Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe? Czy Zwykła Iluzja Umysłu?
grej3333
post 15.01.2008 - 10:45
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2739

Witam serdecznie. Nie będe mydlił odrazu przejde do konkretów:
Połozylem sie spac o 23:30 no i sobie chwile lezałem i mysle a ustawie sie biologicznie na 4 rano , sprbóje wyjsc.
Leze jeszcze kilka chwil poczym zapadam w sen.
-To sen!
Momentalnie zorientowałem sie ze śnie. Myslalem co porobic i w tym czasie przypomniałem sobie o oobe wiec
w umysle powiedzialem sobie chce wyjsc i we snie zadzialalem tak jakbym chcial sie zerwac z lozka:
Ulamek sekundy lezalem w nicosci i wywalilo mnie z ciała i leciałem przed siebie robiac bardzo szybko salta w przód. byłem poddenerwowany i serce zaczeło walic lecz mowilem sobie ''opanuj sie'' i to pomogło. Cały czas krecilem salta w pozycji lezacej i leciałem przed siebie , nic nie bylo widac , nagle zaczeły te salta byc coraz ciezsze do wykonania i musiałem sie siłowac , bardzo az bum i wrocilem do ciała (chyba)
Obudzilem sie na ułamek sekundy i znów zapadłem w sen:
-KURDE znowu snie!
po raz kolejny bez trudów rozpoznałem sen
Okey: teraz musi sie udać!
Mysle o wyjsciu , zerwaniu sie z łózka i krzycze we snie ''CHCE WYJSC'' poczym znów ta sama nicosc i salta w pozycji lezacej i gnanie przed siebie z duzo predkoscia. Pamietam przy drugiej próbie prosilem NP o pomoc ale moment sie obudzilem. 2 próba wyjscia trwała okoł 5 sekund ( 1 próba dobre 20 sekund )
Obudzilem sie po raz kolejny na chwilke i znów sen
- Ja juz trzeci sen z rzedu a ja wiem ze snie! WOW
Po raz kolejny układam sie na polanie , skupiam i mysle o wyjsciu
MUSI SIE UDAC! UMIEM TO , ROBIE TO ZAWSZE - powtarzałem
Chce wyjsc!!!!!

Cyk jestem u siebie w łózku , wstaje czy to aby nie sen , ospuo etc. nie, to real.
Kłade sie spac bylo cos okolo 5:30
I koniec mojej przygody.
Może mi ktos wytlumaczyc co to była ta nicosc , ciemnosc i robienie szybkich salt które słabły z upływem czasu?

Szkoda ze nie zatrzymałem sie w astralu lub ospuo ;)
Ale mam motywacje do wiekszej pracy. Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
VVi
post 15.01.2008 - 13:31
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

Teorie są różne. Przedstawię bardziej ortodoksyjną. Trzeba było nie rezygnować z LD, bo to też astral, choć ponoć nie zawsze, granice są płynne. Wychodzenie do świata fizycznego (co i tak jest żadkie) nie ma żadnego celu, chyba że uczestniczysz w eksperymencie na udowodnienie wychodzenia z ciała.
A z tymi saltami? hmy... a sam je świadomie robiłeś czy cię tak coś pchało?
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 15.01.2008 - 17:59
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2787

a co do tematu: Tez sie nad tym zastanawiam. Moze cale oobe jest tylko naszym wyobrazeniem i autosugestia?
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 15.01.2008 - 18:27
Post #4

Guests

nie ma roznicy czy to jest LD, czy sen czy OBE, dla tych z astrala / opiekunow i nie tylok i tak jest poza. Wkleje moje jedno z OBE, ktore kiedys mialam moze wam cos podpowie Śnię... jakis facet mnie goni nie wiem dlaczego.. wtedy gdy przechodze przez most zaczynam rozumiec przecież to sen!! Hola, stoj krzycze do tego faceta i wyobrazam sobie ze stoi w miejscu. Drugi facet ktory mnie gonil takze stanal w miejscu z rozdziawiona ze zdumienia buzia. Nie tracac czasu postanowilam przeniesc sie do OBE. Nastapily wibracje ale zamiast wyjsc nastapil kolejny przeskok w swiadomosci i juz mknelam przez ciemnosc gnana za jakis indentem. Po chwili znalazlam sie w obrazie i az sie zdziwilam bo bylam w tym samym snie tym razem z towarzyszaca mi osoba, starszym mezczyzna o siwych wlosach jednak jego energia wcale nie wskazywala na to ze byl starszy czy chocby w wieku ktory zwykle przypadal staruszkowi. Wtedy cos mi powiedzialo ze jest to jeden ze straznikow. Musialam odczytac to nieswiadomie z jego umyslu. On sie wciaz usmiechał. Zwracał się do mnie w formie bezosobowej jak d kazdego TAM. Nie ma roznicy czy bylam kobieta czy mezczyzna po prostu mowil "jestes", "byles" itp. Zapytałam go jak to zrobil ze znalezlismy sie w tym samym śnie Znowu odczytalam ze moj sen to jego sprawka powiedział : -" Liczy się intecja! Możesz sie przenieść w umłamku sekundy z jego miejsca do drugiego tworzac po drodze swoje doświadczenie. Kiedyś ludzie starożytni wykorzystwali do tego śnienie i znali jego tajniki. Dziś jest inaczej chociaż powoli odbuduwujecie ich wiedzę. Intencja jest bardzo ważna, bo Ty nią już jesteś." Mężczyna cały czas się uśmiechał aż jego wesolosc sie wzmozyla. Nadal do konca nie rozumialam : - Ale jak to robić? - "Użyj wyobrażni" powiedzial Straznik spokojnie i bardzo cieplym glosem. Zaprowadzil mnie do grona ktore siedzialo niedaleko nas rozlozone na wygodnych fotelach. Usiadlam na jednym z nich. Przed nami zauwazylam projektor do filmów. Mezczyzna swoja wesoloscia zwrocil jego uwage innych co bylo znakiem ze powrocil. Wlaczyl film. Na ekranie widzialam mnustwo osob ktore sniły. Bylo to niesamowite doswiadczenie patrzec jak ktos tworzy sen. W pewnym momencie gdy tak patrzylam i spojrzalam na mezczyne z ktorym bylam ogarnela mnie oszalamiajaca mozliwosc. Uczylam sie na straznika! Znowu musialam to odczytac z jego umyslu bo nie mialam pojecia skad to wiem. Po prostu to wiedziaam i ogarnela mnie euforia. Wiedzialam ze to nie jedno spotkanie z nimi. Pozniej gdy sie zbudzilam mialam nieodparte wrazenie ze to juz gdzies bylo. Deja vu towarzyszylo mi przez parę minut. Zadawalam mu wiecej pytan ale zwyczajnie nie pamietam. To co napisalam sa tylko fragmentami ktore udalo mi sie zapamietac... DOdam jeszcze fragment ktory mi sie udalo odczytac a ktory zapomnialam opisac ze oni nie znaja roznicy miedyz LD OBE. Dla nich poza cialem to po prostu zwyczajnie poza! Przewdonik to potwierdzil tlumaczac mi moj sen...
+Quote Post
Patjar
post 15.01.2008 - 18:44
Post #5

Członek Rodziny

CYTAT
" Liczy się intecja! Możesz sie przenieść w umłamku sekundy z jego miejsca do drugiego tworzac po drodze swoje doświadczenie. Kiedyś ludzie starożytni wykorzystwali do tego śnienie i znali jego tajniki. Dziś jest inaczej chociaż powoli odbuduwujecie ich wiedzę. Intencja jest bardzo ważna, bo Ty nią już jesteś."

ale naprawde starozytni tez "swiadomie snili" ? :D
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 15.01.2008 - 19:44
Post #6

Guests

raczej tak. ludzie snia od wiekow ale nie wiedza ze to nazywa sie LD, cyz OBE. Kiedys nie bylo takich pojec jak wspolczesnie wymyslono.
+Quote Post
grej3333
post 16.01.2008 - 00:29
Post #7

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2739

wlasnie VVi samo mnie ciaglo , ja nie wkladalem w to pracy i salta po prostu szły jak po masle a z uplywem czasu coraz ciezej i ciezej az przestawalem je robic i sie budzilem
to wkoncu co to było?
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 16.01.2008 - 00:52
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

To nic nie było ;]
Takie coś jest tuż przed wyjściem, przynajmniej ja tak mam, te salta czy obroty załączają się same ale ty możesz nimi kierować, możesz się obracać w pionie w poziomie jak chcesz, to ma ruszyć Twoje ciało astralne. Jakbyś dłużej utrzymał ten stan to pewnie by Cie wywaliło. Ta czarna nicość to po prostu wyłączony zmysł wzroku (tak mi się zdaję). Ta rotacja ustała bo byłeś zbyt zdenerwowany. Wiem jak cięzko jest utrzymać spokój w tym stanie więc nie przejmój się to kwestia praktyki, zauważyłem, że w tym stanie lepiej o niczym nie myśleć, po prostu przyglądać się i jakby koncentrować się na tym co się dzieje ale nie myśląc o tym tylko doświadczając. Piszę na podstawie soich doświadczeń bo też tak często mam. Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 16.01.2008 - 17:06
Post #9

Członek Rodziny

ja kiedys mialem tak, ze spadalem w dol i tez bylo ciemno wszedzie, a nagle walnalem w cos i poruszylem sie cialem fizycznym, po czym normalnie sie polozylem.

PS:
wtedy nie wiedzialem co to oobe
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic