Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jakie Jest To Oobe?
fenikSs
post 11.12.2007 - 00:52
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2640

Witam.
Mój dziennik znajduje się tutaj:
http://www.oobe.pl/park/blog/fenikss

Ćwiczę OOBE może kilka tygodni i już miałem 3 wyjścia, 2 słabe i krótkie oraz 1 mocniejsze ale dłuższe. Jednak mam pewne wątpliwości co do tych wyjść i chciałbym się nieco bardziej przekonać do tego że to naprawdę były wyjścia.
Nie pamiętam w ogóle żadnego z powrotów z astrala, jedynie przebudzenia.
Gdy egzystuję w astralu to wydaje mi się jak by to było właśnie to, świadome wyjście i egzystowanie!
Ale gdy się tylko przebudzam to mam wrażenie jak bym się obudził ze zwykłego snu.

Dlatego mam takie pytanie. Jak wy wracacie z astrala oraz jak się po powrocie czujecie? Jakbyście gładko przeszli z jednego świata do drugiego czy może jednak jak byście obudzili się ze zwykłego świadomego snu?
Pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
Kronopio
post 11.12.2007 - 12:12
Post #2

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

Fajny temat:)
No więc u mnie jest różnie...
Najczęściej kiedy faza się kończy następuje podobnie jak w kinie fade out czyli zaciemnienie.
Zdarza się też przebudzenie jak ze zwykłego snu, rzadziej wystepują problemy z powrotem (kiedy aktywują się ogromne emocje)
Po powrocie czuję przeważnie ciepło na całym ciele (wysoki poziom energii) oraz błogie rozluźnienie (jak po seksiku;)
Profile CardPM
+Quote Post
warmine
post 11.12.2007 - 12:19
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2685

Ja po wskoczeniu do ciała przebudziłam się z wielkim bananem na twarzy i pewnością, że mi się udało :)
Profile CardPM
+Quote Post
kozuar
post 11.12.2007 - 12:51
Post #4

Guests

Jekie jest to OBE ?

To zależy przede wszytskim od wyjścia i poziomu eksploracji. Chociaż można odczuwać względną satysfakcję, po jakims nieszczególnym wyjściu, z wiadomych przyczyn. Jednak jeżeli w astralu zdarzy się coś szczególnego, to sprawa wygląda zgoła inaczej. Od pewnego czasu czerpie jakąś nienaturalna energie, do której zaprowadza mnie MTJ, jest to zazwyczaj pod koniec wyjśc, czyli za 8-10 razem i wtedy dzieje się magia, energia ta przeszywa mnie, dajac nieopisane pokłady sił witalnych i umysłowych. Po przebudzeniu, w przeciwieństwie do Kronopia, mam fade in, czyli rozjaśnienie ;) i czuje sie jak młody Bóg, mam wene i ogólnie zajebiste samopoczucie.
+Quote Post
Meshu
post 11.12.2007 - 13:36
Post #5

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

1 oobe będzie krótkie i niedostrojone więc to może być szok dla Ciebie. A drugi raz jak wyjdziesz to ROGAL na twarzy, że wyszło :D hehe :D
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 11.12.2007 - 14:47
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Ja po każdym wyjściu, nawet średnio udanym czuję po prostu radość :) A powroty to mam bardzo łagodne za każdym razem czuję, że za chwile wrócę. Powoli wraca mi czucie a obraz powoli zanika lub jeśli wcześniej otworze oczy to 'przemienia' się w ten widziany ze zwykłych oczu.
Profile CardPM
+Quote Post
grs
post 11.12.2007 - 15:59
Post #7

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2743

CYTAT(fenikSs @ 11.12.2007 - 00:52) *
Nie pamiętam w ogóle żadnego z powrotów z astrala, jedynie przebudzenia.
Gdy egzystuję w astralu to wydaje mi się jak by to było właśnie to, świadome wyjście i egzystowanie!
Ale gdy się tylko przebudzam to mam wrażenie jak bym się obudził ze zwykłego snu.

Dlatego mam takie pytanie. Jak wy wracacie z astrala oraz jak się po powrocie czujecie? Jakbyście gładko przeszli z jednego świata do drugiego czy może jednak jak byście obudzili się ze zwykłego świadomego snu?
Pozdrawiam!

Dzisiaj gdy mogłem mieć swoje pierwsze oobe, gdy poczułem, że mam te niby drugie ciało nagle się obudziłem i też mi to wygląda na sen.
Profile CardPM
+Quote Post
Franki
post 11.12.2007 - 16:29
Post #8

OBE Maniak 152
Nr użytkownika: 2563

Ja tez zawsze jak wracam, to przez pewen moment zastanawiam sie , czy to nie sen?. Ale juz wiem, ze tylko moze sie wydawac snem. Zazwyczaj jak pojawia sie moment powrotu czuje cos w rodzaju bezsilnosci, jakby cos mnie cofalo i pobudka, albo w paralizu, albo przebudzenie calkowite ;).
Profile CardPM
+Quote Post
fenikSs
post 11.12.2007 - 16:36
Post #9

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2640

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Kto jeszcze się nie wypowiedział to zapraszam do dalszej dyskusji na temat pierwszego pytania.

CYTAT
Dzisiaj gdy mogłem mieć swoje pierwsze oobe, gdy poczułem, że mam te niby drugie ciało nagle się obudziłem i też mi to wygląda na sen.

grs, no właśnie, coś takiego ja też mam, tylko że nawet po całkowitym wyjściu. Nie czuję żeby to była opisywana przez wielu ulatywania dusza, tylko ja w świadomym śnie.
No i ciekawe czy możliwe jest przeczytanie jakiś liczb np. z drugiego pokoju których się jeszcze nigdy nie widziało lub wejście w czyiś sen i przekazanie jakieś wiadomości tak żeby oby dwie osoby mogły potwierdzić że były w tym samym miejscu lub że rozmawiały o tym samym bo o takim czymś też już słyszałem.

A teraz mam drugie pytanie.
Jak WYCHODZICIE z ciała?
Leżycie przebudzeni bardzo świadomie po czym czujecie że się unosicie czy może jednak macie wrażenie że chwile przed wyjściem przysnęliście, po czym się niby budzicie i ulatujecie w astral?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic