oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Schiz Czy Obe ?
gibgibon17
post 17.03.2008 - 18:36
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Musze sie was zapytać bo sam do końca nie wiem . Wiem ze takie coś powinienem pisać w notatniku ale nie prowadzę go na stronie tylko w zeszycie. A wiec do rzeczy leżałem sobie na plecach jak zawsze i po ok. 1h prób dałem sobie spokój i zacząłem sobie przysypiać nagle poczułem ze moje ręce znajdują sie na brzuchu zamiast obok mojego ciała moglem nimi normalnie poruszać tak jak w realu ale sobie przypomniałem ze przecież nie dawałem rąk na brzuch i bylem pewny ze ręce miałem obok i zacząłem probować poruszyć rekom która leży obok mnie faktycznie poruszyłem ją i zacząłem odczuwać ze ręce są tam gdzie powinny a kiedy probowałem znowu poczuć ,,tamte" ręce na brzuchu nie wychodziło mi . I tu sie pojawia moje pytanie czy udało mi sie wyjść samymi rekami pomimo ze wcześniej nie czułem żadnych wibracji czy to był schiz ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
Morvy
post 17.03.2008 - 19:33
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

mozliwe ze wyszedles samymi recemi ale nie czyles predzej zadnego dretwienia, nie chciales ich tam klasc czy cos??
bo przeciez nie fizyczne rece same nie wychodza :D

+Quote Post
Werewolf
post 17.03.2008 - 19:34
Post #3

Znajomy Rodziny

Notatnik

Miałem bardzo podobne odczucie, myślę że mogło być to OOBE. Dużo zależy od tego czy jarałeś wcześniej? :)

+Quote Post
gibgibon17
post 17.03.2008 - 21:59
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

Co do palenia to nie paliłem w ten dzień a ręce miałem zdrętwiałe . Czy drętwienie a wibracje mają coś ze sobą wspólnego ??

+Quote Post
MetaPsyche
post 17.03.2008 - 22:30
Post #5

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Zaburzenia percepcji ciała zdarzają się dość często przy zasypianiu. Gdy się skapniesz, że odczuwasz ciało w innej pozycji niż jest w rzeczywistości zazwyczaj wyostrza to twoją świadomość (przynajmniej u mnie - rozbudzam się psychicznie, bo to dość ciekawy stan), dlatego też radziłbym nie próbować się poruszać jeszcze wtedy, a raczej skupiać się na czuciu "fałszywego ciała". Niedługo powinieneś poczuć jego ruch - w żadnym wypadku nie pomagaj temu ruchowi - niech dzieje się to samoczynnie, bo w przeciwnym razie możesz poruszyć prawdziwym ciałem...
A co dalej? Nie wiem, ale obserwuj - ja przy zaburzeniach tego typu doszedłem najdalej właśnie do wyczuwania ruchu, który nie istnieje, a któremu chciałem pomóc, przez co szlag trafił całą próbę ;] .
Jest to ciekawe zjawisko, ale nie zawsze występuje.

+Quote Post
gibgibon17
post 19.03.2008 - 17:13
Post #6

Znajomy Rodziny

Notatnik

Ja właśnie moglem normalnie poruszać "fałszywymi" rękoma czułem jak by to były normalne ręce ale dopiero po porządnym skupieniu poruszyłem normalnymi rękoma i to mnie właśnie zastanowiło

+Quote Post
szczesio
post 19.03.2008 - 18:38
Post #7

Dusza Towarzystwa

no to nastepnym razem jak bedziesz czuł rece to pamietaj z sa tez inne czesci ciała i jak bedziesz miał wolne rece to skupiaj sie na innych czesciach ciała.

zEBY OSIAGNAC OOBE MUSISZ LEKKO PRZYSNAC!!!
samo lezenie nic CI nie a jak nie chcesz sie tak bardzo uwalniac z kazdej czesci ciała to podczas przysypiania wyobraz sobie ze lezysz pod łozkie ale patrzysz na swoje łozko z gory alzo ze wisisz nad sufitem to jesli bedzie dobrze skupiuny zrelaksowany i gotowy do wyjscia podczas przysniecia obudzisz sie w tym mirjscu o ktorym mkyslałes i własnie pałetasz sie po OSPUO!!!

ps ponownie witam na forum dawno mnie nie było:D

+Quote Post
ReCaLL
post 25.03.2008 - 16:04
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zeby miec oobe trzeba przysnac i miec lekkie hipnagogi ale byc caly czas swiadomy i np wyobrazasz sobie cos potem sobie przypominasz o oobe i tak kilka razy, potem umysl bedzie to robil automatycznie, bedziesz mial taka lekkosc w glowie no i na koniec wibry i wychodzisz. Chociaz mozna wyjsc i bez wibracji.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park