|
|
| plantator |
05.11.2007 - 22:26
|
|
Guests |
Mamy już forum, mamy czat, mamy radio, mamy siebie... może by zrobić ezin o oobe?? Jeśliby to był miesięcznik, to mogę poświęcać spokojnie jeden weekend na skład całości i ewentualne projektowanie inne. To oczywiście luźny pomysł i niekoniecznie musi być rozpatrzony - poniekąd to wstęp do mojego pytania (hehe):
Czy są jakieś fajne eziny jeszcze?? Są jakieś ezoziny czy cuś?? Czy ten nurt propagowania informacji jeszcze w sieci istnieje, czy już wszystko zamieniło się na podcasty, videocasty, youtuby i inne?? Chyba się stary robię, bo coraz częściej wolę normalnie poczytać coś niż oglądać, słuchać, etc... Dziś okryłem (tak wiem - lamer jestem) e-kiosk.pl i jestem taki happy, że akurat moje ukochane czasopisma będę miał z dostawą na kompa i to taniej xD |
|
|
|
![]() |
05.11.2007 - 22:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Pomysł mi się podoba, mogę w czymś pomóc, tylko napisz co i jak :) g:4325642
Na razie mam trochę roboty z radiem, ale myślę że udało by to się razem pogodzić. |
|
|
|
05.11.2007 - 22:56
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wszystko powinno być o OOBE, co tylko możliwe :) 0be radio, 0be dziennik, 0be TV, itd itp. pomysł jak najbardziej dobry ;)
|
|
|
|
| plantator |
05.11.2007 - 23:28
|
|
Guests |
No to zrobimy, tak, opracuję wstępnie, co potrzeba do zina: składem mogę się zająć, specyfikację techniczną przygotuję również.
Oczywiście potrzeba ludzi. Redaktorów, dobrze byłoby jakieś wywiady robić i to nie tylko z polakami i userami forum, ale też kimś większym, instytutami, etc Chciałbym aby to było jak już głównie o oobe, ld i tematach związanych z medytacjami, swego rodzaju rozwojem duchowym, filozofią, żadnego ufo, telekinezy, etc... sny - tematyka snów też fajna, ale może z jakiegoś świeżego ujęcia, elektromagnetyzm - mózg te sprawy - głównie o oobe. Jakieś opisy metod włącznie z testami, żeby to było warte czytania... miesięcznik najlepiej, bo każdy coś napisze i będzie dużo do czytania, przy tym też solidnie przygotowane a nie na łapu capu by było... walcie pomysły, ja jeste techniczny jakby co tylko (+ czasem wkurzający art mogę zrobić) ;) No i grafików trza - robienie jakiś graficzek, rysunków do co większych artów. No i okładki - wielu mamy grafików, to się wykażą/wykarzą (wybrać opcję) nom... co jeszcze... rozpowszechnić - eee tu myślę, że Cat udzieli subdomeny, a serwera mogę użyczać ja, albo się wrzuci na niekłopotliwy upload... |
|
|
|
05.11.2007 - 23:44
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
plan przedstaw prospect to może wspólnie go ulepszymy io zaczynamy.
Ja się piszę na arta o fazach snu czy fizjologi snu na początek... |
|
|
|
05.11.2007 - 23:55
|
|
|
Ja moge czytac to co napiszecie i komentowac/krytykowac hehe :P
|
|
|
|
06.11.2007 - 00:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Do pisania artów nie za bardzo się nadaję, grafikiem nie jestem, ale mogę się zająć rozpowszechnianiem OBEzin'a, na różnorodnych forach, ewentualnie poszukać partnerów na stronach internetowych :)
|
|
|
|
| plantator |
06.11.2007 - 01:11
|
|
Guests |
wolałbym uniknąć rozpowszechniania tego na siłę tam gdzie ludzie nie są zainteresowani, myślę, że z portalami/stronkami ezo nie będzie problemu a trochę tego jest - oczywiście jak ktoś chce sobie gdzieś wstawić, to przecie jego wola - odcinam się od tego - ja tylko składaczem mogę być.
zróbmy tak: kto chce pisać, niech napisze mi na maila, kto chce grafą się zająć, niech pisze mi na maila :), kto ma pomysły - mail. Można napisać arta próbnego na max 1500 znaków (znaków nie wyrazów - spacja liczona jako znak). Potrzeba nam też polonistę i to nie jednego, który zajmowałby się korektą - warunek: musi wiedzieć co to korekta (nie tylko orty ;P). Mając min. 10 redaktorów z różnych aspektów + teksty userów ofrum, np. o ich extra jazdach w astralu/śnie + co miesiąc ciekawy wywiad + jeden art historyczny, czy coś w tym stylu i temat numeru, newsy + grafiki inne + 2-3 korektorów, min. 2 grafików i jeszcze jeden składacz, jakby mnie leń wziął, albo coś wyskoczyło (choroba, śmierć) - choćby jeden człowiek do promo pisemka. Widziałbym 30-50 stron na początek - dlatego to miesięcznik. 30 stron to mało - format A4 - 2 strony odchodzą na okładkę, 1 na spis treści i inne duperele, ze 3 strony, może i 5 stron zajmą grafiki i przestrzeń wolna, 20 stron reklam i 2 strony na artykuły - damy radę XD pomijając końcówkę, reszta realna i tak bym widział, ale czekam wciąż na ruch innych. Przy pisaniu, trzeba się umieć trzymać wyznaczonych standardów - liczby znaków, akapitów, i formatu pracy, bo ja tylko składam całość - nie poprawiam, nie skracam, nie ustawiam niczego poza samo DTP. Jak ktoś chce jeszcze się bawić w składanie, to pracuję na Scribusie, który do takich e-wydań doskonały - żadnych quarków nie trzeba nam, ale jak ktoś ma i woli, to się dostosuję, ale trza mi podrzucić link do niezupełnie-właściwej wersji;) No i nazwa dla zina??? Obeznani? Świadomy zin? Kill the system?hihi... |
|
|
|
| starr |
06.11.2007 - 04:47
|
|
Guests |
Dobry pomysl z tym magazynem
Moge ci pomoc- choc do opisywania swoich doswiadczen to napewno znajda sie tu odpowiedniejsi ludzie ode mnie to moglym wcisnac art o paru moich najlepszych ldkach gdy bedziesz mial za malo materialow.Nie jestem grafikiem ale moge ci pomoc chcoby nawet w skladaniu czy w cokolwiek innym cos sie wymysli.Jesli bedzie odopowiednia ilosc chetnych to wtedy podyskutujemy nad szczegolami.Narazie chcialem tylko napisac, ze jestem chetny ps pardon nie zauwazylem ze napisales by uderzac do ciebie na mail |
|
|
|
06.11.2007 - 08:28
|
|
|
Jak by co zgłasszam się na grafika ;)
|
|
|
|
| plantator |
06.11.2007 - 13:33
|
|
Guests |
ja nie wiem, czy podałem mail :D
albo gg:8951916 |
|
|
|
06.11.2007 - 14:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
jesli potrzebujecie hostingu to dajcie znac.
osobiscie proponuje publikacje ezina w formacie pdf. bedzie sie rozchodzil jak nie jeden ebook :) co do zawartosci: - wywiady z praktykami, jak zaczynali, co i jak konkretnie robili - opisy nowych technik - wieloodcinkowy kurs obe, wraz z lekcjami eksploracji, badania wlasciwosci ciala et.,srodowiska, weryfikacje, itp. - konkursy? :) |
|
|
|
06.11.2007 - 14:55
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja tez mam hosting u kolegi, da dla mnie specjalnie nawet i 10gb dla strony. Ale trzeba pisać do mnie jak coś. Mi tez się bardzo pomysł podoba! Pisac jesli chodzi o hosting!
wyglądałoby to tak www.nazwamagazynu.racio.pl Tylko trzeba pisać! Najlepiej na PW Mogę być dziennikarzem i pisać artykuły na temat OoBE :] Znam się też na HTML :] |
|
|
|
06.11.2007 - 15:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jesli chodzi o adres Cat pewno dysponowalby zin.oobe.pl Pomysl dobry, wartoby co jakis czas posdumowywac niektore tematy na forum i specjalnie edytowac wypowiedzi z nich do zina.
|
|
|
|
06.11.2007 - 16:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Z wielką chęcią dołożę swoje 3 grosze od strony Grafiki;)
|
|
|
|
07.11.2007 - 10:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
w dziale programowania stron www tez moge cos dopomoc, w miare wolnego czasu w nocy :)
|
|
|
|
07.11.2007 - 14:49
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
08.11.2007 - 19:28
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Notatnik |
Jasne subdomena będzie, jak się uda to konta mejlowe też.
|
|
|
|
| plantator |
08.11.2007 - 19:39
|
|
Guests |
Wiedziałem, że na PurpleCata można zawsze liczyć - dzięks!
|
|
|
|
08.11.2007 - 20:00
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ooo. Meilowe konta? Fajnie :D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |