oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Potrzebuje Pomocy, Prosze o jakas rade
mrdream
post 06.02.2008 - 15:48
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Witam!
Probowalem oobe przez dwie ostatnie noce, metodą 4+1. Pierwszej nocy jak już się położyłem aby spróbowac to po jakichś 20 min poczułem że moje cialo robi się ciężkie. Zaczęło się od lewej ręki, później prawa itd. Po około godzinie paraliżowi zaczeło ulegać całe ciało, ale wystarczyła chwila nieuwagi i wszystko mijało. Dzisiaj w nocy spróbowałem ponownie, wstałem o 3 w nocy, przez godzine poczytalem i położyłem się, tym razem prawie nic sie nie dzialo, na chwile przysnelem, musialem spać przez jakieś 20 min. Odzyskałem świadomość i okazało się że jestem juz cały sparalizowany, ucieszylem sie troche że wkoncu się udalo. Zacząłem czuć ten "prąd" na ciele. Myśle że dlatego że sie podekscytowalem z powodu wchodzenia w oobe wszystko ustało.
Proszę o jakieś porady, czy wskazówki, nie wiem co robię źle a naprawde chcialbym się nauczyć oobe.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
grzee
post 06.02.2008 - 16:07
Post #2

break the rules.

Notatnik

skup się tylko na utrzymaniu świadomości i oczyść swoje myśli, jeżeli mimo to zasypiasz to możesz wizualizować sobie np, linę po której się wspinasz czy fakt że unosisz się nad łóżkiem (u mnie najbardziej skuteczne;)) tylko nie myśl o paraliżu, wibracjach itd bo np mnie wybija to z "rytmu" i wszystko mija. no i pamiętaj, od razu Rzymu nie zbudowano więc bądź cierpliwy, trenuj trenuj i jeszcze raz trenuj;)

pozdrawiam i powodzenia ;)

+Quote Post
mrdream
post 06.02.2008 - 18:00
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Mam troche problemów z wizualizacją, ale dzisiaj znowu spróbuje. Dzieki za tą rade, moze dzisiaj się uda.
Pozdro.

+Quote Post
grzee
post 06.02.2008 - 18:03
Post #4

break the rules.

Notatnik

ćwicz wizualizację, bardzo jest przydatna podczas prób oobe ;)

+Quote Post
Szopen
post 06.02.2008 - 19:06
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Cóż powiem tak: Ćwicz, ćwicz, ćwicz, proś swoich NP i nie poddawaj się - to jest najskuteczniejsza metoda na OBE :].

offtopic:
grzee, i jak tam OBE? ;p

+Quote Post
mrdream
post 07.02.2008 - 15:28
Post #6

Przyjaciel Rodziny

Nie spróbowałem dzisiaj, byłem zbyt zmęczony. Ale od piątku mam ferie to popróbuje trochę. Aż się uda. Z tego co wyczytałem na forum to niektórym udawało się po paru miesiącach prób. Mam nadzieję że mi to trochę szybciej pójdzie.

+Quote Post
grzee
post 07.02.2008 - 15:32
Post #7

break the rules.

Notatnik

no cóż, musisz być przygotowany na to, że ot tak szybko może Ci się nie udać. jednym udaje się po kilku próbach, innym po kilku tygodniach, jeszcze innym po tygodniach lub miesiącach a niektórzy muszą starać się o to latami ;) cierpliwość! o tak, jest bardzo potrzebna.

+Quote Post
mrdream
post 07.02.2008 - 15:37
Post #8

Przyjaciel Rodziny

Wiele pewnie zalerzy od skupienia. A tobie za którym razem się udało?

+Quote Post
ImmortalPL
post 07.02.2008 - 20:07
Post #9

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

ja mam takie male pytanko:
Mianowicie mam paraliz wibracje i nie wiem co dalej. Poradzcie prosze. Mam sie koncentrowac nad czyms czy wogule nie myslec nie wiem juz...

+Quote Post
Majster
post 07.02.2008 - 20:19
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(ImmortalPL @ 07.02.2008 - 20:07) *
ja mam takie male pytanko:
Mianowicie mam paraliz wibracje i nie wiem co dalej. Poradzcie prosze. Mam sie koncentrowac nad czyms czy wogule nie myslec nie wiem juz...

Jeśli dotrwałeś do tego stanu to już praktycznie Ci się udało. Teraz wystarczy wizualizować sobie coś co miałoby poruszyć Twoje ciało astralne np. leżysz na krawędzi dziesięciopietrowego wieżowca i zachwile masz spaść, wystarczy jeden ruch i -siup- xD ja tak robiłem, są jeszcze oczywiście inne wymieniane na forum: lina, huśtawka itp. Możesz też się rozkołysać, albo zacząć obracać się dookoła własnej osi (za pomocą siły woli to prostrze niż się wydaję. Ja kożystam z drugiej metody bo nie chcem zaprzątać sobie głowy niepotrzebnymi obrazami, od początku do końca chcem w tym świadomie uczestniczyć. Powodzenia.

+Quote Post
grzee
post 07.02.2008 - 20:23
Post #11

break the rules.

Notatnik

CYTAT
Wiele pewnie zalerzy od skupienia. A tobie za którym razem się udało?

mi nie udało się w 100% bo miałam problem z dostrojeniem się, więc chwilę polatałam nad łóżkiem, pobawiłam się trochę i wróciłam, bo stwierdziłam, że starczy jak na pierwszy raz ;) a udało się hm... po jakoś niecałych 2 miesiącach ;)

CYTAT
Mam sie koncentrowac nad czyms czy wogule nie myslec nie wiem juz...

rozluźnij się maksymalnie, oczyść myśli, napełnij się pozytywną energią ;) pozwól swobodnie uwolnić się swojemu ciału, ale spokojnie spokojnie, żebyś nie odleciał w sen :) możesz wtedy poprosić NP aby pomogli Cię "wypchnąć" lub tak jak ja zacznij jak najbardziej wizualizować sobie coś, np linę,rozbujanie się, unoszenie się nad łóżkiem itp. - ja nawet nie wiedziałam w którym momencie znalazłam się nad łóżkiem ;)

powodzenia, hłe hłe

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park