Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kilka Słów...
luchessi
post 04.12.2007 - 21:56
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1370

Prosze o komentarz

CYTAT
Janie, zanim przybrałeś fizyczną postać, prosiłeś mnie, abym Cię kształcił, abym pomógł Ci odnaleść właściwą drogę życia – to właśnie czynię. Nie zdradzę Ci mej tajemnicy, bo po cóż Ci ona. Dam Ci jednak narzędzie, dzięki któremu odnajdziesz drogę, która pewnego dnia zaprowadzi Cię tam, dokąd niegdyś mnie zaprowadziła. To jednak zależy wyłącznie od Ciebie – od Twojej gotowości.

Już poznałeś moją tajemnicę. Brzmi ona: Duch rządzi materia! To również tajemnica Jezusa – to właśnie miał na myśli, kiedy mówił: Według wiary waszej niech wam się stanie! Jeśeli w to wierzysz, spotkasz na swej drodze właściwych ludzi, odnajdziesz szczęście. Jeżeli wierzysz, że możesz przejść po rozżarzonych węglach, że siłą myśli możesz wyginać sztućce, chociaż przeczy to prawom natury, uczynisz to – będziesz mógł latać i lewitować. Jeżeli tylko uwierzysz w to, jak wierzysz w bicie własnego serca. Nie ma zatem znaczenia, czy podróżuję w czasie, czy przybywam z przestrzeni pozaziemskiej, czy z wnątrza Ziemi. Wiesz najlepiej, że gdybym powiedział Ci o wędrówkach w czasie, byłbyś tym tak zafascynowany, że wkrótce zapomniałbyś o zadaniu, jakie masz wykonać, że porzuciłbyś wszystko, aby zająć się tym tematem. Nie skupiaj się na tym, co przyniesie przyszłość, lecz na teraźniejszości, na tym, z czym zostałeś teraz skonfrontowany. Na tym powinieneś skupić całą swą uwagę. Przemierzyłeś prawie cały glob, poznałeś niezwykłych ludzi. Teraz odszukaj sam siebie. Nie bądziesz drugim Jezusem. Nie bądziesz drugim Saint Germain. Bądziesz Janem. Rozumiesz?

Równieą ja nie podążałem śladami Jezusa czy Buddy, lecz kierowałem się moim własnym życiem, tkwiącymi
we mnie siłami, rozwijałem świadomość samego siebie. Chętnie poszukujemy w innych przykładu, po to tylko, aby osiągnąć ich sukcesy, aby przeżyć ich życie, aby zmierzyć się z ich słabościami. Nie powinieneś powtarzać życia innych ludzi, dokonywać ich wyborów, lecz tworzyć i manifestować swój własny los. Bóg nie czeka na naśladowców, lecz pionierów... Najważniejsze, co powinieneś wiedzieć, jest to, że siła tworzenia tkwi w Tobie!
Wierz w nią i czerp z niej korzyści. Jeżeli będziesz wierzył, osiągniesz wszystko, o czym marzysz. To moja
tajemnica. Sam musisz osiągnąć punkt, w którym zaczniesz wierzyć, że będziesz żył wiecznie, że osiągniesz sukces i bogactwo. Tego przecież chcesz, prawda? Wszystkie towarzyszące Ci istoty duchowe, w tym
również ja – najbliższy Ci ze względu na łączącą nas wieloletnią przyjaźń – obiecaliśmy Ci wskazanie drogi,
jaka prowadzić Cię będzie do celu. Pokazujemy Ci najlepszą z możliwych dróg, ale to Ty musisz podjąć decyzję, czy nią pójdziesz. Sam przybyłeś na tą planetę i sam ją opuścisz. Taka była decyzja Stwórcy. Każda istota podąża swoją własną drogą. Oznacza to, że sami wybieramy drogę, jaka prowadzić nas będzie do wyznaczonego celu, do Boga i Światła. Człowiek nie potrzebuje organizacji, aby odnaleść najwyższą świadomość, ponieważ jest on dziełem Stwórcy.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
mind trainee
post 04.12.2007 - 22:18
Post #2

Guests

Skąd to jest?
+Quote Post
luchessi
post 04.12.2007 - 22:23
Post #3

Dusza Towarzystwa

koles napisal sporo zabronionych teraz ksiazek. Ja no moze nie radzil bym czytac tej ksiazki z kotrej jest ten wycinek bo mozna naprawde zniszczyc caly swiatopoglad. Jesli jednak jak ktos sie nie boji moge powiedziec na privie namiary.
Profile CardPM
+Quote Post
focus_oobe
post 05.12.2007 - 05:42
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 668

Jesli sie nie myle to jest to fragment ksiazki autorstwa Niemca Jana Udo Holeya (Jana Van Helsinga) - "Rece precz od tej ksiazki''.. takie same i wiele innych "zlotych mysli" mozna znalezc w ksiazkach Walsha - ''Rozmowy z Bogiem'' xD hehe - nie przeczytalem jeszcze wszystkich (trylogia) ale goraco polecam przeczytac choc jedna, pierwsza czesc :)

/komentarz - jak dla mnie sama prawda znana od dawna :P
Profile CardPM
+Quote Post
Marcus Tibor Ferenczy
post 05.12.2007 - 09:56
Post #5

OBE Maniak 101
Nr użytkownika: 1860

Kolejna książka o (jak ja to nazywam)
"Ezoterycznej filozofi" mam trylogię tego typu... tomy zwą się się "Niebiańskie proroctwo",
"Dziesiąte wtajemniczenie" i "Tajemnica Shambhali w poszukiwaniu Jedenastego Wtajemniczenia"

Autor-Redfield James
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 05.12.2007 - 12:07
Post #6

Guests

Coś w tym Qrna jest .Bez dwóch zdań ... :)
+Quote Post
PPPX
post 05.12.2007 - 12:21
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2661

Brzmi dość ciekawie i interesująco. I przede wszystkim jest to tekst realny [tzn. zgadza się z rzeczywistością]... Ale nie skuszę się na tą książkę, nie ze względu na obawy co do światopoglądu. Lecz z najprostszej przyczyny - ja nie lubię książek, czytam nieliczne ilości...
Profile CardPM
+Quote Post
focus_oobe
post 05.12.2007 - 18:42
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 668

hehehe.. niemozna nie lubic ksiazek :P:P ..mozna byc jedynie nieswiadomym ktore sa zajebiste xP ..zastanow sie co naprawde cie interesuje i poszukaj chwile a napewno trafisz na taka ksiazke ktora przeczytasz "jednym tchem" - takie sa najlepsze :)

/ http://ksiazki-rozwojduchowy.prv.pl/ :)
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 05.12.2007 - 23:13
Post #9

Dusza Towarzystwa

Ja tez nie lubie czytac ksiazek, chociaz czytam te co mnie interesuja.
Jesli chodzi o ksiazki na temat rozwoju duchowym to wazne jest aby praktykowac je a nie tylko przeczytac dla samej wiedzy.
Profile CardPM
+Quote Post
student
post 05.12.2007 - 23:44
Post #10

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2656

A czemu to nie polecacie książek tego jegomościa ?
Mam zamiar zakupić jego książkę pt. 'Rozmowy ze śmiercią'.
Zdania raczej nie zmienię ale jestem ciekaw cóż macie przeciw temu autorowi
oraz dlaczegóż to ma się zmienić mój światopogląd? Czyż nie jest faktem iż wchodząc
w sam temat wychodzenia poza ciało w jakiś sposób zmienił się wasz światopogląd?
Tylko krowa nie zmienia zdania jak to mawiają ;]
Profile CardPM
+Quote Post
krzysztof
post 06.12.2007 - 02:28
Post #11

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 141

zmiana zdania pod wpływem książki? Ile warte jest takie zdanie?

Moim zdaniem książki mogą insprować, ale w żadnym razie nie powinny zmieniać światopoglądu.

A co d powyższego tekstu... no, inspiruje :)
Profile CardPM
+Quote Post
amen
post 06.12.2007 - 10:12
Post #12

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1505

W pełni się zgadzam z tym fragmentem.
"Bóg nie czeka na naśladowców, lecz pionierów..."
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 06.12.2007 - 11:32
Post #13

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Jezu jaki bóg,jak pada słowo stwórca od razu przestaję czytać .A takich tekstów jakis megalomaniaków jest tysiace.

"koles napisal sporo zabronionych teraz ksiazek"-przez kościół? oni zabraniaja wszystkiego co nie idzie w parze z ich finansami

"Już poznałeś moją tajemnicę. Brzmi ona: Duch rządzi materia!"-ale tajemnica

.syf.
Profile CardPM
+Quote Post
student
post 06.12.2007 - 11:47
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2656

CYTAT(krzysztof @ 06.12.2007 - 02:28) *
zmiana zdania pod wpływem książki? Ile warte jest takie zdanie?

Moim zdaniem książki mogą insprować, ale w żadnym razie nie powinny zmieniać światopoglądu.

A co d powyższego tekstu... no, inspiruje :)

Jeżeli książka napisana jest w sposób który rozwiewa Twoje wątpliwości oraz uzasadnia takie a nie inne prawa jakie się rządzą w danej sferze, którą obejmuje książka to czemu masz nie zmienić zdania? Gdyby człowiek nie zmieniał zdania dalej w szkołach nadal uczylibyśmy się że ziemia jest centrum wszechświata.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 06.12.2007 - 12:46
Post #15

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

A jak duch to materia a materia to tez taki duch. Rzady ducha nad soba samym-materia sie obala i bedzie anarchia.Zapowiadam bezkrolewie!!!

Wszystkie france w jednym. i nie wlazcie do ognia.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic