|
|
30.12.2007 - 19:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czesc.
Wrocilem dzisiaj z pracy po 6, postanowilem nie isc spac. Posiedzialem do 10 i jednak bylem bardziej zmeczony niz mi sie wydawalo, wiec poszedlem spac. Takie cos mi sie zdarzylo, zapisek z "dziennika". "Podczas proby snu, nieswiadoma wizualizacja. Gonie jakas dziewczyne. W oddali zauwazylem jakiegos chlopaka, ktory wyciagnal rozdzke i nia pomachal, cos wyczarowal. Dziewczyna krzyczy "autobus, autobus, autobus!!", po czym szybko klekam na ziemie i sie zwijam w maluski klebek. Czuje jak autobus przejezdza nademna. Wybudzam sie.. Czuje sie jak zwinieta guma, ktos mnie probuje rozciagnac. Czuje sie doslownie, jak jakas guma, ktos lub cos, albo sam sie probuje naciagnac, rozciagnac. Uczucie pod zamnietymi powiekami, juz chyba podczas odzyskania swiadomosci, po przebudzeniu. Dezorientacja, proba przerwania. Po przerwaniu, jescze 30sekund tego uczucia lub troche wiecej, przy otwartych powiekach, pelna swiadomosc. " Mam pytanko teraz. Co to moglo byc?? Nie wychodzilem czasem nieswiadomie z ciala? Czy to nie byla czasem ta "naelektryzowana guma", czy jakos tak, o ktorej pisal Darek w zoltej ksiazce?? Bylo to tak realne, jak realne jest to, ze teraz pisze tego posta. Po prostu, szok ! :) |
|
|
|
![]() |
30.12.2007 - 21:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Myślę, że to pierwsze to był sen :), a to co potem hmm, coś jakby może twój NP chciał Ciebie wyciągnąć pomóc. Gdyby to była ta "guma" to raczej czułbyś że wstajesz ale coś ciebie ciągnie z głowy z powrotem do c.f. i nie możesz wstać, bo to coś ciebie ciągnie. A tutaj jak piszesz widać, że Ty sam czułeś się jak guma. Tak jak pisał Darek:
"Poza tym Twój a percepcja wyostrzy się, możesz odczuć wibracje, uczucie falowania jak na wodnym materacu, spadania, wznoszenia, wirowania, obracania się na dysku, możesz znaleźć się w innej pozycji niż Twoje w tej chwili śpiące c.f." Myślę że to był znak że jesteś już blisko wyjścia, i trzeba po prostu to przeczekać :) Powodzenia :) |
|
|
|
30.12.2007 - 21:22
|
|
|
Dzieki za odpowiedz.
Juz bardzo dawno prosilem NP o pomoc, a ostatnimi dniami te prosby nasilalem, tylko ze tym razem mowilem "MTJ, wyciagnij mnie, pomoz mi" . Gdyby tylko tak jescze dali znac, ze wszystko jest ok, i ze mam sie nie bac :) A, no i to cos rozciagalo mnie do gory, albo wylatywalem z ciala, a guma sie naciagala, temu mialem takie wrazenie. Nie wiem co to bylo, ale doswiadczenie bylo cudowne, bylem pelen swiadomosci i wiedzialem, ze to cos dzieje sie w realu. A to pierwsze, to faktycznie byl sen. Niestety nie czulem tego co w cytacie, ale chyba bylem blisko :) A przed snem, sie mi przypomnialo ze mialem fajne hipnagogi, w postaci dzwiekowej. Jakis pisk, czy jek. Ktory 2 razy jeknal tak glosno, jak te trabki w tirach. Az mnie bebenki rozbolaly. |
|
|
|
30.12.2007 - 21:57
|
|
|
Tak jak pisał Darek: "Poza tym Twój a percepcja wyostrzy się, możesz odczuć wibracje, uczucie falowania jak na wodnym materacu, spadania, wznoszenia, wirowania, obracania się na dysku, możesz znaleźć się w innej pozycji niż Twoje w tej chwili śpiące c.f." Więc jeśli to czuję to już jestem blisko wyjścia? Czy to może tylko taki mały wstęp? |
|
|
|
31.12.2007 - 00:06
|
|
|
Cinka, to znaczy, ze powoli wychodzisz :) Tylko musisz teraz wiedziec jak wyjsc hehe
|
|
|
|
31.12.2007 - 01:08
|
|
|
Jak czyli np. efekt huśtawki, albo wypływanie, tak?
|
|
|
|
31.12.2007 - 01:15
|
|
|
Moze byc i efekt hustawki, badz wyplywanie.
A przy tym drugim ,to bym sie juz skusil powiedziec, ze wychodzisz ;) |
|
|
|
05.01.2008 - 11:29
|
|
|
Raczej nie... Bo zawsze jak już się kręcę itd. to po chwili zasypiam i nic rano nie pamiętam...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |