Wizja czy sen ? |
|
|
Jurant
|
11.11.2006 - 21:09
|
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 191

|
Od pewnego czasu próbuje świadomie doświadczyć oobe, ale bez powodzenia, ok. 1,5 tygodnia temu w czasie transu przytrafiło mi się coś dziwnego.
Otóż miałem oczyszczony umysł i o niczym nie myślałem nagle przed oczami pojawił mi się widok zachodzącego słońca, które było już nisko nad ziemią, im dalej od niego tym niebo stawało się coraz ciemniejsze, nade mną już było prawie czarne. To były niesamowite kolory przechodziły z pomarańczowego do czerwonych potem do fioletowego aż do czarnego. Ja sam stałem na wydmie przed sobą widziałem piramidę była bardzo postrzępiona i zniszczona, najdziwniejsze w tym widoku było samo słonce, które zachodziło w lewą stronę. Zacząłem powoli odwracać się w prawo za mną był ciemno, ale u stóp wydmy dało się jeszcze zobaczyć stojące bez ruchu wojsko, wszyscy byli ubrani na czarno i jakby na coś czekali. Było tak liczne, że nie widziałem końca, znów zacząłem odwracać się tym razem w lewo zobaczyłem jeszcze raz piramidę i wszystko minęło. Ten widok nie dawał mi spokoju, prawie codziennie o nim myślałem aż w końcu postanowiłem o tym napisać.
Jak myślicie to mogła być wizja czy tylko sen??
|
|
|
|
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 11)
Jurant
|
12.11.2006 - 09:08
|
Gość Rodziny

|
CYTAT mam pytanko, a mianowicie: Co zobaczyłeś jako pierwsze?? to jest istotne... Mianowicie pierwszą rzeczą, jaką dostrzegłem był zachód słońca, potem piramida i na końcu wojsko CYTAT Fajnie by było, gdybyś powiedział po której stali stronie piramidy. Może sie to okazać szalenie istotne. Piramida stała przede mną, ścianą w moją strone, ja stałem sam na wydmie, a wojska za mną poniżej wydmy. Czyli staliśmy w jednej linii. Tylko słońce było po lewej stronie tuż nad ziemią.
|
|
|
|
|
|
Plota
|
12.11.2006 - 11:24
|
Guests

|
Nie wiem ale mi się wydaje że chodzi tu o rok 2012 odwrócenie biegunów ziemi! Może właśnie to widziałeś skoro piszesz że słońce było po przeciwnej stronie! pozdrawiam Łukasz
|
|
|
|
|
|
Songo
|
12.11.2006 - 12:10
|
Przyjaciel Rodziny

Nr użytkownika: 47

|
CYTAT(Jurant @ 12.11.2006 - 10:08)  Mianowicie pierwszą rzeczą, jaką dostrzegłem był zachód słońca, potem piramida i na końcu wojsko Piramida stała przede mną, ścianą w moją strone, ja stałem sam na wydmie, a wojska za mną poniżej wydmy. Czyli staliśmy w jednej linii. Tylko słońce było po lewej stronie tuż nad ziemią. Witam. Właśnie o taki opis mi chodziło. Pierwsze me pytanie. Z kąd wiesz, że Słońce zachodziło w przeciwnom stronę , tzn na wschodzie a nie na zachodzie ?? Twój układ brzmi tak: Ja, piramida, wojsko. Wszystko w jednej lini. Niewiesz przecież do jakiego bieguna stałeś plecami... jeśli stałeś plecami do bieguna południowego to faktycznie Słońce zachodziło na wschodzie. Jeśli zaś stałeś plecami do bieguna północnego ( układ odwrócony: wojsko, piramida , Ty ) to wtedy Słońce zachodziło na zachodzie mimo iż miałeś je po swojej lewej stronie... Pozdrawiam P.s. podaj wszystkie szczegóły jakie tylko pamiętasz, otoczenie, czy widziałeś coś jeszcze obok siebie, inne piramidy, sfinksa itp itd... jeśli podasz jakiś istotny szczegół damy radę stwierdzić może po której stronie piramidy się znajdowałeś.
|
|
|
|
|
|
Jurant
|
12.11.2006 - 12:51
|
Gość Rodziny

|
Jak już wcześniej pisałem najpierw zobaczyłem zachód słońca czyli stałem twarzą na zachód ale słońce chyliło się w lewą stronę, a przede mną stała piramida. Słonce nie było dosłownie po lewej stronie tylko było odcylone o kilka stopni względem piramidy, tak że gdy patrzałem na piramide widziałem słońce. Im dalej od słońca tym było ciemniej nic więcej nie zobaczyłem prócz pustyni, gdy się odwracałem w stronę wojska, chyba wiał lekki wiatr, bo piasek się unosił tuż nad ziemią. Było bardzo spokojnie i cicho.
|
|
|
|
|
|
Jurant
|
12.11.2006 - 22:29
|
Gość Rodziny

|
Rzeczywiście Songo, nie jestem w stanie tego stwierdzić. W takim razie nie mogę powiedzieć jak była ustawiona piramida, ponieważ prócz tych rzeczy, które opisałem wcześniej nic nie zobaczyłem. Ze szczegółów to stałem na wydmie, a wojsko prawdopodobnie nie widziało piramidy, bo wydma była dosyć wysoka, nikt się nie poruszał wszyscy paczyli w prawo pod kontem ok. 45o, jak by na coś czekali nikt też się nie odzywał i było ogólnie cicho i spokojnie, ich strój był czarny lub bardzo ciemny, bo za mną było już dosyć ciemno prawdopodobnie przez wielkie chmury nad nami, mój struj był taki sam. W tym wszystkim nie czułem żadnych emocji, a moje ruchy były spokojne. Piramida była poniszczona i postrzępiona, ale zachowała swoje kształty.
Chyba dokładniej już tego, co zobaczyłem nie opisze
|
|
|
|
|
|

|
 |
|