|
|
29.12.2007 - 12:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatniej nocy przeżyłem coś dziwnego. Taki strach odczułem jedynie raz w życiu, miałem wtedy 6 lat :)
Przygotowywałem się do OOBE, wszystko gotowe, usnąłem z pełną świadomością. Obudziłem się po chwili, na przeciwległej ścianie zobaczyłem białe światło, a na nim dwa cienie - przypominały dokładnie główki tych dwóch pacynek z ruskiego filmiku (link - http://zenek661.wrzuta.pl/film/vxtXSeZezH/...jne_to_jest_to). Były dużo większe i o wiele straszniejsze, przeraziłem się - wszystko było takie wyraźne i realne jak w tej chwili, pewnie dlatego tak się przestraszyłem. Kot przepełnił czarę goryczy :) Wskoczył z całej siły na mnie, wybudził mnie, czułem uderzenie na klatkę piersiową. Nagle zdrętwiałem, doznałem paraliżu. Nie mogłem ruszać kończynami, mogłem jedynie wydawać malutkie jęki, wołałem - "obudźcie mnie, cholera!", co oczywiście przerodziło się w pojękiwanie, ciągle widziałem te pacynki. Nagle... ciemność. Przede mną pustka, to pewnie była dobra chwila na oobe, ale olałem to. Zbyt byłem roztrzęsiony. Ręce powoli unosiły się do góry, krew wracała. Nie minęło kilka sekund, a wróciłem do normy. Spytałem w nocy brata, czy słyszał coś... - Hej, nie słyszałeś czegoś w nocy? - Tak, coś mówiłeś przez sen. - No to k***, czemu mnie nie obudziłeś? - A, nie chciało mi się... O_o Nie ważne... Nogi miałem jak z waty. Poszedłem do łazienki, kot spał - czyli to była jakaś iluzja. Teraz zrodziło się mnóstwo pytań. Mam nadzieję, że dowiem się co się ze mną działo. 1. Czy paraliżu doznałem we śnie, czy w realu? Wiem tyle, że byłem całkowicie świadomy wszystkiego. W pewnym sensie był to LD, chciałem się obudzić. 2. Można dostać paraliżu we śnie? 3. Czy to była szansa na wyjście z ciała? 4. Nawet jeśli to był senny paraliż (wszystko leżało na swoim miejscu, biurko, samolot, monitor itp.), to czemu hipnagogi były aż tak realne? Można je widzieć i czuć jak w prawdziwym świecie? 5. Jęczałem ze świadomością. Nawet jeśli to był sen, to da się we śnie coś mówić świadomie, aby ktoś to usłyszał w realu? Słyszałem, że faszyści mówili przez sen :) ale zazwyczaj to się dzieje nie świadomie. Dodam, że cały czas miałem otwarte oczy. Peace. |
|
|
|
![]() |
29.12.2007 - 13:45
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
co do tych pacynek, że były tak realne... to wszystko możliwe, bo np przed wczoraj (czy wczoraj? jeden ch...) podczas próby oobe widziałam jakąś postać, bardzo realną, która siedziała przy moim łóżku i łaskotała mnie po stopach... wiedziałam że nie mogę wstać bo wszystko zepsuję, a tak strasznie to łaskotało ;( wybluzgałam to "coś", zmieszałam z błotem że ma spierniczać. Walnął focha i odszedł. lol. a to było naprawdę bardzo realne, bo czułam nawet jak mnie łaskocze... wiec wiesz.
|
|
|
|
29.12.2007 - 14:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Fajne :) a już z całą pewnością ciekawe :). W tym stanie dzieją się różne dziwne rzeczy i co gorsza są tak realistyczne, że zwariować można, ja przy porannych próbach mam takei hipnagogi, że później pytam się domowników czy to przypadkiem nie działo się naprawdę :P Mogę się tylko cieszyć, że nie mam jakiś strachów jak Ty ;)
1. Paraliż występuje podczas snu a dokładniej jak ciało śpi, mylić tutaj może tylko fakt otwartych oczu... do tej pory nie wiem czy są one naprawdę otwarte czy to kolejny hipnagog. 2. patrz wyżej 3. Tak 4. Mają to do siebie, że są cholernie realne, przez co można się pomylić, dzisiaj np. zwizualizowałem sobie plażę i błękitne może... i tak gapiłem się w te fale nie mogąc się nadziwić, jak świetnie oddany jest dźwięk ich załamywania, dokładnie taki jak w realu, nie jakieś niewyraźne szumy. 4. Ja zawsze gadam po pijaku zupełnie nieświadomy, podobno potrafie se uciąć z kimś pogawędkę, zazwyczaj jednak to kilka sylab bez ładu i składu. Jeśli masz na myśli mówienie czegoś we śnie a jednocześnie swoim ciałem fizycznym to chyba jest to niemożliwe. Dalej nie wiem czy te oczy są otwarte czy to iluzja :( |
|
|
|
| mind trainee |
29.12.2007 - 15:05
|
|
Guests |
co do tych pacynek, że były tak realne... to wszystko możliwe, bo np przed wczoraj (czy wczoraj? jeden ch...) podczas próby oobe widziałam jakąś postać, bardzo realną, która siedziała przy moim łóżku i łaskotała mnie po stopach... wiedziałam że nie mogę wstać bo wszystko zepsuję, a tak strasznie to łaskotało ;( wybluzgałam to "coś", zmieszałam z błotem że ma spierniczać. Walnął focha i odszedł. lol. a to było naprawdę bardzo realne, bo czułam nawet jak mnie łaskocze... wiec wiesz. Może to był Twój NP, a ty go tak nieładnie potraktowałaś? |
|
|
|
29.12.2007 - 21:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A czy w LD może zdrętwieć ciało, które wtedy prowadzimy? Chodzi mi o to niefizyczne.
W sumie, możliwe jest to, że najpierw miałem koszmar, który spowodował moje szybkie wybudzenie, co spowodowało senny paraliż, który pewnie wykorzystałbym do oobe, gdyby nie ten koszmar. A możliwe jest to, że nie śniłem, a wszystko to były bardzo realne hipnagogi :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |