Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Hmm Stowarzyszenie Które Twierdzi że Ziemia Jest Płaska, hmm prawda czy fałsz?
geo
post 03.11.2007 - 21:16
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1694

oto link do ich strony:http://www.flate.org/pl_index.htm.Prosze o zapoznanie sie z ich teoriami.Ja już mam swoje zdanie ale narazie niechce wam go narzucać z góry napiszcie co sądzicie o nich;)
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
kozuar
post 03.11.2007 - 21:27
Post #2

Guests

Nie od dziś wiadomo że Ziemia Jest Płaska, phi też mi odkrycie ;)
+Quote Post
starr
post 04.11.2007 - 00:11
Post #3

Guests

"Więc czemu, uznając teorię kulistości Ziemi, zarówno Europejczycy, jak i Australijczycy, znajdujący się po przeciwnej stronie globu, mają ten sam poziom morza?" -Na ziemi jest rozny poziom morza

"Jak to możliwe aby oblecieć samolotem dookolna świat?
Rzeczywiście - w XX wieku tak zrobiono wielokrotnie - jednak na Ziemi, płaskiej i skończonej płaszczyźnie, występuje zjawisko przeskoków kwantowych - co oznacza ze plaska Ziemia w każdym punkcie ma nieskończenie wiele swych granic, które się zacierają i zlewają nawzajem, tworząc nieskończoną płaszczyznę, mimo skończonych realnych wymiarów." ???? Panie uciekaj pan z tym tematem

http://www.flate.org/pl_plaskiefakty.htm spojrzcie tylko na zdjecia na dole, hoh
+Quote Post
plantator
post 04.11.2007 - 00:20
Post #4

Guests

lol - przecie to jak z obe - niech ktoś im przemówi, że się mylą i że ziemia nie jest płaska, hahahah ;)

A tak na marginesie - rozumiem, że każdy wie, że to joke jest, hehe...
+Quote Post
ptasiek
post 04.11.2007 - 09:39
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

BUHAHAHAHAHAHAHA!!! Banda oszołomów i tyle...
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 04.11.2007 - 11:13
Post #6

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

No w końcu cos się dzieje, bo już nudą wiało...Ale jestem wqurwiony. Piepszeni komuniści z nasa w zmowie z żydomasońskimi bankierami którzy rządzą światem kolejny raz zrobili nas w bambuko!

A teraz ulubiona zagadka ludzi z eartflat:

Jak wiadomo kot zawsze spada na cztery łapy a kanapka masłem na podłogę. Co by sie stało gdyby przywiązać kanapkę z masłem do grzbietu kata i wyrzucic przez okno???
Profile CardPM
+Quote Post
r_m
post 04.11.2007 - 11:31
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

CYTAT(Kronopio @ 04.11.2007 - 11:13) *
Jak wiadomo kot zawsze spada na cztery łapy a kanapka masłem na podłogę. Co by sie stało gdyby przywiązać kanapkę z masłem do grzbietu kata i wyrzucic przez okno???

kot by zdechł po upadku na ziemię, a kanapkę znaleźli by bezdomni i zjedli (kota może też ;])
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 04.11.2007 - 11:35
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Kot z kanapką by lewitował :)
Na tym właśnie polega sztuka lewitacji. Coperfield miał kota z kanapką pod płaszczem. :D

Hmm, a zastanawia mnie jeszcze jedno. No i co ze słońcem? Wiadomo, że gdy u nas jest noc, to np. w USA jest dzień. Zawsze, gdy gdzieś jest noc, to gdzieś jest dzień, i odwrotnie. No, a załóżmy, że oni mają rację. Ziemia jest płaska. U nas jest dzień, słoneczko świeci... A w USA? Też musiałby być dzień, bo słońce (przyjmując, że Ziemia jest płaska) oświetlałoby całą Ziemię. Wychodzi sprzeczność, bo gdy zadzwonimy do kogoś w USA w dzień, to on nam powie, że u niego jest noc. Zrozumiał ktoś :) ???
Profile CardPM
+Quote Post
sasquall
post 04.11.2007 - 11:35
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 1455

Perpetuum Mobile? ;)

CYTAT(ptasior @ 04.11.2007 - 11:35) *
Hmm, a zastanawia mnie jeszcze jedno. No i co ze słońcem? Wiadomo, że gdy u nas jest noc, to np. w USA jest dzień. Zawsze, gdy gdzieś jest noc, to gdzieś jest dzień, i odwrotnie. No, a załóżmy, że oni mają rację. Ziemia jest płaska. U nas jest dzień, słoneczko świeci... A w USA? Też musiałby być dzień, bo słońce (przyjmując, że Ziemia jest płaska) oświetlałoby całą Ziemię. Wychodzi sprzeczność, bo gdy zadzwonimy do kogoś w USA w dzień, to on nam powie, że u niego jest noc. Zrozumiał ktoś :) ???

To proste. Słońce też jest płaskie i działa jak reflektor. Krąży po kryształowych pierścieniach na sferze niebieskiej oświetlając różne rejony płaskiej ziemi.
Profile CardPM
+Quote Post
Ferenczy
post 04.11.2007 - 12:12
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1753

ktos mowi ze ma 3 oko a 2 osoba powie ze widzi tylko 2
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 04.11.2007 - 12:20
Post #11

Guests

CYTAT

Trzeba zapytać Chucka Norrisa on na pewno zna odpowiedź.
Na pewno.
+Quote Post
memlon
post 04.11.2007 - 12:40
Post #12

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1766

Proponuje posluchac koncowki wywiadu, zamierzony chwyt majacy na celu popularyzacje astronomii.
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 04.11.2007 - 12:48
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

im człowiek mniej wie tym dłużej żyje... oni jak widać trzymają sie tej teorii... ciemnota popłaca :)
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 04.11.2007 - 13:02
Post #14

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Widać ze są jeszcze debilami.... przecież ziemia jest okrągła
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 04.11.2007 - 13:19
Post #15

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Hahaha ziemia jest pałska przeciez zahodza ruchy sfery to co płaski ląd dodatkowo krąży woku własnej osi?Dawno nie słyszałem czegos tak głupiego XD spowrotem w mroki średniowiecza hahaha:)
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 04.11.2007 - 14:11
Post #16

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

No i zaczyna wyłaniać się nam ładny obraz:

Pewnego dnia Fioletowy Kot robi sobie kanapkę z masłem i wychodzi skonsumować ją na balkon. Dołem wałęsają się bezdomni. Kota miłosierdzie wielkie więc kanapką dzieli. Niestety wychyla się za bardzo i wraz z kanapką spada w przepaść. Jak wiadomo, kot zawsze spada na cztery łapy a kanapka masłem do dołu a jako że ta dziwna sytuacja mająca w sobie coś z perpetum mobile, nie pozwala mu normalnie spaść, Kot lewitując ma wiele czasu na przemyslenia, dochodzi do wniosku że tylko Chuck Norris może ulżyć w jego cierpieniu ale że nie może się ruszyć z wyzej wymienionych przyczyn zmuszony jest "wyjść z ciała" aby się do niego udać. Wszechmocny nie posiada jednak takiej mocy żeby uwolnić go spod władzy paradoksu i doradza znalezienie jakiegoś zajęcia co by się nie nudził, tym bardziej że wieczność może trwać dosyć długo. Kot wraca więc do ciałka i wiedziony kocim instynktem zakłada forum oobe.pl
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 04.11.2007 - 21:57
Post #17

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

No i urodziło się coś o kocie idealnie a konto 20 000 postu.
cheers:)
Profile CardPM
+Quote Post
sasquall
post 04.11.2007 - 23:20
Post #18

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 1455

A tak na poważnie. Fajny pomysł z tą płaską ziemią. Myślę, że główne założenie to chęć zainteresowania astronomią i zjawiskami przyrodniczymi. Powinno się zdobywać własne doświadczenia, a nie ślepo wierzyć w to co wypisują w książkach.
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 05.11.2007 - 07:11
Post #19

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Ale bzdury, przecież każdy obiekt we Wszechświecie ma własną grawitację, nie ważne po której stronie półkuli staniemy i tak będziemy przyciągni, ponieważ we Wszechświecie nie ma góry i dołu. On jest nieskończony.
Skoro wg. ich zdania jeżeli Ziemia jest płaska, to czemu nie widzimy wszystkiego przed oczami tylko horyzont jest ograniczony ?
Ale chyba każdy, to powinien wiedzieć :P
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 05.11.2007 - 12:32
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

CYTAT(LightRevan @ 05.11.2007 - 07:11) *
czemu nie widzimy wszystkiego przed oczami tylko horyzont jest ograniczony ?

Bo fale nam zasłaniają :D
Tak twierdzą, ale gdyby to była prawda, to przecież na horyzoncie nie widziałbym nieba, tylko... ogromną falę przesłaniającą wszystko.
Gdyby rzeczywiście jeden atom potrafił zasłonić całą górę znajdującą się odpowiednio daleko, to przecież logiczne, że musiałbym widzieć przynajmniej ten atom!
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 05.11.2007 - 13:03
Post #21

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Ta stronka to sciema i żart. Pokazany jest sposób jak wymyślajac odpowiednie teorie można wytłumaczyć wszystko nawet to że "ziemia jest płaska". Podobnie jest z OBE. Wymyśla się niestworzone rzeczy. Astralane mary i inne pierdoły, energie, ciała itp. A wszystko pewnie kryje się w naszej psychice.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic