oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pytanie Do Was., co sądzicie o tym??
Gohan77
post 01.01.2008 - 23:36
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam do was pytanie. Oprócz OOBE czy wierzycie, że siłą psychiczną można dokonać inne rzeczy. Chce wam przytoczyć konkretny przykład mojej osoby. Mianowicie dla tych którzy nie kojarzą mojego nicku. Gohan jest to imię jednego z głównych bohaterów anime pt. "Dragon Ball" (wierzę, że na tym forum jest kilku fanów "Dragon Balla"). Anime to jest o grupie wojowników o nadprzyrodzonej sile i zdolności używania tzw. siły ki. Otóż przykład mojej osoby polega na tym, że w duchu czuje się tak silni jak oni i czuje się nawet jak Sayian (Rasa najpoteżniejszych wojowników którzy mogą się przemieniać w stadia Super Sayian 1,2,3 i 4 co zwieksza ich moc wiele razy) ale nie mogę skłonić mojego ciała żeby dorównywało mojej duszy. Czy według was jestem w stanie to zrobić czy też nie??
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Spyro
post 01.01.2008 - 23:42
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Skąd Ty sie tak wogole urwales? Chyba troche za duzo anime ogladasz. Lepiej potrenuj zamiane w supersuwaka 8 stopnia

+Quote Post
mavej
post 01.01.2008 - 23:51
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

w astralu możesz być nawet szatanem serduszko hehe ale tu wśród ziemian będzie ciężko :p
te uczucie siły ducha to jest to twoja własna energia albo NP Ci CBM zaaplikowali :D

+Quote Post
AlektO
post 02.01.2008 - 09:01
Post #4

Guests

To pewnie wieżysz równieżw to że Red Bull doda ci skrzydeł.

Pracuj chłopie nad sobą i własnymi możliwościami, a nie możliwościami wydumanych postaci z kreskówki......

:))

+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 02.01.2008 - 13:30
Post #5

Guests

---

+Quote Post
Drag0n
post 02.01.2008 - 14:05
Post #6

Świadomie Śniący

Notatnik

Za dużo bajek kolego... :P Lepiej próbuj OOBE a nie :D

+Quote Post
Gohan77
post 02.01.2008 - 20:35
Post #7

Przechodzień

Chciałem wam tylko powiedzieć, że źle mnie zrozumieliście. Tak wygląda to tak jakbym próbował coś zrobić tylko dlatego, że w anime tak jest ale tak nie jest naprawdę. Zdaje sobie z tego sprawę, że to tylko bajka ale wierze, że siła psychiki może zdziałać naprawdę niewyjaśnione rzeczy i uwierzcie lub nie ale pewnie podobne reakcje jak wasze mieli najprawdopodobniej ludzie którzy pierwszy raz spotkali się z tym jak ktoś pierwszy raz przeżył to co was teraz łączy (oczywiście oobe). Przykro mi z powodu waszej reakcji i tego, że źle mnie zrozumieliście, a przede wszystkim przykro mi z powodu, że pomyliłem się na wasz temat bowiem myślałem, że będziecie bardziej podatni wiarę w takie rzeczy i nie pozostało mi nic innego jak tylko przeprosić was, że zabrałem wam tylko niepotrzebnie czas.

+Quote Post
grzee
post 02.01.2008 - 21:03
Post #8

break the rules.

Notatnik

nie no tu nie ma za co przepraszać i w ogóle bo codziennością są nieporozumienia i niedomówienia- mówi się trudno i trzeba sprostować sprawę i tyle ;)

co do możliwości psychiki i ogólnie ludzkiego umysłu... zgadzam się. potrafi zawojować i zdziałać cuda, które z wielkim trudem (lub w ogóle) można wyjaśnić w logiczny sposób...
co do Twojego przypadku, Gohan77, sama nie wiem... wydaje mi się, że normalny człowiek nie jest w stanie dokonać wielkich rzeczy przy pomocy własnego umysłu... to musi być naprawdę "ktoś". Może Ty nim jesteś... tego nie wiem... ;)

gdzieś mam książkę na temat możliwości ludzkiej psychiki, jak znajdę to może przytoczę jakiś ciekawy wątek ;)

pozdrawiam

+Quote Post
Drag0n
post 04.01.2008 - 10:03
Post #9

Świadomie Śniący

Notatnik

Siła Chi, Daje wam zapis eksperymentu z udziałem Johna Changa pokazuje coś, co wprawia w zdumienie i wywołuje niedowierzanie. A jednak... ten człowiek zapala papier używając swojej sekretnej siły!

http://www.youtube.com/watch?v=Aos0hnwiHt8

Fenomen chińsko-jawajskiego mistrza akupunktury Johna Changa jest niewygodnym tematem dla osób, które stosują zasadę „nie uwierzę, dopóki nie zobaczę”. Jest to zasada tak głupia, że nie warto jej poświęcać wiele miejsca, ale... akurat w tej sprawie zwolennicy tej zasady są bezradni. John Chang przed kamerami BBC dokonał bowiem czegoś, co w popularnej terminologii spełnia wszelkie znamiona cudu. Używając własnej energii zwanej przez niego samego „Chi”. Jego zdaniem jest to podstawowa energia, dzięki której wszechświat jest żywą istotą. Oczywiście jest to energia niewiedzialna. John Chang przez wiele lat medytacji doprowadził siebie do stanu, w którym może przekształcać „Chi” w energię elektryczną czy jakąkolwiek inną. Ciekawe jest także to, że niezwykły Chińczyk uważa, że energia „Chi” może bez problemu zamienić się w materię, która także jest energią.
W roku 1988 powstał film dokumentalny "Ring of Fire" (Pierścień ognia), w którym po raz pierwszy świat zobaczył niezwykły widok: używając wyłącznie własnej siły John Chang zapalił gazetę. Akurat tę scenę trzeba po prostu zobaczyć, gdyż wszelkie opisy na nic się zdają.

+Quote Post
Kajetanmalyevil
post 04.01.2008 - 14:07
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

za dużo bajek, bzzzzz to Ziemia odbiór !

+Quote Post
ReCaLL
post 04.01.2008 - 16:12
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

w cf tego sie nie da zrobic :p chociaz pewne rzeczy wychodza co niektorym cos tam sie udaje ;d Ale z tego co wyczytalem z ksiazki Dalekie podróze Monroa to przy poczeciu nasza dusza daje czesc energii cf wiec mozliwe ze jakas inna istota dostanie znacznie wiecej energii niz my i moze robic takie rozne cuda :p

+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 04.01.2008 - 16:18
Post #12

Guests

---

+Quote Post
grzee
post 04.01.2008 - 16:20
Post #13

break the rules.

Notatnik

ej sory... ja też kiedyś oglądałam dragona balla! XD

+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 04.01.2008 - 16:36
Post #14

Guests

---

+Quote Post
Dagon
post 04.01.2008 - 17:02
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Kajetanmalyevil @ 04.01.2008 - 14:07) *
za dużo bajek, bzzzzz to Ziemia odbiór !

ehh... żal.pl

+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 04.01.2008 - 17:11
Post #16

Guests

---

+Quote Post
ja:)
post 04.01.2008 - 18:10
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wszystko jest możliwe. A Wasze wypowiedzi zaprzeczają temu co wielokrotnie jest powtarzane na tym forum - NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. Bajka to bajka, ale jakże prawdziwa. Pewnie, że można latać używając siły umysłu itd. Wystarczy tylko być na wyższym poziomie duchowym i dużo trenować, a nawet uda Wam sie wtedy oszukać śmierć i Wasze CF będzie żyło wiecznie. Przykład: Na National Geografic pokazywali mnichów buddyjskich, którzy lewitowali i rozgrzewali swoje ciała do temperatury, w której normalnie byście mięso ugotowali. Legendy mówią o mistrzach, którzy normalnie sobie latali od tak, a dla nich to jest teraz bardzo wyniszczające dla organizmu. Teraz sobie wyobraźcie przeskok na wyższy poziom (tak jak w bajce... każdy poziom otwierał nowe możliwości) moglibyśmy sobie latać w CF:). Jest jeszcze jedna bajka, która pokazuje takie możliwości "NARUTO". Wszystko kwestią treningu i poszerzania naszej świadomości.

+Quote Post
Gohan77
post 04.01.2008 - 20:32
Post #18

Przechodzień

No tak z tym Dragon Ballem to naprawdę ostro przesadziłem i dopiero od niedawna miałem bardzo twarde spotkanie z prawdą ale i tak nadal jestem człowiekiem o wielkiej wierze. Ale prawda jest taka, że tylko chyba sam Bóg zna całego człowieka a nam odkrycie nas samych zajmie nam wieczność. Więc wiecie do końca zasranego życia nie dowiecie się wszystkiego o sobie i swoich możliwościach. Po prostu wiara czyni cuda a co do książek to też jest czytam ale z przyjemności to tylko te co są albo Fantasy albo S-F bo normalny świat jest dla mnie stanowczo za nudny.

+Quote Post
Eliksir
post 04.01.2008 - 20:41
Post #19

OBE Maniak 97

Notatnik

Hmn. Coś mi się zdaję, że taki Monroe w swojej książce opisywał jakieś zatarte mocno wspomnienie z dzieciństwa o tym, że w czasie burzy teleportował się dosłownie o kilka metrów. Ale może ja coś źle zinterpetowałem.

+Quote Post
Dagon
post 05.01.2008 - 11:47
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie rozumiem czemu nie potrafią uwierzyć w energie Chi osoby, które podróżują w Astralu :) paranoja.
OOBE to tylko malutki zalążek tego co człowiek na prawdę potrafi. Nie ma co tak ostro krytykować tematu, bo równie dobrze każdy nowy może nie wierzyć w OOBE...

+Quote Post
Herbina
post 05.01.2008 - 12:47
Post #21

Guests

Nie ogladalam Dragona, ale kiedys czatalam, ze w Tybecie byli ludzie, ktorzy przemierzali duze odleglosci dla przekazywania wiadomosci. Byli oni skoczkami, skakali bardzo wysoko i i daleko, droge pokonywali w takich wlasnie skokach. Byli uczeni w taki sposob, ze najpierw musieli wyrzucic z siebie wszystkie przekonania, bo one ograniczaja, ich umysl musial byc jak czysta nie zapisana kartka, na ktora zapisywano nowe info.
Potem takiego delikwenta, kiedy byl gotowy umieszczano w wykopanej dziurze w ziemi, dziura byla tak gleboka i waska, ze aby sie z niej wydostac trzeba byloby z niej wskoczyc. Tam takiego czlowieka zostawiano. Ci ludzie potrafili z takiej dziury wyskoczyc! Jak? Nie wiem, na pewno to, ze pozbyli sie wczesniej przekonan wszelkich , takze o tym co mozliwe a co nie - bylo dla nich pomocne.
Jezeli wszystko jest mozliwe w astralu lub snie swiadomym jest tez mozliwe tu, wymaga jednak duzej pracy nad soba aby sie pozbyc tego, co nam wlozono juz do glow,w koncu "jezeli wasza wiara bylaby wielkosci ziarna gorczycy to moglibyscie gory przenosic". Na pewno pierwsze i najwazniejsze to pozbyc sie ograniczen myslowych, to bardzo trudne, bo sa tez sprawy, przekonania odziedziczone i nieswiadome i obciazenia karmiczne, ale na pewno jest to mozliwe. W realu mamy cialo materialne , ktore ma jakies ograniczenia, ale w koncu sa ludzie, ktorzy zaprzestali jedzenia, a to przeciez bylo dotychczas uwazane za najwieksze ograniczenie, bo bez jedzenia sie umiera- tak wierzono. Jest jakas medytacja tybetanska, kiedys o niej czytalam, niestety nie mam juz zadnych o tym materialow, moze mozna to jeszcze gdzies znalezc.
To byl specjalny sposob oddychania, w ktorym nalezalo sobie wyobrazic energie w postaci swiatla, ktora sie wdychalo przez czubek glowy, potem sie ja sprowadzalo do czakramu splotu slonecznego a potem rozrowadzalo po calym ciele.Niestety nie pamietam szczegolow, kiedy nalezalo wstrzymac oddech itd, a to bardzo wazne. W kazdym razie to mialo na celu zwiekszenie panowania nad cialem i podobno po latach takich regularnych cwiczen cialo fizyczne zmienialo swoja strukture, wygladalo nadal normalnie ale bylo juz inne, tacy ludzie mogli sprawiac, ze byli dla innych niewidoczni itp. po prostu ograniczenia ciala materialnego juz dla nich nie istnialy, bo w ich cialach na najmniejszym poziomie zaszla zmiana.
Sadze, ze wszystko jest mozliwe, dowodem na to sa czyny szamanow ,mistrzow czikungu , ktorzy dzialaja wbrew prawom fizyki, potrafia dzialac przeciw grawitacji; wszystko jest jednak sprawa wiedzy i dyscypliny w wykonywaniu cwiczen, ktore najpierw trzeba znac...
Pozdrawiam.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park