|
|
02.01.2007 - 10:29
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam otoz zainteresowalem sie oobe dostalem wczoraj 1-sze zadanie ale nie mialem sily go wykonywac. Polozylem sie spac jak to zwykle. Kiedys juz miewalem cos takiego ale zwykle szybko sie budzilem. Wlasciwie paralize senne nawidzaja mnie juz od 3-4 lat tylko ze wczesniej nie wiedzialem coz to jest i jak zwykle w takich sytuacjach nachodzil mnie strach. Zdarzaja mi sie one kilka razy w miesiacu w sumie zdazylem sie juz przwyczaic. Dzis jednak postanowilem nie uciekac kiedy doswiadczylem paralizu postanowilem nic nie robic, nie budzic sie etc. Jednak zauwazylem w pewnym momencie lezac tak, ze serce moje zaczyna zwalniac rytm co bardzo mnie przestraszylo a sam tak jakbym popadal w ciemnosc nie wiem jak to ujac zatapialem sie w nia bez swojej woli ani tego chcialem ani nie. Po prostu mialem ochote zobaczyc i polezec dluzej w stanie paralizu jednak zaczelo sie to przeradzac w cos innego. Obudzilem sie sam chcialem. Przelozylem sie na drugi bok i po chwili znowu doswiadczylem paralizu, jednak w tym momencie uslyszalem czyis smiech "hihi" czy "hehehe" nie bylem przestraszony raczej bylo to mile dajace do zrozumienia "i znow cie to dopadlo". Bylo to raczej przyjemne doswiadczenie z lekka nuta strachu. Co o tym myslicie?? Raczej w tych sprawach jestem zielony doswiadczam ich ale nie umiem pewnych spraw wytlumaczyc.
|
|
|
|
![]() |
02.01.2007 - 16:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Jezeli chodzi o te "hihanie" to mysle ze to byly hipnagogie lub inny ale napewno wytwor twojego mozgu, zwiazany z nowymi doswiadczeniami. Mozliwe ze wpadles w sen nieswiadmoie(spontanicznie) ale zachowales swiadmosc i wlasnie to uslyszales.
Mysle ze szybkie doznanie parazlizu to bardzo duzy krok do osiagniecia tego wspanialego, odmiennego stanu swiadomosci :) |
|
|
|
| nerhaa |
02.01.2007 - 17:27
|
|
Guests |
obstaję przy hipnagogiach...
|
|
|
|
02.01.2007 - 19:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Praktycznie od paraliżu dzieli ciebie już tylko krok by osiągnąć OOBE.
|
|
|
|
02.01.2007 - 19:39
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Te głosy rzeczywiście najprawdopodobniej były hipnagogami, czyli dźwiękami (mogą być teżz obrazy, odczucia, zapachy etc.), które mają być zalążkami snu. Są one zawsze bardzo rzeczywiste i ciężko je odróżnić od rzeczywistości. Jeśli chodzi o bardzo szybkie bicie serca, to możesz być spokojny, większość osób, które to doświadczają panikuje, ponieważ nie wie co to jest i boi się tego. Była to aktywna czakra serca (o czakrach było już trochę mówione na forum). Kiedy jest ona mocno aktywna zaczyna bardzo silnie wibrować, a ludzie często mylnie biorą to za pracę serca. Pomyśl logicznie - czy twoje serce wytrzymało by takie tępo? No właśnie ;). Natomiast to uczucie spadania to jak najbardziej dobry i pożądany objaw przy wchodzeniu w oobe. Jeśli uzyskałeś go tak szybko to znaczy, że jesteś na dobrej drodze. Spadanie daje bodźce naszemu ciału astralnemu do oderwania się. Czyli wszystko w porządku, tylko przestań się tego bać :)
Pozdrawiam |
|
|
|
02.01.2007 - 20:57
|
|
|
Dzieki za te slowa:) Jednak serce wlasnie coraz wolniej mi bilo troche sie tego przestraszylem jeszcze ta noc sam wiecie jak to jest. Paralize mam juz od 4 lat nie wiedzialem co to jest dlatego gdy ich doznawalem modlilem sie. Od momentu kiedy zobaczylem coz to jest to oobe martwie sie troche czy jest fer wobec wiary wiem jest temat na forum o tym. Dzisiaj po poludniu np mialem sen i czulem ze nad nim panuje matula przyniosla mi i bratu piwo do pokoju (dziwny taki) sam nie wiem czy panowalem czy nie rozroznic jest mi ciezko jedno wiem ze wzialem sobie to piwo do reki patrzylem jaki ma kolor to by bylo tyle. Zastanawialem sie nad tym poniewaz w poludnie zawsze gdy spie nic nigdy w zyciu mi sie nie przysnilo. Ciekawia mnie jednak te hipagonie czy jak sie to pisze czemu to musi byc takie dzinwe a czasami nawet straszne. Kiedys bedac lepkiem chyba przezylem mocna hipagonie nieswiadomi czulem pisk w uszach mocny krzyk pamietam to jak dzis. Teraz chyba wiem ze wlasnie przezywalem cos nierealnego a mialem tylko 13 lat. Teraz chyba wiem ze to byly zaczatki oobe 1 raz w zyciu tak mialem pamietam ze przez tydzien spalem z ojcem bo sie balem. Pozniej wlasnie zaczely sie te paralize starzy ludzie mowia ze to kostucha dopada i tez sie balem ale teraz podchodze do tego normalnie. Moj brat tez miewa paralize senne. Zastanawialem sie czemu ludzie z mojego otoczenia nie maja czegos takiego, bo w zasadzie robilem to nieswiadomie. I dlaczegosie tak dzieje wlasnie ze nieswiadomie to osiagam nawet nie musze sie koncentrowac po prostu ide spac a niektorzy potrzebuja ku temu cwiczen. Nie mowie tego z pycha nie chce nikogo urazic. Tylko nachodza mnie takie pytania czemu wlasnie sie tak dzieje. Jestescie bardziej doswiadczeni dlatego chcialbym na ten temat pokontemplowac. Pozdrawiam, mam nadzieje ze dowiem sie od Was wielu ineteresujaych i przydatnych rzeczy jak i wskazowek:)
|
|
|
|
02.01.2007 - 22:46
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Mysle ze sam paraliz to normalny objaw przy zasypianiu, jednak gdy nie jestes zmeczony i trudnij ci zasnac (lezysz dlugo nieruchomo) to po prostu poczujeszcze paraliz (twoje cialo zasypia) jednak umysl jest rozbudzony bo nie jest dostatecznie wyczerpany na sen. Gdy umysl zasnie pierwszy paralizy nie poczujesz.
Jak napisales, moze on (paraliz) byc negatywnie odbierany, bo w tym stanie ciezko sie poruszac, lub robisz to z bolem. A jednak twoj umysl nadal normalnie pracuje. Moj znajomy (kolo 40) jak doznawal paralizu i wlasnie coraz szybszego bicia serca myslal ze zaraz bedzie mial zarawal po czym sie z bolem zrywal, udal sie do lekarza lecz on nic nie stwierdzil. Podsumowujac, paralizu nie powinno sie w zaden sposob obawiac bo to jest 'normalne', jak zreszta cale to OOBE, jednak niektorzy ze tak powiem nie dorosli. Jak sie mysle w ktoryms aspekcie to mnie poprawcie :) |
|
|
|
03.01.2007 - 15:43
|
|
|
Mozliwe ze nie doroslem jeszcze sam nie wiem chodz nie jest to wykluczone:). Narazie jest to dla mnie nowym zjawiskiem, tzn wczesniej wlasnie juz przywalem te paralize jednak teraz wiem coz to moze byc. Wczoraj relaksowalem sie przed snem ciekawe dosc uczuci, czulem ze wtapiam sie w lozko, bedac rozlalzy jak woda:).
|
|
|
|
04.01.2007 - 20:09
|
|
|
Dzisiaj w nocy wydarzylo sie cos niewiarygodnego, chyba wyszedlem z ciala. Robilem relaksacje ktora zajela mi dlugi czas bo nie potrafilem miesni rozluznic jak chcialem. Lezalem tak 1,5h i co dziwnego sie stalo zaczal lapac mnie paraliz a ciemnosc w ktora sie wpatrywalem zaczela lekko falowac przestraszylem sie a serce zaczelo mi walic. Jakis odglos z dworu mni zbudzil niestety, ale po tym polozylem sie spac- 5 min od odbudzenia sie i wtedy poczulem paraliz i nagle nie wiem czy to byl sen ale zauwazylem jak sobie siedze na robu swojego lozka patrzac na siebie spiacego i brata, jednak gdy chcialem wstac to sie przewrcalem, zapomnialem chyba o spokoju umyslu i o woli wyjscia z ciala, nie wiedzialem co sie dzieje. Zaczalem sie przwewracac tak jakby, chcialem obudzic brata swoim duchem ale nie dalo rady. Jeszcze nie doszlo do mnie ze stalem sie niematerialny. Co dziwne czulem jak cialo wciaga mnie do siebie jakbym byl z nim spojny i kiedy upadlem nagle obudzilem sie. Nastepnie gdzies o 1.25 lekko zmeczony postanowilem probe powtorzyc lecz ciezko mi bylo sie skoncentrowac umysl byl chyba zmeczony, ale staralem sie skoncentrowac i nagle uslyszalem jakies glosy przypominalo to szum zboza lub lisci z drzew podczas wichury i mialem jakies glupie wrazenie jakby ktos sie na mnie patrzal. Chcialem sprawdzic czy wieje wiatr ale naookolo byla cisza. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj po wczorajszym zdazeniu jakos sie troche zniechecilem i troche sie boje. Zobaczymy wypowiadajcie sie coz to moglo byc Waszym zdaniem. Pozdrawiam :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |