Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Moje Stany,moje Oobe
de4
post 14.12.2007 - 18:09
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2877

witam!

Wiele lat temu zainteresowalem sie budda.Przeczytalem ksiazke czy dwie i postanowilem pomedytowac.Po okolo 15 minutah doznalem niesamowitego uczucia,to tak jakby moje cialo astralne unioslo sie ponad glowe.
Z tym tematem bylem na stronie o medytacji,przekierowali mnie tu.Co ciekawe nazwali moj stan jako efekt uboczny medytacji,-mniejsza z tym.Tutaj zaczynaja sie moje pytania i prosze o odopowiedz:

1.w jakim stanie bylem(to juz chyba oczywiste)
2.czy cale doswiadczenie OOBE dzieli sie na jakies "szczeble",jaki poziom osiagnalem
3.co byloby dalej,poniewaz bylem pewien ,ze moge posunac sie dalej i poleciec gdzies daleko,ale balem sie ze nie wroce do ciala fiz....czulem sie jakby na takiej cienkiej nitce...Moglbym poleciec gdziekolwiek i wrocic.Jak dlugo mozna byc poza cialem fizycznym,czy jest to tylko stan umyslu?
4.czy moge zobaczyc dzieki temu 4ty wymiar lub nawiazac polaczenie ze swiadomosciami z tego lub z wymiarem 6tym?

Przy kolejnych probach OOBE juz bylo gorzej z osiagnieciem takiego stanu.pewnie za slabo sie koncentrowalem.
Niekiedy miewam tez ciekawe uczucia gdy sie odpreze na moment w fotelu lub bedac gdziekolwiek ,zamkne oczy ,skupie sie i....czuje sie jakbym rosl.Czuje sie niesamowicie wielki i ...taki jakby ponad wszystkim.Jak to okreslicie?
Jesli ktos ma pojecie ,a na pewno znajdzie sie nie jedna osoba to prosze o pomoc.

Dziekuje za pomoc .Pozdrawiam

D4
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Conchita
post 14.12.2007 - 19:08
Post #2

OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

CYTAT
Po okolo 15 minutah doznalem niesamowitego uczucia,to tak jakby moje cialo astralne unioslo sie ponad glowe.

Podejrzewam, że zrobiłeś sobie mini podróż mentalną. Przy oobe astralnym nie będziesz miał uczucia jakbyś coś robił, ale normalnie po prostu to zrobisz:) Zjawisko nie do pomylenia z czymś innym...
Profile CardPM
+Quote Post
de4
post 14.12.2007 - 22:04
Post #3

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2877

CYTAT(Conchita @ 14.12.2007 - 20:08) *
Podejrzewam, że zrobiłeś sobie mini podróż mentalną. Przy oobe astralnym nie będziesz miał uczucia jakbyś coś robił, ale normalnie po prostu to zrobisz:) Zjawisko nie do pomylenia z czymś innym...

dzieki za odpowiedz /prosilbym w nastepnych,-ufam ,ze beda:) o rozwiniecie w miare mozliwosci tematu
(sorry za drobne bledy w pisowni)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic