|
|
06.02.2008 - 01:29
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Olać stare dzieje...
|
|
|
|
![]() |
06.02.2008 - 01:50
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witamy nowego. Coś mi się wydaję, że to forum ci pomoże nie tylko w OBE ;] . Skoro piszesz, że medytujesz proponuję ci zapoznać się z metodami pracy z podświadomością, jak afirmacje czy autohipnoza. Szczególnie z autohipnozą. Nawet jeśli nie zamierzasz próbować, to jeżeli natkniesz się na dobre artykuły, ebooki, prace na ten temat, możesz znaleźć wiele informacji pomocnych w rozwiązaniu niektórych przedstawionych tu przez ciebie problemów. Pozdr.
|
|
|
|
06.02.2008 - 02:01
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Cześć Revan miło mi Ciebie poznać :)
Hmm jak by to powiedzieć ..... nie tylko Ty tak masz. Mnie też za często zdarza się uciekać od tej spaczonej rzeczywistości. Czasem czuje się wręcz wyalienowany. Na tym świecie czuje się jak bym stał w śród tłumu a inni przechodzili obok mnie, ocierali i zderzali się ze mną. A ja po prostu tam stoję bez żadnych trosk, ze spokojem spoglądając w niebo. I wiem wtedy że oni żyją w swoim świcie do którego ja nie pasuję. Dążą do swoich celów w swoim wyścigu tracąc chwile swojego życia swej młodości. Żal mi ich bo nie umieją stanąć na chwilę i zachwycić się pięknem natury, pięknem uczuć. Przez całe życie tłumią miłość w sobie aż to w końcu wygasa i człowiek nie różni się niczym od robota. Po prostu wielu z nas tutaj nie pasuje do tego systemu. Sam się zastanawiam czy uciekanie w inną rzeczywistość jest spowodowane tym że nie akceptuje tego świata takim jakim na prawdę jest. Nie powiem Ci czy uciekając do świata gry czy mangi jest złe. Ale to może spowodować że będziesz jeszcze bardziej zamknięty w sobie i trudniej będzie Ci nawiązać kontakt z ludźmi. Ja uciekam w inną rzeczywistość tylko wtedy kiedy mi jest na prawdę źle, chodź to też nie jest chyba dobre :( |
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
06.02.2008 - 04:46
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
06.02.2008 - 09:32
|
|
|
Nozdrza do góry - jakaś jesienna handra ludzi dopada chyba.... Marzenie nie jest niczym złym - to po pierwsze - ja nie zamierzam przestać burzyć miast moim zajebiaszczym mechem tylko dlatego, że mi lat przybywa ;) A przyjaźni się nie hoduje, choć niestety takie właśnie do niej jest podejście, ale to temat hydeparkowy i nie warty klepania liter :) Yo. Nie mam handry, handra trwa przez pewien okres a ja po krótce opisałem całą swoją historię w ramach przedstawienia się na forum. Nie stwierdziłem również, że marzenie jest czymś złym. Po prostu gdyby świat był trochę lepszym miejscem nie trzeba było by się przed nim chować - w taki, czy inny sposób. Poznaje się dwoje ludzi kiełkuje między nimi przyjaźń, jeżeli przyjaźń nie będzie odpowiednio pielęgnowana to uschnie. Znajdujesz lepsze określenie niż hodowla? Może to brzmi zbyt sterylnie, ale chodzi o zamysł a nie wydźwięk samego słowa. Chyba, że masz zupełnie inną koncepcję przyjaźni, to by tłumaczyło Twoją wypowiedź, jeżeli rzeczywiście takową posiadasz wyślij mi pm, żeby nie zaśmiecać forum. Peace. |
|
|
|
06.02.2008 - 09:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Revan, nawet ten twój avatarek taki smutny. Proponuję, dla twojego dobra, go zmienić na uśmiechniętą mordkę. Terapia uśmiechowa działa.
Też kiedyś się chowałam, ale teraz przynajmniej wyściubiłam nos z mojej bajkowej twierdzy (manga rulz:) i popatrz no jak się obijam na forum, że ponoć nawet niektórzy mnie lubią hehehe hłehe. I nawet się niektórym przyśniłam Witam serdecznie. |
|
|
|
06.02.2008 - 13:42
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Uważaj VVI żebym ja się Tobie nie przyśnił :P Nie wdaje mi się aby żyrafa biegała szybciej niż tygrys :D A jak Cię dorwę to ... ^_^
Nie czepiajcie się mnie że offtop robie xD |
|
|
|
06.02.2008 - 13:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hej , pamietaj ze nie jestes sam :) Pozdrawiam
|
|
|
|
06.02.2008 - 14:02
|
|
|
(Darth) :> Revan - słuchaj, żebyś miał życie pełne szczęścia i radości, to musisz żyć jak twoi rówieśnicy, na filozofie przyjdzie czas - teraz i tak nikt nie weźmie Cię na poważnie. Nie interesują cię imprezy? Spróbuj - po kilku głębszych znikną bariery i zdobędziesz przyjaciół :)
Pzdr. |
|
|
|
06.02.2008 - 16:19
|
|
|
(Darth) :> Revan - słuchaj, żebyś miał życie pełne szczęścia i radości, to musisz żyć jak twoi rówieśnicy, na filozofie przyjdzie czas - teraz i tak nikt nie weźmie Cię na poważnie. Nie interesują cię imprezy? Spróbuj - po kilku głębszych znikną bariery i zdobędziesz przyjaciół :) Pzdr. To nie do końca tak jak piszesz, ja mam przyjaciół. Tylko kilku bo niewielu spełnia moje kryteria ;] ale widuję się z nimi raz na ruski rok, problem, o którym pisałem polega na nieumiejętności wytworzenia głębszych więzi z ludźmi, z którymi przebywam na co dzień. Jeżeli chodzi o imprezy to mimo wszystko - nie, dzięki ;] jeżeli piję to w dobrym towarzystwie, nie chciałbym musieć zaburzać sobie percepcję, tylko po to, żeby móc się z kimś dogadać ;p. Owszem, mam skłonność do przemyśleń i nieraz do zadawania zbyt wielu pytań(co nazywasz filozofowaniem ;p), ale ciekawość świata to część mnie i pewnie nie było by mnie tutaj gdyby nie ona. Peace. |
|
|
|
06.02.2008 - 17:56
|
|
|
ludzie sa tak samo zagubieni i samotni jak ty.. nawet pod imprezowymi maskami kryje sie chęć zrozumienia bliskości przyjaźni...
Napisałeś cos ważnego...niewielu spełnia twoje kryteria... a ilu z nich tak naprawdę poznałeś ? Nie mowie wcale ze powinieneś przystawać do przysłowia jesli wejdziesz miedzy wrony, musisz krakać tak jak one... ale otwórz sie troszkę..no może troszkę bardziej... :-) Ludzie to egoiści.. Ja jestem egoista, a do tego osioł:-) ty też jesteś egoista... weź pod uwagę ze przyjaźń z człowiekiem nie jest najłatwiejsza... Pozdrawiam |
|
|
|
| OBE Maniak |
06.02.2008 - 19:04
|
|
Guests |
Przebudzenie,
Najbardziej z ziemskiego snu budzi mnie praktykowanie OBE. Dalej długo, długo nic, a następnie życie jakbym jutro miał się nie obudzić. Bo kto wie, czy jutro wydarzy się i z łóżka wstanę. Nic pewnego, że tak się stanie. Myśl taka nadej memu życiu smak i daleki, daleki dystans... oraz odwagę... Najcudowniejsze mantry świata: „Tej nocy wyjdę z ciała” „Nic pewnego, że juto się obudzę” DS |
|
|
|
| SORROW |
06.02.2008 - 20:10
|
|
Guests |
Boże !!! ""Nic pewnego,że jutro się obudzę "" .To brzmi ,jak nadzieja , jak oczekiwanie na nieprzebudzenie .
Brzmi,jak chęć pozostania Tam ,do której w sumie się przyłączam . |
|
|
|
07.02.2008 - 00:05
|
|
|
Revan przyjacielu, więcej uśmiechu, śmiech, śmiech i jeszcze raz śmiech, wyśmiej to... mimo problemów postaraj sie proszę żyć pełną piersią...nie zamykaj sie całkiem w sobie... wyśmiej cały świat i cały ten system.... buhahaahhahahaha :) Kurwaaaa wierze w ciebie, chce abyś był szczęśliwy bo na to zasługujesz. Pozdrawiam cię
|
|
|
|
07.02.2008 - 01:43
|
|
|
Witam i ja Ciebie:). Ciesze się, że sie tutaj otwarłeś:). Raven uśmiechu, więcej tak jak inni piszą. Każdy ucieka w marzenia, bo są piękne... Zacytuję tutaj świetne słowa wokalisty dżem'u Ryśka Riedla... "Człowiek bez marzeń jest martwy, aby umieć żyć trzeba umieć marzyć". To, że potrafimy My tutaj obemaniacy uciekać w marzenia świadczy tylko o tym, że na prawdę potrafimy dostrzec piękno:). Może ja też sie troszke pożalę. Od dziecka byłem "inny" do 12 roku życia też nie potrafiłem z nikim kontaktu złapać. Powiedzmy... w moim życiu do tego roku tak naprawdę nikogo nie miałem oprócz rodziców, siostry i mojego psa, a za to chodziłem z uśmiechem na twarzy:). Też wole inne rzeczy robić niż imprezować. Idź własna drogą, bo to cały sens istnienia:), a szczęście znajdziesz w sobie.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |