oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pozostałości Wydarzeń Z Dzieciństwa W Umyśle., Ciekawa historia, którą sam przeżyłęm.Dowiedziałem się o niej niedawno
Radzioo
post 09.12.2007 - 20:23
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Realna histoira! uwaga.
Jak byłem szczyl jeszcze, był odcinek muminków z buką. Nierealnie się bałem, pamiętam to jak dziś. Mieliśmy w dużym pokoju taki dywan, a na środku jego był wzór. Wydawało mi się że ten wzór jest wielką dziurą w której jest buka. To nie jest śmieszne, bo przez rok nie wszedłem na ten dywan. Pewnego dnia znajoma rodziców powiedziała, że tym się zajmie (ja o tym nie wiedziałem). Wzięła moją świecę z chrztu, dziurkę od klucza z tego pokoju i przelała wosk ze świecy na papier. I jak boga kocham. Na tejh kartce z wosku wykalna była buka. Ta kartka leży gdzieś w domu do dzis. (nie wiem jakim cudem), ale od tamtej pory nie bałem się niczego. Dopiero teraz matka mi o tym opowiedziała(jakieś 4 miesiące temu).
Uważam, że każdy ma swoje lęki związane z przeszłością, z jakimiś "traumami" ludzki umysł nigdy nie będzie całkowicie zbadany. Kryje tyle tajemnic ile jest galaktyk we wrzechświecie. To mogło być wszystko. Poprostu powodem tego może być nieskończona liczba wydarzeń.
Pozdrawiam,
Może coś takiego i Wam się przydażyło? Piszcie.
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Meshu
post 09.12.2007 - 20:25
Post #2

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

A ja mam... Do teraz się sram jak jestem na dużej wysokości.. Lol. Zawsze się tego bałem ale mogę dać zdjęcia jak próbuje to pokonać. jak chcecie to napiszcie mi. Zawsze się bałem nie wiem czemu.. :(

+Quote Post
ldkiler
post 09.12.2007 - 20:31
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja od zawsze boję się ptaków o.0

+Quote Post
Artur_flyer
post 10.12.2007 - 04:50
Post #4

Guests

A ja czarnych motyli ,,,,, Aaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czemu, jak jakiś wleci do pokoju to dostaję takiego przyśpieszenia, że rekordzista w biegu na 100 metrów nie miał by ze mną żadnych szans:)
Załączony plik
Dodany plik  images.jpg ( 1.97k ) Liczba pobrań: 15

+Quote Post
Karakan
post 10.12.2007 - 20:59
Post #5

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Radzioo i w tym momencie powaliłeś mnie na ziemię. Buka to moja najgorsza zmora z dzieciństwa... Jak tylko zaczynał lecieć odcinek muminków z zimową scenerią ja wyłączałem TV i szedłem spać, ale się pieruńsko bałem. Jeszcze niedawno trafiłem na odcinek mumików i postanowiłem zobaczyć czy będzie buka, bo pomyślałem, że juz teraz to nie jestem w wieku żeby bać się bajkowych stworków. Buko się o dziwo pojawiła, a mnie jak dreszcze przeleciały, aż wyłączyłem TV... Straszna sprawa.
Prócz tego miałem jeszcze ciekawy epizod z przedszkolnych lat. Mieszkałem w małym bloku na uboczu miasta. W pobliżu była taka zawalona drewniana rudera. Dzieciaki zawsze opowiadały sobie historię, że tam straszy, takie pierdoły. Pewnej nocy szedłem spać, spałem w jednym łóżku z młodszym bratem. Nagle odwróciłem się w jego stronę, już spał. Nad nim (lub na nim) zauważyłem jasną sylwetkę w pozycji stojącej (on leżał i spał). Chyba nigdy w życiu się tak nie wystraszyłem. Szybko ukryłem twarz w dłoniach, żeby tylko nie patrzeć (ja go nie widzę to on mnie też). Jednak po chwili spojrzałem, nic już tam nie było. Oczywiście poleciałem spać do pokoju rodziców. Później z czasem całkowicie zapomniałem o tej sprawie, dopiero kiedy chodziłem do gimnazjum mama przypomniała mi kiedyś we Wszystkich Świętych, że kiedyś właśnie w ten dzień przyleciałem do niej z płaczem, że widziałem ducha (nawet nie wiedziałem, że to ten dzień był...). Od tamtej pory strasznie bałem się ciemności i duchów, aż do momentu kiedy postarałem się to wszystko zrozumieć. Aktualnie ciągle nad tym pracuję. Mam nadzieję, że nie będę miał dzisiaj problemów z zaśnięciem.

Pozdrawiam

+Quote Post
damiano
post 10.12.2007 - 21:39
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Kuba32 @ 09.12.2007 - 20:31) *
Ja od zawsze boję się ptaków o.0

Awizofobia? Też to mam O_O

+Quote Post
Artur_flyer
post 11.12.2007 - 05:04
Post #7

Guests

Nio buki też się troszkę bałem. Aaa i smoków hehehe. Brat wykopał kiedyś w lesie głęboki dół, straszył mnie, że to smocza jama hehe.

Dobra, kto ma jeszcze problem z tymi motylami, wierzę, że nie tylko ja. To jest niesamowite, dziwne, hehehe, białych motylków się nie boję, tylko te czarne brrrrrrrrrrr

+Quote Post
Noro
post 11.12.2007 - 05:43
Post #8

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Kurde... Ja też się bałem tej Buki...
W ogóle co za debil wpadł na pomysł żeby do bajek dla dzieci dawać jakieś potwory, albo jakieś statki widmo?!
No do cholery jaki to ma sens?!
Do tej pory nie przepadam za tą bajką...
Aż mi ciarki przechodzą...

+Quote Post
Spyro
post 11.12.2007 - 12:25
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

co do buki, to zobaczcie to:
(IMG:http://img67.imageshack.us/img67/9605/antybukahw4.jpg)
:>

+Quote Post
Meshu
post 11.12.2007 - 13:40
Post #10

Notatnik

hahha BUKA, hahaha :D Ja sie tam tego nie boje. ale też mam tak, że leże zamykam oczy i mam wrażenie że ktoś się gapi i soti nademną banią. Otwieram oczy i sie boje :)

+Quote Post
MadLuki
post 11.12.2007 - 13:48
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Meshu @ 11.12.2007 - 13:40) *
hahha BUKA, hahaha :D Ja sie tam tego nie boje. ale też mam tak, że leże zamykam oczy i mam wrażenie że ktoś się gapi i soti nademną banią. Otwieram oczy i sie boje :)

(IMG:http://img110.imageshack.us/img110/7497/shiner1111nf1.jpg)

sie nie bój :-) to tylko Stefan ... :-)
Jak każdy potrzebuje trochę czułości...

+Quote Post
Radzioo
post 11.12.2007 - 13:59
Post #12

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Nie no normalnie buka... jaka szopa...Nie na tym forum ;)

+Quote Post
Meshu
post 11.12.2007 - 14:00
Post #13

Notatnik

O właśnie czegos takiego :( Lol. Straszne to jest, że Cie zaraz zacznie jeść czy coś... Lol. W ogóle to uczucie hjes straszne :( Kopa masz ode mnie za to zdjęcie :D

+Quote Post
Radzioo
post 11.12.2007 - 14:05
Post #14

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Ja już nie mam problemów z buką... POczytajcie dokładnie co napisałem na początku :)

+Quote Post
Karakan
post 11.12.2007 - 14:07
Post #15

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

Spyro, psycholu!!! Zabić mnie chciałeś?! Myślałem, że na zawał stuknę, tak nagle ta buka wyskoczyła... Ale swoją drogą w pełni integruję się z tym kto napisał te słowa pod obrazkiem tego przerośniętego krecika... :)

Pozdrawiam

+Quote Post
Spyro
post 11.12.2007 - 15:55
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Karakan: O_o
ja sie buki nie boje ani sie nie balem ale ten obrazek mi sie spodobal
a Ty serio sie jej boisz?

+Quote Post
Karakan
post 11.12.2007 - 16:15
Post #17

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

Bałem się jej kiedyś i to bardzo, a teraz może nie tyle się boje, co przypominają mi się chwile z dzieciństwa kiedy się bałem. A jak wiadomo taki wspomnienia 8-latka są bardzo silne... Tak czy inaczej nie lubię tej psychodelicznej postaci...

+Quote Post
MadLuki
post 11.12.2007 - 16:19
Post #18

Dusza Towarzystwa

Notatnik

sory za zaśmiecanie a chyba trzeba złożyć nowy temat :-) "BUKA BUKA BUKA"

+Quote Post
Radzioo
post 11.12.2007 - 16:34
Post #19

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Powiem tak, może brzydko ale się nie obrazicie chyba... Buka- postać z książki (muminków) przerzucona na ekran TV, była dla mnie ku....(bardzo) straszna... i nie wiem dlaczego, ale nie tylko dla mnie. Więc jest to postać z horroru dla 8 latków.
Pozdr

+Quote Post
ptysiek
post 15.02.2008 - 21:28
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

!! ej ja tez sie bałam Buki.. w sumie nie wiem dlaczego bo teraz czasem jak ogladam muminki (bo lubie) to ona sie wydaje dobra ;) miałam z nia schizy tez.. bo jak byłam mała to spałam na pietrowym łózku na górze i zawsze mi sie wydawało ze była to odpowiednia wysokosc zeby buka stała koło łózka i sie na mnie patrzyła. pamietam jak mi sie chciało siku w nocy czasem to juz w najgorszych sytuacjach w nocy zapalałam wszytskie swiatła w domu i szybko leciałam do łazienki a zawszxe jak z niej wracałam to sie bałam ze ide za mna brrr.. ale z muminków to też sie bałam takiej czarownicy co Mała Mi zamroziła co na koniu ze śniegu latała.. oj stare czasy. teraz sie boje sie tylko samotnosci chyba.. oczywiscie lubie sama gdzies posiedziec i porozmyslac w ciszy..ale takiej prawdziwej samotnosci sie boje..

+Quote Post
Herbina
post 15.02.2008 - 23:12
Post #21

Guests

Ciekawa historia, zmaterializowany stach czy cos...
I fajny temat sie zrobil, moze oficjalnie zaczniemy w nim pisac kto sie czego bal? Czy Buki czy czegos innego...
Lubilam muminki ale sie Buki nie balam. Za to nie wiadomo skad i dlaczego balam sie niedzwiedzia.
Siedzialam przy stole na podkulonych nogach bo mialam wrazenie, ze jak usiade normalnie to niedzwiedz spod stolu capnie mnie za noge...
Mysle, ze bede zyla bardzo dlugo (choc cholera wie,bardzo rozne znaki bywaly -jak byly, ze umre niebawem to mi tez starch do... zagladal, ze sie gdzies indziej udac trzeba,ale skads mimo wszystko tkwi we mnie przeswiadczenie, ze bede zyla bardzo dlugo) i sie troche boje, ze wszyscy bliscy i znajomi juz umra , jakos inaczej juz bedzie -nowa era a ja ciagle jeszcze bede zyla (choc juz wiekowa kobita bede )i o, a wolalabym odejsc jak juz minie moj swiat.
A jak tam u Was ze strachami teraz ?
Ptysku pozdrowka dla Ciebie :)

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park