Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dziwny Ból
_DhD_
post 19.12.2007 - 09:22
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2922

Witam.

Jestem na tym forum nowy lecz o OOBE interesuje sie już dosyć długo. Mam małe pytanko dla doświadczonych. Gdy wchodzę w stan relaksacji co jakiś czas odczuwam silny ból w 6 czakrze. Dosłownie jakby mi ktoś wbijał rozgrzany gwóźdź w czoło, albo wkręcał mi wiertło wiertarką. Pierwszy raz odczuwałem to tak silnie i bardzo mnie to zastanowiło. Domyślam sie, że to są jakieś zaburzenia tylko nie wiem czym to jest dokładnie spowodowane.

Pozdrawiam wszystkich :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Silverka
post 19.12.2007 - 09:44
Post #2

Guests

Polecam skupienie sie na szostej czakramie. Potem gdy sie skupiasz wychodza tak zwnae "brudy" splot odpowiada za kontakty ludzmi wiec bardzo mozliwe ze oddzielasz sie od ludzi poprzez to, ze wiesz wiecej od innych na temat zycia. Stad bierze sie przewaznie ból w splocie slonecznym. pozdr
+Quote Post
Mano
post 19.12.2007 - 09:45
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

Od siebie dodam, ze podczas proby wychodzenia, pare mies temu mialem dokladnie to samo zjawisko, lecz umiejscowione na "czemiaczce" czy jak sie to tam pisze. Z tylu glowy :)
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 19.12.2007 - 10:30
Post #4

OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Moim zdaniem jest to wynik pobudzenia tego czakramu. Prawdopodobnie wcześniej mało z niego korzystałeś i nie przystosował się do większych przepływów energii/informacji. Nagle dostał kopa i nie wyrabia:). To tak jakby mały silniczek dostał duże zadanie - pracuje jek szalony:). W miarę treningów czakram się rozszerzy, powiększy i skończą się problemy.

No chyba że inna jest przyczyna, ale jak na moje "oko" to właśnie może być to:)

PS. A czakram z tyłu głowy to jeden z moich ulubionych. Na samą myśl zaczął mnie łaskotać:)
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 19.12.2007 - 11:03
Post #5

Dusza Towarzystwa

Z gory sorki za wpychani do tematu, ale problem praktycznie ten sam, wiec chyba nie powinienes miec zlosci.

Ja w ogole sie nigdy nie bawilem czakramami, ani nic podobnym. Po prostu nie uwazam, ze sa one mi tutaj potrzebne do osiagniecia oobe, czy ld. A jak wiemy, efekt placego, dziala tutaj bardzo istotna role. No chyba, ze czakramy to faktycznie jakis bardziej podstawowy element, niz np. relax.
CYTAT
PS. A czakram z tyłu głowy to jeden z moich ulubionych. Na samą myśl zaczął mnie łaskotać:)

Ciebie zaczal laskotac, a mnie zaczal....
Leze, postanowilem wyjsc, ale nie wierzylem akurat wtedy w swoje mozliwosci. Postanowilem policzyc od 100-0. Bylem lekko zrelaksowany i sobie tak leze, nic sie kompletnie nie dzialo.
Juz prawie mialem sie odwrocic by normalnie isc spac, a tu w naglej chwili poczulem, ze cos z tylu glowy jest nie tak.
Czulem tam jakas kluche, jakby mi ktos wsadzil reke w mozg i na sile probowal mi cos wyszarpac, jakby mi ktos w niego wbil naraz 1000igiel, jakby mnie ktos polal kwasem. Nie wytrzymalem tego stanu dluzej niz 5 sek, nie wiedzialem co sie dzieje i sie przestraszylem. Wyskoczylem z lozka jak proca i ustalo. Hehe, to taki malutki ot, bo musialem sie z kims tym podzielic :)
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 19.12.2007 - 11:19
Post #6

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

No wiesz - to jest czakram związany z przesuwaniem świadomości:). Jak pierwszy raz go zaprzągłeś do roboty, to może wyszły problemy - może ta kluchowatość to jakieś zanieczyszczenie, zapchanie? Ja nie mam takich odczuć. Raczej prądzik, jakby ktoś elektrodę przystawił:). 1000 igiełek znane uczucie, ale z początków oobe ileś lat wstecz - zaraz po przesynięciu fazy zaczęłam się powolutku przesuwać niefizycznie, chyba próbowałam się obrócić i 1000 igiełek wbiło mi się w mózg. Przyszło mi do głowy, że może rozrywam neurony i po oobe będę "roślinką", ale na szczęście tak się nie stało!!!:):):).
Może spróbuj przez próbą oobe oczyścić go i udrożnić białym światłem.
a "ręka w mózg" - no wiesz - czakramik od powierzchni głowy wchodzi do centrum w środku głowy, więc uczucie jak najbardziej na miejscu:)
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 19.12.2007 - 13:12
Post #7

Dusza Towarzystwa

No tak, moze to i prawda co napisales, ale to nie byla jedyna proba oobe jakiej probowalem.
Wczesniej udawalo mi sie dojsc do stanu paralizu, od podstaw. Pare razy sie tez w takim stanie budzilem. Raz udalo mi sie lekko wyciagnac chyba lewa reka, o jakies 20cm, we wschod albo zachod - nie pamietam. Raz mialem uczucie, ze moja glowa astralna, byla wyzej niz ta fizyczna. Ostatnio to nawet w pracy, podczas proby kimki (:D)zaczalem sie czuc dziwnie. Otworzylem oczy, zobaczylem "jasny grom z jasnego nieba", tzn wchujjjj bialego swiatla, ale bylo to tak ze zaskoczenia, ze ze strachu to przerwalem. Do tego doszly mi niesamowite wibracje, o nasileniu jakiego nigdy nie mialem. To w pracy robilem na siedzaco, z pozycja "glowa na kolana i spac".
Nigdy, ale to nigdy nie zdarzylo sie mi, to co zostalo opisane w poscie powyzej.
Wyszlo by na to, ze moja czakra byla "zapchana" w tamtym okresie... Ale, ze sie sama oczyscila? :)
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 19.12.2007 - 13:36
Post #8

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

No wiesz, być może tak było. Sama - to pojęcie względne. Bez Twojej świadomości tego faktu - to co innego. Jeśli teraz już nie masz tego, to nie ma co się nad tym rozwodzić.
Czakramy działają same - niezależnie od tego czy mamy o nich pojęcie czy nie. Świadomie można usprawnić ich pracę. Ale nauczyłam się, że najlepiej zacząć od drugiej strony - od życia fizyczno-niefizycznego, myślenia, wzorców reakcji, emocji - samo ładowanie czakry to jak podkręcanie procesorka by lepiej pracował na tych samym szmelcowatym często oprogramowaniu. Oczywiście jak jakiś program nie wyrabia i się zawiesza to można poprawić procesorek i pomoże, ale w okresie długoterminowym lepiej wymienić oprogramowanie na lepsze, nowsze, bardziej wydajne i tu kończy się analogia, bo to nowe sprawia, że wszystkie procesorki w ciele kręcą się szybciej i wzrastają...
Profile CardPM
+Quote Post
_DhD_
post 19.12.2007 - 15:24
Post #9

Przechodzień

Nr użytkownika: 2922

Hmm... Zastanawiam sie nad waszymi wskazówkami. Mądrze piszecie. Smuci mnie to, że w jednej chwili widzę swoje "OGROMNE", chamskie ego. Żałuje za swoje zachowanie i potem znowu to samo. Z OOBE jest u mnie jak z huśtawką. Ćwicze, ćwicze i ciągle to samo. W końcu cierpliwość się kończy i znowu duchowy dół. Potem dostane w ręce jakąś ciekawą książkę która mnie zmobilizuje. I znowu ćwicze, ćwicze i nadal nic. Tak w kółko. Ze wszystkim. Wiem, że problem tkwi w moim umyśle lecz uwierzcie mi, że nie łatwo sobie tym zawsze poradzić. Jeszcze długa droga przede mną
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 19.12.2007 - 17:11
Post #10

Guests

DhD bo nie szukaj wskazowek w ksiazkach, ale w sobie. Te zapozyczone wskazowki rzadko daja, wszyskto jest w Tobie. I tak kazdy wkrotce odnajduje swoja wlasna wskazowke. Inni cos pisza..ale pisza wlasne techniki ktore potem udstepniaja..ale innym bardzo bardzo rzadko pomaga..kazdy jest jedyny i wyjatkowy, nie ma dwoch takich samych wiec jak dopasowac jedna technike do tysiecy ludizi? Tak samo jak nie ma zastoju w rozwoju i sie nie cofasz. Z kazdego dosiwadczneia mimo ze wydaje sie takie samo cos wyiagasz jakies wnioski, ktore potem sa potrzebne Ci na pozniej, wiec nic nie jest zmarnowane. Nie pisze tego by Cie podniesc na duchu, pisze tylko to o wiem ze sojego doswiadczenia. pozdr
+Quote Post
Conchita
post 20.12.2007 - 09:15
Post #11

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Zgadzam się z Silverką:). Zacznij od siebie - usiądź spokojnie i zobacz co tam w Tobie jest, poznawaj siebie, zaufaj sobie i swojej Wyższej Jaźni, która nie jest niczym zewnętrznym, ale częścią Ciebie. Rozpoznaj, czego chcesz doświadczyć, jakie wzorce być pozmieniał, otocz się miłością do siebie i otoczenia, a reszta przyjdzie sama. Poza tym nie musisz wychodzić z ciała by doświadczać rzeczywistości niefizycznej:). Niektórzy to mają w swoim profilu a inni nie. W niczym to nie przeszkadza.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic