Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Prosba
asdasd
post 17.10.2007 - 20:43
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2337

Witam serdecznie.. :)
Przperaszam że pisze w tym dziale ale chiałem porposić o kontakt na gg: 950111 jakąs osobę która już zna sie na oobe...

Przepraszam ze spytam.. Ale coś niemam siły szukac na forum można zadac pytania? Jeśli tak to czekam na odp .. :) i kontakt gg (w zupełnie innej sprawie niż pytania )

1. Czy to jest grzech ?
2. Czy jest wymagany jakiś wiek . ?
3. Czy są tego jakies konfekfencje ??!!? (mówie o zdrowiu i psychice ? )
4. Czy są jakiejs warunki ? np niemożna być chorym na coś itp :)

POZDRO ALL
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Gwaihir
post 17.10.2007 - 21:37
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1563

CYTAT(asdasd @ 17.10.2007 - 21:43) *
Witam serdecznie.. :)
Przperaszam że pisze w tym dziale ale chiałem porposić o kontakt na gg: 950111 jakąs osobę która już zna sie na oobe...

Przepraszam ze spytam.. Ale coś niemam siły szukac na forum można zadac pytania? Jeśli tak to czekam na odp .. :) i kontakt gg (w zupełnie innej sprawie niż pytania )

1. Czy to jest grzech ?
3. Czy są tego jakies konfekfencje ??!!? (mówie o zdrowiu i psychice ? )
4. Czy są jakiejs warunki ? np niemożna być chorym na coś itp :)

POZDRO ALL

1. Wg. KRK chyba tak.
2. Chyba nie.
3. Konfekfencji nie ma. Konsekwencji też raczej nie.
4. Chyba raczej nie.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 17.10.2007 - 21:43
Post #3

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

To już poznałeś najbardziej popularną serię odpowiedzi ;)

Moje zdanie

1. Jeśli jesteś katolikiem, to bardzo prawdopodobne, że niektórzy z duchownych twojego wyznania mogą uznać to za grzech. PŚ nie wypowiada się bezpośrednio o OBE z tego co mi wiadomo.
2. Tu się zgadzam, że nie istnieje jakaś konkretna granica.
3. Trudno powiedzieć. Świadome śnienie i OOBE jest jeszcze mało poznane. Obecnie panuje przekonanie, że są to zjawiska raczej bezpieczne.
4. Jeśli masz jakieś zaburzenia lub choroby psychiczne, lub cierpisz na epilepsję, to odradzam zabawy w OOBE. Ale to tylko moje zdanie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 17.10.2007 - 21:59
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

1. Pkt. widzenia zależy od pkt. patrzenia.
2. A co to test na prawo jazdy?
3. Najwyżej Ci się światopogląd zmieni. Fizycznie nie ucierpisz, psychicznie tez nie powinieneś.
4. Jeżeli jesteś chory np. grypa albo przeziębienie to wiadomo może być trudniej. Innych warunków raczej nie ma. Tylko ćwicz i ćwicz wytrwale i eksperymentuj. Bylebyś nie brnął cały czas jedną droga bo znowu pojawi się temat typu "co robić pomocy" bla bla.

A jak już został też temat chorób psychicznych [i zaburzeń] poruszony no to się wypowiem. Sam jestem osobą chorą psychicznie z różnymi zaburzeniami jak na razie żyję a to dlatego, że nie będę niedługo biegał i krzyczał "łaaaa demony mnie opętały" zaburzenia mogę mieć ale głupi nie jestem. Żeby sobie wyrządzić krzywdę zabawą w OBE to na prawdę trzeba mieć kuku na muniu xD :) to chyba wsio.

Ps. leniu jak Ci się nawet na forum nie chce szukać to ciekawe jak Ty wytrwasz w dążeniu do swojego celu, tzn. wyjścia xD :)
Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
suwak
post 17.10.2007 - 22:26
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1634

CYTAT(asdasd @ 17.10.2007 - 21:43) *
1. Czy to jest grzech ?

1. Wg. Kosciola Katolickiego na pewno tak, bowiem uznaje sie to za ingerencje w swiat duchowy. Czy oceniasz to jako cos zlego (nie lubie slowa "grzech") to musisz sam ocenic.
2. Wg. moich informacji - NIE, czyli kazdy wiek jest dobry.

CYTAT(.::Tomek::. @ 17.10.2007 - 22:59) *
Ps. leniu jak Ci się nawet na forum nie chce szukać to ciekawe jak Ty wytrwasz w dążeniu do swojego celu, tzn. wyjścia xD :)
Pozdrawiam.

Troche wyrozumialosci :) Osoby ktore dopiero co sie zarejestrowaly, z poczatku nie umieja sie odnalezc na danym forum, szczegolnie jak maja jakies watpliwosci i chca je jak najszybciej rozwiac. Zakladaja wtedy nowe tematy bo trudno im jeszcze wszystko ogarnac.
Profile CardPM
+Quote Post
asdasd
post 18.10.2007 - 06:55
Post #6

Gość Rodziny
*

dzięki panowie za odpowiedź ale mam jescze pare pytan jak mozna to czekam na odp ?:D

1. Czy w tamtym siwecie panuje materializm mogę sobie wziaść np otwrzoyć dzrwi czy przez to przechodze ?
2. Można spotkac dusze zmarłych ?
3. Można spotkac kogos kto też sie bawi w oobe i jest w tym samym miejscu ?
4. W jakim czasie sie to dzieje ?? Tak jak w realu.. ? że np o 22.00 wyszedłem z ciała a o 22.05 vyłem na podwórku a tam z psem sąsiad chodzi ?

ok dzienx pa :D
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 18.10.2007 - 11:17
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Odpowiedź na pytanie 1, 2, 3 i 4: PATRZ FORUM!

W prawym górnym rogu, na lewo od 'Pomoc' I tuż pod 'Park' znajduje się opcja SZUKAJ!
Doprawdy kolego zacznij szukać samemu bo skoro znalazłeś to forum to znaczy, że umiesz szukać, dlatego zanim posypią się inwektywy w Twoim kierunku (z mojej strony, nie mówie o reszcie forumowiczów chociarz paru pewnie by się znalazło :P ) PROSZĘ poszukaj na własną rękę to nie boli! Powodzenia!

-Edit-
Panie Darku (ekhm nie wiem jak się zwracać, ale niech będzie, że na Ty, jeśli nie wybacz ;) ) no więc Darku, czasami, czytając Twoje posty zaczynam powątpiewać w Twoją mądrość, chodzi mi tu głównie o luźne posty pełne wulgaryzmów i chaosu. Zaczynam się zastanawiać co ci ludzie (mówie o forumowiczach) w Tobie widzą i czemu podchodzą praktycznie bezkrytycznie do rzeczy o których mówisz. Posty takie jak ten wyżej utwierdzają mnie jednak w przekonaniu, czemu tak się dzieje i czemu traktowany jesteś jak prawdziwy autorytet (nie wspomne o książce która jest świetna i po ludzku napisana). No właśnie w sumie ciężko pojąć, że ktoś może wiedzieć tyle rzeczy a przy tym nie zachowywać się jak nadety bufon, pozostaje sobą. Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
newdem
post 18.10.2007 - 12:21
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2292

CYTAT
odp. na: Czy jest wymagany jakiś wiek?
Z racji akceleracji rozwoju psycho-fizycznego, czyli wg. dzisiejszej antropologii przyspieszenia dojrzewania emocjonalnio-psycho-fizycznego, wiek dojrzałości systematycznie się obniża, czyli stajesz się dorosłym wg. obecnych statystyk,

Witam Darku,

No czy ja Wiem..niby tak, ale jakby tak popatrzeć w przeszłość to przykładów osiągania dojrzałości wcześniej niż teraz (40 latkowie na utrzymaniu mamusi) jest bez liku.
Generalnie ja spotkalem sie z przeciwnymi twierdzeniami, moze nie we wspolczesnej literaturze antropologicznej ale historycznej i beletrystyce - dawniej dojrzewalo sie - takze psychicznie wczesniej (bo i przeciez srednia wieku w chwili smierci byla znacznie niza - circa 40 lat). O rozpoczynaniu zycia rodzinnego ok. 15 lat nie wspominajac.
Taki Swedenborg np zaczal pisac dojrzale dziala jako nastolatek, zycie rodzinne tez rozpoczynalo sie wczesniej. Nie chodzi o tzw "cudowne dzieci" - to raczej byla regula.

Dołącze się jeszcze tylko do postu na górze w kwestii uznania dla stylu (ładny i przystępny) i jego zawartości dla Darka S.

pozdrawiam serdecznie
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 18.10.2007 - 13:11
Post #9

Guests

.
+Quote Post
OBE Maniak
post 18.10.2007 - 13:32
Post #10

Guests

.
+Quote Post
.::Tomek::.
post 18.10.2007 - 13:51
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Suwak, to z leniem to było żartobliwe, dobrze pamiętam jak to było kiedy się tutaj zarejestrowałem pierwszy raz xD Nie mogłem się znaleźć :)
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 18.10.2007 - 13:54
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

Hej Darek slowa to tylko slowa , pierdziu pierdziu , mozna je zmienic , nie zrozumiec znaczenia , przeinaczyc. Ludzie powinni nauczyc sie doswiadczac pewnych rzeczy obrazowo. Nie mozna czegos lepiej zrozumiec niz poczuc tego na wlasnej skorze.

pozdro i duzo milosci ! dzisiaj plywam na wznoszacej fali szczescia , ktora dostalem podczas sennego treningu po drugiej stronie
Profile CardPM
+Quote Post
...
post 18.10.2007 - 14:23
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1736

CYTAT(Dusza @ 18.10.2007 - 14:54) *
Nie mozna czegos lepiej zrozumiec niz poczuc tego na wlasnej skorze.

Właśnie Dusza AMEN - tak właśnie jest. Słowa zawsze zostaną tylko słowami.
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 18.10.2007 - 15:17
Post #14

Guests

Darek brachu badź sobą. Podoba mi się ten Twój magiczny, genialny i spontaniczny sposób przekazywania informacji. Ja bym nic nie zmieniał :)

PS>

Nie wiesz kim być? Bądź sobą, nie Rysiem Ochudzkim, nie Kubą Wojewódzkim i nie Majdanem, i nie Dodą.
Bądź sobą! I tylko sobą.

-Grupa Operacyjna
+Quote Post
asdasd
post 18.10.2007 - 15:41
Post #15

Gość Rodziny
*

mam takie małe pytania :)
Prosze o odp :)

1. Czy istnieje jakas odległosc ze np nie moge odejsc dalej niz 5 km czy cos takiego ?
2. Czy słysze jakieś głosy które mnie wołają coś mówią?
3. Czy jest ewentualnosc zobaczenia jakiegos .. zmarłego .. :)
czekam na odp pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 18.10.2007 - 16:47
Post #16

Guests

CYTAT(asdasd @ 18.10.2007 - 16:41) *
mam takie małe pytania :)
Prosze o odp :)

1. Czy istnieje jakas odległosc ze np nie moge odejsc dalej niz 5 km czy cos takiego ?
2. Czy słysze jakieś głosy które mnie wołają coś mówią?
3. Czy jest ewentualnosc zobaczenia jakiegos .. zmarłego .. :)
czekam na odp pozdro

AD1 Tam po drugiej stronie, w astralu nie ma czegoś takiego jak odległość, przestrzeń, czas, materia, ulica, bar u Józka. Tam jest zupełnie inaczej. Tamten świat rządzi się zupełnie innymi prawami, które dla nas ludzi, którzy operują pojęciami czasoprzestrzennymi nie jest do końca zrozumiały. To jak "daleko" możesz się udać zależy od twoich umiejętności, samozaparcia i pomocy Niefizycznych Przyjaciół. Pojęcie odległości jest zastąpione przez "fazowanie", "dostrojenie". To nie jest tak, że jak wyjdziesz, to możesz poruszać się tylko po pokoju. Chociaż z drugiej strony jeżeli zaprogramujesz swój umysł, że nie jesteś w stanie pójść dalej, to tak rzeczywiście się stanie. Jest masa czynników. Polecam obowiązkową lekturę Monroe i Darka Sugiera. Jeżeli przeczytasz te książki, to wiele z twoich wątpliwości się rozwieje.

AD2
W ogólności tak. Słuch działa w POZA i można słyszeć głosy istot, chociaż preferują one komunikację niewerbalną, czuciową, telepatyczną, gdyż słowna jest mocno ograniczona.

AD3 Tak, można kontaktować się ze zmarłymi.
+Quote Post
newdem
post 18.10.2007 - 21:57
Post #17

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2292

CYTAT(OBE Maniak @ 18.10.2007 - 14:32) *
Mówiłem o średniej, czyli szczycie hiperboli Gausa, wychyleniu 50%-towym w normalizacji ujemno-dodatniej, a nie jego dodatnich skrajnych wahnięciach, którymi niejaką są również ze swoimi doświadczeniami OBE Maniacy. A tak, wg statystyki jesteśmy allelami... OK:) Spróbuje połączyć wiele aspektów komunikacji słownej, tak by dotrzeć do jak najliczniejszego grona populacji... Nara, spadam pracować nad FAQ-iem:)
DS

Będę sie upierał, że mówiąc właśnie o średniej, nie wahnięciach, kiedyś dojrzewało się wcześniej..
może zmyliło Cię wspomnienie o Swedenborgu...Moja wina.
Jest to oczywiście sprawa bardziej złożona..można wysnuwać wnioski z ogólnie lepszego poziomu życia, odżywiania itd (co wpływa na mózg itepede), więc może teza jest prawdziwsza gdy mówi się o pewnej "wymuszonej" dojrzałości..No i można by oczywiście długo definiować różne aspekty "dojrzałości". Jeśli chodzi o dojrzałość "duchową" byłoby z tym dużo zabawy...Kwestia też ogołnokulturowego backgroundu (vide USA versus Indie a nawet Europa)..Nevermind.
Ciekawostka: stereotyp że Murzyni mają większe członki jest oparty właśnie na wahnięciach a nie na średniej tzn. średnia jest podobna, ale jest więcej okazów granicznych (w te i w tamtą)
pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 19.10.2007 - 01:44
Post #18

Guests

Darek - jak masz czas - pisz dwie opcje:

opcja 1 - wg Darka: twoim stylem
opcja 2 - wg Prof. Zwycz. Dr Hab. mgr inż. Darka Sugiera

Różni ludzie, różne opcje, różne poglądy ;)
+Quote Post
suwak
post 19.10.2007 - 02:41
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1634

Ja bym wolal styl, ktory bedzie najlatwiejszy w zrozumieniu przez normalnego czlowieka. :)
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 19.10.2007 - 13:44
Post #20

Guests

Darku - żadnych naukowo-ezoterycznych bełkotów. Po prostu bądź sobą. Takie luźne posty napisane spontaniczne i z energią są najlepsze do czytania i oprócz wiedzy niosą pewną dawkę emocji, która ułatwia zrozumienie (nie ma myślenia bez emocji). To właśnie dlatego Cię cenimy - za Twoją bezpośredniość, naturalność i łamanie ograniczających schematów.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic