Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe Ld, moje przemyślenia co o tym sądzicie???
MUKA
post 18.02.2008 - 01:11
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2212

Zaznaczam ze nie chcę być prowokatorem do kłótni ale mam swoje przemyślenia i problemy z tym związane i chcę sie z wami nimi podzielić:)

Ja tam widzę różnicę miedzy ld i oobe na razie byłem tylko 2x poza (mając namyśli oobe) ale doświadczyłem tego dzięki LD. wiec jakaś różnica jest bo przy oobe doświadczam mrowienia w całym ciele następnie utraty wagi i w końcu widzę jak sie odklejam od siebie więc teoretycznie różnica jest (moim zdaniem) tego nie mam przy LD.

Teraz powstaje pytanie czym wychodzę z siebie jeżeli ciało astralne teoretycznie według A.E.Powella (ksiązka pt ,,Ciało astralne") fruwa sobie nad cf??

Czy wszystkie te objawy wychodzenia (wibracje itp) jest to wytwór naszej wyobraźni (ja wątpię bo czuję je w cf) poza tym ponoć nie ma dowodu na istnienie oobe czy w takim wypadku doświadczamy wszyscy takiej samej halucynacji? (wątpię)

dobra na razie tyle dam wam się rozpisać:)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
MUKA
post 18.02.2008 - 21:19
Post #2

Dusza Towarzystwa

Widzę, że nudzi ci sie w domu:] panie idealny:]
A teraz jak już zacząłeś to popraw resztę postów na tym forum:)
(radzę zacząć od razu bo jest tego spooooro) :]

PS:Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu:]
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 18.02.2008 - 21:32
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Ten temat poruszany był już wielokrotnie na tym forum (i jest nadal przy każdej możliwej okazji), wygląda więc na to, że nikt nie ma zamiaru brać w tym udziału tym bardziej, że nie masz o oobe zielonego pojęcia po 2 wyjściach (i żeby nie było ja także nie jestem jakimś specem). Sposób osiągnięcia jednego i drugiego nie jest ważny ważne są efekty. Powychodź trochę a sam zaczniesz się zastanawiać czy to nie jedno i to samo.
Jeśli interesuje Cię temat to podaję linka a następnym razem użyj opcji 'szukaj'

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...mp;hl=oobe+a+ld
Profile CardPM
+Quote Post
MUKA
post 18.02.2008 - 21:46
Post #4

Dusza Towarzystwa

umiem korzystać z opcji szukaj:) i wiem, ze temat był poruszany wielokrotnie i wiem, ze prowadził tez do nieporozumień oraz kłótni. Pomimo to zadałem te pytania ponieważ bardzo mnie one dręczą, wiem że jestem niedoświadczony jeżeli chodzi o wychodzenie dlatego pytam was:) a kto pyta to nie błądzi:) poza tym po to jest forum, żeby rozmawiać głównie na temat oobe, choć może masz rację w tym, że niczego więcej sie i tak nie dowiem:] a szkoda:/

PS: W takim razie proponuje zamknąć temat.
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 18.02.2008 - 22:38
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

Ja też uważam, ze oobe i ld sie rozni. Bo inaczej bez sensu było by nazwywanie tego doswiadczenia inaczej.
Odczuwam to inaczej. Ale kogo mamy zamiar przekonywac? Ja napewno nie mam zamiaru, niech kazdy podejmie decyzje za siebie i weźmie odpowiedzialność za nią.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic