Spora część użytkowników wypowiadając się na forum pyta jak przejść z LD do OOBE .Dlaczego by nie skonfrontować opinii obe-maniaków czy da się zrobić odwrotnie? Uprzedzając pytania """a w jakim celu miałbym to robić (?) "" odpowiem ,że rozwój duchowy, to szerokie pojęcie i uzyskanie nawet takiej umiejętności może być przydatne i jak najbardziej celowe . Wbrew pozorom teoretycznie wydaje się to mało prawdopodobne ,jeżeli nie całkowicie niemożliwe. Istnieje nawet prawdopodobieństwo ,że odnalezienie samej granicy pomiędzy tymi stanami (z punktu widzenia kolejności przejścia i patrzenia od strony OOBE ) jest trudne, lub nieosiągalne. Zapraszam do wypowiadania się .
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Nr użytkownika: 221
Pomyśl w obe o czymś intensywnie tak, aż trochę świadomości Ci ucieknie, w ten oto sposób masz świadomy sen :). Jak zaangazujesz emocje, to możesz wrócić na bardzo płytką faze, a nawet zapewwnia wybudzenie.
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1219
Myślę że przejscie z OOBE do LD jest łatwiejsze niż z LD do OOBE. Im dłużęj przebywasz w OOBE tym mniejsza swiadomość w wyniku czego pojawia sie swiadomy sen.
Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 221
CYTAT
Im dłużęj przebywasz w OOBE tym mniejsza swiadomość w wyniku czego pojawia sie swiadomy sen.
Dokładnie, to miałem na mysli. Twistoid, dochodząc do podziałów.. wszystko może być sztucznym podziałem. To czy podróżując masz tzw "chcice" pociag seksualny, albo jesteś bez emocji sprawia dużą różnice :).
Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1413
Nieraz zdarzyło mi się spontanicznie doswiadczyć tego o czym pisze Draqu :) zdarza mi sie w oobe zareagowac zgodnie z jakims tam swoim uwarunkowaniem, mechanicznie czyli poniekad emocjonalnie co od razu zmienia moje doswiadczenie w swiadomy sen. Fajne to bo bardzo dużo mówi mi o moim przejawianiu sie w swiecie fizycznym. Czasem sie przydaje taka wiedza ;)