|
|
14.11.2007 - 15:26
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nigdy nikt z doświadczonych podróżników nie mówił mi czy oobe ma jakiś wpływ na życie realne. Nie wiem, czy cos się może mi stać, czy moge nie wrócić ( z tym drugim nie mam wątpliwośći... chyba..) Czy w "tam" jestem bezpieczny?
Chciałbym, żeby ktoś, kto jest doświadcony i, ktoś kto coś wie odpowiedział mi na moje pytanie. |
|
|
|
![]() |
14.11.2007 - 15:32
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
po pierwsze powinieneś bardziej czytać forum... A po 2 to wszystko masz na forum, a po 3, to TAM jesteś zdecydowanie bezpieczny jeśli wiesz, że Ci sie nic nie stanie. A wrócić wrócisz bo wątpie czy to jest możliwe... Czytaj forum...
|
|
|
|
14.11.2007 - 15:36
|
|
|
|
|
|
|
14.11.2007 - 15:42
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
nie mówie, żebyś to robił już teraz :] Ale na forum masz WSZYSTKO czego Ci trzeba! Nawet to co piszesz w tym topicu swoim :] Pozdrawiam i życzę miłęgo szukania,a potem już OoBE :]
|
|
|
|
| mind trainee |
14.11.2007 - 20:51
|
|
Guests |
Melduję posłusznie, że niedawno ruszyła trzecia edycja strony OBE Maniak. Znajdziesz tam baaardzo obszerny FAQ, który powinien rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości.
|
|
|
|
14.11.2007 - 20:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Moim zdaniem jest na odwrót. To rzeczywistość, życie codzienne i sposob w jaki je prowadzimy wpływa na to, jaka jest osiągalność obe. Jezeli zmienisz siebie, to zmienisz rownież obe, czyli mozliwosc wychodzenia z ciała, będąc świadomym. Opuszczanie ciala poszerzy i zwiekszy Twoją prace, dzieki czemu odbije sie to pozytywnie na rzeczywistości. Obe jest bezpieczne jak najbardziej, jest to tak jakby akt rozwoju duchowego. Ktoś pomyśli "tak, ale ja nie rozwijam sie duchowo, mam gdzies wschodnie medytacje itp, a obe osiągam". Dobrze, ale obe jest naturalną zdolnością, którą zatracamy mniej lub bardziej z biegiem lat ;). Jeżęli bedziesz chcial na sile wyjsc, i dosiwadczysz np 4 wyjscia pod rząd, przy czym zaśniesz, to gdy sie obudzisz to będziesz jak flak, bez energii. To tyle ze skutków ubocznych. To zależy w gruncie rzeczy od Ciebie i to w jaki sposob podchodzisz do obe ;).
|
|
|
|
| SORROW |
14.11.2007 - 22:14
|
|
Guests |
Wystarczy trochę ""pobyć"" z ludźmi z tego Forum. Poczytać przez jakiś czas ich posty , zrozumieć ich punkt myślenia. Jeżeli dorosły chłop pisze (wydaje się ,że szczerze -tak go odbieram ) ,że zanim połozy sie spac zaczyna ni stąd, ni zowąd sobie płakać , albo wyobraża sobie ,że tuli do siebie świetliste istoty ,co pozwala mu pracować z własną podświadomością ,-- to zobaczysz wpływ pięknego zjawiska OBE na życie codzienne . Zyjąc w ten sposób- praktykując OBE/LD podświadomie pozytywnie nastrajasz się do życia i ludzi. Zaczynasz naprawdę kochać .Czerpiesz energię do życia z pobytów TAM , tylko tęsknota za TAM pozornie niszczy Cię. Ale wiesz jedno- jest coś więcej ,niż Twoje fizyczne ciało.Każdego dnia przekonuj się o tym -tego życzę Ci i innym obudzonym.
|
|
|
|
15.11.2007 - 07:51
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Czytałam artykuły znanego polskiego regresera Pana Zbyszka Żądło, który twierdzi, że niebezpieczeństwo w astralu jednak istnieje. Chociaż bardzo znikome, to on pisze, że astral zamieszkują różnego rodzaju istoty jak dobre tak i złe. Złe mogą specjalnie ściągać "słabe osoby" do astralu by żywić się ich energią, a jeżeli dostosują swoje wibracje do wibracji tej osoby to mogą zawładnąć jej ciałem. Stąd też są opętania.
|
|
|
|
15.11.2007 - 12:53
|
|
|
E, tam:D ja tez właśnei czytam Leszka dokładnie: Poradnik rozwoju duchowego. Fajna książka. A Aniłoeczek co czytasz, że o astralu piszą? :]
|
|
|
|
15.11.2007 - 13:05
|
|
|
No więc jednak coś może się stać... :) miejmy nadzieję, że nikogo z nas to nie spotka ;)
|
|
|
|
15.11.2007 - 13:32
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Oooops, bardzo przepraszam za taką pomyłkę, bo to właśnie Pan Leszek a nie Zbyszek :)
To akurat czytałam już jakieś trzy lata temu na portalu Gwiezdne Wrota i tak mi się wydaje że to właśnie on pisał i to nie była książka tylko takie dłuższe artykuły i min. o astralu i istotach astralnych |
|
|
|
| Artur_flyer |
15.11.2007 - 13:45
|
|
Guests |
Gwiezdne Wrota- ach, łezka w oku moim się pojawiła. Stronka już chyba nie istnieje, dużo się tam nauczyłem hehe
A pan Zbyszek też jest hehehe, ale u nas , na forum hahahaha |
|
|
|
15.11.2007 - 13:52
|
|
|
:):) No pomyliło się :)
ale też pamiętam jak czytałam tą stronkę Było tam jakoś około 700 artykułów. Przeczytałam wszystkie :) Dzieki nim nauczyłam się OoBE :) Nawet miałam taki notesik gdzie wpisywałam tytuł przeczytanego artykułu i swoje przemyślenia :) Eh, szkoda że stronka już nie istnieje |
|
|
|
| plantator |
15.11.2007 - 15:04
|
|
Guests |
GW są dostępne jako archiwum do pobrania, ale nie pamiętam gdzie - trzeba pogooglować.
Choroba psychiczna powiązana z ld i oobe, to chyba tylko na zasadzie absolutnego fanatyzmu, kiedy ktoś cały się do granic temu poświęca i zaczyna bredzić i gadać z niewidzialnymi kumplami 24h :) A co do niebezpieczeństwa w astralu - nie macie nawet pojęcia jak ja bym chciał tam jakiejś trwogi doznać realnej, żeby tam wreszcie jakieś realne emocje poczuć... ale mnie jakoś tam nic nie zjadło jeszcze... |
|
|
|
| kozuar |
15.11.2007 - 15:17
|
|
Guests |
Podobno istnieje niebezpieczeństwo związane z praktykowaniem LD/OBE, jakim jest choroba psychiczna czy coś podobnego. Pisał o tym w swoich artykułach Adam Bytof. Jeżeli takie postacie jak Robert Monroe i Bruce Moene twierdzą że zjawisko OBE/LD jest bezpieczne, to jakim cudem mam się przejmować opinią "jakiegoś tam" para-psychologa ? Oczywiście, wydaje mi się że choroba psychiczna, może być spowodowana OBE/LD, ale raczej nie bezpośrednio, bo każdy normalny człowiek rozpoczynając przygodę z tym zjawiskiem, może się zmienić, co najwyżej na lepsze. ps. Co może być podobnego do choroby psychicznej ? |
|
|
|
16.11.2007 - 13:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No więc jednak coś może się stać... :) miejmy nadzieję, że nikogo z nas to nie spotka ;) Zapominacie, że podobne przyciąga podobne nawet tutaj tylko nie z taką siłą jak tam. Jeżeli będziesz się czegoś obawiał to istnieje prawdopodobieństwo, że samemu to wywołasz. Gdy będziesz przekonany o swym bezpieczeństwie to nic ci nie grozi, a do tego z takim nastawieniem mamy lepsze predyspozycje do eksploracji :) O tym nieznanym dla większości społeczeństwa prawie opowiada świetny dokument: The Secret (pewno większość tutaj już go przerabiała). Korzystaj z prawa i spełniaj marzenia @Freddy K nie chciałbym zobaczyć twojej wersji ospuo i wiem, że jej nie zobaczę :) a tak btw. Wydaje mi się, że z jakiegoś powodu celowo wybrałeś na tym forum postać Freddyego króla koszmarów. |
|
|
|
16.11.2007 - 14:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
tak samo jak kozuar wybrał śmierć ,to napewno nioe przypadek,tak jak mój avatarek jest nieprzypadkowy
|
|
|
|
16.11.2007 - 20:46
|
|
|
Może ktoś "mądry" zrobiłby taką stronkę dla NAS?? Np skąd z forum, ktoś. Np Artur_flyer, albo ktoś kto ma dużo czasu i pozbierałby te wszystkie materiały z forum i przeniósłby (nie wiem jak to sie pisze) na stronkę :]
|
|
|
|
18.11.2007 - 21:59
|
|
|
Więc widzicie. Jednak jest coś możliwego. Może znacie kogoś kto przeżył strach, albo jakieś fizyczne rany, siniaki?
|
|
|
|
19.11.2007 - 18:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Siniaki nie, ale blizny się zdarzaly, raz tylko mala rana otwarta, ale zastanawia mnie to, dlaczego blizny są, a nie rany. Nie bylo to w obe, ani śnie, bo to są zbyt płytkie fazy. Coś takiego miało miejsce gdy medytowałem. heh blizny moge pokazać, ale kto uwierzy ze to akurat nie jest blizna z np. wypadku rowerowego. 2 Blizny mam na kolanach, są symetryczne względem siebie, jakby miedzy jedną nogą a drugą było postawione lustro.
|
|
|
|
19.11.2007 - 18:06
|
|
|
A Franki'ego boty gryzły w rękę podczas wcyhodzenia, albo już w wyjściu :D:D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |