Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Forum Ewangelizacyjne O Obe/ld, Strzeżcie się!!!
mind trainee
post 21.12.2007 - 19:33
Post #1

Guests

4. Jak chrześcijanin powinien zachować się w przypadku zetknięcia z oneironautyką:
- zapytaj od czego pochodzi nazwa orienonautyka i skąd wywodza się stosowane tam metody.
- zapytaj dlaczego orienonauci tak często i brutalnie atakują Kościół i Chrystusa.
- zapytaj dlaczego wbrew nauce Chrystusa propagują rozpustę, wyuzdanie i perwersję oraz przeczą nauce Zbawiciela twierdząc, że dokonywanie tego w świadomym śnie nie jest złe, a wręcz przeciwnie twierdzą, że to właściwe.
- zapytaj o opętania i uboczne skutki świadomego śnienia i dlaczego psychiatrzy przestrzegają przed tą niebezpieczną zabawą.
- zapytaj czy to prawda, że LD prowadzi wprost w objęcia narkomani.

Jak prawdziwy OBE Nauta powinien reagować na ataki ze strony kościoła?
-zapytaj "gdy się masturbujesz gdzie jesteś?...." hehe

Reszta Tutaj
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 15)
Dusza
post 21.12.2007 - 19:50
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

W takim razie wedlug kosciola to kazdy jest potepiony bo nie ma czlowieka ktory chociaz raz chcac nie chcac nie mialby spontanicznego LD ;)

Tak sobie przejzalem tamten link co podales po lebkach i jednak wiekszosc osob jest zainteresowana LD mimo ze to "ewangelisci" ;) .
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 21.12.2007 - 19:58
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

A ja właśnie sobie zdałam sprawę, że nigdy nie byłam chrześcijanką, tylko mi się tak zdawało, bo jeśli chrześcijanie są tak walnięci na umyśle to ja... eh, po prostu brak mi słów. Szkoda mojego klikania na to.

CYTAT
Tak sobie przejzalem tamten link co podales po lebkach i jednak wiekszosc osob jest zainteresowana LD mimo ze to "ewangelisci"

Bo zakazany owoc kusi!!! hehehe
Profile CardPM
+Quote Post
PPPX
post 21.12.2007 - 20:04
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2661

Ja tam najchętniej sam kościół nazwałabym sektą! ;P
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 21.12.2007 - 20:21
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(VVi @ 21.12.2007 - 19:58) *
bo jeśli chrześcijanie są tak walnięci na umyśle to ja..

Moze nie tyle walnieci , ale jak od malego jest sie chowanym w jakims przekonaniu i nie ma sie dostepu ani co gorsza wyboru ! do jakis innych informacji to pozniej ciezko jest w cos uwierzyc.

Nawet nie wiemy ile jeszcze nie wiemy ;)
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 21.12.2007 - 20:27
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1219

CYTAT(VVi @ 21.12.2007 - 19:58) *
A ja właśnie sobie zdałam sprawę, że nigdy nie byłam chrześcijanką, tylko mi się tak zdawało, bo jeśli chrześcijanie są tak walnięci na umyśle to ja...

U mnie podobnie :)

W takim razie wedlug kosciola to kazdy jest potepiony bo nie ma czlowieka ktory chociaz raz chcac nie chcac nie mialby spontanicznego LD ;)

Tłumaczyli by pewnie że Śwaidomy sen nie jest grzechem gdy pojawi się to zjawisko bez naszej woli . Natomiast jeśli jesteśmy w pełni świadomi ,chcieliśy osiągnać LD ,lub poddajemy się działaniu temu zjawisku to wtedy mamy do czynienia z grzechem :>

Tak samo jak z całowaniem. Jeśli robimy to z miłości ,bez głupich myśli wszystko OK ,jeśli pojawią się nieczyste myśli lub robimy to dla zaspokojenia mamy grzech :>
Profile CardPM
+Quote Post
PPPX
post 21.12.2007 - 20:30
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2661

Ja zawsze byłam przez rodziców ciągana do kościoła czy mi się to podobało czy nie. I wcale nie było mi ciężko uwierzyć w coś innego [uwierzyłam, że nie ma boga].

A może właśnie było - dla tego teraz nie wierzę w żadnego boga.
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 21.12.2007 - 20:33
Post #8

Guests

CYTAT(mind trainee @ 21.12.2007 - 19:33) *
4. Jak chrześcijanin powinien zachować się w przypadku zetknięcia z oneironautyką:
- zapytaj od czego pochodzi nazwa orienonautyka i skąd wywodza się stosowane tam metody.
- zapytaj dlaczego orienonauci tak często i brutalnie atakują Kościół i Chrystusa.
- zapytaj dlaczego wbrew nauce Chrystusa propagują rozpustę, wyuzdanie i perwersję oraz przeczą nauce Zbawiciela twierdząc, że dokonywanie tego w świadomym śnie nie jest złe, a wręcz przeciwnie twierdzą, że to właściwe.
- zapytaj o opętania i uboczne skutki świadomego śnienia i dlaczego psychiatrzy przestrzegają przed tą niebezpieczną zabawą.

Reszta Tutaj

Ejj no ja kocham Chrystusa, naprawdę.
Stosuję się do jego nauk hihihi, nauki kościoła to już inna bajka. Kościół to dogmaty, zakazy, nakazy.
A Chrystus uczył miłości.....
Tzn. Chrystus nie jest żadnym mistrzem dla mnie. Chodzi o Miłość, on mówił o miłości i o tym że każdy z nas jest Bogiem :)..........(mam nadzieję, że dobrze rozumiecie Artiego hihi)

Jak ktoś chce się pośmiać lub zapłakać to proszę bardzo
Robiliśmy z Pieczywo i paroma innymi obemaniakami rebelię na katolik.pl hehehe :)

http://www.dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?t=11820(arturflyer pojawia się dopiero na drugiej stronie hihihi)

PS.> Pobiegałem sobie, ułaaa, ale mi dobrze. Nie ma to jak ruch na świeżym powietrzu.........mrozik hihihi
+Quote Post
Dusza
post 21.12.2007 - 20:56
Post #9

Dusza Towarzystwa

Artur racja , mysle tak samo , Chrystus to byl spoko koles ;) . Mowil o jednym a ludzie nie zrozumieli i zrobili drugie. Swoja droga to jest szansa , ze mowil o obe ;)
Profile CardPM
+Quote Post
kipper
post 21.12.2007 - 20:57
Post #10

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2855

Jestem chrześcjaninem bo mi Rodzicie to wmawiają ! ale ja maże o kościele w którym się na kompie gra:Dwiem nierealne ale co marzyć nie wolno :D popieram Chrystus był dobry tylko kościół sobie narobił nakazów i pytanie czy o połowie rzeczy za które jest teraz grzech Chrystus wspomniał ?nie!!
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 21.12.2007 - 21:22
Post #11

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

A ja już naprawde nie wiem co o tym myśleć, niby kiedys byłem chrześciajnem, chodzilem co 2 miechy do spowiedzi itd... a gdy poznałem zjawisko oobe to to sie zmieniło, zmieniłem poglądy na temat religii, ale ostatnio miałem bardzo nie miłą sytuacje, a mianowicie zemdlałem, prawie umarłem, ledwo co mnie odratowali, nie będe pisal z jakiego powodu straciłem przytomnośc bo nie o to tutaj chodzi.
Gdy straciłem przytomność działy sie dziwne rzeczy, widzialem na początku pełno biuałych kulek które lataly wokół mnie, potem zrobiło sie ciemno aż tu nagle pojawiło sie małe światełko na końcu... i własnie w tym momencie odzyskałem przytomnośc.
Tak sobie potem pomyślałem ,,a gdyby mnie nie wyratowali ? gdyby piekło naprawde istniało i bym tam trafił?" A dzień wcześniej nie wiem czemu czułem że musze sie pomodlić, nie wiem skąd wpadła mi myśl, a dzisiaj sie pomodle (a nie modliłem sie ze 4 miechy)..... Czyżby to jakiś znak ?
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 21.12.2007 - 21:33
Post #12

Guests

Dragonku, fajnie napisałeś, szczerze , od serca. I o to chodzi.

Pamiętaj, nigdy nie sugeruj się wypowiedziami Flyera i innych osób.

Rób tak jak Ci dyktuje serce, proszę nigdy nie rób nic przeciwko sobie.

Jeżeli masz ochotę się pomodlić to rób to.
Jeżeli masz ochotę pójść do kościoła, wyspowiadać się to rób to.

Pamiętaj każdy z nas ma swoją drogę.

Nie martw się.

Na szczyt góry prowadzi wiele dróg.
+Quote Post
Drag0n
post 21.12.2007 - 22:04
Post #13

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Dzięki za taką odpowiedź Artur, jesteś zajebisty. ;)
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 21.12.2007 - 23:50
Post #14

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

CYTAT(mind trainee @ 21.12.2007 - 20:33) *

Reszta Tutaj

Gdyby mi ktos takie pytania zadał:
nazwa to tylko nazwa.

to się raczej tyczy OBEnautów a i tak tylko małej ich części ;]

znów uogólnienie. Dotyczy to małej części oneironautów

znany amerykański psycholog lub psychiatra prowadzi badania nad LD - nie zauważył w tym zjawisku nic niebezpiecznego czy szkodniwego ;]

To nie prawda. Ja zainteresowałem się LD jak przestałem ćpać. To mi chyba pomaga nie wrócić do narkomani ;]
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 22.12.2007 - 11:13
Post #15

Guests

CYTAT(Artur_flyer @ 21.12.2007 - 20:33) *
Ejj no ja kocham Chrystusa, naprawdę.
Stosuję się do jego nauk hihihi, nauki kościoła to już inna bajka. Kościół to dogmaty, zakazy, nakazy.
A Chrystus uczył miłości.....
Tzn. Chrystus nie jest żadnym mistrzem dla mnie. Chodzi o Miłość, on mówił o miłości i o tym że każdy z nas jest Bogiem :)..........(mam nadzieję, że dobrze rozumiecie Artiego hihi)

Nie chciałem przez swojego posta dyskredytować Chrystusa. Myślę podobnie jak Ty Arti. Gdyby ludzie żyli wg nauki Chrystusa świat wyglądał zupełnie inaczej. Ale niestety KK wszystko poprzeinaczał i zrobił ludziom wodę z mózgu. Oczywiście śmieję się z tłumaczeń KK dleczego LD jest złe. Strasznie ograniczeni oni są. Co to za argument że LD wywodzi się stąd czy stamtąd? Co to ma do rzeczy? Hitler nosił wąsik, więc noszenie wąsów jest złe... i jak tu z takimi ludźmi rozmawiać?
+Quote Post
tom
post 22.12.2007 - 16:06
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

"zapytaj czy to prawda, że LD prowadzi wprost w objęcia narkomani." pff...hehe, co ja wiem to świadome śnienie nawet można wykorzystać w kuracji odwykowej <lol> a nie na odwrót ;-) w moim przypadku owszem, po tym zainteresowaniu polatałem na psycholdeikach, czy to LSD, grzyby, itp ale świadomego snu i tak nic nie zastąpi, i dlatego już nie używam "wspomagaczy" przy osiąganiu odmiennych stanów świadomosći :D

PAX
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic