Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Goraaaco Podczas Oobe, pozar? -.-
Koxx
post 04.11.2007 - 21:05
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2485

Przegladnalem prawie wszystkie strony na forum dla poczatkujacych i byla mowa o bolu oczu, gardla, nog czy bolu calego ciala. Mam dosc (hm nietypowe?) doswiadczenie gdyz bedac w stanie wibracji i glebokiej medytacji( czy tez glebokiego transu) gdzie juz nie czuje ciala fizycznego, a jedynie czuje ze oddycham, pojawia sie goraco w moim ciele, czuje ze wchodze w "tunel" czy tez "kule swiatla" brne coraz bardziej do "gory" czy "przodu" i nagle pojawia sie bariera z ktora ciezko walczyc. Goraco staje sie tak uciazliwe ze nie wiem co mam robic. jak nic nie robie to goraco nie ustaje jak sie oddalam to do takiego stopnia ze wracam do swiadomosci. Kiedys ogarnelo mnie takie goraco ze moje cialo fizyczne bylo cale spocone. Ta bariera spowodowala prawie 2 letnia przerwe w doswiadczeniach. Teraz znow poczulem potrzebe doswiadczania. Pomozecie ?

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
ReCaLL
post 04.11.2007 - 21:39
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

Spróboj poruszyc ciałem niefizycznym przeturlac sie z łuzka np. Powinienes sie wyrwac z ciała.
Profile CardPM
+Quote Post
Koxx
post 04.11.2007 - 21:52
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2485

Nie raz juz tak robilem, turlalem sie, obkrecalem wokol wlasnej osi, do gory nogami i ani nie wyszedlem z ciala ani nie powstrzymalem goraca.
Profile CardPM
+Quote Post
ReCaLL
post 04.11.2007 - 21:56
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

To chyba jedynym (ale pewnie sie myle) wyjsciem jest po prostu nie myslenie o tym cieple, powiedziec sobie ''zrobie to za wszelka cene''. Choc wiem że to trudne. pzdr
Profile CardPM
+Quote Post
Szaman-x
post 05.11.2007 - 22:16
Post #5

Przechodzień

Nr użytkownika: 2189

Ja także mam gorąco i to zawsze jak leże około 30 minut i już słabo czuje ciało fizyczne, z każdym moim głębokim oddechem robi się coraz goręcej, kilka razy miałem tak, że już czułem ukucia na całym ciele i byłem strasznie mokry ze spocenia. Przez to gorąco nie mogę złapać wibracji ani nic. Raz miałem paraliż senny, gdy zasnąłem, to obudziłem się na brzuchu i słyszałem jakieś głosy czułem że coś jest za mną cholernie się wtedy bałem chociaż nie wiem czemu czytałem wszystkie książki Roberta A. Monroe i byłem przygotowany na takie coś tylko ta postać za mną mnie przerażała i chciałem się szybko obrócić i nie mogłem dopiero po około 10 sekundach obróciłem głowę i zobaczyłem że jest wszystko normalnie. Doradźcie mi co mam zrobić podczas tego gorąca, jakieś ćwiczenie wizualizacyjne żebym mógł w końcu coś załapać.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 06.11.2007 - 07:59
Post #6

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Może nie oddychaj tak często tymi wielkimi łapaniami powietrza. Rób to spokojnie. Najlepiej 4+1, a po godzinie rozbudzenia połóż się i nie przykrywaj się tak do samej głowy. Tylko próby na sobie moga Cię wyleczyć z tego gorąca. Musisz sprawdzać kiedy Ci będzie najwygodniej. Ale, tylko TY musisz o to zadbać, nikt inny.
Życze CI powodzenia :)
Profile CardPM
+Quote Post
Szaman-x
post 06.11.2007 - 23:41
Post #7

Przechodzień

4+1 na razie nie mam jak zrobić, chce żebyś mi napisał co mam wizualizować jakieś ćwiczenie, bo jak będę tylko leżał to nic się nie stanie. Najlepiej jak napiszesz mi co mam robić gdy leże i już jestem rozluźniony i prawie nie czuje mojego ciała, to mam tak leżeć aż wejdę w jakiś trans czy coś robić.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 07.11.2007 - 08:21
Post #8

Gdy jesteś już w paraliżu, że nie możesz ruszyć ciałem, to musisz czekać, aż nadejdą wibrację. Gdy się tak stanie, to musisz wiedzieć jak je kontrolować i przeżucić na całe ciało. KOntrolowanie wibracji masz w poradach św.p. R.Monroe.
Opisuje dokładnie :P Nic innego jak to przeczytać, a potem to już tylko poczuć ciało astralne i ŁUUUU pod sufit :P
Profile CardPM
+Quote Post
Szaman-x
post 08.11.2007 - 23:15
Post #9

Przechodzień

Jeszcze jedno jak osiągnąć paraliż senny, bo ja skupiam się na oddechu i nie raz zasypiam albo nie chce mi się już leżeć, bo trzeba do szkoły wstać.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 09.11.2007 - 00:40
Post #10

Guests

trza tylko czekać i liczyć że się uda xD
+Quote Post
MadLuki
post 09.11.2007 - 13:24
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2503

Jak sie uporasz z tym problemem to daj mi znać :-)
Ja tez budzę sie kilka razy w ciągu nocy mokry jak szczur.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 09.11.2007 - 13:38
Post #12

Plantator ma rację. Najlepiej jest nicnie robić tylko czekać. Tak Darek pisze :D
Profile CardPM
+Quote Post
Elanor
post 14.11.2007 - 01:29
Post #13

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 37

Ale wibracje NIE SA konieczne do oobe.

Co do goraca, to ja juz natknelam sie na wzmianki o nim.Niestety nie wiem,co na to poradzic. Nie przykrywac sie,i moze sprobowac jakos rozladowac ta energie? (wydaje mi sie,ze goraco jest skutkiem nagromadzenia duzej ilosci energii..)

Co do samego wyjscia, czytajcie foruuum ;) Tu jest to bardzo ciekawie ujete:
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry21457
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 14.11.2007 - 12:36
Post #14

OBE maniak 15
Nr użytkownika: 717

ja dodam, wczoraj sobie medytowałem i też nagła potężna fala gorąca mnie dopadła, ale postanowiłem zastosować metodę byrdona czyli oddychania żywiołami i tak: ogień ciepło, woda zimno, powietrze nie działa na temp. jedynie na ruch i ziemia też nie na ciepło a na paraliż. Oddychałem wodą tzn wyobrażałem sobie że jestem pod wodą lodowatego arktycznego oceanu i tam wdycham wode do czakry serca a przy wydechu wydycham bąbelki powietrza normalne do wody i co 5 oddechów namagazynowaną energię wody rozlewam po całym ciele i wystarczyło 20-25 jakos takich sesji po 5 i ciało było rzeczywiście schłodzone do tego stopnia, że było mi za chłodno potem, ale pomyślałem tylko chwilke o ogniu i się wyrównało, a potem ziemia ziemia ziemia i ciała nie czułem w ogóle i trwało to od połozenia się do paraliżu tak z 15 minut, więc jak zaciepło to oddychać wodą i ją do czarry serca, no może nie do czakry, ale magazynować w grapefrucie (wielkość kuli) za mostkiem, a jak za chłodno to ogniem:)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic