Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Co Się Stało Z Tematem Usera "dusza"?, czyżby cenzura??
MetaPsyche
post 13.10.2007 - 20:46
Post #1

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

jak w temacie
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
ptasiek
post 13.10.2007 - 20:53
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Ja nic nie wiem, ale to na pewno nie była cenzura. Gorsze rzeczy można przeczytać na tym forum :) :)
Pewnie ten temat był zbyt spamerski, nie na temat :)
Tak mi się wydaje.

EDIT: no tak, chyba macie rację. Po prostu nasze (również moje) odpowiedzi nie były zbyt stosowne...
POZDRAWIAM
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 13.10.2007 - 21:01
Post #3

Niepoprawny racjonalista

no właśnie że nie bardzo... temat był konkretny i związany z OOBE.
Pytam osobę która ten temat usunęła - Co tobą kierowało??
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 13.10.2007 - 21:03
Post #4

Guests

CYTAT(ptasior @ 13.10.2007 - 21:53) *
Ja nic nie wiem, ale to na pewno nie była cenzura. Gorsze rzeczy mozna przeczytać na tym forum :) :)
Pewnie ten temat był zbyt spamerski, nie na temat :)
Tak mi się wydaje.

Był bardziej na temat niż Ci się to wydaje. Wbrew pozorom problem w nim poruszony jest dość często spotykanym, a o podobnych rzeczach pisał nawet Monroe.

ps. to dla tych, którzy nie zdążyli przeczytać mojej wypowiedzi we wspomnianym temacie, chociaz ten pewnie też zostanie usunięty :P
+Quote Post
plantator
post 13.10.2007 - 21:24
Post #5

Guests

Temat został usunięty przeze mnie w trosce o język i kierunek w jakim zmierzał. Z chęcią włączyłbym się do dyskusji ponownie, jednak tym razem ciut lżejszym językiem i faktycznie mówiąc na temat - 5 postów pod rząd o waleniu konia, to niezbyt związane z obe, natomiast problem wzwodu przed/w trakcie/po obe i rozładowanie emocji w sposób wiadomy to inna rzecz.

Problem MASTURBACJI (czyż to nie brzmi ładniej?) jest ważny, ale dajcie spokój, temat nawet na hydepark nie zasługiwał - a to, że gorsze rzeczy można na forum przeczytać, to inna rzecz - zamiana wulgaryzmu na przyjemny kolokwializm nie boli i warto czasem dla szacunku dla pracy Cata i innych modów trochę się wstrzymać, by forum przed innymi ludźmi prezentowało się w miarę - obe to rozwój duchowy - tak twierdzicie, więc motyw walenia konia, jest w tym momencie poboczny - oto moje uzasadnienie.

P.S.
To nie jest cenzura, tylko próba sprowadzenia forum na właściwy tor, bo ostatnimi czasy 90% postów to wątki dla hydeparku.
+Quote Post
MetaPsyche
post 13.10.2007 - 21:33
Post #6

Niepoprawny racjonalista

sory ale nie zgadzam się z tobą.

Temat był związany z obe, a to że zwrot "walenie konia" jest dla ciebie wulgarny świadczy jedynie o tobie.
Ja nie widzę tu żadnego wulgarnego słowa i według mnie ten zwrot także nie jest wulgarny... Powiem więcej jest to najlepsze określenie na to co powionien zrobić autor tematu, aby wyzbyć się problemu.
A zasugerowane przez ciebie słowo "masturbacja" jest zbyt sztywne. Autor tematu nie potrzebował rady autora Słownika języka polskiego...
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 13.10.2007 - 22:20
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(plantator @ 13.10.2007 - 22:24) *
Temat został usunięty przeze mnie w trosce o język i kierunek w jakim zmierzał. Z chęcią włączyłbym się do dyskusji ponownie, jednak tym razem ciut lżejszym językiem i faktycznie mówiąc na temat - 5 postów pod rząd o waleniu konia, to niezbyt związane z obe, natomiast problem wzwodu przed/w trakcie/po obe i rozładowanie emocji w sposób wiadomy to inna rzecz.

Problem MASTURBACJI (czyż to nie brzmi ładniej?) jest ważny, ale dajcie spokój, temat nawet na hydepark nie zasługiwał - a to, że gorsze rzeczy można na forum przeczytać, to inna rzecz - zamiana wulgaryzmu na przyjemny kolokwializm nie boli i warto czasem dla szacunku dla pracy Cata i innych modów trochę się wstrzymać, by forum przed innymi ludźmi prezentowało się w miarę - obe to rozwój duchowy - tak twierdzicie, więc motyw walenia konia, jest w tym momencie poboczny - oto moje uzasadnienie.

P.S.
To nie jest cenzura, tylko próba sprowadzenia forum na właściwy tor, bo ostatnimi czasy 90% postów to wątki dla hydeparku.

Dla mnie to jest śmieszne! Temat był elegancki... a jak sie nie podobał to trzeba było go ominąć! i nie czytać... a mnie sie wydaje że nie jesteś odpowiednią osobą do sprowadzenia forum na właściwy tor... bo forum jak dla mnie jest już na właściwym torze... i mimo że jestes moderatorem nie przeginaj z tym.. bardzo prosze..temat był oryginalny którego na forum jeszcze nie było...
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 13.10.2007 - 22:22
Post #8

Guests

hahahahaha, nowy moderator hehehe i nowe porządki. Oj gorliwy ten nasz nowy moderator hehe.
Wcześniej na forum praktycznie nie było cenzury, każdy pisał co chciał.

No i pojawił się Texas Ranger Plantator hehehe i na forum zapanował porządek.

A tak na poważnie to Plantator ma rację, rozpowszechniamy wiedzę o oobe, na nasze forum wchodzi coraz więcej użytkowników. Są to różni ludzie i posty o waleniu konia hahahaha mogą ich trochę zrazić.
Nasze forum nie może zmienić się w jeden wielki burdel.

PLANTATOR pozdrawiam, robisz kawał dobrej roboty
+Quote Post
Marcin181
post 13.10.2007 - 22:33
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(Artur_flyer @ 13.10.2007 - 23:22) *
hahahahaha, nowy moderator hehehe i nowe porządki. Oj gorliwy ten nasz nowy moderator hehe.
Wcześniej na forum praktycznie nie było cenzury, każdy pisał co chciał.

No i pojawił się Texas Ranger Plantator hehehe i na forum zapanował porządek.

A tak na poważnie to Plantator ma rację, rozpowszechniamy wiedzę o oobe, na nasze forum wchodzi coraz więcej użytkowników. Są to różni ludzie i posty o waleniu konia hahahaha mogą ich trochę zrazić.
Nasze forum nie może zmienić się w jeden wielki burdel.

cenzury wogóle nie powinno być! to nie były posty o waleniu konia... tylko o kutasku który nie powinien stawać podczas OBE xD hehe... po za tym wątpie żeby to kogoś zraziło! ludzi przyciąga to forum dlatego że jest extra atmosfera! że każdy może sie zapytać na forum i dostanie odpowiedz... to prawda czasem już może wnerwiać pytanie co to są wibracje :) ale jak takie by było to upomnieć że taki temat już był skierować go do niego i wtedy temat można spokojnie usunąc... a usunięcie tego tematu przez texas ranger jest dla mnie nie zrozumiałe...
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 13.10.2007 - 22:54
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

zaczyna siem cenzura i zaczynają się wojny xD to nie reguła ale mam takie doświadczenie z jednego forum. Ni można było po prostu edytować posta użytkownika ze zwrotami które nie leżały w guście pana moderatora? No cóż co się stało to się nie odstanie więc po co drążyć temat? każdy trzy grosze wcisnął xP

Ps. zgadzam się, że cenzury nie powinno być, lepsza atmosfera, taka swojska hehe [do czasu kiedy zaczynają się chamskie, agresywne i wulgarne wypowiedzi, to jest wyjątek ale jak czasami ktoś "kurwę" wstawi w zdaniu czy coś to chyba nie koniec świata hm? xD].
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 13.10.2007 - 22:57
Post #11

Niepoprawny racjonalista

cenzura jest konieczna jedynie w przypaku gdy występuje atak ze strony jednego usera na drugiego, lub zbyt często są nadużywane wulgarne słowa. A nawet wtedy nie należy usuwać całego tematu...
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 13.10.2007 - 22:58
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

O , widze ze zainteresowanie bylo wieksze niz sie spodziewalem hehe :)

Temat masturbacji tudziez onanizmu dokonywania samogwaltu (walenie konia , gruchy , wbijanie smyka , walenie szkopa w kask) jest w naszym skromnym kraju mocnym tematem tabu ( ten jeb*** kosciol). Jest jedna z tych rzeczy o ktorej wszyscy wiedza i robia ! ale nikt nie mowi bo sie wstydzi. Nie ma jak ignorancja totalna ( k*** ja pier*** , zwale se kunia, heeej zenek idziesz walic? moze zwalimy sobie nawzajem? hehe , luudzieeeee waaaalcie kunie ! to je samo zdruwie).
Jestem w stanie zrozumiec , ze niektorzy moga czuc sie zniesmaczeni takimi tematami , ale w pewnym momencie spotka ich to samo. Energia , ktora napedza nasza seksualnosc jest jedna z najsilniejszych , ktore popedza nas wogole do jakiegokolwiek dzialania. Jako wielki fan Sigmunda Freuda psychologa i psychiatry , ktory notabene stworzyl te teorie o seksualnosci czlowieka ponad wiek temu , stwierdzam ze rozmowy na ten temat sa calkowicie na miejscu , a ci ktorzy twierdza inaczej mysle , ze powinni nad tym sie zastanowic. To jest w pewnym sensie wypieranie sie czlowieczenstwa , tego kim jestesmy i jej nieodlaczej cechy , ktora nabieramy juz od narodzin(jakby Bog nie chcial zebysmy nie bawili sie wackami i w te sprawy to by nas pewnie inaczej stworzyl). Male dzieci , kiedy przechodza przez faze falliczna w wieku 3-4 juz zaczynaja sie bawic swoimi genitalami i ich ciekawoc wzrasta wraz z wiekiem(taki maly a juz wali).Tutaj moglbym dalec kontynuowac , ale mysle , ze niektorzy juz zrozumieli o co mi chodzi w tym momencie ( ja k*** pier*** ).

Czy chcemy zeby nasze wypowiedzi wygladaly jak suche akademickie fakty "doktura"? (Czy k*** jak spod budki z piwem ja pie.....)

Mysle , ze granica miedzy tymi dwoma jest bardzo cienka i trzeba znalezc rownowage , tak zeby nie zanudzac i zeby nie klnac jak szewc. :)
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 14.10.2007 - 10:06
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

Miałem nadzieję że to forum będzie bez cenzury i walenie konia czy różne rzeczy tego typu nie będą tematem tabu, jednak się zawiodłem :(
Profile CardPM
+Quote Post
Lukasz
post 14.10.2007 - 10:09
Post #14

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 76

A moim zdaniem przynajmniej podstawy kultury by się tu przydały...
Ja za to miałem nadzieję że to będzie poważne forum.
Profile CardPM
+Quote Post
xec
post 14.10.2007 - 11:11
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2050

Walenie konia to nie brak kultury tylko radzenie sobie z konkretnym problemem i kazdy nazwie to tak jak mu pasuje, nikt inny nie powinien w to ingerowac. Uzytkownicy ktorzy odpisywanli w tym temacie nikogo nie obrazali imysle ze nikt nie powinien sie poczuc urazony czytajac to. Jesli wejdzie nowy uzytkownik i przeczyta "zwal konia" i dla niego bedzie to przejaw braku kultury to wydaje mi sie ze bedzie to brakiem kultury tylko tej osoby ktora to pisze a nie forum. Dazycie do tego zeby uzytkownicy pisali posty ze slownikiem w reku i szukali okreslen odgornie uznanych za "kulturalne" - ble!
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 14.10.2007 - 11:23
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Sami Swoi i niech tak pozostanie a co do cenzury to niech was reka Boska broni przed jej wprowadzeniem,moim zdaniem jest to śmieszne do kwadratu jak ktoś pisze zasmiast Kurwa ,Ku*wa przecież wiadomo o co chodzi,ja różnicy nie widze. Na niektórych forach jest tak że jak ktoś napisze chuj to dostaje ostrzeżenie a jak napiszesz ch*j to dostajesz rozgrzeszenie . Zabij a nie pojmę tego kraju:)
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 14.10.2007 - 12:06
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Może skończmy ten temat, spróbuję, to wyjaśnić w oddzielnym temacie.
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 14.10.2007 - 12:27
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Hmm... panowie, to jest dział "Techniczne", tu sie rozmawia o sprawach natury technicznej, a nie o waleniu, i czy to jest dobre, itd. taka dyskusja jest dobra do np. Hyde Parku. Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 14.10.2007 - 13:21
Post #19

Guests

Napisałem w nowym wątku o "waleniu konia" wszystko na temat - jeśli ktoś nie wie, dlaczego ma wzwód, to jest niedoedukowany, ot co. Całe rozwiązanie mieści się w jednym poście i można to ująć czytelnie, prosto, bez wulgaryzmów, bez głupich żartów, bez srania w banię.

Kto jeszcze ma problem z tym, niech sobie poczyta Monroe'a, Sugiera i w google wpisze poranny wzwód i wszystko na temat! Może dla kogoś stojący penis, to temat numer jeden przy wychodzeniu z ciała, dla mnie to nie ma związku, a zamiast tworzyć taki temat można było użyć opcji szukaj i np. w kilku tematach o przeszkadzajkach przy koncentracji dopisać ten wątek - proste prawda??
+Quote Post
PurpleCat
post 14.10.2007 - 18:12
Post #20

Administrator
Grupa: Root Admin
Nr użytkownika: 1

Dzięki wszystkim osobom które zwróciły uwage na ten problem.

Wulgaryzmy w języku są doskonałym wynalazkiem. Polecam stosować je jednak z umiarem i w stosownych momentach.

Prosze wszystkich moderatorów przed decyzją o skasowaniu tematu o rozważenie skasowania pojedyńczych postów lub ich edycji.

Cenzury nigdy nie będzie ale przyzwoitość tak.

Ciesze się że na forum jest dużo osób bardzo otwartych jednak posty czyta wielu ludzi i należy szanować ich uczucia.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 14.10.2007 - 22:23
Post #21

Guests

A ja wiem jak się wątek masturbacji zakończy...

Cat a może jest jakiś moduł do forum autocenzury? :D

co by automatycznie podmieniało: k**wa na kurka, o ty kuta**e na o ty niegrzeczny chłopcze, etc ;) roboty zero, każdy może dać upust a przy okazji porządniejsi forumowicze, ew. starsi nie poczują się urażeni mową młodzieży i przy okazji obenautów?

Tylko jak to DS zniesie;)
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic