|
|
31.12.2007 - 20:45
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kiedyś, jeszcze zanim na serio interesowałam się oobe miałam dziwny sen - inny niż pozostałe, dlatego tak bardzo utkwił mi w pamięci. Śniło mi się coś, jak zawsze, ale najdziwniejsze było to, że przez cały czas trwania snu (albo tak mi się tylko wydawało) słyszałam głos, który bardzo wyraźnie do mnie mówił, a który był zupełnie niezależny od tego, co widziałam w czasie snu. Gdy się obudziłam (to było nad ranem), od razu siadłam przy komputerze i zapisałam słowa, które wydawało się ktoś nadal dyktował mi nad uchem.
Ktoś mógłby pomyśleć (i ja tak samo) że całe zdarzenie, włączając pisanie wiadomości było snem, jednak faktem pozostaje to, że na kompie nadal mam tekst, który wówczas napisałam. Nawet gdyby to było oobe albo ld, nie byłabym w stanie przecież wystukać na klawiaturze snów (chyba że wszystko od tamtej pory - włączając w to co teraz piszę jest oobe... ale to już taka moja głupiutka dygresja :D). Po napisaniu znów położyłam się spać. Gdy wstałam, nie pamiętałam już niczego. Tekst znalazłam przypadkiem, kilka dni później i dopiero wtedy przypomniałam sobie okoliczności w jakich powstał. Co to było? Głos mojej podświadomości, czy co? Mówię od razu, że treść tego tekstu znacznie (a nawet bardzo!) różni się od moich ówczesnych poglądów, nawet pisząc ten tekst czułam, że piszę wbrew sobie, ale cóż, zrobiłam to. Co to mogło być? Cień wyrazistego snu? Sama nie wiem... |
|
|
|
![]() |
02.01.2008 - 18:31
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A możesz go zacytować??
|
|
|
|
02.01.2008 - 18:41
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Oto fragment: "Natura człowieka nie tkwi w jego inteligencji, która zaprowadziła go na manowce, lecz tkwi w jego sercu, które z zamierzenia miało byc dobre, ale które zostało pokonane, rozerwane na strzępy, rozkrwawione przez tych, ktorych natura zła pociągała człowieka od wieków - i choć wiele kar spadło na człowieka, człowiek się tym nie przejął, nie potrafił zrozumieć przesłania, które, choć jasne, zdawało się być dla niego zbyt oczywistym, by mógł je wypełnić, by mógł je przyjąć jako swoje, by mógł je pokochać miłością prawdziwą, a nie udawaną, obdarzyć szacunkiem czystym jak najczystsze złoto, które lśni w promieniach słońca, lecz teraz porusza jedynie ludzką chciwość, a nie pierwotne rozumienie piękna, które ukryte zostało we wszystkim, co stworzone zostało."
Wiem, to brzmi dziwnie i może nawet trochę głupio, ale bardziej ciekawi mnie nie tyle sama treść co fakt, że tuż po przebudzeniu, nie zastanawiając się zupełnie nad tym co piszę, potrafiłam sklecić takie zdania, których w normalnych warunkach (tzn. przy pełnym rozbudzeniu umysłu) byłoby trudno napisać 'z miejsca'. Zaznaczam, że ten fragment został poprawiony, bo przy pisaniu pominęłam nieco interpunkcję. |
|
|
|
02.01.2008 - 18:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Racja, zacytowanie teksu oraz twoje ustosunkowanie(poglądy) do niego w tamtej chwili byłoby pomocne.
Może to jakiś wymuszony chaneling? Trudno powiedzieć. ---edit--- No to już co nieco rozjaśnia nam w umyśle. Ale co ty o tym sądziłaś wtedy, jak to pisałaś? Ten post edytował VVi 02.01.2008 - 18:45 |
|
|
|
02.01.2008 - 18:43
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Prosze napisz to co ci dyktował ten głos, zacytuj ten tekst.
|
|
|
|
02.01.2008 - 18:47
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
muszę przyznać, że bardzo zaciekawił mnie Twój przypadek... @@
czy ten sen (z głosem itd) miał miejsce po np jakimś ważnym zdarzeniu lub poprostu po dniu pełnym emocji... czy coś się z tym ogólnie wiąże? |
|
|
|
02.01.2008 - 18:58
|
|
|
Właśnie nie - nic się przedtem nie zdarzyło. To było w wakacje, więc czas, kiedy byłam zrelaksowana, wypoczęta etc. i nie miałam żadnych problemów.
Poza tym w czasie, kiedy mi się to przytrafiło, byłam ateistką (teraz moje poglądy nieco się zmieniły - również dzięki oobe :D) i deklarowałam, że nie wierzę w Boga (czy jak Go tam nazwać), a z całego tekstu można by wnioskować, że napisała go osoba bardzo religijna... Po prostu wydaje mi się, jakbym pisała ten tekst trochę wbrew swojej woli. Ale uważam, że mogło to być jedynie echo snu (czasem zdarzało mi się, że budziłam się w środku nocy z jakimiś gotowymi myślami w głowie). Trudno powiedzieć. Dlatego Was pytam, co o tym sądzicie :) A swoją drogą to z oobe też zaznajomiłam się dzięki snu, który miałam - po prostu przyśniło mi się, że siłą woli otwieram okna w swoim pokoju (i bardzo mi się to spodobało xD) i tak od słowa do słowa, od telekinezy, oneironautyki i Ld, dotarłam do Oobe :) |
|
|
|
| AlektO |
02.01.2008 - 19:03
|
|
Guests |
Kim kolwiek ten głos był ( wydaje mi się, że był to przekaz chanellingowy) - miał, ma i będzie miał racje. Jest to bardzo ładnie ujęte. Szkoda, że ludzie są zaślepieni............
ps. miałam takie przekazy, ale ja się tego bardzo boje....:( |
|
|
|
02.01.2008 - 20:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja miałem coś podobnego. Głos w śnie mi mówił, że mam sobie sprawdzić w słowniku dwa słowa, bo one mnie dotyczą, których nie znałem. Wstałem zapisałem je i sprawdziłem na drugi dzień co znaczą. Chodziło mniej więcej, że właśnie wchodzę na wyższy poziom świadomości. Ciekawe nie powiem...
|
|
|
|
02.01.2008 - 20:17
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
nie że się chwale, ale mi głosy towarzyszą od dawna... Do tego strasznie często mi się zdarza to samo co Tobie :D
normalnie "wstań, powiedz nie jesteś sam sępie miłości tralalalalla" :D |
|
|
|
02.01.2008 - 20:43
|
|
|
|
|
|
|
03.01.2008 - 18:25
|
|
|
to nie sarkazm tylko radość :D
|
|
|
|
05.01.2008 - 23:33
|
|
|
|
|
|
|
06.01.2008 - 18:31
|
|
|
bo ja wogule jestem dziwny :D
|
|
|
|
07.01.2008 - 17:42
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
| Herbina |
10.01.2008 - 11:47
|
|
Guests |
To ciekawy tekst, ktory dostalas we snie, Kaju. W moich snach czesto ktos mi cos mowi, tego kogos zazwyczaj nie widze, mowi mi o rzeczach, o ktorych wczesniej nie mialam pojecia albo o tym, co juz wiem a nie chce przyjac do wiadomosci. Czasem mowi mi cos o mojej niedalekiej przyszlosci, co sie pozniej sprawdza. Niektore slowa zostaja przez mnie zapomniane, ale sadze , ze to nie wazne, bo pozostaja na glebszym obszarze wiec na pewno maja wplyw na moje myslenie i postepowanie choc samych slow nie pamietam. Czasem kiedy jest cos co mam zapamietac to albo w samym snie zapisuje, co powoduje, ze potem na jawie mam tekst w glowie, a czasem bez zapisywania zostaja mocno odcisniete w swiadomosci tak, ze moge je latwo odtworzyc. Ja przyjmuje, ze albo to moja Nadswiadomosc albo istoty z wyzszych wymiarow, choc jakos wolalabym , aby to byla moja Nadswiadomosc, bo do niej mam wieksze zaufanie.
Bywalo, ze bylam zmuszana do zapisania calych tekstow, ktore jak potem czytalam brzmialy tak, ze na pewno ja sama tego nie moglam wymyslic (byly za madre) i styl byl lepszy od mojego. Fajnie, ze tu ten tekst wpisalas, ja niestety nie mam swoich tu (jestem poza krajem). Dzieki , ze sie tym podzielilas.Pozdrawiam. :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |