Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zakotwiczenie W Ld
Dusza
post 01.02.2008 - 23:30
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

A co jakby ktos potrafil utrzymac stan snienia przez caly czas? Jego cialo by sobie spokojnie lezalo w "naszym" swiecie. Dla niego 1 minuta "naszego" swiata to by bylo 60 lat w swiecie "snu". Jako ze to jest LD to stworzylby sobie swiat , ludzi ......

brzmi znajomo? ;P
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
Max537
post 01.02.2008 - 23:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

CYTAT(Dusza @ 01.02.2008 - 23:30) *
brzmi znajomo? ;P

TAK. ostatnio na kanale AXN w Star Trek - The Next Generation sezon 5/ 25 (the inner light). Był dokładnie taki motyw :) Poważnie nie żartuje. Chyba zaczynam świrować bo w tv widzę coraz więcej motywów nawiązujących do obe :)
Profile CardPM
+Quote Post
chacken
post 02.02.2008 - 16:20
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3019

Czasami ~1 h w LD do ~5 min w realu naprawde mówie ;p bo jak kiedyś zasnołem se przed szkołom to miałem ld i miałem wrażenie że pół dnia mineło kidyś (znowu przed szkołą) miałem zwykły sen i muj sen przetoczył się przez prawie cały dzień zaczynawszy na wstaniu potem na tramwaj i wszystkie lekcje mineły w tym jedno zastępstwo (troche porąbany sen bo na WF był mecz piłki nożnej a na innych lekcjach jeszce coś innego ;p czyli tak jak większośc snów) wróciłem do domu ale tak jakby nie do swojego i zjadłem obiad w restauracji ktura była... w domu potem poszłem..?.. do domu z Bytomia do Zabrza na PiEcHoTe i jeszcze spotkałem po drodze jakąś babe ktura ryczała wstawaj i sie obudziłem.

Czyli jest to możliwe ale raczej chyba nie 1 min to 60 lat albo jedna sec to 100 lat ;p chociaż kto wie.
Profile CardPM
+Quote Post
JohnnyWR
post 02.02.2008 - 17:17
Post #4

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3335

Jeśli się nie mylę to w Vanilla Sky też był taki motyw.Swoją drogą ciekawe czy w przyszłości rozwinie się jakaś technologia podobna do tej w filmie.Trzeba coś nad tym pokombinować..niezła nisza na rynku;)
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 02.02.2008 - 17:39
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Jest coś takiego możliwe, ale na pewno nie w astralu na pierwszym planie. Emocje i pragnienia strasznie pobierają energie i się wybudzamy. Nie ma określonej procedury, np ze powiesz "chce by 1 godzina tutaj odpowiadała 1 sekundzie na realu". To jest zalezne od twojego wewnętrznego rozwoju i koncentracji :). Gdy zrzucisz myśli, to czasu w ogóle prawie nie ma, ponieważ nie doświadczasz myśli które są wolne w porównaniu z czystym doswiadczaniem i sprawiają ze czas się skróca.
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 02.03.2008 - 22:34
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

Hehe, no to ja się tutaj popisze, bo miałem taki stan pare razy. To był jednak tylko sen, ale mógłem robić w nim to co chcę - nie wiedziałem, ze to sen. A śniło mi się że... po prostu umarłem :D. Nie obudzięłm się rano i stałem jakoś tak obok (no wiecie - ci co doświadczyli śmierci klinicznej [NDE]). Trwało to naprawdę z tydzień, podczas gdy w realu to było zaledwie pare minut :).
Profile CardPM
+Quote Post
Proxy
post 07.03.2008 - 20:19
Post #7

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3287

Hmm z pewnością jest to możliwe, ale nie wydaje mi się aby ktoś na razie był tak rozwinięty duchowo, żeby utrzymać ten stan.
Chyba za bardzo bym się obawiał, że to 100lat w RL będzie trwało np. 50 lat (śpiączka czy cuś ;p )

@chacken
Wkładaj posty do worda pierw - bo tego sie nie da czytać.
Profile CardPM
+Quote Post
abz3r
post 20.03.2008 - 13:21
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3185

Ja miałem niedawno sytacje przed szkoła, połozyłem sie spac na ~5 min i miałem ld kture w swiecie snów trwało 15 dni , a wszystko przez afirmacje ktura powiedziałem przed 5 min snem (chciałbym aby ten sien był o 1000 razy dłuzszy) no a po tak długokrutkim snie do samego wieczora łeb mnie bolał. wiec to jes mozliwe, ale w moim przypadku jest to bół głowy. :(
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic