|
|
06.02.2007 - 17:10
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy komus sie w koncu to udalo
Ja probuje od 4 miesiecy zaczynalem z wielkim zapalem mialem pare dosc duzych sukcesow i sam nie wiem w koncu czy to prawda. Przeczytalem wszystkie E-Booki o oobe probowalem wszystkiego Prosze wszystkich ktorym sie udalo OOBE o wypowiadanie sie w tym poscie lub po prostu o poadanie numer GG zeby pogadac Pozdrowka Ten post edytował Cavantar 06.02.2007 - 17:11 |
|
|
|
![]() |
06.02.2007 - 17:25
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
i sam nie wiem w koncu czy to prawda. Wydaje mi się, że jeśli chcesz osiągnąć oobe to musisz być na 100% pewien, że to istnieje, że sie da, że to prawda. Mam tak samo jak ty. Niby bardzo wierze, że oobe jest prawdziwe, ale czasami powątpiewam, czy na pewno można przejść do świata astralnego. Myśle, że nie ma sensu pytać komu sie udało (udało sie to np. Darkowi Sugier, Robertowi Monroe, Robertowi Bruce) i jak dokładnie do tego doszedł. Ważne, żeby uwierzyć na 100% i być wytrwałym. |
|
|
|
06.02.2007 - 18:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wydaje mi się, że jeśli chcesz osiągnąć oobe to musisz być na 100% pewien, że to istnieje, że sie da, że to prawda. Mam tak samo jak ty. Niby bardzo wierze, że oobe jest prawdziwe, ale czasami powątpiewam, czy na pewno można przejść do świata astralnego. Myśle, że nie ma sensu pytać komu sie udało (udało sie to np. Darkowi Sugier, Robertowi Monroe, Robertowi Bruce) i jak dokładnie do tego doszedł. Ważne, żeby uwierzyć na 100% i być wytrwałym. Merfusio ma racje, takie pytanie może cię tylko zniechęcić, ponieważ ty trenujesz już 4 miesiące a ktoś napisze w teamacie zę wyszedł za pierwszym razem Sugier trenował 7 miesięcy a znam niekórych co próbują już 12 lat ale z małymi przerwami i jeszcze im się nie udało,ale ja wiem że cierpliwosć jest największym skarbem. pozdrawiam |
|
|
|
06.02.2007 - 19:50
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
-Chcesz mieć oobe?
-Mówisz: tak tak, chce.. -Gówno prawda! Tylko Ci sie tylko wydaje! -Nieprawda, ja ćwicze ciężko tylko mi nie wychodzi... -gówno, gówno, gówno i jeszcze raz gówno! Czujesz już irytacje? ogarneneła cie złość? To teraz kopnij w coś, zniszcz! Krzyknij: [...]! Zmobilizuj sie na 100 procent. Czujesz ciary na plecach? -Dobrze. to teraz połóż sie albo usiądz wygodnie. Chszań relaksacje i wszystkie techniki dla starych bab! Chyba nie jesteś starą babą? Co? Użyj jakieś prostej techniki. Niech będzie lina. A teraz chwyć się liny i ciągnij z całych sił. Nie tak delikatnie, MOCNO! Nie zmęczysz się, w końcu nie urzywasz mięśni. A teraz przyspiesz. Tak jest! z całych sił. Staraj sie tak bardzo jakbyś chciał wyrwać tę cholerną linę bo lina jest gorąca, parzy PARZY! Lina jest wściekła, wije się jak dziki wąż. Odczuwasz już wibracje, jest ci gorąco? nie myśl, że to już. To dopiero początek. Wpinaj się po tej linie jak oszalały, jakby to była sprawa życia i smierci. Na nic więcej nie zwracaj uwagi..przyj Przyj PRZYJ do przodu ku WOLNOŚCI |
|
|
|
06.02.2007 - 20:31
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Kronopio, wiem, że chciałeś, żeby twój post był dobitny, ale następnym razem staraj się nie używać zbyt wulgarnych słów.
A w kwestii wiary w oobe, to rzeczywiście jest to niezbędny warunek wyjścia. Pamiętaj, że twój umysł tworzy twoją rzeczywistość. Jeśli powiesz sobie, że z tym oobe jest coś nie tak, że to chyba jakaś ściema, raczej nie będziesz miał zbyt dużych szans na eksterioryzację. |
|
|
|
| SORROW |
06.02.2007 - 20:43
|
|
Guests |
Mów,co chcesz... hehe Kronopio ostro pojechał , ale coś w tym jest .Czasem trzeba właśnie w ten sposób szczególnie w przypadku opisywanego wyżej zastoju .Takie proste texty czasami chwytają .
Darek Sugier używa podobnego języka w swojej książce :) |
|
|
|
06.02.2007 - 20:47
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
No to prawda, Darek często ostro jechał w swoich tekstach, jednak to jest publiczne forum i jakaś netykieta powinna obowiązywać. Zauważ, że nie wszystkie wulgarne słowa ocenzurowałem, tak więc post ciągle jest bardzo dobitny :)
|
|
|
|
06.02.2007 - 21:08
|
|
|
No to prawda, Darek często ostro jechał w swoich tekstach, jednak to jest publiczne forum i jakaś netykieta powinna obowiązywać. Zauważ, że nie wszystkie wulgarne słowa ocenzurowałem, tak więc post ciągle jest bardzo dobitny :) Nie chce usprawiedliwiać kolegi ale chyba wiem dlaczego napisał go w tak wulgarny sposób chodziło tu o to że człowiek po 4 miesiącach bezowocnych prób czuje się osobą niedowartościowaną zaczyna wątpić w to o co do tej pory tak uparcie walczył,mówi do siebie jestem beznadziejny .nigdy mi nie wyjdzie ,chyba nie moigę mieć obe i tylko taki mocny impuls jak post Kronopia moze go spowrotem postawić na równe nogi. |
|
|
|
06.02.2007 - 21:14
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
-Chcesz mieć oobe? -Mówisz: tak tak, chce.. -Gówno prawda! Tylko Ci sie tylko wydaje! -Nieprawda, ja ćwicze ciężko tylko mi nie wychodzi... -gówno, gówno, gówno i jeszcze raz gówno! Czujesz już irytacje? ogarneneła cie złość? To teraz kopnij w coś, zniszcz! Krzyknij: [...]! Zmobilizuj sie na 100 procent. Czujesz ciary na plecach? -Dobrze. to teraz połóż sie albo usiądz wygodnie. Chszań relaksacje i wszystkie techniki dla starych bab! Chyba nie jesteś starą babą? Co? Użyj jakieś prostej techniki. Niech będzie lina. A teraz chwyć się liny i ciągnij z całych sił. Nie tak delikatnie, MOCNO! Nie zmęczysz się, w końcu nie urzywasz mięśni. A teraz przyspiesz. Tak jest! z całych sił. Staraj sie tak bardzo jakbyś chciał wyrwać tę cholerną linę bo lina jest gorąca, parzy PARZY! Lina jest wściekła, wije się jak dziki wąż. Odczuwasz już wibracje, jest ci gorąco? nie myśl, że to już. To dopiero początek. Wpinaj się po tej linie jak oszalały, jakby to była sprawa życia i smierci. Na nic więcej nie zwracaj uwagi..przyj Przyj PRZYJ do przodu ku WOLNOŚCI Buahahah, dobre, dawno się tak nie uśmiałem :D Powinieneś jakieś książki do woja pisać ;) A tak przy okazji tak sie dziwnię poczułem, taki dobry impuls, że tym razem się wkońcu uda. Dobre to :) |
|
|
|
06.02.2007 - 22:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Mati... Jednak niewydaje mi się żeby to bylo takie smieszne, jezeli cie to rozsmieszylo to zle zrozumiales to co kolega mial do przekazania!
Taki psychiczny kop to jedna z metod mobilizacji... stasuje sie nia przedewszystkim w sporcie, ale mysle ze tu tez sie przyda! Tak naprawde, wiekrzosc ludzi ma bariere psychiczna (dobre odzwierciedlenie na sportowcach) niz fizyczna... A to wszystko sprowadza sie do afirmacji. |
|
|
|
07.02.2007 - 12:10
|
|
|
Mati... Jednak niewydaje mi się żeby to bylo takie smieszne, jezeli cie to rozsmieszylo to zle zrozumiales to co kolega mial do przekazania! Wiem, wiem, ale jakoś tak samo z siebie zrobił mi się wielki uśmiech na twarzy, zwłaszcza po 4 linijce.... To daje kopa, ale mnie nie wykopało... |
|
|
|
07.02.2007 - 13:19
|
|
|
Wiem, wiem, ale jakoś tak samo z siebie zrobił mi się wielki uśmiech na twarzy, zwłaszcza po 4 linijce.... To daje kopa, ale mnie nie wykopało... I dlatego uważam to forum za najlepsze forum o tematyce Obe ,ponieważ są tu ludzie dla których zwrócenie uwagi nie powoduje odruchu bezwarunkowego ,czyli takiego który jest w dzisiejszych czasach nazywany 'Dzieci Neostrady' Nie ma zbędnego gadania typu "ty mnie nie bedziesz pouczał bo ty się nie znasz" Naprawde szanuje takich ludzi. Pozdrawiam p.s Nie mam nic do neostraday(: |
|
|
|
07.02.2007 - 20:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Mati, zalozmy ze wyjdzie sie z ciala. Bedziemy swiadomi tego, swiadomosc zzera energie, po tych wszystkich trudach i nerwach nasz stan emocjonalny spowoduje wyczerpanie zapasów na podroz i nic ciekawego nie przezyjemy. Obe nie jest dla wszystkich osób, dlatego tez nie wszyscy umia wyjsc, jedynym sposobem nie sa techniki oklepane, tylko praca nad samym sobą, osobowością. Wtedy otworza nam się wrota. W zadnej ksiazce nie ma wystarczajacych informacji dla niektorych do osiagniecia obe, poniewaz tam nie ma zapisanej waszej osobowosci, mozecie odnaleść ją w waszym wnętrzu.
Ten post edytował Draq 07.02.2007 - 20:36 |
|
|
|
08.02.2007 - 01:28
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Myśle, że nie trza być przekonanym o istnieniu OBE. Ja miałem OBE w momencie, gdy nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje...
|
|
|
|
08.02.2007 - 11:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Myśle, że nie trza być przekonanym o istnieniu OBE. Ja miałem OBE w momencie, gdy nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje... I tu się z tobą nie zgodze, Myślę że to właśnie wiara jest podstawą do wyjścia w ten stan, ale tylko dla tych co wcześniej go nie doznali. Jezeli ty doznałeś OOBE już wcześniej, i nie wazne czy wtedy wiedziales co to jest, to wiesz to teraz i to jest wlasnie podstawą twojej wiary w istnienie eksterioryzacji. Ale to jest tylko moje spostrzezenie, jezeli sie myle to mnie poprawcie :) |
|
|
|
08.02.2007 - 11:57
|
|
|
|
|
|
|
09.02.2007 - 00:00
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Też mam do tej pory duże problemy ze stwierdzeniem, czy to jest prawdziwe, że moje ciało astralne wychodzi 'na spacer'. Większość z nas popełnia ten błąd, iż myśli zbyt schematycznie. To tak jak z cofaniem się do przeszłości. Pierwsza i najczęściej ostatnia myśl takich ludzi to: wehikuł czasu. Ja uważam, iż nasze ciało nie porusza się po świecie fizycznym, to nie jest tak, że ono nagle unosi się nad CF i jest materią. Traktuję ciało astralne jako zdolne do przemieszczania się 'czwartym wymiarem'.
Poza tym, nie uważam, iż to, czy to jest prawdziwe (wielu by to chciało udowodnić), jest tak istotne. Zależy dla jakich celów ktoś to praktykuje. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |