Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kryształ Górski, pytanie...
Shaggoth
post 14.12.2007 - 20:45
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2874

Witam serdecznie.

Jestem świeżym członkiem formum jak pierwszy śnieg.....
Jeszce nie doznałem OBE, choć ostatnio próbuje. Narazie dotarłem do dreszcy podczas relaksacji.....
ale nie o tym chciałem pisac.

Chciałem zapytać o kamień szlachetny wykorzystywany w magii "Kryształ górski", gdzieś spotkałem się z opisem że ma on wygląd taki sam w realu jak i w astralu, stad wykorzystywany jest szeroko w spirytyzmie...

Czy ktoś wie coś na ten temat więcej ??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
Noro
post 14.12.2007 - 21:05
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1763

Ja o niczym takim nie słyszałem... Ale zdziwiło mnie to bo mam w domu masę kryształów i minerałów... O krysztale górskim już nie wspomnę ;)

Dobra muszę teraz nadrobić informacje... ;)
Profile CardPM
+Quote Post
peres
post 15.12.2007 - 01:44
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2763

Jakbys mial jakies info to pisz;) Chetnie poszerze swoje horyzonty;)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 15.12.2007 - 09:46
Post #4

Guests

Tyle znalazłem.

To jeden z najpopularniejszych związków, jakie występują na Ziemi: dwutlenek krzemu

Jednak ten kryształ jest doskonałym przykładem na to, że najcenniejsze rzeczy mogą przybierać całkiem niepozorne kształty.

kryształ górski

Nazywano go kamiennym lodem, bo rzeczywiście tak wygląda. Jednakże jak mówiłam, nie dajcie się zwieźć tej pospolitości.

Ponieważ minerał ten jest tak wszechstronny, że można go uznać za kamień uniwersalny, bez którego wprost nie sposób się obejść jeśli interesujesz się ezoteryką, czy medycyna naturalną.

Kamień ten jako jedyny z powodzeniem możemy stosować pracując z każdą z czakr, ponieważ działa na wszystkich poziomach energetycznych. Jest wręcz uważany za klucz do otwierania naszych centrów energetycznych.

Niezastąpiony w medytacji, ponieważ pomaga osiągnąć i wytrwać w odpowiednim stanie umysłu i ducha.

Przeznaczony jest jednak szczególne do pracy z czakrą korony, ponieważ ma dar łączenia nas z naszą Wyższą Jaźnią dodając nam energii, by takie połączenie stało się w ogóle możliwe.

Ponadto kryształ ten stymuluje naturalne kryształy w tkankach i płynach ciała, aby rezonowały na nowych, leczniczych wibracjach.

Najbardziej znana jest bezbarwna odmiana (krystalicznie czysty), ale kryształ ma różne barwy od białej, szarej (o różnych stopniach ściemniania), odcienie żółtego, pomarańczowego, różowego, brązowo-purpurowego, przez fiolet, zieleń, czerń, aż do rzadko spotykanego niebieskiego.

Cecha wspólną wszystkich kryształów jest to, że potrafią odpędzać niskie wibracje i niekorzystne oddziaływania. Są swoistą tarczą dla tego, który je nosi u używa.

Same w sobie są transformatorami i wzmacniaczami energii. Biorąc pod uwagę, że myśl jest formą energii, kryształy tworzą wspaniały pomost pomiędzy światem ducha a materii. Oznacza to, że wykorzystując ich możliwości możemy silniej INTENCJĄ oddziaływać na rzeczywistość materialną. Należy w tym celu odpowiednio „nasycić” intencją kryształ, czyli „zaprogramować” go.

(tekst z ‘mocy kryształów i kamieni’ winczewskiego)
+Quote Post
Noro
post 15.12.2007 - 12:08
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1763

Artur, wielkie dzięki!
Właśnie zmobilizowałeś mnie do poznania tego wątku. :)
Zabieram się do szukania.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Shaggoth
post 16.12.2007 - 21:10
Post #6

Przechodzień

Zobaczymy co przyniosą twoje poszukiwania :)

ja znalazłem to:

Kryształy górskie i ich zastosowanie

Każdy z nas stanowi zamknięty układ energetyczny, który reaguje na wiele różnorodnych informacji – te informacje bez względu na to czy chcemy czy nie są energią. Wiadomo, że im wyższy mamy potencjał energetyczny tym bardziej przyciąga to pomyślne zdarzenia w nasze życie i że jest to wprost proporcjonalne do ilości energii w naszym życiu. Gdy suma naszych wszystkich energetyk spada poniżej pewnych poziomów zaczynają się kłopoty – znajdujemy się w niskim ciągu energetycznym i przyciągamy zdarzenia, które inni odpychają.
Aby zwiększyć nasze pole energetyczne oraz poprawić jego jakość możemy skorzystać z energii i właściwości kamieni szlachetnych i półszlachetnych.

Szczególnie jeden z nich kryształ górski i różnorodność zastosowań jakie posiada sprawia, że jest to kamień idealny – kamień nadajnik, wzmacniacz energetyczny – działający jak akumulator. Można nim zmieniać pole świadomości, stroić pole energetyczne, używać do ściągania przekazów energetyczno-sprawczych, leczyć, energetyzować czakry, medytować.
Wiele osób wie o leczniczym działaniu kryształów natomiast nie wiele osób pracuje z nimi przy doładowywaniu swojego pola pieniężnego co skutkuje poprawą naszych finansów.

By zacząć potrzebny nam jest do tego kryształ działający jak energetyzator - kryształ, którego energia jest wyższa od naszej. Najlepszy kryształ to kryształ czysty i bez skazy natomiast jeżeli kupujemy kryształ gorszej klasy nie powinien on mimo to posiadać żadnych zewnętrznych uszkodzeń w formie pęknięć czy obić.W tym miejscu nasuwa się kilka pytań ? jak określić ilość energii w sobie? jak w krysztale? jak wybrać i czym się kierować przy jego wyborze?
Wg mojej wiedzy najlepszym ze znanych sposobów jest posłużenie się swoją intuicją ; stajemy przed kryształem lub bierzemy go do ręki i odbieramy emocje, które w nas powstają. Gdy czujemy się przy nim dobrze, poprawia nam się nastrój, czujemy przepływ energii w formie mrowienia, ciepła, pulsacji jest to dla nas informacja, że kryształ jest dla nas odpowiedni. Jeżeli mamy zamiar pracować z pieniędzmi kryształ wzmacniający nas a także nasze pole energetyczne powinien być dobrej klasy mieć właściwy blask, właściwą emisję energii.
Wybierając kryształ, który będzie nas energetyzował i ukierunkowywał nasze pole na struktury pieniężne, wybierajmy kryształ najlepszy tj.o bryle osiem ścian i osiem kątów tzw. oktagon, o wadze do ½ kilograma posiadający emisję energii jedną ścianką. Jeżeli chcemy by spełniał on swoje zadanie czyli pracował tak, jak chcemy i przejawiał „swoją duszę” powinien być cięty wg ścianek krystalografii. Taki kamień będzie specjalnie stroił nasze pole pieniężne zbierając energię – są to bowiem specjalne kryształy działające tylko na strefę pieniężną.
Pamiętać też należy, że ważna jest wielkość - małe kryształy są jak małe akumulatory tak więc ich siła działania na nasze pole pieniężne jest niewielka poza tym są w stanie przyjąć tylko jeden program, kod. Kryształ o wadze do 100 gram pamięta tylko jedną procedurę energetyczną i jest w stanie przyjąć tylko jeden program. Mając duży energetyzator możemy także siebie ładować energią raz na dzień lub raz na kilka dni - takie ładowanie z reguły łączymy wtedy z medytacją, bo umysł wchodzi wtedy w szok energetyczny a my mamy podwójną korzyść. Możemy też załadować pomieszczenie energią energetyzatora i wchodzić w to pomieszczenie wtedy kiedy potrzebujemy wsparcia.
Aby kryształ przyjął idealny kształt i energię pożądaną dla nas w celach pieniężnych należy go wyciąć z bryły a następnie oszlifować i wypolerować.
Ponieważ podczas procesu polerowania do wnętrza kryształu wnikają różne proszki, pasty polerskie więc aby mieć kryształ prawidłowo oczyszczony należy go umyć w płynie odłuszczającym a następnie pozostawić w wodzie na okres około 2 tygodni ewentualnie zasypać solą i przetrzymać w takim roztworze 2,3 dni.
Zaczynając pracę z nowym kryształem należy pamiętać o rzeczach najważniejszych tj. o pierwszym oczyszczeniu, ładowaniu, kodowaniu, konserwacji. no i oczywiście o systematycznym oczyszczaniu go po każdorazowej z nim pracy.
Ogromnie ważne jest pierwsze oczyszczenie kryształu – ma ono bowiem na celu pozbycie się z jego wnętrza niewłaściwych zapisów energetycznych. Każdy kryształ emituje tyle energii, ile jej spotkał w swoim życiu , każdy ma też pamięć energetyczną powielając te informacje które wpłynęły jego pole. Niewłaściwe oczyszczenie powoduje zakłócenia w naszej z nim pracy oraz emitowanie niewłaściwych energii.

Następnym równie ważnym etapem jest ładowanie.
Wprowadzona energia i jej rodzaj sprawia, że kryształ emituje taką energię jaką go ładowaliśmy. Przystępując do ładowania powinniśmy mieć kryształ oczyszczony, my sami czyste ubranie, ręce i twarz przemyte wodą. Nie bierzemy kryształu w ręce, ponieważ wtedy pobiera energię z naszych rąk i przekazuje ją nam powtórnie. Pamiętajmy ,że energetyzator powinien być chowany wtedy gdy się nim nie wzmacniamy nie należy też spać w jego sąsiedztwie, gdyż możemy się przeładować co zwykle powoduje bezsenność.
Równie ważną rzeczą jest kodowanie kryształu i opiszę tutaj krótko w jaki sposób ja to robię.
Po przywołaniu maksymalnej ilość energii na ręce kładziemy je na kryształ i myślimy procedurę kodu / przykrywamy kryształ grubą , naturalną tkaniną,/ może to być len lub bawełna/ tak aby nie pękł od ciepła dłoni i przekazywanej mu energii. W zależności od własnej siły i wielkości kryształu kodowanie jedną procedurą trwa od kilku minut do kilkunastu godzin. Kryształ ładujemy zwykle do chwili gdy przekaże on informację „starczy”- najczęściej czujemy kiedy – zwykle po zakończeniu kodowania czujemy delikatne ciepło na dłoniach lub ciele -czasami zdarza się, że kodowanie trzeba powtórzyć kilkakrotnie.
Opisane powyżej w bardzo wielkim skrócie jedno z zastosowań kryształu górskiego być może przybliżyło wam jego olbrzymie możliwości i radość płynąca z obcowania z tym mającym wielorakie zastosowanie kamieniem.

i jeszcze z ostatniej chwili:

CYTRYN - pomaga w wydalaniu substancji krystalicznych, osadów szkodliwych minerałów, stwardnień, zanieczyszczeń i metali. Oddziela duszę od ciała. Łatwiejszym staje się udanie w podróż astralną. Duchowo czyści aurę z elementarnych szkód, spowodowanych starą karmą. Prowadzi na nowe częstotliwości. Otwiera na nowe podniety, podobnie jak kryształ górski.
Profile CardPM
+Quote Post
Aloha
post 17.12.2007 - 01:17
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2007

Fajny temat,
ja odbieram krysztaly jak Zywe Inteligentne Istotki i to jakie Istotki zwlaszcza jak sie na nie otworzy i zacznie uzywac:)
Bardzo pomocne przy harmonizowaniu czakr i cialek,uzdrawianiu i wielu innych praktykach.
Mogá rowniez "psocic" jesli sie nie wie jak i ch uzywac.

Na poczatek polecam Cytryn,Ametyst i Kwarc Rozany(odmiana Górskiego)i Krysztal Gorski.Z mojego doswiadczenia na poczatek im wiekszy kawalek krysztalu tym lepiej.Troche sobie kosztuja ale warto wydac wiecej grosza na nie!Przy zakupie sluchaj intuicji.

Jest mnóstwo ksiazek na temat jak uzywac krysztaly i czym one sa.
Profile CardPM
+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 17.12.2007 - 01:34
Post #8

Guests

---
+Quote Post
Shaggoth
post 18.12.2007 - 00:08
Post #9

Przechodzień

Jesli temat się podoba to proszę zaineresowanych o wklejanie linków lub jakis ciekawych wiadomości o kryształach. Mnie osobiscie interesowały by jakieś konkretne ćwiczenia z tymi kamieniami lub medytacje, zresztą wszystko mnie interesuje.
Zajmuje się radiestezją amatorsko. Ostatnio badając kamienie wahadełko wybrało dla mnie jako główny kamień, własnie kryształ poza tym wskazało żebym kład go na czakrę nr.7 czyli Czakra korony. I najbardziej optymalny kształt kryształu dla mnie to pałeczka. Zresztą zaraz taki kupiłem, oczyściłem i nosze przy sobie...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic