|
|
24.12.2006 - 12:25
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jeśli chodzi o metodę 4 + 1 to próbowałam już ją dwa razy i jakoś zbytnio mi to nie wychodzi. Nie umię się skupić, bardzo szybko zasypiam... Trochę mnie to irytuje, ale nie mam zamiaru się poddać.Za to ćwiczenie z wyobrażeniem cytryny było dla mnie miłym zaskoczeniem. Zaczęłam, tak jak było napisane od relaksu, potem próbowałam wszystkimi zmysłami przywołać obraz cytryny. Na początku słabo mi to wychodziło bo wszystko mnie rozpraszało, ale potem pojawiły się rzeczy, które powinny mieć miejsce w czasie metody 4 + 1, a mianowicie czerń przed oczami jakby nabierała kształtów, czułam takie jakby falowanie, przechodził mnie fale mrowienia ( to chyba te całe wibracje) i do tego zaczęłam się trząść. Może sama podświadomie wywoływałam te drgania, ale to było takie przyjemne uczucie. Takie dobro jakby mnie przepełniło. Jeszcze nigdy nie wyszłam z ciała, ale czułam, że to może właśnie początek. Na tym niestety się skończyło, ale napełnia mnie to chęcią do dalszych prób.
Czy to było to? Proszę, powiedzcie. |
|
|
|
![]() |
24.12.2006 - 14:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zeby zbuy szybko nie zasnac podczas 4+1 stosuj taka metode: Gdy po godzinie rozbudzania ponownie kladziesz sie do lozka, zamknij oczy i wizualizuj sobie cyfry od 1 do 10. Odliczaj. Kiedy doliczysz do 10(albo do 1), uloz galki oczne tak jak do snu(lekko do gory) i pozostan w tym komfortowym stanie przez okolo 3-4 sekundy. Potem znow zacznij odliczac od 1 do 10 wizualizujac sobie cyfry. Predzej czy pozniej i tak nastapi moment nieuwagi i zasniesz, ale przynajmniej stawiasz opor dluzej niz zazwyczaj :)
Ps. sory za brak polskich literek |
|
|
|
24.12.2006 - 15:50
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Słuchaj, na OBE nie ma metody, sam ja sobie znajdz, po uprzednim przeczytaniu ksiazek na ten temat, ja znalazlem wlasna i narazie 2 razy mialem LD, wspaniała rzecz, najczesciej latalem.. bardzo fajna sprawa, kolega uprzedzil mnie ze tez na poczatku mial ld.. gdzies po pol roku mial obe, wiec uzbroj sie w cierpliwosc. Nie dla kazdego taka metoda obe jest najlepsza..
|
|
|
|
24.12.2006 - 17:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A jaka jest ta twoja metoda?
|
|
|
|
| nerhaa |
28.12.2006 - 16:05
|
|
Guests |
Ja przy 4+1 nawet nie jestem wstanie wstać z łóżka! Koniec świata by mnie nie rozbudził! Więc tą metodę właściwie odpuściłem - czasem próbuję jak się napalę bardzo,ale kończy się na obudzeniu i zaśnięciu...
dla mnie najlepsza byłaby metoda 7+1 :D 4+1 ma w sobie to , że się jest lekko uśpionym a mózg jest nawet po tej godzinie wciąż w falach alfa więc łątwo mu zejść do theta - więc zamiast tego można próbować położyć się spać o 3 w nocy - organizm będzie domagał się snu, więc sam zacznie od 2 wytwarzać stan senności i alfa, więc powinno działać - tylko co zrobić żeby w tym zmęczeniu ogólnym nie zasnąć?? Używki rozpraszają, więc może trochę cwiczeń? Ostrzejsza muzyka (to może osłabić fale alfa)? Jakieś pomysły dla tych, którzy nie mają szans fizycznie na 4+1? |
|
|
|
28.12.2006 - 23:58
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
twoj umysl powinien byc wypoczety po to te 4 godz snu :P jak umysl bedzie zmeczony to stracisz swiadomosc :D
|
|
|
|
29.12.2006 - 11:48
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
ja wczoraj mialem ostre wibracje ale niwiem czemu niewyciagnelo mnie z ciala..albo niepotrafie sam wyjsc cialem astralnym...
tak wiec poloz sie o 2 w nocy i zacznij odliczac(z wizualizacja licz) od 50 do 0 z mysla ze kiedy bedzie zero to cialo bedzie rozluiznione i spokojne....potem powodujesz praliz(ja to robie tak) wyobrazam sobie taka jaby sciane ktora przechodzi przez moje cialo i kiedy przejdzi przedanyu miesien to jest sparalizowane. a potem to mysl taka wyslana w przestrzen w mozgu -czemu chce wejsc do oobe...jezeli bedzie to cos bardzo silnego to wtedy powinno sie zaczac wychodzenie.. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |