Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jak Się Podoba?, Teamy
PurpleCat
post 16.03.2008 - 09:28
Post #1

Administrator
Grupa: Root Admin
Nr użytkownika: 1

Będzie nowa możliwość na oobe.pl tworzenie grup\klanów\teamów :)
Kto ma pomysł na świetną nazwę?
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
fallenka
post 16.03.2008 - 10:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3128

Oobe.pl powoli zacznie przypominac fotke.pl-jeżeli nie zrobi się z tego jeden wielki śmietnik to czemu nie:>
Profile CardPM
+Quote Post
Werewolf
post 16.03.2008 - 11:17
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3789

Z tą fotką bym nie przesadzał :) Ten portal odstrasza mnie na kilometr, gorzej niż woda święcona i srebrne kule... Też jestem za tym, by stworzyć kilka sensownych grup, żeby się nie zrobiło wysypisko. Sensowny podział mógłby być związany ze stopniem zaawnasowania w podróżach ( i byłoby to dobre, ponieważ wewnątrz grupy łatwiej możnabybyło powymieniać się doświadczeniami), lub w związku ze specjalnością - LD/Hipnoza/OOBE i inne.
Profile CardPM
+Quote Post
xec
post 16.03.2008 - 11:27
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2050

CYTAT
Sensowny podział mógłby być związany ze stopniem zaawnasowania w podróżach

Bardzo zly pomysl. Wtedy "Milosc, wolnosc, tulerancja" poszla by w las.
Profile CardPM
+Quote Post
Max537
post 16.03.2008 - 12:17
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

hmm grupy i klany mają to do siebie że często ze sobą walczą :( Mam tylko nadzieje że to będzie ZDROWA rywalizacja. Ja osobiście pozostanę outsiderem.
Profile CardPM
+Quote Post
grzee
post 16.03.2008 - 12:27
Post #6

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

kurde. wg mnie to nawet niezły pomysł, ale tak jak zostało wcześniej wspomniane, jest dużo konfliktów pomiędzy klanami. Bardziej zaawansowani się wywyższają itp itd
Nie wiem czy to przejdzie... ale zawsze można spróbować ;)
Profile CardPM
+Quote Post
fallenka
post 16.03.2008 - 12:36
Post #7

Dusza Towarzystwa

Xecu dobrze prawi potworzą się grupki i podgrupki wynikiem czego cała tolerancja i miłość zniknie przeobrażając się w jeden wielki shit.Uważam jednak że warto spróbować i nie przekreślać tego z góry. (Obym się myliła co do mojego zdania).
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 16.03.2008 - 12:39
Post #8

Guests

Max zdrowa rywalizacja? nie wierzwe w to wystarczy zobaczyc jakie sa reakcje jak ktos otworzy nowe forum o OBE. I tu ma byc zdrowa rywalizacja?
+Quote Post
starr
post 16.03.2008 - 12:39
Post #9

Guests

Tylko po co maja powstac te grupy i klany ? Jezeli powod bylby dobry to bylyby plusy tego poniewaz w mniejszych grupach lepiej jest sie motywowac i szybciej do czegos dojsc. Mozna bedzie sprobowac jezeli to bedzie mialo sens..
+Quote Post
ululatos
post 16.03.2008 - 13:10
Post #10

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1353

hejka:) a moze by tak teamy kto z kad jest tzn miastami, wtedy latwiej mozna sie spotkac stworzyc grupki,poeksperymentowac na ,,miejscu" itd to takie moje skromne zdanie
pozdrawiam:):)
Profile CardPM
+Quote Post
Werewolf
post 16.03.2008 - 13:10
Post #11

Znajomy Rodziny

Pewne plusy takich pomysłów są. A co do miłości,wolności i tolerancji, to wątpie żeby ona była, nawet jeśli nie ma grup. W najgorszym wypadku jej czynnik może się zmniejszyć, jeśli zaistnieje jakaś chora rywalizacja. Charakterystyki grup można stworzyć tak, by nie wartościowały, lub wartościowały w małym stopniu - wtedy jest mniejsze ryzyko chorej rywalizacji i wywyższania. Małe społeczności lepiej się dogadują między sobą, powstaną za to podziały... No cóż, ale to wszystko zależy od mieszanki ludzi jacy się tu znajdują. Ja osobiście ich nie znam, więc mogę tylko przypuszczać co może się dziać. A znam przypadki w których grupy wzajemnie sie wspierały, wymieniały userami, dzieliły doświadczeniam i było to zbawienne dla forum. Niestety dużo częściej rodzą się spory, walki, kłótnie i podziały.
Mimo wszystko liczę że tu będzie inaczej :)
Profile CardPM
+Quote Post
Max537
post 16.03.2008 - 13:26
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

Silverka ja wole myśleć, że szklanka jest w połowie pełna :p

Co do klanów to myślę że to jest nie potrzebne. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Chyba że takie grupy powstawały by podczas eksperymentów, aby były przeprowadzone pod różnym kątem.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 16.03.2008 - 15:04
Post #13

Guests

hehe ja wole patrzec jasno na cala sytuacje niz na jeden punkt widzenia i brac pod uwage wiele mozliwosci. Jestem za klanami miast. Dobry pomysl.
+Quote Post
MetaPsyche
post 16.03.2008 - 15:38
Post #14

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Ja jestem za klanami według specjalizacji (przykład werewolfa).
Można by stworzyć m.in takie:
- Oneironauci
- OBE
- Wizualka
- Hipnoza

Wszelkie inne podziały wywołają niezdrową rywalizacje, a podział na specjalizacje może przynieść coś dobrego - wiadomo do kogo zwrócić się o pomoc w danej kwesti.
Inna sprawa to to, że niektórzy pewnie będą mieli problem z wybraniem teamu który im najbardziej odpowiada, ale może nam się uda coś wymyślić aby ten problem rozwiązać.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 16.03.2008 - 15:53
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Takie grupy to fajny pomysł, ale tylko jeśli podział miałby polegać na upodobaniach urzytkownika a nie stopniu zaawansowania/wiedzy. Pamietacie kłótnie na temat astralnych? Chyba nie chcem powtórki z rozrywki. Lecz gdyby jednak taki podział (pod względem zaawansowania) miał być to chciałbym aby o stopniu decydowali inni urzytkownicy... nie zmienia to faktu, że taki podział i tak mi się nie podoba.

-Edit-
Czyli w skrócie tak jak napisał MetaVirus :P
Profile CardPM
+Quote Post
AlektO
post 16.03.2008 - 16:56
Post #16

Guests

Podzielam zdanie Silverki.
Jak już podziały to na miasta. Te na oobe/ ld/…No dlaczego?
Jest dużo osób, które rozwijają się wielowymiarowo. Ciężko by było wybrać.
No chyba, że grupy (klany) te były by swobodne, przechodnie. Nie zamknięte same w sobie z już ustaloną ilością osób.
Hmmm, nie chciałabym się czuć usadzona w jednym klanie.
Hihi ….chyba, że jeszcze grupa Max'iowych "wolnych strzelców", którzy dołączają do jakiego klanu chcą i kiedy chcą ….:P
:))
+Quote Post
starr
post 16.03.2008 - 17:05
Post #17

Guests

Nie pomysleliscie o tym, ze sa osoby z tego forum ktorzy nie maja znajomych w swym miescie interesujacych sie obe.Patrzac na mapke jestem jedyny zarejestrowany ze swego miasta. Poza tym w jednym miescie jest wiecej obenautow w innym o wiele mniej- nie ma sensu taki podzial.
Dalej nie wiem po co sa te podzialy. Chcecie w kameralnej grupie do czegos dojsc do wymyslacie jakis eksperyment i wtedy chetni się zglaszają- macie swoja grupe i dzialacie. Innej opcji dla tego nie widze, no chyba ze ktos chce sobie zdrowo porywalizowac :) Ale czy na zdrowie to wyjdzie to nie wiem :D
Narazie stoję z boku i sie przyglądam co wymyslicie
+Quote Post
Werewolf
post 16.03.2008 - 17:14
Post #18

Znajomy Rodziny

Osobiście uważam, że grupy powinny być otwarte. Zamknięte grupy to poroniony pomysł. Lepiej żeby osoby swobodnie przechodziły z grupy do grupy, żeby nie czuć się w nich jakoś "zakleszczone". Co do osób które nie mogą stwierdzić do jakiej grupy chcieliby się przypisać - mogą pozostać niezrzeszone, przecież nie każdy musi być w jakimś klanie, grupie - lub być zrzeszone w grupie "Wolnych strzelców", którą charakteryzowałby brak charakterystyki :) Też jestem ciekaw co z tego pomysłu wyjdzie.

Podział na miasta jest dość dziwny moim zdaniem, zgadzam się tu ze starr'em.
Profile CardPM
+Quote Post
AlektO
post 16.03.2008 - 17:24
Post #19

Guests

Ojoj faktycznie, z miastami ciężko. No to taka opcja rzeczywiście nie ma racji bytu.
Wybacz Staraku. Zresztą nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji.

Jedynie te otwarte podziały. Kto chce to trzyma się cały czas tej samej grupy, a kto chce przyłącza się na dany eksperyment do teamu do jakiego chce.
+Quote Post
fallenka
post 16.03.2008 - 18:10
Post #20

Dusza Towarzystwa

Proponowałabym klan poszczególnych gatunków muzycznych.Fajnie byłoby wiedzieć kto z forum słucha podobnej do nas muzyki.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 16.03.2008 - 18:14
Post #21

Guests

CYTAT(fallenka @ 16.03.2008 - 18:10) *
Proponowałabym klan poszczególnych gatunków muzycznych.Fajnie byłoby wiedzieć kto z forum słucha podobnej do nas muzyki.

No weź nie żartuj :)
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic