Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Prąd I Oobe!, Czyli bliskie spotkanie z kablami
e_pomarancza
post 04.01.2008 - 20:15
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2211

hmmm. To mnie bardzo ciekawi.
W niedawnym wyjściu oobe - stałam na parapecie i postanowiłam rzucić się w noc i polatać. Z łatwością przeniknęłam przez szybę i wpadłam wprost na kable wysokiego napięcia! jest ich trzy byle jak przebiegające u mnie przez podwórko w realu. Ja wpadłam w nie i strasznie mnie "pokopało" tak jakby szczypało i kuło. Zabolało a dźwięk był skrzypiący. odbiłam się i z gwizdem wcięło mnie w ciało fizyczne i przebudzenie.
Kuźwa! To ja nie rozumiem... Niby niefizyczny świat a druty i prąd realne???? Co ma prąd do niefizyczności? To w takim razie wynika z tego, ze światy te muszą mieć ze sobą coś na rzeczy jak to się mówi...
Wiem, że Kazik miał to samo z drutem. Kurde... Może ktoś jeszcze?
Profile CardPM
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
MadLuki
post 04.01.2008 - 21:11
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2503

Człowiek z innej epoki, powiedzmy średniowieczny mnich napotykając na swojej drodze przeszkody, prawdopodobnie nadziałby sie na kościelną wierzę :-) or wierzchołki drzew.
W dzisiejszych czasach mamy szklane biurowce,słupy maszty anteny,druty, kable..itd itp

Jak sie ma linia wysokiego napięcia do niefizycznosci....symbolicznie :-)
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 04.01.2008 - 21:16
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

No dobra, ale przez beton przechodzę, to czemu druty z napięciem akurat czuję??
Kazik miał dokładnie tak samo, wszystko przechodzi a to zabolało...
hmmm...
Profile CardPM
+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 04.01.2008 - 21:19
Post #4

Guests

---
+Quote Post
e_pomarancza
post 04.01.2008 - 21:23
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

A wiesz Planti, ja Monroe nie czytałam ;) Nie byłam nastawiona na to. Przeczytałam również w Zapiskach Kazika, że tak miał z prądem.

Acha, dziękuje Amenowi - dał mi linka, że taki wątek już był:

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...0&hl=monroe

ale może od tamtej pory ktoś znów trafił na prądzik w oobe...

ps.. Pewno pokuszę się sprawdzić znów... A może lepiej omijać?
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 04.01.2008 - 21:32
Post #6

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

CYTAT
Niby niefizyczny świat a druty i prąd realne????

I to największy paradoks... nie ma niefizyki, to nazwa umowna - jest fizyka na coraz wyższych poziomach drgań, coraz rzadsza i subtelniejsza. Widocznie to co nazywamy prądem fizycznym jest zjawiskiem wielowymiarowym i ciągnie się pasmami po wyższych wibracjach, a beton jest zjawiskiem fizyczno-eterycznym:). To zresztą logiczne - bo fizycznie nie można w standardowy sposób zobaczyć czy wymacać prądu - to różnice w ładunkach (wybaczcie nie jestem fizykiem) i czasami widać łuk jakiś tam elektryczny...
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 04.01.2008 - 21:45
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

Prawdopodobnie to przekonanie. Chyba ze mowa o wyjściu eterycznym w co szczerze wątpię, tam to mogłoby być rożnie. Pamiętam jak kiedyś unicestwiłem pewnego przeciwnika otulając go i pieszcząc go prądem który wywoływałem swoim niefizycznym ciałem. Osobnik nie miał szans jak go popieściło to musiało wykończyć na amen :) Pozdrawiam i pamiętajcie prąd jest skuteczną metodą na zwalczanie wszelkich złych bytów w poza...
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 04.01.2008 - 22:09
Post #8

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Wolfgang wpakowal sie na kable pod napieciem i go zatrzymalo. Nie wiedzial, ze z innym tez tak sie dzieje. Sam tez pare razy o niego zachaczylem. Pamietam strach z dziecinstwa, jak wieszaly mi sie na nich latawce. W snie jak na nie wpadam to mnie zamyka w bezruchu i cofa do ciala.
Castanede raz zlapala skala za tylek a on przeciez sie zna a i tak zlapala.Brusa tez lapaly druty pod pradem.
Gdzie jest Leon, stary lapacz cielek!!!!
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 04.01.2008 - 22:09
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

Ja tu sie caly czas na forum produkuje ze elektrycznosc i elektromagnetyzm ma wplyw na obe.Nasze cialo jest bioelektryczna maszyna, wibracje/mrowienie ktore odczuwamy to nic innego jak poczucie tej subtelnej energii. Pradu nie widac a jest.Ladunek elektryczny jest podstawowa wlasciwoscia materii, ktora jest podstawa sily elektromagnetycznej. Istnieja dwa rodzaje ladunkow: pozytywny i negatywny. Na najprostszym poziomie ladunki sa przenoszone przez elektrony (ujemny) i protony (dodatni) atomu. ladunki o takim samym znaku odpychaja sie, a o przeciwnym przyciagaja sie. Ladunek moze przemieszczac sieę z jednego obiektu do innego.

To dlatego kiedy Monroe mial kontakty blizsze z innymi osobnikami nastepowala jak to opisywal chwilowa eksplozja w ktorej sie laczyli i pozniej rozlaczali. Moze tam po prostu jestesmy taka forma energii. Bo cos to musi byc , jakby nie bylo zadna forma to by nie istnialo.
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 04.01.2008 - 22:12
Post #10

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(Zbyszek @ 04.01.2008 - 22:09) *
Gdzie jest Leon, stary lapacz cielek!!!!

\
haha!
ukradziona myśl. 3 minuty temu zastanawiałem się co z Leonem i obczaiłem że ostatnio 22. grudnia był na forum... hihi
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 04.01.2008 - 23:03
Post #11

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

No to jest szansa, że Leon teraz wejdzie tu z pędęm wodospadu, bo ja też o nim myslałam, gdzie sie podział. ;)
Noble - powiem Ci, że jesteś lepszy niż "piła 3" nie chciałabym Ci podpaść...
Conchita jak dobrze, że ktos ciągle mi przypomina, że jednak dalej dzielę swiat na fizyczny i niefizyczny a to wszystko racja! Nie ma podziału...Tak Conchi. Aż nie chcę myśleć, co będzie jak spotkam w takim razie pająka w oobe...
Dusza, jak mogłam przeoczyć Twoje produkowanie o prądzie? ładnie ładnie...
Zbyszek mówisz, że Wolfgang i Brus i Monroe? To naprawde ważna wskazówka na dalsze badanie naszej formy ciał...
A w ogóle to obserwowałam kiedyś pewne niezidentyfikowane obiekty, było to w nocy, były niewidoczne gołym okiem natomiast na fotografiach wychodziły. Obserwacja trwała ze 3 godziny. jest dużo fotografii. I co ciekawe właśnie, owe obiekty zbliżając się do drutów wysokiego napięcia rozbłyskiwały dziwnie jasno jakby eksplodowały z lekka. hmmm... Czym były te obiekty? Może to obeloty jakieś leciały, haha..:)))
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 05.01.2008 - 10:46
Post #12

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Ogladalem wczoraj program o duchach .Straszylo przez (Infraschal). 10 hercow.
Jak przedmioty lataly w powietrzu to powiedzieli dumnie ze TELEKINEZA!!!
Osoby wywolywujace to zjawiski sa tego nieswiadome.:))))

Znajomy Wofganga przesuwa przedmioty a raczejone one mu same tancza po stole..Inny znajomy mial Biskupa w domu na odczarowaniu.Temu to sie dzieje.
Czym jest to cialko eteryczne !!!
Profile CardPM
+Quote Post
MadLuki
post 05.01.2008 - 13:56
Post #13

Dusza Towarzystwa

Ok ale dlaczego akurat kable elektryczne ?

Fale pole/elektromagnetyczne są praktycznie wszędzie, jest generowane przez cały wszechświat... poczynając od potężnych impulsów pochodzących z naszego słońca, innych gwiazd, galaktyk...
Gdzie sie nie obejrzeć występuje różnica potencjału :-) również na mniejsza skale... ot choćby burza z piorunami...
Współczesne domy to istne klatki Faradaya pokryte siecią przewodów, w naszym środowisku wszędzie pełno nadajników dużej mocy, anten itp
Miasta to wielka elektryczna plątanina...

Sam nie wiem czy próbuje coś udowodnić, chyba tylko to ze nie dam sie pokopać przez jakiś tam prądzik bzzz
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 05.01.2008 - 15:03
Post #14

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Właśnie, przechodząc przez ścianę w której przechodzą przewody nie czujemy ich...
A jak wpadniemy na trakcje na polu to bzzzzy..
MadLuki, czy kiedyś wpadłeś na kable w oobe? A próbował ktoś OOBE pod gołym niebem? Ciekawe jaka jest różnica, skoro domy to klatki Faradaya. Dobrze byłoby sprobować i porównać. Z założenia powinno być łatwiej.
(Leon? Leon?!) ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 05.01.2008 - 15:30
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

CYTAT(Zbyszek @ 04.01.2008 - 22:09) *
Brusa tez lapaly druty pod pradem.

Bruce'a ? Moena? W mentalce go druty łapały?
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 05.01.2008 - 20:47
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Hmm.. być może prąd musi być na jakiejś specjalnej częstotliwości, żeby takie rzeczy się działy.
Profile CardPM
+Quote Post
Kazik
post 05.01.2008 - 23:11
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1649

CYTAT(MadLuki @ 04.01.2008 - 21:11) *
Człowiek z innej epoki, powiedzmy średniowieczny mnich napotykając na swojej drodze przeszkody, prawdopodobnie nadziałby sie na kościelną wierzę :-) or wierzchołki drzew.
W dzisiejszych czasach mamy szklane biurowce,słupy maszty anteny,druty, kable..itd itp
Jak sie ma linia wysokiego napięcia do niefizycznosci....symbolicznie :-)

No i co? Bo nie kumam tej symboliki...
Perzenikam przez kościelne wieże (przez "ż"), wierzchołki drzew, szklane biurowce, anteny, prawdodobnie też druty i kable w ścianach, a odbijam się od przewodów sieci trakcji tramwajowej.
Gdzie tu jakaś symbolika???

Latwo ominąć problem ignorując go.
Profile CardPM
+Quote Post
MadLuki
post 05.01.2008 - 23:49
Post #18

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Kazik @ 05.01.2008 - 23:11) *
No i co? Bo nie kumam tej symboliki...
Perzenikam przez kościelne wieże (przez "ż"), wierzchołki drzew, szklane biurowce, anteny, prawdodobnie też druty i kable w ścianach, a odbijam się od przewodów sieci trakcji tramwajowej.
Gdzie tu jakaś symbolika???

Latwo ominąć problem ignorując go.

Fakt niezbyt jasno sie wyraziłem..nie chce mi sie..
Wydaje mi sie ze to są nasze ograniczenia ..problemy przenoszone z płaszczyzny fizycznej....

Wyobraź ze trapi ciebie jakis problem..masz straszne zmartwienie, cos odbiera tobie energie i radość...w realu

To wszystko, chcąc niechcąc przenosi sie także na poczynania w odmiennym stanie.... by latać trzeba być radosnym i wolnym od trosk:-) Jezeli rozbijasz o jakoś przeszkodę to symbolizuje ona ...ble ble itd itp..

PS
wierze ze ta wieża przez "rz" to efekt autokorekty albo mojego wtórnego analfabetyzmu i mam to w dupie

Jejku jejku jak ja offtopow nie lubię...KASUJ to proszę "Wielki Eraserze"
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 06.01.2008 - 00:05
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

A ja zauważyłam coś innego - czasem zatrzymuje mnie jakiś specyficzny kawałek/stop metalu. Kiedyś przenikałam przez drzwi a tu zdziwienie, bo się o klamkę zahaczyłam i musiałam się wyszarpnąć. Przez bramę na podwórzu (taką z płaskich prętów zrobioną) mam problem przeniknąć (nisko latam), więc ją oblatuję np. bokiem i ostatnio zahaczyłam się o drut kolczasty, który jest wpleciony w płot, a o sam płot już nie zahaczyłam się. Dziwne!
Profile CardPM
+Quote Post
Plantator-Dziubas
post 06.01.2008 - 00:13
Post #20

Guests

---
+Quote Post
student
post 06.01.2008 - 00:24
Post #21

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2656

Druty wysokiego napięcia w jakiś sposób przyciągają ciało astralne. Tak twierdzi Monroe w swojej książce, gdzie opisuje poruszanie się za swoim znajomym wzdłuż linii wysokiego napięcia.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic