|
|
18.03.2008 - 22:30
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przeglądając to forum zauważyłam że tematyką zajmuje się większość bardzo młodych ludzi (15-17 lat ). Jak dla mnie nie idzie to specjalnie w parze z dojrzałością duchową choć nie przeczę że nawet znacznie młodsi wiekiem są baaardzo rozbudzonymi duchowo "osobnikami". Mówię że niespecjalnie wierzę że każdy tu który już praktykuje (lub powaznie się o to stara) oobe jest dojrzły do takich praktyk. Z pewnośćią bardzo liczą się tu intencje do takich eksperymentów.
Troszkę się interesuję zjawiskami z dziedziny ezoteryki i zdaje sobię sprawę żę osoby nieprzygotowane do tego mogą mieć nieprzyjemne doświadczenia w astralu i w konsekwentnie w świecie fizycznym (pomieszanie zmysłow?). Nie wiem jak to jest w praktyce - jestem raczej analitykiem jak przeciętny człowiek (choć to pewnie nie dobry sygnał) i z logicznego pkt widzenia to ma sens. Z reszta zapoznajcie się z tym tekstem i oceńcie moje spostrzeżenia: (najlepiej osoby praktykujące oobe): http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/53-...zwariujesz.html http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/42-...eczny-cz-2.html http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/30-...eczny-cz-1.html |
|
|
|
![]() |
19.03.2008 - 09:27
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Sądzę, że wiek ma znaczenie. Ale tylko w pewnym stopniu. Człowiek młody nie spotkał się jeszcze z 'trudami' życia i nie poznał pewnych wartości - i to może być przeszkodą. Lecz znam ludzi w moim wieku/ nawet młodszych, którzy nie musieli tego wszystkiego przechodzić aby zrozumieć i być odpowiedzialnym.
Co do niebezpieczeństwa, tak jak wspominane jest w artykule - odrobina rozwagi oraz ostrożności wystarczy. Poza tym to ja jestem panem swego umysłu i ja zdecyduje kiedy ma zacząć świrować (czyli nigdy ;) ) |
|
|
|
19.03.2008 - 10:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Temat wielokrotnie pojawiał się na forum, jeden całkiem niedawno:
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=2424&hl=wiek Ale odpowiadając na Twoje pytanie, myslę, że wiek ma znaczenie. http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=2388&hl= Opcja szukaj, to fajna sprawa, NAPRAWDĘ! ;) |
|
|
|
| Silverka |
19.03.2008 - 10:58
|
|
Guests |
Proxy mylisz się :>. Chyba z ejestem wyjatkiem. Poznalam wiele trudu na Ziemi a mam dopiero 20 lat. Wielu przez to ze mam doswiadczenie mysli z ejestem stara dusza nic bardziej mylnego. Mam juz wlasny system wartosci a przezylam naprawde sporo.
|
|
|
|
19.03.2008 - 11:39
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Silverko w temacie jest mowa o ,,młodych ludzi (15-17 lat )''. I chodź zawyżyłbym to do 18, to do tamtych liczb się odnosiłem. Mając 20lat ma sie już pewne pojęcie o życiu ;)
|
|
|
|
| Silverka |
19.03.2008 - 12:49
|
|
Guests |
Proxy zaczelam interesowac sie o OOBE jak mialam 11 lat i nie widze zwiazku jedno z drugim.
|
|
|
|
19.03.2008 - 13:28
|
|
|
Opcja szukaj, to fajna sprawa, NAPRAWDĘ! ;) Dzięki za uświadomienie (wiem do szego służy opcja - SZUKAJ) - skorzystam o ile ludzie zakładający podobne tematy będą odpowiednio formuować myśli. Tematów jest zbyt wiele a wpisująć opcję np. "dojrzałość duchowa" pojawia się "błąd". Uświadom mnie raczej jak mam szukać żeby znaleźdż. pZdR Proxy zaczelam interesowac sie o OOBE jak mialam 11 lat i nie widze zwiazku jedno z drugim. Widocznie należysz do tych szczęśliwców którzy są gotowi do tego aby już poszerzać swoją świadomość np. ich czakry są na tyle aktywne aby oni sami nie ponieśli jakiejkolwiek krzywdy z ich "działalności". Jednak wielku młodych ludzi do tego typu praktyk popycha raczej ciekaość z często nieczystymi intencjami i w tym problem. |
|
|
|
19.03.2008 - 14:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jest coś złego w oobe z ciekawości?
OOBE to "tylko" OOBE... bez przesady z tym poszerzaniem świadomości i nadawaniem projekcji astralnej jakiegoś wielce mistycznego znaczenia. Nie widzę też wielkiej różnicy w dojrzałości 17-latka i np. 23-latka. Coraz częściej przekonuję się, że wiek nie wiele ma z tym wspólnego, to tylko cyferki. |
|
|
|
19.03.2008 - 16:27
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Dojrzałosc duchowa nieistotna. Natomiast inteligencja...bezcenna.
|
|
|
|
| Silverka |
19.03.2008 - 17:03
|
|
Guests |
dokladnie ja kiedys OBE uzywalam do wyrwania sie z tego zycia. Taki byl moj glowny cel bo chcialam odpoczac, z biegiem czasu zmienilam cel OBE na poznawanie siebie i jest super :) jakos nie widze przeciwstawien..
|
|
|
|
24.03.2008 - 15:16
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Właśnie takie tematy jak ten mają na celu wzmożenie strachu przed OOBE, ludzie piszą nie stworzone rzeczy na temat OOBE o niemożności powrotu do ciała, o stracie zmysłów itd.
|
|
|
|
24.03.2008 - 18:19
|
|
|
Właśnie takie tematy jak ten mają na celu wzmożenie strachu przed OOBE, ludzie piszą nie stworzone rzeczy na temat OOBE o niemożności powrotu do ciała, o stracie zmysłów itd. Jeśli tak jest to dobrze o tym wiedzieć. Że to tylko strach czyli opowiedzieć o zjawisku - zmierzyć się z nim, wyeliminować z istnienia. Niektórych w celu przeżycia OOBE blokuje zbyt wielki strach, który ma tylko wielkie oczy. Chyba lepsze to niz domniemywać np. "a może coś mnie opęta?" |
|
|
|
24.03.2008 - 23:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ludzie co Wy macie z tymi opętaniami?Non stop gdzieś słyszę albo czytam-"a co będzie jeśli coś mnie opęta albo jakieś byty bendą chciały mnie zabrać do siebie".Tyle tu jego mości na forum już jest i nie slyszałam chociażby o 1 przypadku "rzekomego" opętania.
(Nie mówię o widzeniu i postrzeganiu zjaw itp.) Wybaczcie ale musiałam to gdzieś napisać:D |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |