Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Pisk W Uszach Przez Sen?
Zx**
post 17.11.2007 - 10:00
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2457

Wczoraj położyłem sie wcześnie, czyli 21.50postanowilem utrzymać świadomość do upadłego! Więc utrzymuje tą świadomość, leże, już mnie to nudzi chce się przewrócić bo czuję że wogóle nie mogę usnąć. Usnąłem na plecach, albo i na boku, już nie pamiętam, wiem że na chwilę odzyskałem świadomość, i nie rozumiem tego, nie pamiętam, czy widziałem pokój(sufit)raczej nie pamiętam czy go widziałem(miałem zamknięte oczy, spałem) ale świta mi że wtedy widziałem ten sufit, pokoju było ciemno (4-5 w nocy). Nagle poczułem zarąbisty pisk w uszach i że coś dziwnego dzieje się z moim ciałem, drgało, było ciężkie, mięśnie napięte i ten pisk w uszach, po jakimś czasie to się urwało i usnąłem znowu. Przez cały czas przewijały się sny, których za bardzo nie pamiętam(1 wyraźny fragment pamiętam). To możliwe żeby ten pisk to były jakieś "przed wibrację" i czy możliwe żebym przechodził do OOBE ze zwykłego snu??
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Artur_flyer
post 17.11.2007 - 10:54
Post #2

Guests

Ale fajowo brachu. hihihi
Pisk!!!!!!!!!! To jest to. Obserwujemy narodziny nowego podróżnika hehe.
Obe(oby) tak dalej. Jest dobrze przyjacielu, będzie lepiej.

Ćwicz dalej, będzie dobrze zobaczysz.

Kurcze cieszę się jak mały chłopczyk, który dostał nową zabawkę.
Hihihihi, ja ostatnio troszkę zblokowany jestem. Jeszcze ta wczorajsza kłótnia mnie troszkę dobiła.

Ale nic, co nas nie zabije to nas wzmocni
Pozdrawiam
+Quote Post
Zx**
post 17.11.2007 - 11:13
Post #3

Członek Rodziny

Dzieki Artur za słowa wsparcia :) Aż mi się humor polepszył i nareszcie coś na mnie zadziałało :) Ale czy to możliwe żę złapało mnie ze snu? Może to był tylko sen o OOBE ? :|
Profile CardPM
+Quote Post
Zx**
post 17.11.2007 - 14:40
Post #4

Członek Rodziny

CYTAT(Zx** @ 17.11.2007 - 11:13) *
Ale czy to możliwe żę złapało mnie ze snu? Może to był tylko sen o OOBE ? :|

Odpowie mi ktoś na te pytania? :)
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 17.11.2007 - 16:24
Post #5

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Wydaje mi sie że miałes oobe ale krótkie.
Ćwicz dalej i sie nie poddawaj, wkońcu sie uda !!!
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 17.11.2007 - 17:11
Post #6

Guests

CYTAT
To możliwe żeby ten pisk to były jakieś "przed wibrację" i czy możliwe żebym przechodził do OOBE ze zwykłego snu??

Stary no pewno hehe. Przecież to normalne. Wiele razy zdarzało mi się przejść ze snu w oobe. Jeżeli tak to można nazwać. Coś się dzieje, lekki sen aż tu nagle wibracje, pisk i moja świadomość jest już w ciele na łóżku i zaczyna się to wyjście ciałem astralnym, że tak powiem.

Wiedz , że sen to już jest wyjście z ciała, doświadczenie poza ciałem. Gdy pojawia się pisk, wibracje oznacza to lepsze dostrojenie (nie wiem czy jasno się wyraziłem hehe).

Krótko mówiąc nie ma snu, ld, oobe, jest po prostu lepsze bądź gorsze dostrojenie.

Na dzień dzisiejszy tylko tyle mogę powiedzieć.
Ale zabawa trwa nadal, zobaczymy do czego jeszcze dojdziemy hehe
.....oj będzie pięknie, mówię CI
+Quote Post
damiano
post 17.11.2007 - 18:02
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1219

Tak.. pisk ,szum czy jeszcze coś w tym stylu oznaczają że coś sie dzieje/stało dobrego :) Udało sie komuś dostroić do świata fizycznego ? ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Indigo Child
post 12.01.2010 - 15:06
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7129

Ja za każdym razem mam pisk w uszach, jest strasznie głośny. Kilka razy miałem wrażenie że ktoś przebija mi igłą mózg i w nim dłubie, albo że zaraz będę go zbierał z podłogi, myślałem że oszaleje. Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie fazy, bo myśłałem że coś źle robię bo z tego co czytałem to większość ma wibracje albo niskie buczenie. Niemniej jednak pisk to krok naprzód.
Profile CardPM
+Quote Post
cannibal
post 12.01.2010 - 17:51
Post #9

Przechodzień

Nr użytkownika: 7665

Witam serdecznie, to mój pierwszy post, dzisiaj się zarejestrowałem ale na forum jestem od dłuższego czasu jako obserwator :).
Marze o oobe już od dłuższego czasu, ale właśnie jedyne co udało mi się osiągnąć to ten właśnie paraliż senny i cholerny hałas podczas gdy chciałem wyjść, im bardziej chciałem wyjść tym głośniejszy hałas, to było nie do przebicia, nie wiem kurcze jak wyjść, czytałem już mnóstwo porad a i tak nie umiem zmieniać wibracji i grom wie czego jeszcze, wydaje mi się to wręcz niemożliwe do przebicia, a im więcej porad czytam tym bardziej trudne i skomplikowane to się wydaje. Co robić kurcze. Dodam że pierwszy taki paraliż senny miałem już z 8 lat temu. Za każdym razem ten hałas i ciężkość przy chęci wstania wyjścia. Co robić?
Profile CardPM
+Quote Post
ReCaLL
post 12.01.2010 - 21:50
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

pisk w uszach/buczenie to informacja że nabierasz świadomości podczas tzw półsnu, od tego jest kroczek do oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
cannibal
post 13.01.2010 - 19:31
Post #11

Przechodzień

Nr użytkownika: 7665

Ok, ciekawe jak zrobić ten kroczek, nawet zdarzyło się ze prosiłem żeby mnie wyciągnęło i nic.
Profile CardPM
+Quote Post
sir tup2s
post 13.01.2010 - 21:18
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2940

Pojedź windą, wyciągnij się na linie, skocz z okna, z przepaści, rozkołysaj sie... Tyle metod, a tak nie wiele czasu...
Profile CardPM
+Quote Post
Selene2010
post 16.01.2010 - 22:51
Post #13

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 7656

proponuję huśtawkę albo obroty - życzę powodzenia:))
Profile CardPM
+Quote Post
sqnik
post 19.01.2010 - 22:16
Post #14

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4350

siemka wchodzę tu raz na ruski rok bo mało już czasu mam przestałem uciążliwie dążyć do stanu oobe, nie mam czasu zacząłem studia...

ale
chciałem napisać nowy post ale widzę ze tu jest taki jeden już napisany wiec nie pisze nowego

a mianowicie
dzisiaj wróciłem do domu zrypany
zaliczenie z konstytucyjnego systemu organów państwowych... tak wiem strasznie to brzmi ;o
później 3 godziny przerwy (poszliśmy pic ;p)
później wykład nudny jak cholera
wróciłem do domu pomyślałem ze ściągę napisze później jak się prześpię
a wiec śpię ;P
siorka wpada do pokoju po 30 min obudziła mnie -.-
no ale ide dalej spac i nagle cholera taki pisk ze myslalem ze mi glowa peknie tzn tak myslalem ale nie czułem ze mi pęknie pomyślałem sobie
"piski już kiedyś miałem ale nie aż takie, olałem to a niech sobie piszczy ja muszę się wyspać"
no i leże a to piszczy w sumie bawiłem się tym głośniej ciszej, nie wiem dlaczego i nagle dostałem tagie drgawki tzn zawsze myślałem ze to takie drgawki sa
a to cholera było 10 drgań na sekundę :o
i nagle dostałem paraliżu,
myślałem ze kiedyś już dostawałem paraliżu
ale to było zupełnie coś innego chciałem wstać a nie moglem
zacząłem ruszać rekami
nie wiem czy oczy miałem otwarte czy zamknięte
wydawało mi się że miałem otwarte ale rak nie widziałem jakie ich cienie tylko
i starsza weszła do pokoju pomyślałem ze muszę wstać ale nie ciałem astralnym tylko fizycznym
emmmmm wysilam się
uff wstałem ;p
Profile CardPM
+Quote Post
sqnik
post 11.02.2010 - 23:38
Post #15

Znajomy Rodziny

mam pewien problem nie wiem dlaczego tak sie dzieje
czasami sobie probuje ale tak od niechcenia ale wiadomo ze przy takim nastawieniu nie wyjdzie :P

w kazdym razie zaczalem slyszec pisk ledwo idac spac o0

moge wstac isc sobie po cos do picia czy gdze indziej
caly czas majac ten pisk
mysle normalnie
umiem go wylaczyc, ale dlaczego tak mam
pisk to niby to ze zaczynam sie odklejac
no dobra ja slysze pisk i moge rozmawiac z kims normalnie
co to znaczy ?
czy to normalne ?
Profile CardPM
+Quote Post
Freddy K
post 12.02.2010 - 17:22
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2547

To znaczy, że masz problem chyba natury medycznej, poradź się lepiej lekarza tak dla pewności.
Profile CardPM
+Quote Post
sqnik
post 12.02.2010 - 17:37
Post #17

Znajomy Rodziny

ostatnio mialem badania, na razie jest ze mna ok
tzn prawie :P
mam obnizony poziom plytek krwi
i jestem uczulony na kilka rzeczy na ktore uczelenie to powiekszylo sie
mimo iz jest nadal male ja odczulem to i chyba zaczne sie odczulac ;p
pozatym jest ok :)
jedynie jeszcze przyspieszone tetno spowodowane stresem zwiazanym z sesja w budzie
Profile CardPM
+Quote Post
loozak84
post 07.06.2012 - 19:22
Post #18

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8559

Ale temat odkopałem... Szukałem w necie coś o pisku w uszach podczas snu. No i natrafiłem na ten temat. Zdarza mi się to od jakichś 2 tygodni.
Witam, mam dokładnie to samo co zostało opisane w pierwszym poście. Najczęściej dzieje się to kiedy się obudzę, oprzytomnieję, popatrzę w sufit i potem ponownie zamykam oczy. Zaczyna się sen i słyszę głośny, czasem aż boli pisk w uszach we śnie, po chwili najczęściej po tym doświadczam LD. I jest to bardzo świadomy LD. Niemal fizyczny świadomy sen. Aczkolwiek sam nie wiem czy to czasem nie OOBE gdyż widzę świat dookoła normalnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Kordian
post 07.06.2012 - 19:44
Post #19

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8860

Nie bardzo rozumiem o co tyle hałasu. Pisk zazwyczaj towarzyszy eksterioryzacji. Co ciekawe, dziś doznałem tego po raz pierwszy. Zawsze budziłem się już sparaliżowany, a tu proszę. Nie powiem żeby było to przyjemne. Myślałem, że ciśnienie rozsadzi mi uszy, ale przynajmniej wiem, że będzie się działo :) .
Wibracji nigdy nie miałem. Zawsze od razu paraliż. Szkoda, bo wibracje są chyba pomocne przy wychodzeniu.
Profile CardPM
+Quote Post
loozak84
post 07.06.2012 - 19:49
Post #20

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8559

To widocznie dzieje się to samoistnie jak u Monroe'a ponieważ nie starałem się tego wywoływać ani nawet nie myślałem o OOBE czy LD. Choć od kilku dni właśnie myślę o wyjściu z ciała jak to mam, ale nie potrafię.
Profile CardPM
+Quote Post
Warszawa_
post 07.06.2012 - 19:53
Post #21

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 8882

Najlepiej ujął to Guest_Artur_flyer_* . Gratulujemy pierwszych urodzin.

Pamiętam swoje pierwsze doświadczenia tego typu. Były one tak monumentalne że… dosłownie bałem się że dostane wylewu, udaru mózgu. Byłem przerażony…Teraz to kocham. Kiedy uświadamiam sobie że się zaczyna, że słyszę tę ferie energii... jestem zachwycony. Za chwile kolejna przygoda.

To zjawisko neurofoniczne. Tak naprawdę nie odbiera go nasze ucho.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic