Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Bieguny
Dusza
post 21.02.2008 - 00:23
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

Pierwszy sen z ktorym chcialbym sie podzielic poniewaz osoby ze snu chcialy abym o nim powiedzial :)

Stalem przed 3ma ekranami. Obok byly jakies istoty , ktore zaczely mi cos tlumaczyc. Zaczely mowic o biegunach ziemskich , polnocnym i poludniowym. Mowily ze w tej chwili oba bieguny sie przyciagaja , ze wzgledu na jakas sile ktora oddzialuje na nie z centrum ziemi. Na ekranach pojawily sie animacje jakby komputerowe. 1szy etap - 2gi etap - 3ci etap. Na 1szym etapie biegun pierwszy kierowal sie w strone bieguna drugiego , natomiast biegun drugi kierowal sie w przeciwna storne. Na 2gim etapie oba bieguny kierowaly sie w przeciwna strone. Na 3cim etapie oba bieguny sie przyciagaly. Istoty mi powiedzialy ze 1szy i 2gi etap odbyl sie juz kiedys a my jestesmy teraz na 3cim etapie. Padlo pozniej jedno slowo jakby kluczowe zebym je zapamietal , po czym nastapila cisza i sie obudzilem : Transgresja
Po obudzeniu oczywiscie z kazda chwila coraz mniej pamietalem i mysle ze 80% co mi powiedzieli to juz zapomnialem poniewaz bylo duzo informacji a ja glupi nie zapisalem nic po obudzeniu , no ale zapamietalem slowo :P. Wczesniej wydaje mi sie ze nie slyszalem go , a napewno nie wiedzialem co oznacza. Poszukalem w necie , na wikipedi jest wszystko :)

"Transgresja to inaczej przekraczanie. Progresja jest ruchem w "przód", ku czemuś ("przód" jest pojęciem subiektywnym), zależy od podmiotu, ale i od jego celu. Transgresja nie jest ruchem "ku czemuś", ale raczej "od czegoś" co stanowi rdzeń i centrum.

W geografii transgresją nazywa się proces wkraczania morza lub lądolodu na ląd. Wkraczanie morza na ląd określa się mianem transgresji morskiej, zwiększanie obszaru zajętego przez lądolód - transgresji lodowcowej."
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
VVi
post 21.02.2008 - 08:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

No i wystarczy połączyć - transgresję - z przypuszczalnymi zapowiadanymi zmianami i okaże się, że miałeś sen nie tyle proroczy, co potwierdzający, że idą zmiany. Nie wiadomo dokładnie jakie. Są plotki o tzw przebiegunowaniu i o tym co przyniesie.
Profile CardPM
+Quote Post
vegnagun
post 21.02.2008 - 15:07
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2960

Pal licho takiego proroka ;) Jeszcze sie spełni i w 2012 globalne ocieplenie osiągnie masę krytyczną zaleje nas Bałtyckie, na dodatek z morza wyskoczy Cthulu i nas wszystkich pozjada. Nie no wszystko oczywiście w żartach. Może kiedyś napiszą o tobie w gazetach jak się NieDajBoże spełni. Pozdrowienia i sielankowych snów życzę a nie wykładów o końcu świata ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Dziubas
post 21.02.2008 - 17:15
Post #4

Guests

---
+Quote Post
ldkiler
post 21.02.2008 - 19:55
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

OBEmaniacy składamy się po miliard dolarów i kupujemy Mount Everest :D
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 21.02.2008 - 20:53
Post #6

Guests

i postawimy flage na mpnt everest "OBEMANIACY" :D
+Quote Post
ja:)
post 22.02.2008 - 00:59
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2797

CYTAT
i postawimy flage na mpnt everest "OBEMANIACY" :D

hahahahhaha

Wracając... Bieguny setki razy sie zmieniały w historii Ziemi. Gdy zbadano przebiegi zmian biegunowości Ziemi okazało się, że średni czas w którym następowało przebiegunowanie został już przekroczony kilkakrotnie - średnio załóżmy przebiegunowanie działo sie co 30 tyś lat a teraz już ze 100 tyś nie było przebiegunowania (przykładowo, bo nie pamietam wartości liczbowych dokładnie). Wiadomo też, że teraz pole magnetyczne Ziemi systematycznie z roku na rok maleje i gdy osiągnie wartość 0 nastąpi przebiegunowanie. Obecnie siła pola magnetycznego jest w porównaniu do wartości normalnej sporo słabsza, więc naukowcy śmią przypuszczać, że jesteśmy właśnie w okresie kiedy nastąpi przebiegunowanie (wiele razy były spadki, ale przebiegunowań nie było). Powstaje coraz więcej zakłóceń w polu magnetycznym Ziemi. Np siły magnetyczne bieguna południowego przebijają sie gdzieniegdzie na N-pólkuli. Zaczyna sie takie przemieszywanie :P. Jakie zagrożenia są związane z przebiegunowaniem?
1. Ziemia straci swoją ochronną otoczkę, która chroni nas przed promieniowaniem kosmicznym i burzami słonecznymi.
2. Po stracie tej otoczki wszystkie istoty żyjące na Ziemi będą narażone na różnego typu promieniowania co może spowodować:
a Masowe wymieranie (niektóre okresy masowego wymierania pokrywały sie z okresami przebiegunowania)
b Raki, wady genetyczne, częste rodzenie sie dziwolongów - tak jak w Czarnobylu.
c Satelity, które latają w okół Ziemi ulegną zniszczeniu przy pierwszej lepszej małej burzy na słońcu. Sparaliżuje to cały ziemski system komunikacji.
3. Każda burza słoneczna bedzie powodować przepięcia na liniach energetycznych, co spowoduje ich zniszczenie, czyli będziemy bez prądu. W Kanadzie kilkanaście lat temu podczas, gdy wiatr słoneczny dotarł do Ziemi bez prądu były miliony ludzi).

Okres bez pola magnetycznego nie trwa długo. Niepamiętam ile dokładnie, ale coś mi świta, że kilka lat.
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 22.02.2008 - 07:23
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

CYTAT(Dziubas @ 21.02.2008 - 17:15) *
Ja się nie martwię, bo po stopnieniu lodowców będę mieszkał nad morzem :D

Ja też;p
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 22.02.2008 - 08:25
Post #9

Guests

Jesli ojdzie do przebiegunowania trzeba liczyc na coraz wiecej katastrof co juz sie powoli dzieje. W wiadomosciach bylo kiedys z jakies 2 miesiace temu o zmianie biegunow, gdzie naukowcy zauwazyli przesuwajace sie biegunu od strony morz. Pamietam, ze to byly jedyne wiaodmosci, ktore w tamtym czasie widzialam jako ze nie lubie sluchac o katastrofach wiec ich nie ogladam. Zmiana biegunowosci, gdyby miala faktycznie nastapić, to mysle, ze nikt by jej nie przezyl. Mialam wiele snow, z przebiegunowaniem, chociaz ono nigdy jakos specjalnie mnie nie interesowalo. Troche czytalam o tym. Kieds nawet pewne istoty pokazywaly mi rote o tym i mowili "Jesli sie nie poprawicie czeka was zaglada". Wszystko bylo poza w OBE. Ja tam nie sie nie nastawiam na cokolwiek ;)
+Quote Post
fioletowy kruk
post 22.02.2008 - 13:37
Post #10

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2671

http://www.paranormalne.pl/index.php?showt...p;mode=threaded -apropo biegunow.
Profile CardPM
+Quote Post
fioletowy kruk
post 22.02.2008 - 13:44
Post #11

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2671

http://www.nautilus.org.pl/?i=952 a to 2 czesc,przepraszam ze tak w dwoch kawalkach;D
Profile CardPM
+Quote Post
vegnagun
post 22.02.2008 - 13:55
Post #12

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2960

Las równikowy na biegunie, mamuty, hitlerowcy i tęczowe miasto? Jeszcze to c.d.n na końcu pierwszej stronki. Wszystko to brzmi tak niewiarygodnie, że ciężko snuć z tego jakiekolwiek wnioski. W przypadku przebiegunowania taka "wewnętrzna Ziemia" byłaby dla nas zbawieniem ale to według mnie tylko kolejne, nawet ciekawe, fantastyczne opowiadanie. Ważne, że rozpala nadzieje a nie zsyła na nas kolejne proroctwa o katastrofach.
Profile CardPM
+Quote Post
ja:)
post 22.02.2008 - 23:31
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2797

Nie wiem czemu tematy takie jak przebiegunowanie itd. są na stronkach poświęconych rzeczom paranormalnym.... przecież to czysta fizyka i nonstop o tym leci na Discovery, czy National Geographic. Co do hitlerowców na Antarktydzie są dowody, które mogą potwierdzać te historie. Pod koniec 2 wojny wszystkie U-booty dostały rozkaz od Hitlera by popłynąć w stronę Antarktydy. Ślad po nich zaginął. Zaraz po wojnie w 45 roku, albo 46 jakiś prywatny samolot leciał nad jakimś rejonem Antarktydy i zrobił zdjęcia U-bootom i tunelom w lodzie... hmmm brzmi to niewiarygodnie, bo zostało maksymalnie utajnione, ale jedna rzecz jest zastanawiająca - rok później wysłano tam kilka statków wojskowych U.S. Army i żaden z nich nie wrócił, co było w TV i gazetach... Informacje dotyczące przyczyn zaginięcia zostały utajnione. A co do lasu równikowego... wiele razy o tym słyszałem, ale mało prawdopodobne...

Wracając do tematu. Przebiegunowanie na pewno będzie, ale nie wiadomo na 100%, czy podczas naszego życia...
Profile CardPM
+Quote Post
Dziubas
post 23.02.2008 - 01:21
Post #14

Guests

---
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic