Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Lunatyk?
Proxy
post 07.03.2008 - 15:36
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3287

Hej.
Ostatnio (wczorajszej i przedwczorajszej nocy) probowałem obudzić się po czterech godzinach snu. Po przerwie w tych ćwiczeniach nie chciałem polegać na zegarku biologicznym więc ustawiłem normalny. Rano obudził mnie budzik ... który pokazywał, że nastawiono go na 6.30 (czwartki, piątki o tej godzinie muszę wstać). Popytałem się domowników, czy zmieniali jego ustawienia ale okazało się, że nikt nawet nie zbliżał się do mojego pokoju... Musiałem to być ja. Wstałem obudzony o 3.00, nastawiłem budzik na 6.30 i poszedłem spać - wszystko nieświadomie. Za pierwszym razem pomyślałem okey - zdarza się, ale cały czas mi się to powtarza niezależnie od tego jak głośno ustawie budzik.

Nie chce porady, gdyż jestem pewien, że sam sobie dam z tym rade, ale ciekawi mnie czy ktoś z was miał podobne doświadczenia.

Ps: W dzieciństwie miałem podobne akcje ale bardziej nasilone tzn średnio raz na tydzień chodziłem sobie po domu oczywiście rano nic nie pamiętając, lub nieświadomy prowadziłem rozmowy z moją siostra (która czasami była świadoma, czasami zupełnie jak ja - nie pamiętała, że coś takiego miało miejsce)
Swoją drogą zabawna sytuacja - dwaj rozmawiający ze sobą lunatycy ; )

Ps2: Naszedła mnie również mniej zabawna myśl. A co gdyby za każdym razem udawało mi się świadomie wyjść a zaraz potem to zapominać? (wiem, że człowiek co noc nie świadomie wychodzi - ale to co innego ;) )
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
Noobek
post 08.03.2008 - 03:07
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Ja tak mam, że jeżeli krótko śpię w nocy, to nie pamiętam rzeczy, które robiłem nawet przez godzinę (!) od przebudzenia. Nieraz będąc w szkole nie pamiętałem nawet momentu dotarcia do niej.

Kiedyś też zauważyłem to u mojej siostry. zadzwonił jej budzik, wstała, coś na nim popstrykała i poszła spać. Kilka godzin później sie obudziła twierdząc, że nie pamięta żeby wyłączała budzik.
Ja z reszta też nieraz tak mam: mówię, ze budzik nie dzwonił. A tak naprawdę to nigdy nie wiem, czy po prostu go nie ustawiłem, czy też wyłączyłem rano.
Profile CardPM
+Quote Post
Astralny Nowicjusz
post 08.03.2008 - 08:59
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1713

Ja lunatykuje sporo... najczęściej jak mam potrzebę to nawet nie trafiam do toalety :)
Kiedy ktoś mnie budzi to otwieram oczy i mówię spieeerrddaa i jako lunatyk wracam do spania :D Kilka razy ostatnio też miałem jazdę z budzikiem ustawiam na 8:00 a tu pyk nagle sie budzę o 8:50 i spóźniony do szkoły, i sie wkurwi jak go mogłem wyłączyć.
Mój eksperyment:
Mówie do brata: ... to mnie obudź za 30 minut i nagraj kamerą.
jak to mój kochany brat zawsze, nie obudził mnie. O dziwo sam wstałem z łóżka po 35 minutach poszedłem do toalety :) jeszcze chwile rozmawiam z bratem o tym że już nie musi mnie rozbudzać :P i jako lunatyk poszedłem znów spać.

@Proxy nie zrozumiałem pytania

Koniec, chyba to trochę zagmatwałem
Profile CardPM
+Quote Post
Proxy
post 08.03.2008 - 10:03
Post #4

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Noobek @ 08.03.2008 - 03:07) *
A tak naprawdę to nigdy nie wiem, czy po prostu go nie ustawiłem, czy też wyłączyłem rano.

Ja nie mam tego problemu bo za budzik służy mi plantop, który wyświetla na którą godzinę był ustawiony budzik ;)

CYTAT(Astralny Nowicjusz @ 08.03.2008 - 08:59) *
@Proxy nie zrozumiałem pytania

Koniec, chyba to trochę zagmatwałem

To czyste spekulacje. Ale chodziło mi o to, że budzisz się w nocy (nie jako lunatyk) robisz ćwiczenia, bum udaje ci się wyjść. Ale rano nic z tego nie pamiętasz i dalej próbujesz. I tak w kółko ;)

Ps: Dziś znów to samo. I znów na 6.30 ;). No nic, dziś ustawiam głośniej i po dłuższym czasie spania.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 08.03.2008 - 11:23
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Ja mam podobny problem, często w soboty i niedziele nad ranem koło piątej zupełnie nie pamiętam jak trafiłem z klubu do domu ani co się działo przez kilka ostatnich godzin zabawy :(

Haha xD

A tak serio to też często mam problem z wyłączaniem/ przestawianiem budzika później się wqrwiam, że mnie nie obudził. Mam na to prosty sposób, schowaj go tak byś nie mógł go odruchowo wyłączyć, postaw w innym miejscu niż zwykle, schowaj gdzieś itp. lub nastaw kilka budzików, komurkę, zegarek na rękę, wszystko co się da tak by dzowniły jeden po drugim.
Profile CardPM
+Quote Post
Proxy
post 08.03.2008 - 11:53
Post #6

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Majster @ 08.03.2008 - 11:23) *
lub nastaw kilka budzików, komurkę, zegarek na rękę, wszystko co się da tak by dzowniły jeden po drugim.

Mam jeden budzik, nie posiadam zegarka ani komórki xD
Ale położenie budzika poza moim zasięgiem wypróbuje - ale skoro jestem lunatykiem
nic nie stoi na przeszkodzie abym zszedł, wyłączył i dalej nic nie pamiętał ; )
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 08.03.2008 - 19:38
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

poproś kogoś by ci schował ten budzik, a jak już zacznie dzwonić, to zaczniesz go szukać i odzyskasz świadomosć, tzn. obudzisz się już pewnie na trzeźwo.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic