Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kosz
Draq
post 08.12.2007 - 14:56
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Jestem za tym, by stworzyć dział na forum "kosz". Wszelkie zamknięte, bądź zbędne tematy by tam trafiały. Wtedy forum nabrało by przejrzystości i osoba, która szuka czegoś w dziale o oobe, nie natrafi na kłótnie. Większość z nas zna już podstawy i kieruje się własnym doświadczeniem, ale osoby początkujące, które wejdą i zobaczą za przeproszeniem burdel, wyjdą i zrezygnują.
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Theorion
post 08.12.2007 - 15:11
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2534

Popierdzam
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 08.12.2007 - 15:17
Post #3

Guests

---
+Quote Post
starr
post 08.12.2007 - 15:22
Post #4

Guests

A ja wogle bym usunal wiele tematów.Co z tego kosza jak ludzie rowniez beda tam wchodzili i czytali te zamkniety tematy.Usuwac i tyle
+Quote Post
Draq
post 08.12.2007 - 15:29
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Już usunąłem część tematów. Chodzi mi o wątek z pomocą np w dziale techniczne. Ktoś ma jakiś problem, jeżeli jest rozwiazany to zamykam temat i daje do kosza, gdybym to usunął to osoba która by miała identyczny problem, założyła by taki sam topic.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 08.12.2007 - 15:39
Post #6

Guests

Jesli o to chodzi to sie zgadzam.Jednak sadze,ze mozna zrobi dzial FAQ z poddzialami:dla poczatkujacych i techniczne itd.Umiesci sie w nich juz wycerpane i zamkniete tematy(niektore tez mozna p[olaczyc).Jesli jakis nowy user zamiast je przeczytac to stworzy nowy,kolejny temat to po prostu damy link do faq, zamkniemy ten niepotrzebny a po krotkim czasie zostane usuniety.W ten sposób wszystko bedzie bardziej przejrzyste:) Trzeba sie zajac tylko wyszukiwaniem tematow do faq.Moge wam pomoc jednak dopiero jutro poznym wieczorem mialbym czas
+Quote Post
plantator
post 08.12.2007 - 15:52
Post #7

Guests

---
+Quote Post
leon
post 08.12.2007 - 16:45
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

A ja jestem przeciwny usuwaniu tematów kontrowersyjnych,jeżeli znalazły się w niewłaściwym dziale ,to należy przenieść do hyde parku
{(/jeśli ktoś nie rozumie co oznacza określenie hyde park to już wyjaśniam:Miejscem, któremu nazwa Hyde Park zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum dla swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa (pod warunkiem nie obrażania królowej/o ile się orientuję na tym forum nie ma jeszcze jakiejkolwiek królowej-chyba że plantator się za takową uważa/
źródło :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hyde_Park )} i traktować to na wesoło i na luzie ,jak dla przykładu temat Plantatora w którym on sam siebie demaskuje jako ignoranta,bo jeżeli ktoś taki pisze że ignoruje konkretne osoby podając ich nicki to jak sama nazwa wskazuje jest on ignorantem który wszczyna awantury i to nie po raz pierwszy na tym forum i nie tylko na tym/coś o tym wiem/. I tu z plantatorem się zgadzam że tematy prowokujące awantury usuwane są tylko z uwzględnieniem niektórych użytkowników ,a niekturym użytkownikom uchodzi to zupełnie bezkarnie.Najlepszym przykładem jest sam plantator http://www.oobe.pl/park/Sorki-Zignorowalem-Cie-t1560.html
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry22261
powyżej podałem jego dwa tematy które wywołały na tym forum jedne z większych awantur,i teraz właśnie oczekuję od was szanowni moderatorzy na odpowiedź ,dlaczego tak się dzieje że szanowny plantator wszczynający awantury na tym forum czuje się swiętą krową i raz po raz zakłada tematy wywołujące awantury,a tematy te nadal nie są usunięte ,natomiast tematy stanowiące ripostę znikają natychmiast prawie.
Profile CardPM
+Quote Post
sonic3
post 08.12.2007 - 17:08
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2391

Jestem jak najbardziej za, takie rozwiązanie jest praktykowane na wielu forach i świetnie się sprawdza, trza tylko mieć określone kryteria co trafia do kosza a co nie ale to już sprawa dla modów. Przeważnie na innych forach do kosza trafiają tematy niepoprawne stylistycznie i gramatycznie, oraz takie które nie wprowadzają żadnych użytecznych informacji lub odwrotnie, czyli te które są napisane po raz setny o tym samym, przeważnie są to prośby o coś co można sobie szybko wyszukać.
Pierwsza grupa po wymoderowaniu tematu przez autora może z powrotem powrócić na forum, a druga jest definitywnie zamykana.
Jakość filtru zależy od koncepcji moderatorów, no i Hydepark nie jest brany pod uwagę chyba, że temat niezgodny z netykietą
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 08.12.2007 - 18:01
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Ja też popieram ,dotyczy to zwłaszcza postów w których występują wulgaryzmy-na innych forach takie coś nie jest tolerowane.
Profile CardPM
+Quote Post
PurpleCat
post 09.12.2007 - 01:46
Post #11

Administrator
Grupa: Root Admin
Nr użytkownika: 1

Jest koszt. Kłótnie nareszcie dostały swój dział.
Profile CardPM
+Quote Post
M E G E R A
post 09.12.2007 - 11:09
Post #12

Guests

KOsz??? Genialny pomysł.
Jeszcze coś. Czy mogłaby istnieć funkcja / opcja polegająca na tym, że notatnik (blog) jest dostępny tylko dla zarejestrowanych blogerów ( nie forumowiczów i ludzi z zewnątrz).
No chyba, że jest taka możliwość ustawienia już tylko to ja nie rozpracowałam funkcji - to wtedy sorki za sugestię.

:))
+Quote Post
M E G E R A
post 09.12.2007 - 11:11
Post #13

Guests

Aha CAT
Nie będe wystawiała głupiego pytania na forum. Są tu fajni ludzie. Widze, że wam zależy. Ciesze się, że trafiłam tutaj. Rozumiem też że niektórzy muszą odreagować codzienność na forum lub chat'cie.
A te sprzeczki co są. No, czasami są bezproduktywne jak są o wszystkim i niczym. Jeśli są na temat, to miejmy nadzieję że wnoszą coś do życia każdego z nas. Poglądami się można wymieniać , byle ich na siłę nie wciskać innym).
Pozdrawiam. nie przepracujcie się przy porządkowaniu forum.

:))
+Quote Post
OBE Maniak
post 10.12.2007 - 04:22
Post #14

Guests

@Draq lub ktoś z Moderatorów :-)
Pytanko: czy tematy przeniesione do kosza są martwe? Nie sposób nic napisach w nich mimo, że są otwarte. Np. jeden z moich tematów klaunowskich, że tak się delikatnie wyrażę, został przeniesiony do kosza. Jednak jest otwarty, a ja w nim nie mogę honorowo napisać ostatniego, zamykającego go posta, a bardzo bym chciał odejść z honorem… hehehe
DS
+Quote Post
Kronopio
post 10.12.2007 - 11:44
Post #15

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

@OBEmaniak
jesli jest otwarty to mozna pisac. Jesli się niu uda to przeniesiemy na hydepark.

CYTAT(starr @ 08.12.2007 - 15:22) *
A ja wogle bym usunal wiele tematów.Co z tego kosza jak ludzie rowniez beda tam wchodzili i czytali te zamkniety tematy.Usuwac i tyle

zgadzam się. Te najbardziej kompromitujace to forum będa usuwane.
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 10.12.2007 - 11:50
Post #16

Guests

Ten ''kosz'' chyba naprawdę jest potrzebny . Na prośbę autorów tematów kilka tematów zamknąłem i "umarły " , a gdyby były wrzucone do działu ''kosz'' nadal były by widoczne i można by było je czytać (szczególnie ci userzy ,którzy pytają o podstawowe rzeczy zakładając wciąż nowe tematy ) .
+Quote Post
Zbyszek
post 10.12.2007 - 11:50
Post #17

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Darek a gdzie to chcesz odejsc z honorem? Toc przyszedles z honorem!!!!!!.Nie widzisz jak zabiegaja o twoja uwage.W ilu postach mowi sie o tobie! Klnie ,wyzywa i szanuje.

Nie pisz tego ostatniego posta,prosze cie!!!
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 10.12.2007 - 13:56
Post #18

Guests

CYTAT(Zbyszek @ 10.12.2007 - 11:50) *
Darek a gdzie to chcesz odejsc z honorem? Toc przyszedles z honorem!!!!!!.Nie widzisz jak zabiegaja o twoja uwage.W ilu postach mowi sie o tobie! Klnie ,wyzywa i szanuje.

Nie pisz tego ostatniego posta,prosze cie!!!

Zbysiu,
Zostaję :-) tylko chciałem napisac ostatnie zdanie w temacie załozonym przez siebie i go fajnie zamknąć z honorem...
DS
+Quote Post
sogliv
post 10.12.2007 - 15:03
Post #19

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1982

O! Idealny temacik w mojej jakże bulwersujacej sprawie Forum AP..

Rozwinąłem temat..patrzę sobie w poniedziałek a tu zamknięty!..no i jak to wygląda?..Ktoś za dużo,niewygodnie krzyczy to trzeba go po prostu usunąć!!!..Brawo!! Moje gratulacje!!!
W świecie ludzi jak widzę nic się nie zmienia...:(

Taka moja propozycja:
Kto zaczyna temat,to tylko ten go może zamknąć!!!

I jeszcze jedno:

Myślę,że chowanie brudów to nie jest za dobry pomysł...

..i to by było na tyle.:)..pozdr dla wszystkich;)
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 10.12.2007 - 15:12
Post #20

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(sogliv @ 10.12.2007 - 15:03) *
Myślę,że chowanie brudów to nie jest za dobry pomysł...

Sprzatanie robi sie dla dobra userów ktorzy dopiero co wchodzą na forum i zaczynają interesować sie tematem. Takie public relations:) Niezbyt dobra wizytuwką sa tematy gdzie uzytkownicy nawzajem się obrażają i wymyślają coraz to bardziej wyrafinowane przekleństwa.

W tym momencie forum nabiera przejrzystości, jest wiele interesujących tematów i rozmów na wysokim poziomie.
Dbajmy o to nasze forum.
Profile CardPM
+Quote Post
Zx**
post 10.12.2007 - 15:15
Post #21

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2457

Jestem za!!!!!
Profile CardPM
+Quote Post