Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Tunele Między Focusami, (tuby poznania?) Pytanie do Darka i innych.
Kevin
post 20.12.2007 - 11:03
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 612

Pytanie do Darka i innych który byli w focusie 27:
Czym są tunele o których pisał Bruce Moen w swojej drugiej książce?
CYTAT
Spojrzałem w prawo i obserwowałem długą kolejkę ludzi podążających do obozu. Na jego skraju, daleko po mojej prawej stronie, ujrzałem ludzi wchodzących do czegoś, co wyglądało jak okrągła brama. Było ciemne, jak wejście do jaskini, która w jakiś sposób powstała tam, na płaskiej, otwartej przestrzeni. Wejście owo wiodło do tunelu, równie ciemnego, którego ściany były na pół przezroczyste. Spojrzawszy uważniej na owe ściany ujrzałem, że dalej również było widać ludzi, którzy trzymali się wskazówek pracowników obozu i rzeczywiście podążali za tym, kto znajdował się z przodu. Otumanieni i nie bardzo zdający sobie sprawę z tego, co się wokół nich dzieje, nieśli w rękach miski z jedzeniem, koce i kubki z wodą. Niektórzy, rozglądali się wokół i próbowali przeniknąć wzrokiem ściany tunelu, najwyraźniej ciekawi świateł i barw, które ujrzeli, lecz wciąż szli, posłusznie podążając śladem osoby z przodu. Nikt nie wydawał się świadom tego, że w niewielkiej odległości od wejścia tunel wznosił się do góry i dalej prowadził ku niebu. Wyglądało to jak wznosząca się długa, cienka, kręta tuba. Z mojego miejsca nie widziałem dokąd prowadził tunel, gdyż jego drugi koniec znajdował się zbyt daleko.

Czy jest to, to samo co widzą ludzie podczas śmieci klinicznej? Tamci opowiadają o szarym tunelu z jasnym światłem na jego drugim końcu. Czy jest to tuba poznania o której Moen się dowiedział kiedy był w f27 i napisał o niej w trzeciej książce?
I czy każdy może stworzyć sobie taki tunel żeby się przemieszczać między focusami?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Marcus Tibor Ferenczy
post 20.12.2007 - 11:06
Post #2

OBE Maniak 101
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1860

Ja jestem zdania że to te same tunele co przy śmierci klinicznej...

No bo dlaczego by nie...

Przecież ludzie doznający śmierci klinicznej, doświadczają tym samym OOBE
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 20.12.2007 - 12:54
Post #3

Guests

Tub jest mnustwo, w czasie swych wedrowek mentalnych udalo mi sie przechic z przyjacieolka przez wiele wiele tub, ktore prowadzily do roznych rejonow. Nie ma jednej tuby prowadzacej do tego samego ;) pozdr
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic