|
|
03.01.2008 - 07:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy macie jakiś dobry sposób na utrzymanie świadomości? Chodzi mi tutaj o wasze sposoby, a nie o jakąś porąbaną teorię.... Dzisiaj próbowałem 4+1, czytałem książkę na łóżku, po godzinie położyłem się. Zasnąłem. Obudziłem się. Próbuje drugi raz. Stukam sobie palcem o materac i tuż przed fazą OP, bum i już śpię... Czy macie czasami takie coś, że wasza świadomość jest zmęczona i chce jej się spać?
Podajcie jakieś wasze DOBRE, sprawdzone sposoby na utrzymywanie świadomości. P.S. I nie piszcie, np. zjedz ząbek czosnku ^^. Próbowałem. Nie działa. Dzięki |
|
|
|
![]() |
03.01.2008 - 13:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
moj sposób na utrzymanie swiqadomosci to odliczanie od 1 do 100 od 100 do wizualizuj sobie ze wchodzisz po schodach odliczaj powoli tak jak bys wiedział zed masz 100 schodów. pozniej poczujesz paraliz i zaczniec miec rózne omamy słuchowe i bedziesz widział obrazy pod oczami. powiem ze wczoraj wyszedłem 3 razyi były to moje pierwsze ja na chwilke usypiam i odrazu sie budze az bede w takim stanie ze nic nie czuje pozniej jakas wizyalizacja qalbo myslisz ze latasz/
powiem ze ja prZed wyjsciem wczoraj widziałem ten słynny tunel z swiatełkeim doszedłem do konca i bu latam po pokoju:) |
|
|
|
03.01.2008 - 13:53
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja podobnie jak szczesio liczę sobie i wizualizuje sobie te liczby przed oczami ;) albo jednocześnie wizualizuje sobie jakiś owoc albo coś takiego co trzymam w ręku i liczę. Ostatnio jestem tak zmęczona, że nawet to nie pomaga i zasypiam.. więc w związku z tym robie sobie kilkudniową przerwę ;)
|
|
|
|
| Silverka |
03.01.2008 - 14:04
|
|
Guests |
a ja czekam przed zasnieciem spac wieczorem i rano nie wstaje z lozka.dziala w 99 %
|
|
|
|
03.01.2008 - 14:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Obejzyj sobie jakis horror zebys spac niemugl hehe :)
|
|
|
|
03.01.2008 - 14:26
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Najlepszy sposób na utrzymanie świadomości to nie isc spać.
Albo spamować forum non stop durnymi pytaniami.:) |
|
|
|
03.01.2008 - 20:04
|
|
|
Najlepszy sposób na utrzymanie świadomości to nie isc spać. Albo spamować forum non stop durnymi pytaniami.:) Nie iść spać? To jak masz zamiar "wyjść" skoro nie usypiasz c.f. Nie uważam tego za durne pytanie. Uważam je za bardzo pomocne :) Obejzyj sobie jakis horror zebys spac niemugl hehe :) Dobre ;) a ja czekam przed zasnieciem spac wieczorem i rano nie wstaje z lozka.dziala w 99 % Silverko, czy mogła byś troszkę rozwinąć tę wypowiedź, bardziej opisać swój sposób? szczesio i grze, to liczę powoli i wizualizuję sobie że idę po kolejnych stopniach? dobrze rozumiem? Podajcie więcej, jak najwięcej waszych sposobów |
|
|
|
03.01.2008 - 21:13
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
poprostu musisz myslec o jednej rzeczy mozesz sobie wizualoizowac wchodzenie po shcodach i poprostu licz do 1 do 100 , mozesz tesz wymyslic sobied jedną rzecz na którą skupisz uwage pod zamknietymi powiekami., jesli przestaniesz o czyms myslec to pojawia sie przypadkowe mylsli i usniesz. jedna rada skup sie na jednej rzeczy i mysl o tym
|
|
|
|
| Artur_flyer |
03.01.2008 - 21:17
|
|
Guests |
Czy macie jakiś dobry sposób na utrzymanie świadomości? Chodzi mi tutaj o wasze sposoby, a nie o jakąś porąbaną teorię.... Dzisiaj próbowałem 4+1, czytałem książkę na łóżku, po godzinie położyłem się. Zasnąłem. Obudziłem się. Próbuje drugi raz. Stukam sobie palcem o materac i tuż przed fazą OP, bum i już śpię... Czy macie czasami takie coś, że wasza świadomość jest zmęczona i chce jej się spać? Podajcie jakieś wasze DOBRE, sprawdzone sposoby na utrzymywanie świadomości. P.S. I nie piszcie, np. zjedz ząbek czosnku ^^. Próbowałem. Nie działa. Dzięki Ja leżę i staram się przysnąć. Pisałem już setki razy:) hehe. Nie trzymam świadomości na siłę hehe:) Po prostu relaksuję się, relaksuję, rozluźniam mięśnie i czekam na ten moment :) Jak to Darek mówił? Trzeba być czujnym, czujnym i czekać na ten cud-stan:) Szopen dasz radę :) |
|
|
|
03.01.2008 - 23:10
|
|
|
Ja leżę i staram się przysnąć. Pisałem już setki razy:) hehe. Nie trzymam świadomości na siłę hehe:) Po prostu relaksuję się, relaksuję, rozluźniam mięśnie i czekam na ten moment :) Jak to Darek mówił? Trzeba być czujnym, czujnym i czekać na ten cud-stan:) Szopen dasz radę :) Tak i to jest (jak odkryłem) super sposób na zaśnięcie.... poprostu musisz myslec o jednej rzeczy mozesz sobie wizualoizowac wchodzenie po shcodach i poprostu licz do 1 do 100 , mozesz tesz wymyslic sobied jedną rzecz na którą skupisz uwage pod zamknietymi powiekami., jesli przestaniesz o czyms myslec to pojawia sie przypadkowe mylsli i usniesz. jedna rada skup sie na jednej rzeczy i mysl o tym I to jest właśnie najtrudniejsze.... |
|
|
|
| Artur_flyer |
03.01.2008 - 23:17
|
|
Guests |
CYTAT Tak i to jest (jak odkryłem) super sposób na zaśnięcie.... Bo zaśnięcie łączy się nie oderwalnie ze stanem oobe. Musisz wyłapać ten moment gdy zasypiasz hmmm. Nie wiem jak to opisać, to się czuje. |
|
|
|
03.01.2008 - 23:22
|
|
|
Wizualizacja nie jest dobra.... bo sprawia ze tworzymy obrazy i myslismy. A o to chodzi zeby nie myslec. Trzeba sie skupic na nie mysleniu , a raczej nie skupic tylko nie myslec nawet o nie mysleniu ;) , a wtedy hipnagogi zaczna sie same tworzyc oraz inne efekty na ciele bedzie mozna odczuc
|
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
04.01.2008 - 00:33
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
| Silverka |
04.01.2008 - 08:38
|
|
Guests |
hm no nie wiem jak tu rozwinac swoja wypowiedz :):) gdyz po prostu klade sie do lozka (a przynajmnije wtedy jak jeszcze mialam OBE, ki bo teraz mi sie skoncyzly od jakis 3 tygodni, i ne mam nawet wibracji <hmmm> ), ale wczesniej kladlam sie na plecach, i oddychalam gleboko , skupiajac sie tylko na oddechu, bez rzadnego liczenia ani nic. Po chwili zwykle zatapialam sie w gleboka relaksacje, gdzie faza zaczyna zanikac i wtapiam sie wtedy w stan miedzy jawa a snem. Wtedy zazwyczaj nastepuja wibracje. Kiedys mi to nie wychodzilo, ale nabralam wprawy, tak ze moge uspic sowje cialo na zawolanie, chociaz jak wspomnialam ostantio wibracji wogole nie mam. No i jak juz czuje te faze z wibracjami..wtedy wyciagam powoli jedna reke potem druga i potem reszte ciala..lub po prostu przekrecam sie na bok.
Rano znowu jest tak, ze nastawiam budzik na godzine wczesniej (jesli gdzies wychodze, bo teraz siedze ciagle w domu), wylaczam budzik i nie wychodze z lozka (nawet jesli chce sie do toalety), to staram sie znowu "przysnac' ale nie zasypiam mam pelna swiaodmosc tego ze teraz leze, no i po chwili wibracje jak z platka ;) |
|
|
|
17.01.2008 - 21:09
|
|
|
Odświeżam temat :P
Szopen dasz radę :) Już dałem :P (może nie fajnie jest zacząć od L-OSPUO :/) Trzymaj w ręku jakiś mały przedmiot i skupiaj uwagę na nim - rewelacja po prostu, a jeśli to przedmiot, który np. robi hałas duży to dochodzi stres, że zasypiając możesz go upuścić i obudzić cały dom :) Ja od dwóch dni to stosuję trochę do innych celów - trzymam w dłoniach kule qi gong i serio - ciężko zasnąć trzymając coś w ręku... Seryjnie spoko metoda bardzo miła, również polecam. ja trzymam mój zepsuty telefon i skupiam na nim uwagę. Podajcie jeszcze więcej sposobów, stwórzmy taki mały leksykon utrzymywania świadomości!!! :) |
|
|
|
18.01.2008 - 09:13
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no tak Szopen a chciałem się udzielić na ten sam temat.... również szukam sposobu na utrzymanie świadomości w metodzie 4+1 <ale nie tylko> raz udało mi się utrzymać około 20 min i nic się nie działo .co jeszcze powinienem robić "może o czymś konkretnym myśleć???" albo w jakiś konkretny sposób leżeć????
|
|
|
|
21.01.2008 - 14:16
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Połóżcie sobie cztero tygodniową kromke z szynką i serem na klatce piersiowej i sprubujcie zasnąc xD
Niepolecam ;p |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |