze powiedziałem, że uważa się za katoliczkę, mnie jebie, że do kościoła nie chodzę, a ona, która chodzi do kościoła i deklaruje, że wierzy w Boga nie potrafi bez zbędnych komentarzy jednego papierosa dać osobie niepełnosprawnej fizycznie, która ma przejebane całe życie i z nim normalnie pogadać bez traktowania go jak śmiecia. Od tej pory jeżeli wuja by mnie zapytał o papierosa to zawsze da bez zbędnych komentarzy i chętnie wychodzi z wujem porozmawiać.
Wystarczyło jej dać inną możliwość, pokazać, że tak powinna się zachowywać i tak będzie lepiej.
Wiem, że to nie jest za dobry przykład, ale próbuje Ci to jakoś zobrazować. Tak samo można by pokazywać innym ludziom jak powinni traktować innych, jak się odnosić do innych szacunkiem etc. Coś co jest teraz takie rzadkie, a które powinno być dla nas normalnym zachowaniem. Do tego ukazywać im te manipulacje, zmuszać do samodzielnego myślenia, zagłębiania się w siebie, w to co się wierzy itp.
Mam nadzieje, że Ci jakoś wytłumaczyłem to jak ja to widzę;)
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 01.10.2007 - 16:42
Post #21

Dusza Towarzystwa

CYTAT(boski @ 01.10.2007 - 14:26) *
W POLSCE POMIMO CIEMNOGRODU KATOLICKIEGO JESZCZE JEST W MIARĘ SPOKOJNIE ,ALE NOWA KONTROLA KTÓRA WESZŁA PO 1989 I WEJŚĆIU DO UNI , ROBI SWOJE . ZAPATRZENIE W ZACHODNI TRYB ŻYCIA , KONSUMPCJA I ROZRYWKA WYPRAŁY NARODOWI MÓZGI. WSZYSCY SMACZNIE ŚPIĄ ...
-DLATEGO SIĘ WKURWIŁEM!

Co nie znaczy, że w do 1989 r. kontrola była lepsza. Ludzie byli okłamywani i manipulowani cały czas hasłami ZSRR, lub chociażby sprawy z mordem w Katyniu, gdyż rosjanie, którzy dokonali tego mordu próbowali nam wmówić, że to zrobili Niemcy i nawet kazali tego nauczać w szkołach. Komunizm nie jest niczym dobrym, ale de fakto obecny system również nie jest dobry... Jednak w grę w chodzą pieniądze i władza. Zmiana systemu jest konieczna jeżeli chcemy do czegoś dojść, bo inaczej będzie koniec. Nie chodzi mi już tylko o to, że teraz jest nieciekawie, ale o to jak to się wszystko może skończyć. Ocieplenie klimatu, wojny o surowce na antarktydzie, coraz większa manipulacja ludźmi itd.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic