oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> takie dziwne wibracje, czy byłem blisko?
ozzy
post 26.11.2006 - 12:06
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Przedwczoraj po szkole poszedłem spać. Potem wstałem o ok. 21 i do 23 siedziałem przy kompie. O 23 położyłem się i po około połowie godziny zacząłem czuć silne wibracje i dziwny hałas. Do tej pory wykorzystywałem oddychanie holotropowe do osiągnięcia wibracji, ale tym razem nie robiłem tego a wibracje nastąpiły same - jednak różniły się od poprzednich. Te wibracje z przedwczoraj różniły się głównie tym, że we wcześniejszych próbach nigdy nie doświadczałem żadnych dźwięków. Tym razem było inaczej. Wspominam że tuż przed tym doświadczeniem przysypiałem. Tuż po moim rzekomym zaśnięciu zacząłem czuć silne wibracje i hałas porównywalny do działania dużej, nowoczesnej turbiny napędzającej coś.

Najbardziej zaintrygowała mnie ta "turbina". Tak jakby przechodziła od lewej do prawej a potem z powrotem(tak jakby się obracała a ja byłbym w środku). Dźwięk się nasilał i już myślałem że to czas na wyjście z ciała. Niestety, moja próba nie powiodła się i dźwięk jak i wibracje szybko zniknęły po tym jak spróbowałem poruszyć ręką. Widocznie za wcześnie chciałem wyjść z ciała.

Po wszystkim zdałem sobie sprawę że ta "turbina" przechodząca od lewej do prawej i od prawej do lewej to najprawdopodobniej oznaka zsynchronizowania pracy mojego mózgu. Mam rację?

Czy wy też doświadczyliście tego typu dźwięku? Można go przyrównać do tego z hemisync-ów, wszak tam też jeden dźwięk przechodzi z jednego 'ucha' do drugiego. Tutaj było tak samo. Dodam jeszcze że ta turbina zdawała się poruszać coraz szybciej i gdy już była całkiem szybko(jakieś 2 przejścia na sekunde) spróbowałem wyjść ale się nie udało.

Teraz czekam na następną okazję...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
ozzy
post 28.11.2006 - 23:48
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**

any1?

+Quote Post
flyer
post 29.11.2006 - 18:55
Post #3

Członek Rodziny

Notatnik

ja rozwiez jestem na podobnym etapie. prawie mialem obe 2 razy. za kazdym razem wychodzilem w czasie ld.

za pierwszym razem zamknalem oczy w ld i chcialem wstac. poczulem od razu wibracje. mialem nad nimi kontrole moglem je wzmacniac i oslabiac. zauwazylem ze wibracje oslabiaja sie kiedy trace koncentrascje. moglem miec nawet silniejsze wibracje po jednej stronie ciala a slabsze po drugiej kiedy przestawalem byc skupiony na jednej stronie. trwalo to kilkanasvie sekund potem sie obudzilem.

za drugim razem bylo troche ciekawiej. mialem jakis sen zrobil sie z tego ld i od razu sie obudzilem ale pozostalem w paralizu. znowu sprubowalem wstac i poczulem wibracje slabsze niz poprzednio. ale jednoczesnie uslyszalem cienki pisk taki sam jak pisk w uszach. zobaczylem przed oczami jakies ruchome symetryczne wzorki szachownice kulka i kropki. usluszalem z pokoju na dole jakby monotonne gadanie mojego ojca. poruszylem glowa i wtedy jakby wyszedlem sama glowa z ciala. wzroki przed oczami od razu zniknely. moja glowa chwiala sie w lewo i w prawo jakby szyja byla z gumy. nic nie widzialem. nagle pisk zniknal wibracje ustaly i sie obudzilem. moj ojciec spal i na pewno nie bylo to jego gadanie.

+Quote Post
Lukasz
post 29.11.2006 - 19:37
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

te rozmowy, i obrazy przed oczami to hipnagogi, pojawiaja sie przewaznie podczas rozluznienia i uspania ciala fizycznego, nie sa one grozne ale czasami nieprzyjemne, jezeli twoim celem jest obe NIEmozesz zwracac na nie uwagi bo usniesz, mozesz je zmieniac pare sekund na jedna pozniej zas na druga

+Quote Post
flyer
post 29.11.2006 - 22:09
Post #5

Członek Rodziny

Notatnik

a to wyjscie glowy to bylo prawdziwe obe czy nie?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park