Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czym Jest Rebelia.
MetaPsyche
post 29.01.2008 - 18:00
Post #1

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

Ktoś kiedyś rzucił hasło "Rebelia" i dzieci podłapały. Co było później każdy wie. Do tej pory w wielu tematach możemy zobaczyć teksty w stylu "szerzmy rebelię", "czas na rebelię" itp.. Zadałem kiedyś pytanie na czacie: Czym dokładnie jest rebelia, jak się przejawia, jakie są przejawy działania w imię rebelii. Niestety satysfakcjonującej odpowiedzi się nie doczekałem. W szukajce po wpisaniu "rebelia" wyskakuje sporo tematów, jednak w żadnym nie ma informacji na temat czym ona jest. Dlatego spragniony wiedzy na temat ostatnio głównego wątku tego forum zwracam się z prośbą do rebeliantów, aby wytłumaczyli mi co oznacza to pojęcie w kontekście OBE.

Prosiłbym nie odpowiadać pustymi hasłami : "Walka z systemem", bo chodzi mi tu o konkrety - jeśli przez rebelię rozumiesz walkę z systemem, to napisz jak z tym systemem walczysz, lub ewentualnie jak taka walka miałaby wyglądać i do czego miałaby prowadzić.

Z góry dziękuje rebeliantą którzy udzielą mi tych informacji ;] .
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Dagon
post 29.01.2008 - 18:05
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Polecam Obepedie ;)

Akcja zainicjowana przez Darka Sugiera 7 Maja 2007 roku mająca na celu szerzenie wiedzy o OOBE.

Ja się z tym zgadzam.
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 29.01.2008 - 18:15
Post #3

Niepoprawny racjonalista

Takie może było pierwotne znaczenie, ale jak ktoś piszę że jest rebelia i trza roz**bać system to chyba uległo ono zniekształceniu ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 29.01.2008 - 18:23
Post #4

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

A dlaczego? System jest jaki jest, a nagłe rozszerzenie świadomości wielkiej liczby ludzi na pewno zmieniło by baaaardzo wiele. Czyli szerzenie Rebelii (świadomości, oobe) może w konsekwencji doprowadzić do olbrzymich zmian w myśleniu ludzi, postrzeganiu świata, życia i całej reszty, a co za tym idzie w zmianie "systemu" ^^

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 29.01.2008 - 18:52
Post #5

Guests

Dla mnie OBE Rebelia jest informowaniem, promowaniem zjawiska LD/OBE, które ma na celu rozwój ludzkiej świadomości, "obudzeniu" śpiących ludzi, którzy nawet nigdy w życiu nie zatrzymali się na chwilę, popatrzyli w niebo, wsłuchali się w ciszę i powiedzieli "po co ?, dlaczego? co dalej?" Rebelia ma na celu ukazać ludziom jedną z możliwych dróg do odnalezienia odpowiedzi na pytanie 'kim jestem?, jaka jest istota naszej egzystencji? czy istnieją inne światy?". OBE Rebelianci wierzą, że społeczeństwo wyposażone w narzędzie jakim jest OBE/LD będą o wiele mniej podatni na manipulacje ze strony rządzących światem, będą wykazywać większe oznaki indywidualności i w końcu przestaną się zachowywać w stosunku do drugiego człowieka jak wilk. System nie oznacza czegoś namacalnego, materialnego, rzeczywiście istniejącego, ale coś co istnieje jedynie w ludzkich umysłach i przez to ich zniewala. To ten właśnie system pragniemy zniszczyć. Chcemy, aby ludzie w końcu zaczęli myśleć samodzielnie, a nie poprzez soczewki nakładane przez tradycję, religię, normy społeczne. Oprócz tego każdy OBE Nauta wie, że eksterioryzacja to świetna zabawa, która pomaga utrzymać żadko widziany dziś uśmiech na twarzy. Cała akcja jest prowadzona bez żadnego komercyjnego motywu i brak w niej jakiegokolwiek przymusu. To moja i tylko moja opinia. W pełni popieram OBE-Rebelię.
+Quote Post
MetaPsyche
post 29.01.2008 - 19:02
Post #6

Niepoprawny racjonalista

No proszę, szczerze mówiąc jestem rozczarowany bo odpowiedzi są sensowne ;] .

Co prawda nawet w takiej formie do rebelii się nie przyłączę, ale muszę przyznać że ideę popieram. Ciekawi mnie tylko dlaczego osoby które kojarzą rebelię ze "zrzuceniem na Nowy Jork bomby atomowej" bo i z takimi wypowiedziami się spotkałem (od osób prawie pełnoletnich) się tu nie wypowiadają :/ .
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 29.01.2008 - 19:22
Post #7

Guests

Czym jest OBE Rebelia?

OBE Rebelia ma na celu rozpowszechnienie wiedzy dotyczącej OBE/LD. Nagłośnienie światu, że coś takiego jak OBE/LD istnieje i jest sprawą naturalną, normalną, a co najważniejsze stanem do wyćwiczenia. OBE Rebelia ma na celu przede wszystkim dobrą zabawę, wzajemne wspieranie się ludzi zainteresowanych i ogarniętch wspólną pasją podróżowania poza ciałem, doświadczających odmiennch stanów świadomości. Dobrze jest o tym głośno mówić z różnych względów. By ludzie się mniej bali, by się bardziej kochali... tak myślę... OBE Rebelia to po prostu fajna, półżartem, półserio traktowana ZABAWA, mająca na celu wnieść powiew świerzości i dobre ZMIANY.

DS

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post
SORROW
post 29.01.2008 - 20:51
Post #8

Guests

Hehe, REBELIA ... szumne ,oklepane , krzykliwe, ale jakże trafne i chwytliwe hasło . Bo to TU tworzy się historia .Wielki Monroe zapoczątkował - mniejsi promują - najmniejsi testują . Nikt nie wycofuje się bowiem ""wrota raz otwarte już nigdy nie zostaną domknięte ..." piękne słowa ...prawdziwe słowa .
+Quote Post
Dagon
post 29.01.2008 - 23:30
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Jeju, prawie się popłakałem czytając wasze opinie ;)

To jest właśnie istota OBE Rebelii, pcha nas do przodu ta sama idea. Chcemy wyrwać się z kajdan narzuconych przez wiarę oraz społeczeństwo, a przy okazji zabrać ze sobą tyle osób ile się da. Bez żadnego przymusu, oni pierwsi muszą poprosić o dłoń, a potem od nas mogą się spodziewać tylko pomocy ;)

Peace ;*
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 29.01.2008 - 23:56
Post #10

Guests

Gdyby nie akcja zainicjowana przez Darka, gdyby nie OBEREBELIA nie doświadczyłbym tych cud-miód-perełek odmiennych stanów świadomości.
Tak, nie jestem daleko, ale codziennie się coś dzieje i bardzo mnie to cieszy.

OBEREBELIA?-----------> (nie wiem czy poprawnie się wyrażam) Strumień Niesamowitej Pozytywnej Energii.

OBEREBELIA? Bo Darek nie jest egoistą, tak jak każdy z nas, kto pomaga w propagowaniu wiedzy o zjawisku.

METAVIRUSKU- chcąc nie chcąc jesteś Oberebeliantem, nie tylko popierasz ale siedzisz w tym po uszy.
Udzielasz się na forum, pomagasz początkującym. Jesteś członkiem OBEREBELII czy chcesz czy nie :)

Co z tego, że często negujesz, że często masz odmienne poglądy.
I tak jedziemy na tym samym wózku:)

Tak, hasło OBEREBELIA niesie z sobą takiego "powera", ze czasem niektórych ponosi i chcą rozj*ać, zniszczyć wszystko, zrobić rewolucję hahahhaha.

No ale najpierw trzeba zmienić siebie, rozwal swój własny system, to TEN "duży system sam się rozwali hehehe:)

PS.> Proszę o wyrozumiałość, za dużo kawy, za późna pora hehehe
+Quote Post
MetaPsyche
post 30.01.2008 - 00:14
Post #11

Niepoprawny racjonalista

Artur ja tu próbuje stać w opozycji a ty mnie przekonałeś do rebelii :<

thx ;]
Profile CardPM
+Quote Post