Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Problem Z Oddzieleniem Sie Od Ciała, pomożcie...
malcio
post 10.02.2008 - 09:11
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3063

Witam...

Od jakiegoś czasu mam problem z oddzieleniem sie od ciała.

Aby osiągnąć wibracje muszę sobie lekko przysnąć i budzę sie z wibracjami. Najpierw wolne i mocne, później mniej odczuwalne, szybkie.

Mam mały problem bo nigdy nie mogę przysnąć na plecach ani na boku. Zawsze przysypiam na brzuchu. I jak leże na brzuchu to trudno mi wstać ciałem astralnym! Jak próbuję się unieść to udaje się na 10cm i później znów wracam do CF. Jak próbuję nadzwyczajnie wstać podpierając się rekami astralnymi to mi bardzo ciężko i też mnie wraca do CF.

Pomocy! :P

Z góry dzięki!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
Kronopio
post 10.02.2008 - 09:37
Post #2

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

Jesli masz już wibracje i leżysz na brzuchu to spróbuj starego sposobu Boba czyli wyturlaj się z CF. Albo po prostu nic nie rób, skupiaj sie na tych wibracjach, baw się nimi, spróbuj je zrozumieć - wtedy na pewno cos ciekawego zacznie się dziać:)
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
grzee
post 10.02.2008 - 10:37
Post #3

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

zacznij może wizualizować sobie coś. lina zapewne nie xD ale że np unosisz się nad łóżkiem, albo ogólnie, że jesteś juz w innym miejscu, np że siedzisz przed kompem ;P lub po prostu, tak jak Kronopio napisał, cierpliwie czekaj:)

powodzenia
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 10.02.2008 - 13:17
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Tak jak mówi Kronopio, wczój się w wibracje. Nie myśl o nich tylko wyobraź sobie, że w ich rytm Twoje ciało niefizyczne porusza się, buja się w jedną i w drugą strone w górę i w dół. Staraj się zminiać ich natężenie, pogłębiać je. Co prawda nie miewam wibracji zbyt odczuwalnych, jedynie ich początek to parę lekkich prądzików przechodzących przez ciało. Później staram się skupiać swoją świadomość w miejscu głowy i poruszać ją jakby naciskając siłą woli, pojawia się wtedy charakterystyczne uczucie z tyłu głowy, i robię to tak długo aż poczuję, że się przemieściłem w dół lub w górę względem głowy (być może ciężko to zrozumieć ale ponieważ wibracje miewam bardzo (bardzo bardzo) żadko to nie moge nimi operować więc wymyśliłem coś takiego :P ). Powodzenia.
Profile CardPM
+Quote Post
szczesio
post 10.02.2008 - 14:43
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2999

a moze skoro tak trudno Ci wzniesc sie to moze lepiej nie do gory tylko przyj na dol. pod luzko? albo jak spisz przy scianie to moze odepchnij sie od niej albo zlap za krawedz lozka i sie zciagnij:D
Profile CardPM
+Quote Post
Torbiarz
post 18.02.2008 - 05:08
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2828

Właśnie jestem po 4 + 1, niestety znowu nie udanym, albo udanym albo niepełnym...

Mianowicie, leżę sobie ze słuchawkami na uszach, czasem liczę czasem tylko spoglądam i czekam... Pojawia się charakterystyczne zagłębienie w siebie, potem lekki paraliż, zazwyczaj zaczynam tracić czucie stopniowo od stóp do ud, później od palców rąk do ramion, częściowy zanik czucia brzucha i gardło do tego stopnia, że odczuwam tylko migdałki i język, czyli smak śliny. Prawie zawsze występują już te charakterystyczne bezwarunkowe skurcze mięśni, pojawiają się wibrację ale raz tylko mi się zdarzyło, że wibrację się przeciągały... Zazwyczaj przechodzi kilka jakby fal, czasem zatrzęsie i na tym się kończy.

Czytając posty zauważyłem, że niektórzy wstają, oni wytaczają się z Ciała itd. Moja dzisiejsza akcja wytaczania skończyła się zaplątaniem się w kabel od słuchawek. Co mnie zaciekawiło czucie w rękach odzyskałem dopiero po kilku sekundach, wcześniej musiałem przyjąć w kilku miejscach ciała kilka kolejnych skurczów, takich jak te przedsenne (zapomniałem nazwy).

Tutaj moje pytania:

Skąd mam wyczuć w którym momencie powinienem wstać? Dzisiaj poczułem (chyba) i skończyłem na kablu :)

I drugie, ciągle się zastanawiam gdy mówicie o tych wizualizacjach np liny, czy mnie unoszącego się. Na jakiej zasadzie sobie to wizualizować? Przykładowo, że to ja astralnymi rękami pociągam za linę i starać się wczuć i tak samo z podnoszeniem czy bardziej subtelnie? Ufam, że jednak to pierwsze ale może coś robie nie tak?
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 18.02.2008 - 12:18
Post #7

Dusza Towarzystwa

Torbiarz, te słuchawki to sobie daruj bo jeszcze się na nich kiedyś powiesisz :P

Po pierwsze, wygląda na to, że mylisz stan głębokiej relaksacji, w którym ciało tak jakby faluje i jest zdrętwiałe z faktycznym paraliżem. Też często miałem ten problem na początku, otwierałem oczy myśląć, że już jestem poza :P
Po drugie, jak pewnie zauważyłeś nie ruszasz się ciałem fizycznym tylko astralnym, czyli nie za pomocą impulsów tylko myśląc o tym. Tak wiem trudne do rozróżnienia ale najłatwiejszym opisem byłoby wyobrażenie sobie takiego ruchu zamiast wykonywać go. I tu przechodzimy do wizualizacji, która ma pomóc właśnie w poruszeniu ciała astralnego. Obojętna jest metoda, ważne jest byś odczół jej działanie na sobie. Moim zdaniem najlepsze na początek są metody siłowe - mające na celu Cię wyżucić a nie łagodnie odzielić, np. huśtawka albo spadanie. Ja osobiście mam jeszcze inny sposób, siłą woli naciskam na coś (?) z tyłu głowy aż się oddzielę, działa za każdym razem. Powodzenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 18.02.2008 - 19:02
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1269

Nie tworzyłem nowego tematu ponieważ to bez celowe. Mam/miałem problem z oczyma, konkretniej głęboki relaks, wibracje, czułem ciepło na całym ciele. Myślę - wychodzę! A tu nagle powieki i oczy mi zaczęły drgać jak szalone. Odczekałem ten stan, ale nic się już nie wydarzyło. Pierwszy raz od dłuższego czasu mi coś w ten sposób przeszkodziło. Czy to mogło być spowodowane? Słaby trans? Nie pewność?
Profile CardPM
+Quote Post
Smile
post 18.02.2008 - 19:29
Post #9

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3585

jakies narkotyki moze ci pomogą, bedziesz sie czuł jak bys wyszedl z siebie
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 18.02.2008 - 20:13
Post #10

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(Smile @ 18.02.2008 - 19:29) *
jakies narkotyki moze ci pomogą, bedziesz sie czuł jak bys wyszedl z siebie

Smile skąd ty się tu wziąłeś? jak chcesz takie teksty walić to idź na hyperreal. Czy ty wyszedłeś kiedyś chociaż, że takie porady dajesz? Wnioskuję że po dragach ci sie udaje.
Dla ciebie obe to halucynacja więc jak ci na speeda kaski zabrakło to znalazłes sobie substytut w postaci astralnych tripów.
Jeśli mam rację to wróże że miejsca tu długo nie zagrzejesz a w miedzyczasie możesz komus "nowemu" nieźle namiesać!

Jesli się mylę i rzeczywiście jestes zainteresowany tematem to przepraszam i uznaj ten post za niebyły.
Profile CardPM
+Quote Post
Torbiarz
post 18.02.2008 - 20:40
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2828

Majster, w porządku. To możliwe. Więc może pomożesz mi je odróżnić albo podasz jakiś link?

To dziwne, niektórzy piszą o tym aby myśleć i wizualizować a inni o tym aby wstać jak to z tym jest?
Profile CardPM
+Quote Post
sir tup2s
post 18.02.2008 - 20:47
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2940

Dla każdego coś innego jest dobrego, dla jednych wizualizacja, dla innych turlanie, wstawanie,itp. sam musisz dojść która z technik odpowiada Tobie.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 18.02.2008 - 21:51
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Torbiarz @ 18.02.2008 - 20:40) *
Majster, w porządku. To możliwe. Więc może pomożesz mi je odróżnić albo podasz jakiś link?

To dziwne, niektórzy piszą o tym aby myśleć i wizualizować a inni o tym aby wstać jak to z tym jest?

Czytałeś chyba wszelkie porady? Mam nadzieję, że tak. Jeśli nie pamiętasz to wyjaśnie tak raz dwa. Stan w którym nasze ciało śpi a my przetrwaliśmy moment zasypiania. Po to właśnie wstajemy w środku nocy rozbudzamy się i później kładziemy by ciało szybko usnęło a jednocześnie jesteśmy już na tyle wypoczęci by móc zachować świadomość (ja na szczęście już 4+1 niepotrzebuję :) ) No więc to jest moment w którym wszystkie albo prawie wszystkie bodźce z c.f. zostały odłączone. Wizualizację stają się realistyczne na maxa a jeśli ich nie ma, widzimy idealną czerń. Nucone melodie sprawiają wrażenie granych naprawdę (uwielbiam tak leżeć i po prostu grać sobie muze w głowie, nie wychodzić, nie wizualizować tylko słuchać muzy :P ). Sam musisz to przejść by wiedzieć. Najlepiej na początek 4+1 i leżeć, leżeć, leżeć. Bądź cierpliwy to napewno Ci się uda. ;)
Profile CardPM
+Quote Post
fallenka
post 29.02.2008 - 20:00
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3128

Spróbuj się wyturlać z ciała fizycznego.Wyobraz sobie że Twoje ciało astralne zaczyna się przewracać raz na lewą a raz na prawą stronę możesz przy tym przeć fizycznym ciałem.
Profile CardPM
+Quote Post
Cibola
post 01.03.2008 - 20:36
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2700

CYTAT(Kronopio @ 10.02.2008 - 09:37) *
..Albo po prostu nic nie rób, skupiaj sie na tych wibracjach, baw się nimi, spróbuj je zrozumieć - wtedy na pewno cos ciekawego zacznie się dziać:)
pozdro

Lepiej posłuchaj kolegi ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic