Help Plis!straszny Sen/horror, Help!!!Jak sie tego pozbyc |
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 17)
tom
|
12.01.2008 - 19:16
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator

Nr użytkownika: 1435

|
LinnVv, broniąc sie przed czymś wzmacniacz to ;-) a tak wogóle spróbuj to wykorzystać :) afirmuj sobie że gdy zobaczysz ciupokabre zrobisz test rzeczywistosci ;-) a jak juz sie zorientujesz że śnisz, to idź i ją przytul :D i po sprawie. Ćwicz wyobraźnie i podróżuj mentalnie, spotykaj sie z ciupokarbą xD Wiesz kiedy ja sie przestałem bać pająków?:P gdy podczas pewnego tripu miałem haluny że mój pokój oblazły same pajaki, i na klacie mi siedział TAAAAki gigant ;) i wiedziałem ze jak zaczne spierdalać to cały dom na nogi postawie a to by było niekorzystne;p wiec zastanawiałem sie czemu ja sie wogóle go boje i wogóle. Rozkimałem i olałem ;)
|
|
|
|
|
|
tom
|
12.01.2008 - 19:43
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator

Nr użytkownika: 1435

|
jeśli już bedziesz świadomy, to w czym problem ;-) to tylko sen :) Twoje Królestwo
|
|
|
|
|
|
Kajetanmalyevil
|
12.01.2008 - 22:43
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2045

|
(/tʃupa'kabɾa/ hiszp. El Chupacabra, również chupacabras - dosł. wysysacz kóz, z hiszp. chupar - ssać, la cabra - koza) - legendarne południowoamerykańskie zwierzę, obiekt badań kryptozoologii, którego istnienia nie udało się wiarygodnie potwierdzić. Jej rzekome występowanie powiązane jest z Portoryko (skąd pochodzą pierwsze informacje o tym zjawisku), Meksykiem i południowymi stanami USA. Nazwa rzekomego zwierzęcia wzięła się stąd, iż ma ono napadać na zwierzęta domowe i wysysać z nich krew. Opisy stworzenia znacznie różnią się od siebie. Pierwsze relacje z rzekomych spotkań pochodzą z 1990 roku z Portoryko, od tego czasu chupacabra miała być spotykana najdalej na północ w Maine i najdalej na południe w Chile. Pomimo że wiele osób twierdzi, iż chupacabra może być rzeczywiście istniejącym zwierzęciem, większość naukowców uważa ją za legendarne stworzenie, rodzaj miejskiej legendy. Opisywana jest przez rzekomych świadków jako duże i ciężkie zwierzę, wielkości małego niedźwiedzia, wyposażone w szereg kolców na grzbiecie, ciągnący się od szyi aż do nasady ogona. Według innych zeznań, zwierzę to jest nienaturalnie szybkie i potrafi przeskoczyć drzewo. Kryptozoolodzy sugerują, jakoby chupacabra była nieznanym gatunkiem zwierzęcia lub kosmitą (albo mutantem człowieka z kosmitą). Istnieje również teoria, że chupacabra jest domowym zwierzęciem obcych. Według świadków często jej atakom towarzyszą dziwne znaki na niebie.
w sierpniu 1998 roku w okolicach Radomia (obrzeża Puszczy Kozienickiej). Potwora spostrzegło dwóch ludzi, którzy w lesie prawdopodobnie kradli drzewo. W tamtym rejonie odnaleziono również trzy martwe kozy. Zwierzęta wykrwawiły się przez okrągłe otwory o średnicy ok. 2 centymetrów, znajdowały się one pod dolną szczęką. Zagadkowym jest fakt, iż ciała kóz, prawie dobę po śmierci, nie ogarnęło jeszcze stężenie pośmiertne. Jest to charakterystyczne dla ataków chupacabry. Martwe zwierzęta odnajdywane na Puerto Rico również często posiadały tuż pod szczęką, na szyi niewielkie okrągłe ranki. W większości przypadków z Puerto Rico nie wykryto także stężenia pośmiertnego.
|
|
|
|
|
|
Herbina
|
14.01.2008 - 13:58
|
Guests

|
Raczej bym tego swtora tak od razu nie przytulala, tylko zapytala kim jest i czego chce. Jezeli pojawia sie cos, co powoduje strach to ukazuje to najprawdopodobnie lek przed czyms , co tkwi w podswiadomosci, moze przed czyms nieznanym, ale moze przed czyms, co jest znane tylko czlowiek wywala to z pamieci aby sie z tym nie konfrontowac. Roznica miedzy ld a snem zwyczajnym polega min. ze mozemy w ld rozwiazywac problemy- pytac, rozmawiac, dyskutowac, znajdowac rozwiazania, w snie zwyczajnym bedziemy robic to, co strach nam podsunie w takiej sytaucji- zamykac wszystkie drzwi (najczesiej maja one zepsute zamki, albo sie okazuje, ze sa jeszcze inne drzwi , ktore wlasnie za chwile sie otworza- to pokazuje wg. mnie , ze problem sie dobija aby zostac rozwiazany), uciekac, bic, mordowac. Problem jednak nadal pozostaje problemem i potem taki sen znow sie pojawia. Warto zapisywac sny nawet jesli dany sen sie powtarza to zawsze sa jakies roznice, jesli dany sen pojawi sie np. 5 razy i za kazdym razem niektore sprawy sie powtarzaja dokladnie- to to, co sie powtarza jest kluczem podswiadomosci, to, co sie powtarza to moga byc - osoby, miejsca, okolicznosci, wrazenia, slowa, im wiecej razy sie cos powtarza tym bardziej na to nalezy zwrocic uwage az sie znajdzie to, co podswiadomosc chciala przekazac. Dlatego takie sny sa czyms dobrym, bo w ten sposob znalezc mozna odpowiedzi , albo zaczac pracowac ze snami. Zycze owocnych poszukiwan.
|
|
|
|
|
|
Conchita
|
14.01.2008 - 14:19
|
OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1221

|
Tylko konfrontacja - z Twoim lękiem, który najprawdopodobniej przybrał tą postać. Stań, popatrz paskudzie w oczy i zacznik się śmiać, albo popromieniuj miłością, że takie paskudztwo i musi marnować czas na ganianie za śniącymi:).
|
|
|
|
|
|

|
 |
|