Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe/ld Droga Do Poznania, Czy Wrocławia?, Czyli riposta na OBE mndzenie :]
OBE Maniak
post 27.10.2007 - 13:30
Post #1

Guests

Szybciutko i króciutko, bo mam w cholerę roboty przy stroni i nie tylko. To tak: rozumiem was set.h i Marcin 181 jak i innych, którzy podzielają wasze zdanie, choć nie ukrywam, że się cieszę, iż w swoim mendzeniu o OBE stanowicie znikomy odsetek wszystkich Formowiczów. Też miewam chwilę załamania. Miałem je właśnie ostatnio i między innymi, dlatego nie właziłem na forum by nie pluć zanadto jadem, jak ostatnio to zrobiłem wypowiadając się o ZUS-ie, że to stara k***. Ale powiem szczerze, że lepiej skurwiać ZUS i poruszyć temat całkowicie niezwiązany z OBE i tu się wyżyć i skierować swoja frustrację, niż ględzić i mendzić, czy OBE/LD to droga do poznania czy Wrocławia hehehe.
@set.h
Oj Set.h, co ty odpierdalasz?! W co Ty grasz?! Walisz posty typu: ?forum schodzi na psy?. Ty słyszysz, co ty mówisz?! Forum tworzą ludzie, często identyfikujący się ze swoimi wypowiedziami. Obrażasz ich tym samym. Druga sprawa: non stop, tylko walisz negacje i zioniesz gównianą frustracją. Piszesz: OBE to wytwór wyobraźni, OBE to projekcja mózgu, OBE droga do nikąd! Przeczytaj proszę swoje wypowiedzi. Jesteś OBE Spartiatą, czy termopilskim pastuchem zdrajcą?! Morale u ciebie żadne! Może dlatego masz chujowe fazy :] Zastanów się, może OBE nie jest dla Ciebie. Może potrzebujesz urlopu od OBE. A może daj se z tym spokój? Padłeś pod Termopilami? OK, dobijamy rannych i idziemy dalej :] Kogo jak kogo, ale mnie nie zatrzymasz!!! Normalnie mi ręce opadaj, jak czytam Twoje posty i tematy... Twej sceptycznej studni bez dan na pewno nie zapełnię ja! Odpowiedziałem ostatni na twoje pytanie do faq (będzie wkrótce na stronce) Pozwól, że je zacytuje: ?Czy w OBE można dokopać koledze?? I wszystko na twój temat!
DS
PS: dla mnie łatwiej jest napompować balon, niż go przebić. Żegnam Cię ozięble, z lekko domieszką pogardy!!!
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Zbyszek
post 27.10.2007 - 14:02
Post #2

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Nareszcie cos o tym zfrustrowanym dzieciaku napisales.
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 27.10.2007 - 14:06
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

Zbyszek a wiesz , ze inni sa naszym lustrem?
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 27.10.2007 - 14:14
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Panie Darku, nie dało się łagodniej...? Znowu może się rozpętać wojna na słowa.

Dajmy sethowi czas, może ten okres zwątpienia mu przejdzie.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 27.10.2007 - 14:18
Post #5

cialka.net
Ikona Grupy

CYTAT(Dusza @ 27.10.2007 - 15:06) *
Zbyszek a wiesz , ze inni sa naszym lustrem?

Nie wiem nic o lustrze ale wiem ,ze mialem Setha na glowie ostatnie 2 dni w astralu.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 27.10.2007 - 14:47
Post #6

Guests

normalnie czuję się pominięty i zapomniany xD

Jak Darek napisałeś:

Forum tworzą ludzie, często identyfikujący się ze swoimi wypowiedziami.

dlatego każdy ma prawo i pomyndzić i poburczeć, i ponegować - chciałbyś serio, by tu każdy miał identyczny pogląd na obe/ld, żeby wszyscy jak w transie mówili to samo, eeee nie wierzę..
+Quote Post
OBE Maniak
post 27.10.2007 - 14:51
Post #7

Guests

CYTAT(ptasior @ 27.10.2007 - 15:14) *
Panie Darku, nie dało się łagodniej...? Znowu może się rozpętać wojna na słowa.

Dajmy sethowi czas, może ten okres zwątpienia mu przejdzie.

Nie,
Nie dało się łagodniej. Bardzo subtelnie i życzliwie można postępować do czasu. Tak też czyniłem. Było to bez owocne. Podobnie było z panem Noblem, którego frustracja spowodowana niemożnością zdobycia dowodów na OBE i (lub) pogłębieniem fazy, była tak wielka, iż potrafił się zrzygać na odchodne w najbardziej intymne miejsce swojego Przyjaciela! Wolę teraz wyrazić swoje uczucia, niż mają później wypierdolić ze mnie jak z wulkanu! Niech set.h i Noble przenoszą swoje frustracje gdzie indziej, jak już to zaczęli czynić min. na forum u Pana Bytofa.
DS
+Quote Post
boski
post 27.10.2007 - 15:02
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2040

Słuchajcie.(Czytajcie). Nie wytrzymywałem na żadnym ezoterycznym forum zbyt długo. Z forum Bruca Moena odszedłem bo każdy tam się mądrzył na potęgę , traktując go jak Boga , i włączał swoje New Agowskie Bzdury przeczytane w byle książce. Bruca poznałem osobiście ,fajny facet , rozmawiał ze mną o doświadczeniach ,podpisał mi kilka książek, rzeczywiście ma charyzmę. Ale to co się wokół niego działo tragedia. Byłem kiedyś adminem forum pseudokalendarza majów, naprawdę kalendarza 13 ksieżyców Dreamspell ...gdy odkryłem o nich prawdę zostałem wyklęty . Na spotkaniu przyjaciół Nieznanego Świata , Gdy autorka ruchu wymieniała moją postac zaprotestowałem przy całej sali. Nie dałem się wyrzucić. Od tej pory Nie znoszę Nieznanego Świata który promuje ją po znajomości wprowadzając ludzi w błąd.

Na tym forum jest inaczej bo są tu czesto przeciętni ludzie , nieskażeni ezoteryką . To pokolenie gier komputerowych i Matrixa. Darek budzi emocje bo jako jedyny rodak wydał książkę w której odważył się nazywac temat bez ogródek , bez nadętego mistycyzmu. Jest tu luz. Temat jest kontrowersyjny bo tak naprawdę niewielu go świadomie doświadcza, a ci co chcą na siłę popadają we frustrację. wymiana pogladów nie polega na zaprzeczaniu cudzych doświadczeń. można powiedziac -Nie doświadczam świadomie i Chuj! Można mówić co się chce ,ale...

Nie po to tu przychodzimy pisać czytać, szukać by siać niepotrzebne wątpliwości i ściągać w dół to do czego doszliśmy. Energia na tłumaczenie debilowi na czym polega Ld a naczym OBE i jaka jest róznica , powinna być wykorzystywana w innym celu. Każdy kto czuje że nie łapie fazy , niech przymknie japę , i słucha czyta szuka, a nie zaprzecza. Są tysiące For na których mozna się mądrzyć o niczym i wyzywac od głupków , jak ktoś lubi. Tu nie o to chodzi.

Napisałem swoje 10 tez na temat jak rozmawiać o OBE . Każdy kto uważa że to wytwór mózgu złudzenia niech sobie tak myśli. Niech wierzy w ten system który widzi w wokół siebie niech wierzy ludziom w telewizji, swoim starym ,rodzince. Niech się czuje mądry i spokojny o losy swiata który jest w jego mniemaniu normalny i taki jaki się widzi. Nikogo nie chce oswiecać uczyc , ciągnąć za sobą.

Uważam że trzeba być na tyle uczciwym by milczeć gdy się nie ma nic do powiedzenia. Forum OOBE będzie trwać , ale może zwracajmy uwagę na tych co mącą i nie mają przy tym nic do powiedzenia , a uważają sie za podróżników astralnych. Mozemy miec różne poglądy ale jeśli chodzi o OOBE musimy się w jednym zgadzać , albo znajdźmy sobie inne forum bo tu są ludzie co nie muszą wierzyć bo doświadczają i mają świadomość istnienia innych wymiarów.

PRECZ Z MĄCICIELAMI I STRAŻNIKAMI SYSTEMU! MY CHCEMY BYC WOLNI!!!
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 27.10.2007 - 15:02
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(OBE Maniak @ 27.10.2007 - 14:30) *
[b]Szybciutko i króciutko, bo mam w cholerę roboty przy stroni i nie tylko. To tak: rozumiem was set.h i Marcin 181 jak i innych, którzy podzielają wasze zdanie, choć nie ukrywam, że się cieszę, iż w swoim mendzeniu o OBE stanowicie znikomy odsetek wszystkich Formowiczów.

Fajnie jest czasami pomendzić , pomarudzić i powkurwiać OBE Maniaka i reszte OBE maniaków... a tak poważnie nie chodzi tu o zwątpienie... tylko pewność czym naprawde są te obrazy... i jak one na nas wpływają... ja po LD zawsze mam dobry Humor i energie... i dlatego chce tego doświadczać jak najwięcej... ale już nie jestem przekonany do teorii Monroe że to co doświadczamy jest czymś wiecej niż świadomością we śnie... nikomu jak na razie nie udało sie dostroić do świata fizycznego... mam nadzieje że to komuś sie uda ale nie o to chodzi a chuj z tym... nie bede już mędził hehe... wiem tylko tyle że OOBE czy LD jest zajebiste... i dobrze na mnie wpływa... jest to świetna zabawa...sposób na poznanie siebie... odszukanie swoich ukrytych wartości, pragnień, lęków... ale czy ingerencje w inny świat?? hmm nie jestem do tego przekonany... musze postawić pól litra wódeczki i zaprosić inspeki.. wtedy poznam odpowiedz :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 27.10.2007 - 15:13
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Ludziska pamiętajce że Monroe także dłuzszy czas chasał po wykreowanym więzieniu,bez wyjśca z"drugiego ciała" nie ma szans na porządną weryfikacje
hasło dnia:
"Proszę sądu! i co z tego że mój klijent zabił ojca i matke ,skoro to teraz Sierota!"
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 27.10.2007 - 15:15
Post #11

Guests

CYTAT(plantator @ 27.10.2007 - 15:47) *
normalnie czuję się pominięty i zapomniany xD

Jak Darek napisałeś:

Forum tworzą ludzie, często identyfikujący się ze swoimi wypowiedziami.

dlatego każdy ma prawo i pomyndzić i poburczeć, i ponegować - chciałbyś serio, by tu każdy miał identyczny pogląd na obe/ld, żeby wszyscy jak w transie mówili to samo, eeee nie wierzę..

Lubię budującą krytykę, nie lubię potakiwania ,ale wybitnie nie znoszę postów-rzygów, jakie ostatnimi czasy serwuje nam s.eth. To źle, tamto źle, forum na psy, nowy moderator-plantator "be", OBE to szmira i bujda, kurwa ile można ględzić i jadem pluć?! Załóżmy nowy dział: OBE Rzygi i niech się tam każdy do woli wyrzyga i będzie spokój. Set.h nie neguje, on napierdala partyzantkę! Podkopy i sabotaż! Zapytaj Zbycha od ciałek, jak mu zjebał badania, psując morale eksperymentatorów !!!
@Set.h
Panie set.h: Skoro wg. pana OBE/LD to ... ... ... itd, itp, to bardzo proszę to udowodnić. Czekamy na Twoje dowody! Negujesz to se neguj, ale bez prywaty, bo też potrafię ją zaprzęgnąć! Uzasadnij i udowodnij swoje negacje! Nie wiem, czy rozumiesz, więc wyrażę się jaśniej:
udowodnij mi, że 2+2=4 i nic poz tym i nic na inny temat!!!
Czekamy na Twoje wyniki badań! No ciekawe jakie będą i czy się w ogóle doczekamy! łłłłeeeee !!!! Na pewno nie !!!!!
+Quote Post
Zbyszek
post 27.10.2007 - 15:17
Post #12

cialka.net
Ikona Grupy

Czy komus sie udalo dostroic do swiata fiz. ? Wyjdz raz w ciele eterycznym. Deformacje w astralu nie maja wtedy takiego znaczenia.Oczy tkwia w tym czyms o czym marzysz w realu . Mam tak latami i wcale nie jestem tym tak zachwycony.
Poza tym dostraja sie do czegos czego sie nie ma .W swiecie fizycznym jestem dostrojony 18 godzin na dobe. Masz na mysli latanie jak w astralu a widzenie jak w realu. To tak jak by sie chcialo wygladac ja Pamela i Presley w jednym .
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 27.10.2007 - 15:22
Post #13

Guests

Boski - e żeby nie robić kolejny raz burzy z gradem, to króciutko:

napisałeś, że długo na ezo-forach nie zagrzałeś miejsca, bo gdy tylko coś okazywało się nie tak i o tym głośno mówiłeś, to cię wyjebywali... tu właściwie nikt za jaja nie wiesza, ale też tłum żre jak ktoś ma odmienne zdanie o obe...

Jakoś mnie jednak nie dziwi, że każdy, albo nie, bez generalizowania - że wielu po dłuższej mecie bawienia się - skutecznego - w obe stwierdza, że to tylko forma ld i z astralem i ezo nie ma nic wspólnego... czemu? bo takie są dowody, tylko nie wiedzieć czemu, to coś nagle zmienia, że jak o tym się powie, to każdy się pieni - nawet Darek się wpienia, że set.h, czy noble (a nawet nie wiedizałem), mają to za ld, czy nie ld, chuj wie, ale toną w wątpliwościach - czemu się Darek wpienia, bo co, bo jeszcze dojdzie do tego, że ludzie zaczną walić się w łeb, że się tak męczyli dla snu, czy że wyjdzie na to, że ci co się tak szczycą obe, nie będą mieli czym - nie ironizuje i nie pluję się teraz, tylko jestem ciekaw, czemu tak ciągle jest ganione odmienne zdanie na temat obe - to takie kurewsko sekciarskie...

--edit bo za wolno klepię w klawisze--
a Obe bluzgi by się przydały, albo forum obe-niewierni, albo mini dział dla eldekowców xD
+Quote Post
Dusza
post 27.10.2007 - 15:32
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

Plantator bo moze nie mielismy tego prawdziwego obe ? Ja wiem ze jak narazie mialem same LD , raz podczas 2 godzinnej relaksacji mialem slynny "lot przez tunel" , ale sie przestraszylem i dalem wtedy sobie spokoj.
Moze nie problem jest zrobic LD , ale sztuka jest wlasnie obe
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 27.10.2007 - 15:42
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(plantator @ 27.10.2007 - 16:22) *
napisałeś, że długo na ezo-forach nie zagrzałeś miejsca, bo gdy tylko coś okazywało się nie tak i o tym głośno mówiłeś, to cię wyjebywali... tu właściwie nikt za jaja nie wiesza, ale też tłum żre jak ktoś ma odmienne zdanie o obe...

"ale też tłum żre jak ktoś ma odmienne zdanie o obe..."

Stary, chodzi o to, że nie mając pewności paplacie na lewo i prawo, że OOBE = LD. Naprawdę, niejednego mogliście zniechęcić od OOBE. Możesz mieć swoje zdanie, ale wypada być najpierw być pewnym tego, co się pisze. Ile razy już słyszałem, jak set.h mówi, że OOBE to LD. Nie mając o tym pojęcia, zniechęca początkujących do oobe.

A moje zdanie na ten temat?
OOBE = LD??? BUHAHAHAHA!
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 27.10.2007 - 15:49
Post #16

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Qrna - i za to lubię buddystów, za pokorę i nieustanne dążenie do celu, wytrwała praca nad sobą i przyjmowanie z pokorą swojego etapu. Żadnen średniozaawansowany buddysta nie podejdzie do mistrza i powie, "ty qrna, to wszystko do bani, wymyśliłeś to sobie to całe oświecenie i przebudzenie. ja w to nie wierzę" bo usłyszał by tylko właśnie błogosławieństwo na dalszą drogę. Jak ktoś doświadczył trochę OOBE z jakiegoś poziomu to uważa, że już wszystko wie, wie czym jest oobe, życie i w ogóle zaraża innych swoim rozumieniem i frustracją/ zniechęceniem. No moment, ja rozumiem, że można przechodzić trudne chwile, kryzys i szukać wsparcia - ale nie żeby zaraz z tłumem innych frustratów autorytatywnie twierdzić, że to wszystko wymysły napompowanego literaturą umysłu... Co za pycha... Do głowy by mi nie przyszło twierdzić, że wszystko już wiem i nawracać innych. Do oświecenia mi jak stąd do Bejrutu, ale sobie uparcie będę dreptać aż może kiedyś w końcu dodrepczę i zrozumiem całość i stanę się całością (jak przeciekło od oświeconych, że to coś w tą stronę będzie).

Więc skracając pokręcone ścieżki mojego umysłu mówię: to, że ktoś doświadczył OSPUO i nic więcej, to właśnie tylko to oznacza, że doświadczył OSPUO. Ale twierdzić, że istnieje tylko to i nic poza tym, i twierdzić jeszcze, że NIKT (jak wyżej czytam) nie miał OOBE w ŚF to to już są jakieś manipulacje, pycha umysłu, któremu wydaje się że ma monopol na wiedzę... Ludzie, trochę pokory, to wszystko, dzieło stworzenia jest przebogate, ogromne, a my sobie łapiemy jakieś okruchy i próbujemy sobie wytłumaczyć. I mylimy się w większości przypadków, większość teorii jest do bani i trzeba sobie o tym pamiętać:).

Frustraci: skończcie z jęczeniem i biadoleniem. Mam dla was coś, co usłyszałam na kursie Moena i co mi się bardzo spodobało. Poproście (najlepiej na głos) swojego MTJa/WJ/Anioła Stróża o doświadczenie czegoś, co jest niezgodne z waszym systemem przekonań. I poczekajcie. Będzie się działo...:)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 27.10.2007 - 16:04
Post #17

Guests

Święte słowa Conchi, święte słowa

Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie.
-Albert Einstein

Dzisiejszemu światu jest potrzebna nie tyle energia termojądrowa, ile raczej energia zamknięta w ludzkim sercu, którą trzeba wyzwolić.
-Albert Einstein
+Quote Post
OBE Maniak
post 27.10.2007 - 16:10
Post #18

Guests

@Plantator,
Jeszcze raz powtarzam, nie chodzi mi o negowanie, bo sam Monroe je przejawiał. Negacja w zdrowej dawce jest wybitnie wskazana, bo daje dużą porcję zdrowego rozsądku, lecz nagminna, agresywna, bez podstawnie upierdliwa, bez udowodnienia, iż ma się rację w swej negacji, jest hamująca, niszcząca i służy jedynie do nakręcenia spirali negatywnej energii, którą się żywi ten kto dał jej zalążek! Niczemu nie służy, a jedynie psuje morale grupy. Niech se set.h i inni mu podobni założą grupę badawczą "Anty Matematycy" i trzymając się wyznaczonego kursu, mianowicie: udowodnienia, iż 2+2=4 bo chyba w to nikt nie wątpi, niechaj to udowodnią. Czekamy na ich wyniki badań to wszystko. To jakaś paranoja. Wiesz co mi kiedyś powiedział Noble? Że w zjawisko OBE uwierzy, jak ktoś wygra dzięki wyjśćciu z ciała nie raz, a dwa razy i to pod rząd w totka i z nim się, rzecz jasna sowicie podziali. Taki podróżnik i takie morale. Przecież to emituje na innych, zwłaszcza początkujących. To tak jakbyś powiedział pierwszakowi: "po huj się będziesz uczył i tak głupi zemrzesz, a może jutro już zemrzesz". Myślisz, by radosny i pełen motywacji poszedł do szkoły, zwłaszcza, jakby usłyszał to z ust nauczyciela, starszego brata, lub ojca. Set.h, Noble to Astralni Podróżnicy, chyba nie przystoi im na takie zachowanie?! Jeszcze raz powtórzę i spadam na stronkę bo roboty przy niej w chuj:
Zdrowa negacja TAK! Upierdliwa NIE!
Hasło za Boskim:
PRECZ Z BOTAMI-NEGATORAMI !!!
PRECZ Z MĄCICIELAMI I STRAŻNIKAMI SYSTEMU! MY CHCEMY BYĆ WOLNI!!!
-----------------edit-----------------------
Conchita: BRAVO! BRAVO! BRAVO!
+Quote Post
Namaste
post 27.10.2007 - 16:25
Post #19

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 712

Widzę,że niedługo może ukrzyżujecie Set.h-a chłopak ma odmienne zdanie i ma prawo je wypowiedzieć
99% opisywanych na forum OOBE to zwykłe LD ilu z was dostroiło się DO ŚWIATA FIZYCZNEGO BEZ RÓŻNIC W SZCZEGÓŁACH? akurat wierzę,że jest coś takiego jak OOBE ale większość myli LD z OOBE wędruje po światach stworzonych przez własny umysł i opisują to potem jako OOBE i stąd się bierze potem frustracja takich osób jak Set.h i Noble
P.s Darek tylko mnie nie bij:-)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 27.10.2007 - 16:37
Post #20

Guests

Chciałem coś napisać, ale nie wiem jak to sensownie zebrać w całość.
Na szczęście Conchita wszystko ładnie podsumowała.
+Quote Post
ptasiek
post 27.10.2007 - 17:12
Post #21

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Namaste @ 27.10.2007 - 17:25) *
99% opisywanych na forum OOBE to zwykłe LD

Z tym się nie zgodzę. Pisałem już to parę razy dzisiaj, ale napiszę jeszcze raz: To, że trafiamy do OSPUO, to wcale nie znaczy, że to musi być LD.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic