Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Przeprosiny
kamil
post 15.11.2007 - 16:03
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 144

naszła mnie taka refleksja i strasznie żle sie z tym czuje ,wiec chodzi o to ze ostatnio było tu sporo kłótni gdzie obraziem kilka osób, dlatego PRZEPRASZAM Z CAŁEGO SERCA KAŻDĄ OSOBE KTÓRĄ OBRAZIŁEM NA FORUM

niestety cały czas jest we mnie mały kłótliwy kamil , z którym cały czas walcze ale wygrywam 90 do 10 i wierze ze będzie coraz lepiej

pozdrawiam goraco

PEACE & LOVE
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
plantator
post 15.11.2007 - 16:11
Post #2

Guests

ja nic nie zauważyłem, sam pewnie gorszy jestem xD

ale kłótnie służą oczyszczeniu atmosfery - zauważ - najpierw kłótnia, potem się wszyscy zgadzają/wymiękają i potem znowu długo długo nic - tak jak w związku - związek bez kłótni, to jakaś ściema i sztuczne granie - kłótnie służą wyładowaniu złych emocji, baboli w nosie i śluzu z zatok, nie ma tego złego - zresztą kłótnie na tym forum - nawet te najostrzejsze, to pikuś jeszcze :]
+Quote Post
e_pomarancza
post 15.11.2007 - 16:17
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2211

To jeszcze zalezy z kim sie kłócisz. Konstruktywność i poziom ma znaczenie.ja na przykład juz sie nie gniewam za "Buraka" na Kamila. A sa tacy co na najwyżej wibrującym watku pchnęli mnie w splot tak, ze mało sie nie zhaftowałam. Czy moderator może usunąć post albo użytkownika?
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 15.11.2007 - 16:18
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Plantator, jeżeli człowiek nie uświadomi sobie co było przyczyną kłótni i nie ograniczy swojego "ego", to kłótnie będą sie powtarzać i znów ludzie będą się zgadzać, potem znowu kłótnia i tak w kółko. Ja nie zauwazylem by Kamil kogos obrazal, moze za malo postow czytam. Pozdro :)
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 15.11.2007 - 17:44
Post #5

Guests

Zgadzam się całkowicie Draq, ale po co ograniczać ego - po coś je mamy:) Owszem kłótnie będą, ale to nieuniknione - nie dogada się nigdy nawet 10 ludzi, bo ilu ludzi tyle zdań i każdy choćby miał zdanie innych za świętość, to swoich racji też będzie chciał obronić - to naturalny proces, którego nie ograniczy zamykanie ego w klatce i tłumienie emocji...

Czytam w sumie dużo na forum, czasem nawet relaksacyjnie, ba, czasem nawet podpuszczę kogoś :) Nie dlatego, że świnia jestem (co najwyżej knurek), tylko po to, by się jakieś emocyje wytworzyły - czasami na serio tu aż mdło - ja wiem, miłość te sprawy, no ale coś poczytać tu trzeba, a ile w takiej kłótni się stron pojawia, nowych teorii, odmiennych spojrzeń - to jest w tym fajne!

Sam jestem wybuchowy - trudno, taki charakter, próbuję z tym walczyć, ale od 25 lat mi się nie udało pokonać tego :) Ale trzeba pamiętać, że to nie forum brytyjskich gentlemanów, czy forum japońskiej korporacji i toczenie dyskusji bez emocji - w tak emocjonującym temacie - to niemożliwość absolutna :)

Dobrze jest - a czasami ktoś ma zły dzień - pamiętajcie, że lepiej już sobie tu pokrzyczeć na kogoś - bo się nie znamy, niż nahuczeć na dzieci, żonę, czy matkę - zdrowe rozwiązanie :)

Taki przykład Darka, co sobie na Zusa nawrzeszczał nieprzyjemnie - w sumie niby nie powinien, ale z terapeutycznego punktu widzenia rozładował się i mu ulżyło, nie musiał więc spizgać sąsiada za to, że mu dzieńdobry dziwnym tonem powiedział xD
+Quote Post
leon
post 15.11.2007 - 18:31
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Cóż forum jest po to żeby dyskutować,czasami z tego może wyjśc i drobna kłótnia,to że ktoś rzuci mięsem nie ma istotnego znaczenia,najważniejsze żeby nie ładować się z chamstwem jak uczynił to niejaki hrabia.Najgorsi są tacy co bułkę przez bibułkę a h..a cała łapą.Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem,jeśli tak to pardon.
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 15.11.2007 - 18:35
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

Ja też Was bardzo przepraszam, szczególnie za Ziomulka ;* Ale jestem pewien, że nie raz zrobię jeszcze coś głupiego ;D Więc z góry przepraszam :)
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 15.11.2007 - 18:35
Post #8

Guests

CYTAT(leon @ 15.11.2007 - 18:31) *
tacy co bułkę przez bibułkę a h..a cała łapą

Zapisałem - hahahahah xD dobre w ryj :D
+Quote Post
Artur_flyer
post 15.11.2007 - 18:40