Jak Zrobić Ignoranta Z Planta?, Czyli jak można kogoś zignorować? |
|
|
OBE Maniak
|
07.12.2007 - 19:44
|
Guests

|
.
|
|
|
|
|
|
2 Stron
1 2 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
Angello
|
07.12.2007 - 20:04
|
Guests

|
Wchodzisz w profil osoby, która chcesz zignorować. Po lewej stronie jest przycisk "OPCJE", a w nich "Ignoruj użytkownika". Chociaż nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje, bo nikogo nie ignorowałem jeszcze. ;]
|
|
|
|
|
|
Artur_flyer
|
07.12.2007 - 20:48
|
Guests

|
A ja bym chciał dodać do listy ignorowanych......., no tego no......, noooo, jak on tam miał. Kurcze, a wiem Artura_flyera, dzieciak z niego i tyle hehehe.
PS.> Trochę śmiechu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :) Oki już cicho jestem, hihihihi
|
|
|
|
|
|
OBE Maniak
|
07.12.2007 - 20:53
|
Guests

|
CYTAT(Angello @ 07.12.2007 - 20:04)  Wchodzisz w profil osoby, która chcesz zignorować. Po lewej stronie jest przycisk "OPCJE", a w nich "Ignoruj użytkownika". Chociaż nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje, bo nikogo nie ignorowałem jeszcze. ;] Tu nikt nikogo nie ignorował? Czyli Planti znów pierwszy we wszystkim :-) hihihihihihihi
DS Komik w agonnii Hi-Hi
No i znowu sikam:-)
|
|
|
|
|
|
OBE Maniak
|
07.12.2007 - 20:57
|
Guests

|
CYTAT(Artur_flyer @ 07.12.2007 - 20:48)  A ja bym chciał dodać do listy ignorowanych......., no tego no......, noooo, jak on tam miał. Kurcze, a wiem Artura_flyera, dzieciak z niego i tyle hehehe.
PS.> Trochę śmiechu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :) Oki już cicho jestem, hihihihi Plantiemu widać zaszkodziło. A taki był amerykanski... hhihihihhihi
DS Komik
PS: "tylko nie róbmy scen, proszę"
|
|
|
|
|
|
amen
|
07.12.2007 - 21:49
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1505

|
czy to oberebelia?:)
|
|
|
|
|
|
starr
|
07.12.2007 - 21:53
|
Guests

|
To jest ta wasza bezwarunkowa miłość? Trzymaj sie plant mi tez to wszystko wydaje sie coraz dziwniejsze: /
|
|
|
|
|
|
PiRo
|
07.12.2007 - 22:07
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 1654

|
Jest dziwne... Zamiast myśleć o oceniać to umysłem poczujcie intencje i cel tych działań...
|
|
|
|
|
|
amen
|
07.12.2007 - 22:10
|
Dusza Towarzystwa

|
w każdym razie ku czemu to zmierza to jasne, jak dalej tak pójdzie to forum zniknie
|
|
|
|
|
|
PiRo
|
07.12.2007 - 22:15
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 1654

|
tak amen "zniknie"
|
|
|
|
|
|
Draq
|
07.12.2007 - 22:35
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 221

|
Albo pozyskuje nowe aspekty osobowości. Ludziska drogie słuchajcie, to co robimy nie zawsze jest świadomie przemyślane i doskonałe. Czasami się zdarza ze nasze ego, bądź emocje podają się za naszego właściciela i przyjmują pałeczkę. Nie jest to powód do obrazy, czy dalszego gnojenia ludzi. W takiej sytuacji powinniśmy się wspierać (pod warunkiem ze siebie kochamy) i pomóc, tak by tych błędów nie popełniać. Lepiej zranić swoje jedno ego, zamiast uczuć wielu osób. Dzięki temu wyrobimy sobie osobowość. Nie śmiejmy się z tego, że zaistniały takie a nie inne sytuacje. Dla człowieka jest śmieszne to co nie zrozumiale. Po prostu cieszmy się, żyjmy dalej i podajmy sobie przyjacielską dłoń. Bracia kochani, przytulmy się i bądźmy jednością tak by te forum się doskonaliło i wskazywało świadectwo pozytywnego postępowania. Każdy błędy popełnia, jednak nie każdy pracuje nad nimi. Wydają sie być to śmieszne, nic nie warte posty, które nie wskazują na nasz stan emocjonalny, ale mogą wpłynąć naprawdę w mocnym stopniu na czytelnika, tworząc przy tym wirtualny chaos. Każdy kto jest raniony odzywa sie po to by zranić drugą osobę. Wygrywa ten kto nie daje sie sprowokować... reszte sami dopiszecie, pozdrawiam was.
|
|
|
|
|
|
Mishah
|
07.12.2007 - 22:38
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1704

|
Wiecie, co? Zauważyłem, że ostatnio nikt nie odpowiada na moje posty. Może wszyscy dali mi ignora? Nie wiem, co jest tego powodem.
Czy chodzi o to, że ostatnio nie biorę udziału w pojeżdżaniu kogokolwiek?
Może chodzi o to, że coraz mniej mam do powiedzenia, bo uważam, że najważniejsza w OBE jest samoobserwacja i nie da się komuś przekazać jakiejś ostatecznej odpowiedzi,bo każdy jest inny i inaczej reaguje jego ciało.
Może chodzi o to, że nie biorę udziału w idiotycznej dyskusji czy OBE to fikcja, czy prawda, bo sądzę, że co za różnica, wystarczy doświadczać swoje, a mądra głowa wyciągnie morał nawet z halucynacji.
Może po prostu się wypaliłem i piszę od rzeczy?
Co jest przyczyną tego stanu? Coraz więcej mam ostatnio przygód w astralu, a coraz mniej czytam o nich na forum. Zająłem się obserwowaniem swoich doświadczeń i tego jak działa moje ciało i może po prostu już się wypaliłem. Sam nie wiem. Nie to, że się skarżę, bo pewnie sam w jakiś sposób zawiniłem. Atmosfera schodzi na psy. Jedni drugich pojeżdżają. Coraz mniej jest o OBE, a coraz więcej jakiś pierdół. Coraz mniej rozumiem, co tu się dzieje. Qrde no na forum poznałem kupę fantastycznych osób i paradoksalnie lepiej się czuję na żywo z forumowiczami niż tu na forum. Nie chcę robić z siebie ofiary, ale chyba trochę tu odstaję. Trochę mam żalu do osób, które naprawdę mają coś do powiedzenia, a przyzwalają na to, że robi się trochę gnojowisko. Sam w sumie do takich należę, bo sądzę może nieskromnie, że mam coś do powiedzenia, a odsuwając się od forum milcząco pozwoliłem na to, żeby tu gnój zaczął się robić.
Może po prostu forum się wypala. Temat się wyczerpał, bo zostało powiedziane wszystko co powinno być i dalej jest już tylko prywatne doświadczenie. Qrcze co mogę więcej powiedzieć wracam do doświadczania. Wątpię, że ktoś to przeczyta, ale zamiast zakładać trzy tematy o ignorowaniu lepiej napisać jeden o OBE.
Nie chcę wylewać żalu, ani mówić, że "wstrętni wichrzyciele są BE i winni być ukarani lewatywą". Nocbrado i dobrej fazy życzę :D
|
|
|
|
|
|
e_pomarancza
|
07.12.2007 - 22:42
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 2211

|
Draq dlaczego aj cie tak uwielbiam? Tesciowa...;) Mishash - wcale nie odstajesz ;) jest wielu takich i wielu takich. Jak wszędzie.
|
|
|
|
|
|
set.h
|
07.12.2007 - 23:38
|
instytutnoble.pl

Nr użytkownika: 1224

|
To już nie OBEREBELIA ale OBEBŁAZNERIA.
|
|
|
|
|
|
amen
|
08.12.2007 - 00:33
|
Dusza Towarzystwa

|
CYTAT(Mishah @ 07.12.2007 - 22:38)  Wiecie, co? Zauważyłem, że ostatnio nikt nie odpowiada na moje posty. ... sądzę może nieskromnie, że mam coś do powiedzenia Odpowiem Misha:) wszystko to przez to, że masz takie niskie Wyższe Ja:) Pozdrawiam! CYTAT(e_pomarancza @ 07.12.2007 - 22:42)  Draq dlaczego aj cie tak uwielbiam? a mnie lubisz? siostro:) Dobranoc:)
|
|
|
|
|
|
Conchita
|
08.12.2007 - 00:39
|
OBE Maniak 36

Nr użytkownika: 1221

|
Ale się porobiło! Trzeba by sprawdzić czy Darek podłapał astralka czy tylko swoją osobistą śmiech-fazę... Hmmm....
Mishah, jakiś kryzys? Ja zawsze chętnie czytam Twoje posty:)! Amen - zwalasz z nóg! To na pewno to! Diagnoza doskonała:)
|
|
|
|
|
|
Artur_flyer
|
08.12.2007 - 07:06
|
Guests

|
CYTAT(amen @ 08.12.2007 - 00:33)  a mnie lubisz? siostro:) Dobranoc:) Ja Cię uwielbiam bracie :) Nie wątpię w to, że Pomarancza również. Big free Hug for you :):):)Hmmm..... A teraz hmmmmmm.... Spokojnie nie martwcie się. Odkąd zacząłem pisać tu posty, czyli chyba od czerwca, codziennie słyszę, że to forum to już nie to, że forum się stacza itp. A jednak trwa i ma się dobrze:)
|
|
|
|
|
|
Mishah
|
08.12.2007 - 07:16
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1704

|
Może ktoś pomyśli, że jestem zarozumiały i będzie miał po części rację, ale mam wrażenie, że coraz więcej tu pier###enia, a coraz mniej pracy nad sobą. Każdy zamknął się w jakimś swoim małym świecie i odstawia jakąś popę. Zaraz mi ktoś powie, żebym poszedł do lasu razem z set.h'em, plantatorem i kim jeszcze, ale Ci ludzie trochę racji. Gdzie mają rację:
- za dużo tu gadania o miłości. Miłość, a rozprawianie o niej to dwie różne sprawy. Przynajmniej miłość, bez podstawowego aktu sympatii jest trochę podejrzana. Skutecznie tu jeden gnoi drugiego, a na końcu pada tekst: "Kochajmy się ludziska! We're the world, we're the people... i wszyscy ręce do góry i śpiewamy!!! Love Ya' everybody!!! " To trochę zakłamane, a i groteskowe. Może jakoś czynami głoście to tą miłość, zamiast po prostu używać słowa.
- W AP set.h wyraził pomysł, żeby zrobić rzeczowy eksperyment, to zaraz wszyscy uderzyli w stylu: "A idź sobie do innej piaskownicy, my tu wspaniałe weryfikacje mamy...". Zauważam, że wyniki co poniektórych eksperymentów są dość niespójne, za to każdy mówi o wspaniałych weryfikacjach. A tam gdzie wyszło coś akurat interesującego, to jakoś pomijane jest to milczeniem. Niejaki Osowiecki miał wspaniałe weryfikacje z widzenia co jest narysowane na kartce w zamkniętej kopercie. Oczywiście w jakimś tam zakresie, ale i tak było to niesamowite. Tu natomiast jeden włoży do koperty wyraz "Konstantyn", a drugi powie "W kopercie jest wyraz: Karo". I teraz co dalej? "Karo jest podobne w kształcie do O, jakby się uprzeć, a o jest jedną z liter w Konstantynie. Poza tym wszystkie litery poza r wchodzą w skład Konstantyna.". Jeśli zaś set.h powie, że jest jednak różnica między "Karo", a "Konstantyn", to zaraz mówi się: "Stary! Ty nie pojąłeś ! Wszak wszystko jest jednością! Miłość- kumasz bazę!? A więc jeśli tak to mamy wspaniałą weryfikację. Może jednak podejść do tego rzeczowo i krytycznie. Wielu tego samokrytycyzmu zabrakło.
- interesujące jest to, że jeśli ktoś ma odrobinę inne zdanie, to zaraz, pada pod ostrzałem "większości". Ktoś zwątpił, to zaraz szuka się winnego. Kto tu wichrzył i siał zwątpienie? Ktoś mówi, że są niespójne weryfikacje, to zaraz, że nie ma w sobie dość wiary, wystarczy uwierzyć. Nosz Qrna chata! Piszecie, że odeszliście w większości od kościoła, bo tam wszystko opiera się na wierze, a w OBE można doświadczyć. Że w kościele za dużo o miłości się gada, ale bez pokrycia. Ale na dobrą sprawę to nie widzę różnicy. TU tak samo wszystko opiera się na wierze i miłości bez pokrycia.
Może ktoś wyciągnie z tego co napisałem wnioski. Ja wiem, że tekst długi i może się nie podobać. Inaczej gdybym napisał encyklopedię o miłości. A tu krytyki długie słowa padają. Może ktoś to weźmie na serio, a może zamiast zajrzeć w głąb siebie powie: "Brachu, przeżywasz kryzys!". Ale tyle się gada o tym przebudzeniu, a tu Sodoma i Gomora. Po prostu mam odwagę wyjść ze swoją słabością na przeciw i nie pieprzyć, że jestem przebudzony, a innych trza budzić. To mnie trzeba cały czas budzić, bo to ja jestem uśpiony, a mam na tyle rozsądku, żeby zobaczyć, że to co tu się dzieje. A nie odbiega to od standardowej ulicy. Głoście miłość i pochwałę OBE, praktykujcie swoje przebudzenie. Życzę powodzenia. Mnie brakuje przebudzenia i umiem to dostrzec i robić co w mojej mocy. Idę się odlać...
|
|
|
|
|
|
set.h
|
08.12.2007 - 09:01
|
instytutnoble.pl

Nr użytkownika: 1224

|
Mishah jakiś czas temu też miałem kryzys i chwile zwątpienia. Na forum dostałem baty tylko za to że się trochę uzewnętrzniłem i wyraziłem moje rozterki. Najbardziej przykre to to że w debilnych postach wiedzie prym OBE Błazen. Poza AP to forum powoli się stacza. W AP jest lepiej ale zaczyna tworzyć się towarzystwo wzajemnej adoracji gdzie tylko widzi się wspaniałe potwierdzenia a nie zauważa ich braku. Ciekawe czy ktoś przyczyta twój cały post i wyciągnie z tego jakieś wnioski. Mishah trzymaj się. Jesteś naprawdę dobry w OBE i czasem jedno doświadczenie potrafi przywrócić wiarę we własne siły. PS. Plantator padł ofiarą nagonki bo wyraża sie trochę inaczej i nie podziela nieraz OBE entuzjazmu. Osobiście lubię czytać jego posty i nic do niego niemam.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|