|
|
20.10.2007 - 00:29
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Właśnie obejrzałem Animatrixa . Uważam że jest świetny i dający do myślenia .9 któtkich filmików inspirowanych Matrixem Wachowskich. No właśnie czym inspirowali się Bracia? Patrząc na ideę i niektóre sceny można odnieść wrażenie że chodzi o temat który nazywamy doświadczeniem Poza. Pomijam amerykański styl i efekty które przysłoniły ukryte znaczenie. Wybrałem fragment filmu który moim zdaniem jest najbardziej astralny.
http://www.youtube.com/watch?v=-MKr6P-gx6k...ndy%20Wachowski Zapraszam do dyskusji. Po której stronie lustra się znajdujemy? Kto nas uśpił ? I jak się obudzić? Z moich doświadczeń wynika że istnieją po tamtej stronie twory na wzór maszyn które pilnują tych co wychodzą z ciał. Pamiętam jak kiedyś wychodząc widziałem latające sondy nad domami z czerwonym światłem które podlatywały do astralnych turystów w tym i do mnie. Ale jej uciekłem. Widziałem tez setki obiektów które pobierały od wystaszonych ludzi energię w postaci kul Orbs które parzyły. Wiem że jak tam widuję tzw. UFO zawsze mam niepokój. Mam pewną wizję tzw .żniw która być może była już nie raz przeprowadzana... Obiekty przeszukiwały domy w poszukiwaniu ludzi świecąc światłem w okna. Żeby zrozumieć to trzeba przestać myśleć wyuczonymi schematami . Sam się dziwię jak ostatnio oddaliłem się od naszego Matrixa . Nie idę głosować w wyborach bo nie wierzę w demokrację i nie chcę karmić się iluzją... |
|
|
|
![]() |
20.10.2007 - 01:22
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Podobno niejaki Grant Morrison wytoczył proces Wachowskim ze czerpia z jego komiksow a szczególnie z serii "The Invisibles" pomysły przerabiajac je na hollywodzka modłę.Komiksy te sa warte poznania opisuja grupe młodzików która przy pomocy magii oraz rozmaitych technik wpływania na rzeczywistość walczy z drugą strona niby odwieczna walka dobra ze złem ale to tylko powierczhowne wrazenie komiks roi sie od symboliki i ezoterycznego klimatu miałem z nim stycznośc niestety w polsce jest nie do dostania.
"Komiks The Invisibles wywołał naprawdę spore zamieszanie na amerykańskim rynku. Ani w jego fabule, ani w bohaterach nie ma nic schematycznego. Imiona takie, jak King Mob, Lord Fanny, czy Ragged Robin może brzmią dość niewinnie, ale ich "właściciele" to terroryści, psychopaci i narkomani, którzy egzystują w świecie będącym wybuchową mieszanką Z Archiwum X i Matrixa (Morrison wytoczył zresztą braciom Wachowskim proces o plagiat, lecz odpowiednia kwota uciszyła go). "-cytat z portalu gildia komiksu. A co do astrala hmm cśśśśśśś:)orion rządzi. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |